Spunem NU noului proiect de lege al reorganizării rezidenţiatului


Musafir

#1

2013-10-03 17:21

Sa speram ca putem sa anulam acest proiect, daca e sa facem reforma, orice reforma doar de dragul de a face asta nu ajungem la niciun rezultat... se vrea reforma?? bun! se vrea acest sistem? okey sa fim consultati si noi studentii, cei implicati direct si in cazul in care vom fi de acord sa se implementeze in 6 ani de zile.. ca cei din anul 1 sa stie in ce se baga si ce trebuie sa faca!, nu arunci o schimbare ca asta de azi pe maine, Vrem o reforma adevarata nu o pseudoreforma care in esenta este doar o incercare patetica de a distrage atentia de la adevaratele probleme ale sistemului medical Domnule Ministru daca considerati ca nu sunteti competent pentru functia ocupata va rugam sa va dati DEMISIA, nu este nicio rusine sa spui nu stiu, nu pot... Noi toti ce am semnat aceasta petitie consideram ca prezenta dumneavoastra in aceasta functie nu aduce niciun beneficiu ba din contra!!

Musafir

#2

2013-10-03 17:31

nu vreau sa imi fie furati ani! ajung si astia pe care ii cedez benevol..
studenta anul 6

#3

2013-10-03 17:42

Inteleg ca se doreste incadrarea in sistem a celor care nu au luat rezidentiatul pana acum si sunt someri. Singura solutie: sa incerce pana reusesc, asa e la orice examen! Trecand peste toate deficientele legii, daca se doreste aplicarea acesteia, sa se aplice celor care urmeaza sa dea admitere la medicina anul viitor, sa stie din start ca fiecare nota, la fiecare examen, va conta la o medie care va constitui criteriu de departajare. Iar prelungirea cu inca 2 ani a medicinei "generale" in conditiile in care specializarile devin tot mai inguste, nu face decat sa ne afecteze in mod direct si negativ viitorul. Domnule ministru, demisia!

Musafir

#4

2013-10-03 17:46

1. Admiterea in stagiatura sa se faca pe baza unui EXAMEN si nicidecum pe baza mediei din facultate pentru ca stim cu toti (sau cel putin noi studentii stim) ca o anumita parte din notele la facultate se pun clientelar si foarte subiectiv, sunt nenumarati studenti de mijloc din punct de vedere al notelor care sunt mai buni decat cei de frunte si invers si asa mai departe.In plus evaluarile se fac diferit de la o facultate la alta si nu sunt obiective in sensul ca eu de la Iasi cu nota 8 pot lua nota 9 la Bucuresti (un exemplu) si asa mai departe.DECI CEL MAI IMPORTANT - SCHIMBATI METODA DE ADMITERE IN STAGIATURA SA FIE UNA OBIECTIVA SI CORECTA. - MULTI DINTRE NOI NU AM MAI FI DAT LA MEDICINA DACA STIAM CA VA FI ASA CUM ESTE ACUM.

2. Daca vreti sa schimbati legea ar fi CORECT si MORAL sa o schimbati pentru generatia care va intra la medicina de la anul ca sa fie constienti la ce se inhama si sa nu ne anuntati pe noi in anii 5 si 6 ca s-au schimbat regulile.

3. Sper ca salariile la stagiari nu vor fi minimum pe economie si vor fi mai mari decat cele ale unui rezident din anul 1 in momentul de fata, ne-a ajuns cat v-ati batut joc de noi si vrem sa fim respectati si platiti pe masura sacrificiilor pe care le facem, ca sa nu mai mentionez de RESPONSABILITATEA pe care o vom avea. IDEAL ar fi sa cresteti salariile la un nivel decent raportat si cu economia Romaniei (personal cred ca peste 2000 RON ar fi decent tinand cont de starea economica a tarii noastre) - noi nu suntem exagerati dar nici nu mai vrem sa fim bataia de joc a societatii.

4. Exista anumite specialitati cum ar fi anatomia-patologica la care ar fi absurd sa fie obligati candidatii sa urmeze 2 ani de stagiatura in contextul in care acestia nu au nevoie de asa ceva.

5. Daca noi deja facem stagii prin facultate si trecem deja prin toate specialitatile la ce folos sa mai adaugam inca 2 ani de stagiatura?

6.Astea sunt in linii mari nemultumirile si cerintele noastre - ELE NU SUNT EXAGERATE si vrem pur si simplu sa fim bagati in seama si sa nu ne bateti joc de noi schimband legile peste noapte fara voia si fara sa consultati parerea noastra.
Nicolae Cenasu

#5

2013-10-03 17:55

EEEEEEEH ! Era mai bine inainte!

Musafir

#6

2013-10-03 17:56

Felicitari pentru initiativa, sper ca va avea si rezultate .

Musafir

#7

2013-10-03 17:57

demisii s-au tot vazut dea lungul vremii insa imbunatatiri in acest sistem mai putin, eu cred ca se poate rezolva cu calm si intelegere si nu in regim de urgentza

Musafir

#8

2013-10-03 18:04

nu e normal sa ne oblige sa ramanem in tara si sa ne anunte in ultimul an ca notele din timpul facultatii conteaza.

Musafir

#9

2013-10-03 18:11

!!!
Buciu Petre

#10 Alta ...reforma.

2013-10-03 19:12

Doi ani suplimentari de stagiatura care nu vor rezolva nimic. De ce ? In primul rand pentru ca se va face descentralizat, majoritatea vom pica in zone periferice unde pregatirea va fi aproape nula la cum e sistemul medical din tara. Consideram ca toti avem dreptul sa fim pregatiti in conditii egale, nu pe baza mediei de absolvire care nu reprezinta un criteriu riguros absolut deloc. Sa zicem ca pentru o tara ca Anglia, da, acest sistem ar fi fost bun pentru ca : unul la mana, toate centrele de pregatire acolo, inclusiv cele periferice sau din zone rurale sunt mult mai bine dotate decat tot ce avem noi aici, doi la mana pentru ca au salarii si-si permit sa mai arda gazul inca 2 ani pe cand noi nu ne permitem sa facem asta pe banii parintilor. Nu este pur si simplu o solutie viabila pentru conditiile existente in tara aceasta. Cand ne vom permite sa trimitem rezidenti in toata tara sa fie pregatiti, atunci sa o facem. Nu acum. Sunt lucruri mai urgente care ar trebui rezolvate. Eficienta sistemului medical romanesc depinde de chichite politice si de incompententa celor din administratie iar aceste lucruri sunt trecute cu vederea. In schimb, avem un interes aprig pentru formalitati. Reforme peste reforme.


Musafir

#11

2013-10-03 19:54

In primul rand, Ordonanta trebuie citita!
'ART 11: Rezidenţiatul se desfăşoară în unităţi de pregătire şi sub supravegherea coordonatorilor, directorilor de program, precum şi a responsabililor de formare' (deci nu la tara).
Primii doi ani nu sunt suplimentari ci formeaza un trunchi comun pt toti rezidenti

Musafir

#12

2013-10-03 19:56

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!


Musafir

#13

2013-10-03 20:08

Nu e destul ca se creeaza cu ignoranta someri cu 6 ani de facultate, acum vor cu 8? :(
freaca da'disc

#14 parearea mea e ca esti un idiot

2013-10-03 20:13

open your eyes

#15

2013-10-03 21:41

Buna gandire! "aia 2 ani sunt trunchi comun pentru toti rezidentii"...multa minte !!!!!! Pai la ce foloseste unuia care vrea chirurgie cardiaca sa mai treaca odata pe la ORL sau pe la gastro, sau unuaia care vrea medicina de laborator sa treaca pe la chirurgie..??? treaba ar trebui gandita altfel: daca aveai ca rezident la chirurgie generala 4 ani sa te plimbi pe la diferite specialitati chirurgicale dupa stagiatura asta minunata pe la stuchileni de deal ai sa ai 2 ani (daca intri). Plus ca in astia 2 ani la harpasesti tre sa inveti pentru "concursul" la chirurgie, la harpasesti unde probabil ai un stetoscop si un tensiometru cu care vei face minuni. Hai ca suna bine... citez" majoritatea se vor incadra in posturi de specialisti" asa si restu ce fac????? medicina de familie pentru ca in anu tau s-a scos 1 post sau cum? Ca sa nu mai zic de faptul ca daca cititi acel minunat pdf veti afla ca odata ce ai intrat pe un post de specialist semnezi un contract pe o perioada nedeterminata in care te obligi sa profesezi in acea clinica un nr de ani cel putin egali cu durata rezidentiatului facut acolo. WOW! sa ne gandim putini!!! ESTI BLOCAT IN TARA cel putin 7 - 8 ani dupa stagiatura pe care o termini la 27 de ani. Faceti un calcul! La 35 de ani ti s-a dus vremea neica!!!

Musafir

#16

2013-10-04 05:58

Examenul national este cea mai buna modalitate de selectie, la orice nivel (admitere in liceu, universitati si desigur rezidentiat). De ce sa se renunte la examen? Cui i-e frica de el?
Alin

#17

2013-10-04 06:04

daca nu protestam si nu recurgem la violenta nu se va schimba nimic, inainte de 89 era viata mai buna ca acum , de ce atunci poporul roman a avut destule coaie cat sa se razvateasca iar acum toti inghitim cacatul politicienilor si tiganilor naplatitori de taxa ????????????????????
musafir

#18

2013-10-04 07:04

vor sa ne faca sclavi pe minim 2 ani politicienii astia borati,mizerabili si imputiti ca sa poata fura in continuare si pe deasupra or sa bage un ONG prin care sa reduca leafa la 200 lei ca cica nu sunt bani

Musafir

#19 idiotilor

2013-10-04 07:43

treaba e evidenta: vor sa ne forteze sa ramanem in tara. au lipsa de personal medical si vor medici multi, slab pregatiti si cu bani putini evident. Ce, nu toata lumea aspira la ceva mult si ieftin? Pai normal, ca domniile dvs , politicienii, va deceti si va tratati in afara, ca deh, la cat furati zilnic de la parintii si bunicii nostri si acum si din viitorul nostru,aveti bani. Furati ani de sanatate si liniste , nu doar bani. Va imaginati ca daca ati clocit ordanta de urgenta noi o sa ramanem aici sa va bateti joc de noi?Sub nicio forma. E ca si cum o femeie face un copil sa-si lege barbat' de ea. Well, asta nu e o siguranta. NU aveti niciun drept sa furati anii din viata noastra, sa va bateti joc de parintii nostri care trebuie sa ne intretina mai mult de 6 ani pentru ca dvs furati tot ce apucati si dupa aia spuneti ca n-aveti bani. Sunteti niste incompetenti, nenorociti, fara constiinta evident, niste paraziti! Nu mai incercati prin subterfugii sa ne blocati in tara asta de doi lei, sa ne furati viata si sa ne amarati parintii. Cei care vor sa plece vor pleca oricum, e democratie , cel putin oficial.
..vai de capul vostru

#20 RUSINE

2013-10-04 08:40

va bateti joc de noi... sunteti niste incompetenti..si nu va intereseaza de munca noastra de responsabilitatea imensa ce o avem..de eforturile ..timpul viata noastra,compromisurile,sacrificiile noastrE, de chinurile a sute de parinti care au muncit pe branci sa ne ajute atata timp.. SA VA FIE RUSINE ! RUSINE ! RUSINE!

Musafir

#21

2013-10-04 11:43

Toata tarasenia asta cu admiterea in rezidentiat pe baza notelor din facultate nu face decat sa incurajeze spaga si "fuga dupa note" din facultati. Trebuia sa stim de la bun inceput ca media din timpul anilor va contribui la admiterea in rezidentiat!!!!
1

#22 Re:

2013-10-04 11:47

#8: -

e foarte normal daca ai facut facultatea ocupand un loc finantat de la bugetul de stat. ceea ce nu e normal e ca tu sa te pregatesti din banii contribuabililor romani si mai apoi sa nu returnezi nimic societatii.


Musafir

#23 Re: Re:

2013-10-04 12:21

#22: 1 - Re:

si daca ai facut ase-ul sau dreptul tot la buget e la fel de normal sa fii obligat sa ramai in tara dupa ce o termini? sa inchida granitele direct si sa ne intoarcem la comunism daca o iei asa, nu?

si asta cu ne facem scoala pe banii contribuabililor romani....ne-ai platit tu cartile, halatele, stetoscoapele, protocoalele pentru examene, taxa de licenta, si tot asa? sa nu exageram :)


Musafir

#24 Re: Re:

2013-10-04 12:22

#22: 1 - Re:

in teorie multe sunt logice insa umf este printre putinele facultati ce ofera angajati sistemului de stat, sistemul privat pe acest domeniu fiind mult prea restrans  ... majoritatea facultatilor dau absolventi catre diverse insititutii private si au mult mai multi "bugetari" pe parcurs ... nu este normal ca restul sa fie privilegiati sa isi aleaga locul de munca iar printre cele mai prost platite meserii respectiv printre cele mai solicitante si pline de responsabilitate sa te restranga sa stagnezi ...


Musafir

#25

2013-10-04 16:44

Stimati politicieni care alcatuiti Guvernul Romaniei, aveti grija de medicii romani si acordati mai multa atentie acestei profesii nobile, nu vedeti ca au ramas fff putini in Romania, iar
statele UE au invatat de multa vreme sa aiva grija si de ai nostrii, acordandu-le fff mare atentie material si profesional.