S.O.S. familia!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția S.O.S. familia!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-02 11:07



Musafir

#2827 text important

2013-12-02 19:22

trecand peste articolele pestrite si pline de invective (pt ca prea multe nu stiu ce sa zica) ale propagandei homosexuale sa vedem ce zic institutiile si studiile serioase:

http://parteneriat-civil.ro/argumente-contra/dreptul-barbatului-si-al-femeii-de-se-casatori-si-de-intemeia-o-familie/

Dreptul barbatului si al femeii de a se casatori si de a intemeia o familie

Autor: Centrul European pentru Lege si Justitie, 10 iulie 2013

Cuprins:


Introducere

I. Dreptul de a se casatori si de a întemeia o familie
1. Dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie e un drept natural
2. Dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie sunt unul si acelasi drept
3. Casatoria este o institutie

II. Sensul notiunilor « familie » si « viata familiala »
1. Doar barbatul si femeia pot fi la originea familiei si a vietii familiale
2. « Cuplul » de acelasi sex, ca si cuplu, nu poate releva de « viata familiala »
3. Inexistenta vreunei obligatii a statului de a oferi « cuplului » de acelasi sex un statut juridic precum uniunea civila sau casatoria

III. Absenta discriminarii « cuplurilor » de acelasi sex sau a vreunui drept general la egalitate
1. Distinctia intre egalitatea ontologica si egalitatea de situatie
2. Interzicerea discriminarii
3. Diferenta obiectiva dintre un cuplu format dintr-un barbat si o femeie si un « cuplu » format din persoane de acelasi sex, absenta discriminarii

IV. Consecintele legalizarii uniunilor/casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
1. Casatoria intre persoane de acelasi sex implica rescrierea dreptului familiei
2. Casatoria intre persoane de acelasi sex implica adoptia si/sau tehnicile de procreere asistata medical cu tert donator de gameti
3. Casatoria intre persoane de acelasi sex implica discrimianrea copiilor si privarea acestora de drepturile lor
a) Discriminarea copiilor
b) Interesul superior al copilului si drepturile copilului
4. Casatoria implica privarea altor persoane de drepturile lor
a) Posibilitatea cuplurilor de sex diferit de a adopta un copil
b) Drepturile tatalui si mamei unui copil
c) Dreptul la obiectiunea de constiinta si la obiectiunea de religie


http://parteneriat-civil.ro/argumente-contra/demontarea-poncifelor-pro-homosexualitate/


Musafir

#2828 Propunerea legislativă privind parteneriatul civil a fost respinsă

2013-12-02 20:00


Comisia pentru egalitatea de şanse şi Comisia juridică din cadrul Senatului României au respins, în ședința comună din data de 19.11.2013, prin unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind parteneriatul civil.

Acesta era definit în respectiva propunere ca: „un contract încheiat, fără niciun fel de discriminare, între două persoane care decid să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului si sprijinului reciproc și a egalității de drepturi".

Conform raportului de respingere: „Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, propunându-se astfel conferirea unui caracter legal convieţuirii dintre două persoane, ca alternativă la căsătorie.”

Redăm în cele ce urmează și argumentarea respingerii, deoarece ea însumează o serie de aspecte legislative deosebit de importante, care trebuie avute în vedere, atunci când ne referim la familia tradițională.

„Iniţiativa este în contradicţie cu art. 258, 259, 271 şi 277 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. De altfel, legătura dintre cele două instituţii juridice, familia şi căsătoria, este statuată şi în art. 48, în special în alin.(l), din Constituţia României, republicată, conform căruia: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

De asemenea, conform dispoziţiilor alin.(3) al art. 277 din noul Cod Civil- Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria:„Parteneriatele civiledintre persoane de sex opus sau de aceiaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute înRomânia”

Reamintim că odată cu adoptarea noului Cod Civil, atât Guvernul cât mai ales forul legiuitor, cu precădere prin modificările aduse proiectului iniţial al acestui important act normativ, şi-au exprimat această opţiune de politică legislativă în materia relaţiilor de familie, reglementând, ca unică formă de convieţuire recunoscută, căsătoria şi numai aceea între persoane de sex diferit, recunoscându-se doar familia care se întemeiază pe instituţia căsătoriei.”

http://www.doxologia.ro/societate/stiri/propunerea-legislativa-privind-parteneriatul-civil-fost-respinsa

o victorie importanta. aberatiile lobby-ului lgbt+altele au fost dovedite ca extrem de puerile.

Slava Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, Adevarul si Viata!


Musafir

#2829

2013-12-02 20:15

CNA poate fi tras la raspundere legal, fara impedimente de acum daca nu-si vor revizui atitudinea si deciziile aberante luate.

Musafir

#2830 Re:

2013-12-02 20:34

#2826: -  

 articolul este un modest fsss. si chiar si asa scremut cu toate fortele recte intelectuale.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-02 22:17


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-02 22:22



Musafir

#2833

2013-12-03 07:31

gesturi de copii mici. maturizati-va si reveniti-va in fire.

Musafir

#2834

2013-12-03 16:07

Care-a fost"desteptul"? I-o fi trebuit mult? Aoooleu! Nici cat un pui aflat inca intr-un ou n-are creier. Esti varza, prietene! Nu faci decat s-o dovedesti inca o data! E inutil sa va bage cineva in seama. Asa ma mir cum de va discuta unii aberatiile pana si in parlament! ca...e noaptea oricarei ratiuni ce debitatii aveti voi! Minti crete! Iisus e iubire. El nu poate uri pe nimeni, doar pacatul il respinge. A pune cuvantul ura langa numele Lui, arata decat...lipsa de cultura. E noapte totala la voi in cap! Dumnezeu sa fereasca!

Musafir

#2835

2013-12-03 16:17

hhaaaa! :-)))
Ce-aveti voi in cap, nici cainele nu mananca!
Nu batjocoriti pe Dumnezeu, ca va veti stramba si fizic! Nu va ajunge si asa suferinta voastra in viata pe care o duceti? Cum nu va e teama ca raul din voi se va extinde si la trup si va va imbolnavi de tot intr-o zi?
Slava Domnului ca s-a luat o decizie normala!
Propun tuturor sa sprijinim Asociatiile Crestine fiecare cum putem, si orice actiune care se intemeiaza spre bine! Pana si o rugaciune este un mare sprijin. Sa nu uitam, si sa punem umarul fiecare, pentru un viitor al tarii noastre aproape de Dumnezeu!

Musafir

#2836 Creșterea copiilor în cupluri homosexuale – un factor de risc serios pentru sănătatea și bunăstarea

2013-12-04 08:16

Conform rezultatelor studiului* efectuat de Mark Regnerus, profesor de sociologie la Universitatea din Texas, copiii crescuți în familii heterosexuale cresc mai sănătoși și mai prosperi în comparație cu copiii din „familiile” homosexuale.

Rezultatele doctorului Regnerus contrazic cercetările promovate de luptătorii pentru drepturile minorităților sexuale, care susțin că în cadrul cuplurilor homosexuale, copiii se dezvoltă chiar mai bine decât cei crescuți în familii tradiționale. Doctorul Regnerus arată că mulți autori ai unor astfel de studii cercetări s-au bazat pe date nereprezentative, ce luau în considerare numai răspunsurile părinților, nu și a copiilor, demonstrând în acest fel partizanatul lor politic. Cercetările lui resping prezentările în culorile curcubeului a „familiilor” homosexuale, datele referitoare la violența în astfel de familii, predispoziția către suicid și sexualizarea forțată a copiilor crescuți de cupluri homosexuale fiind șocante.

Conform cercetărilor 12% dintre copiii educați în cupluri lesbiene și 24% în cupluri gay au recunoscut că se gândesc la sinucidere. Prin comparație, la cei din familiile tradiționale, complete sau cu un singur părinte, această cifră este de numai 5%. De asemea, s-a constatat că nivelul șomajului printre cei educați în „familiile” de lesbiene sau gay este de 28% și respectiv 20%, pe când la cei crescuți în familii biologic complete sau cu un singur părinte acest indice este de 8% și respectiv 13%.

Una din cele mai neașteptate descoperiri ale acestei cercetări a fost faptul că 23% dintre copiii educați în „familii” de lesbiene au recunoscut că au fost supuși abuzurilor sexuale din partea părinților sau a altor persoane adulte, pe când la copii din familii complete această cifră este de numai 2%. Printre cei crescuți de părinți gay cazurile de abuz au fost de 6%, iar în familii cu un singur părinte – 10%. Încă o cifră alarmantă: 31% din cei crescuți de cupluri lesbiene și 25% de cupluri gay au recunoscut că au fost cazuri când ei au fost forțați să întrețină relații sexuale împotriva voinței lor. Din rândul celor educați de părinți biologici au recunoscut doar 8%.

40% dintre adulții care au crescut în „familii” lesbiene și 25% dintre adulții crescuți în „familii” gay au recunoscut că și-au înșelat soții sau partenerii. În cazul celor proveniți din familii obișnuite această cifră este de 13%. De asemenea,19% din cei crescuți de lesbiene sau gay au declarat că urmează sau au urmat recent un tratament psihoterapeutic. La semenii lor de aceeași vârstă din familii tradiționale această cifră este de numai 8%.

Foarte interesant este faptul că din cei crescuți de lesbiene și gay numai 61% și respective 71% consideră orientarea lor sexuală „fără echivoc heterosexuală”. La copii din familii obișnuite această cifră a fost de 90%.

Doctorul Regnerus critică dur majoritatea cercetărilor făcute de „luptătorii pentru drepturile” cuplurilor homosexuale, destul de frecvent, eșantionul fiind făcut intenționat nereprezentativ în astfel de studiii. Însăși cercetătorii selectează respondenții, acționând direct prin metoda „bulgărelui de zăpadă”, când un respondent aduce noi respondenți din cercul prietenilor și cunoștințelor lui.

continuare la: http://stiripentruviata.ro/cresterea-copiilor-cupluri-homosexuale-un-factor-de-risc-serios-pentru-sanatatea-si-bunastarea-lor/

Musafir

#2837

2013-12-04 10:39

„Homosexualii sunt bolnavi”- Iubim doar în moduri diferite. Îmi pare rău, dar să iubești nu e o boală. Apropo, să nu uităm că și cei care vorbesc cu homosexualii se pot molipsi de această boală, e posibil să fii gay deja.
„Dumnezeu nu te iubește dacă ești homosexual. Păcătuiești.”- Da? Și atunci de ce Dumnezeu ne-a făcut așa?
„Dacă acceptăm homosexualitatea atunci ar trebui să acceptăm și pedofilia, zoofilia și necrofilia.” Homosexualitatea este ceva complet normal pentru că e vorba de doi adulți care SUNT/ POT FI DE ACORD să întrețină relații unii cu ceilalți. Oricât ți-ar plăcea ca asta să se întâmple, o girafă nu va putea spune niciodată că vrea să facă sex cu tine.
„Căsătoria între homosexuali este inacceptabilă pentru că nu puteți face copii”- Atunci dorești să fie interzisă și căsătoria între heterosexuali în cazul în care unul dintre cei doi parteneri nu poate să facă copii?
„Nu ar trebui să adoptați copii pentru că acei copii o să devină sigur gay”- Cu siguranță, și pentru că părinții mei sunt straight, poți observa cât de straight sunt și eu.
„Gay-ii ăștia se dau mari. De ce să-și facă paradă când noi heterosexualii n-avem?!”- Parada e un marș pentru a ne fi acordate anumite drepturi, nicidecum ca să ne dăm noi mari. Dar da, încercăm să ne simțim bine în timpul paradei, îmi pare rău că știm să ne distrăm și voi nu.
„Homosexualii sunt trimișii diavolului pe pământ”- Exact așa, iar oamenii care se apropie de noi ajung și ei în iad. Va trebui să fugi acum, dacă nu vrei să arzi pentru eternitate.

@ musafir cu stiri etc :)) m-am uitat pe site-ul dvs, toate exemplele de "fosti gay" au avut o viata dezastruoasa si culmea dupa ce l-au gasit pe Dzeu s-au "vindecat". Really? toate povestiile au acelasi fir de naratiune, so sunt inventate. ;)

Am doua intrebari. Tie iti plac desenele produse de Walt Disney? Dar de Oscar Wilde ce zici?
Dar chiar si daca nu iti plac esti capabil sa recunosti ca impactul desenelor de care aminteam si a cartilor lui O. Wilde a fost unul enorm si cu o valoare complet pozitiva. Generatii de copii care au crescut pe Alba ca zapada, Frumoasa si Bestia si restul capodoperelor, care au ascultat seara, la culcare, Printul fericit si au citit in adolescenta Portretul lui Dorian Gray, sunt cele care s-au format frumos tocmai datorita acestor oameni despre care tu spui ca degradeaza rasa umana. Ei au fost homosexuali. Si astea sunt doar doua exemple. Mai sunt si altele. Si eu sunt crestina si consider homosexualitatea un pacat. Dar tu ai incercat o abordare laica a temei. Argumentele tale incearca sa fie obiective, dar dezgustul tau iti copleseste logica. Acele studii de care amintesti legate de perversiuni nu intrec nici pe departe (chiar si procentual vorbind) studiile care scot in evidenta abuzurile unor barbati heterosexuali asupra copiilor. Apoi degradarea rasei umane se poate face doar in conditia reproducerii (orice degradare sau evolutie apare doar in aceasta conditie). Homosexualitatea nu presupune reproducere, deci ai putea afirma cel mult ca ar putea duce la sinuciderea noastra ca specie. Totusi sunt studii care arata ca un copil crescut intr-o familie homo are sanse mai mari sa devina hetero decat invers. Din punctul meu de vedere, emotional, e mult mai greu pentru un copil sa creasca intr-o famile de homosexuali, dar nu e degradant. Iar legat de acele mitinguri iar te contrazic. Cei care promoveaza o imagine excentrica sunt doar 10% din participantii la mars. Restul sunt doar oameni care afiseaza o imagine obisnuita. Nu mai judeca doar ce-ti convine tie.

Musafir

#2838 Re:

2013-12-04 20:06

#2837: -  

o abordare simplista. e clar ca nu intelegi nimic din ceea ce scrii.

ai scris: "degradarea rasei umane se poate face doar in conditia reproducerii (orice degradare sau evolutie apare doar in aceasta conditie). Homosexualitatea nu presupune reproducere, deci ai putea afirma cel mult ca ar putea duce la sinuciderea noastra ca specie. Totusi sunt studii care arata ca un copil crescut intr-o familie homo are sanse mai mari sa devina hetero decat invers." - degradarea umana nu se face prin reproducere. mintea umana poate degrada umanul. viata traita gresit degradeaza umanul. faci confuzii extreme, dar asta nu surprinde pe nimeni avand in vedere ca te declari homosexual. heterosexualitatea nu este determinanta in cazurile de transformare in homosexuali a unor copii, asa cum nici homosexualitatea nu poate fi un "remediu" pentru ea insasi. abordarea gresita a vietii si a raporturilor fata de ceilalti oameni (inclusiv propriii copii) are cauze psihice si nu cauze de gen/sex (masculin si feminin). problemele psihice depasesc frontierele fizicului si ale interconexiunilor de natura fizica intre indivizi.

"Acele studii de care amintesti legate de perversiuni nu intrec nici pe departe (chiar si procentual vorbind) studiile care scot in evidenta abuzurile unor barbati heterosexuali asupra copiilor." - sper ca ai facut raportul corect dintre heterosexuali si homosexuali cand vb de "procent mai mare" pentru ca intr-adevar sunt cu mult mai multi heterosexuali decat homosexuali in lumea asta, deci este posibil sa fie si numarul abuzurilor sa fie mai mare, insa raportat numarul de abuzuri la fiecare categorie in parte, vom vedea ca homosexualitatea presupune in sine perversiuni, deci abuzurile si perversiunile au un procent enorm mai mare in cazul asta. ( 5 % din heterosexuali - cateva miliarde, nu este egal cu 5 % din homosexuali - care sunt poate de ordinul sutelor de mii. una este sa torni o picatura intr-un ocean si alta este sa torni aceeasi picatura intr-o cana. clar, nu?)

in comentariul urmator ai contra-argumentele "laice" la spusele tale ridicole si neintemeiate. (p.s. - poate ne prezinti si acele studii "extraordinare" care sa sustina ceea ce ai afirmat.) si pana una alta, rasfoieste si cele scrise in paginile anterioare si poate ne poti da raspunsuri referitoare la "avortul fortat" sau alte anomalii de tip nazist sustinute de propaganda homosexuala. stiu ca veti spune ca homosexualitatea este "cea mai minunata metoda de contraceptie" ceea ce va fi in topul aberatiilor. stiu ca veti zice in extrema voastra ignoranta si lipsire de repere ca homosexualiatea salveaza omenirea de la foamete, autodistrugere si altele. poate va veti referi ca populatia va fi decimata de BTS, avorturi si lipsa de nasteri si cei putini ramasi vor trai "fericiti". si homosexualii se pare ca sunt primii care se "jertfesc" pentru asta.

imi pare rau pentru voi. va compatimesc. sper sa va faceti bine. sa va ajute Dumnezeu.


Musafir

#2839 studii aplicate de cercetare realizate in diverse state ale lumii

2013-12-04 20:09

studii aplicate de cercetare realizate in diverse state ale lumii

Comunităţile de bărbaţi homosexuali
sunt un rezervor important de protozoare
cu potenţial patogen. Măsuri elementare de igienă
Can Med Assoc J. 1980 Sep 20; 123(6):512-4, In-testinal parasitic
infections in homosexual men: pre-valence, symptoms and factors in
transmission, Key-stone JS, Keystone DL, Proctor EM
”Într-un studiu controlat: 67,5% din 200 bărbaţii homosexuali şi
doar 16% din 100 bărbaţi heterosexuali au fost găsiţi infectaţi cu
paraziţi intestinali”.
„În comunităţile de bărbaţi homosexuali poate exista un rezervor
important de protozoare cu potenţial patogenic”.

Homosexualitatea poate fi consecinţa incestului?
Psychol Rep. 1995 Apr; 76(2):611-21, Does incest cause
homosexuality?, Cameron P., Cameron K., Family Research
Institute, Washington, DC 20013, USA.
La afirmaţia: „Incestul are o importanţă semnificativă în apariţia
homosexualităţii”, studiul arată:
• ce consecinţe are incestul în apariţia homosexualităţii,
• relaţiile sexuale incestuoase din perioada copilăriei la
participanţii la studiu,
• raportări extrem de diferite între femei şi bărbaţi, atât
homosexuali cât şi heterosexuali.
Astfel:
• „148 de gay (7,7%) au raportat experienţe incestuoase cu
persoane de acelaşi sex şi cu persoane de sex opus, precum
şi experienţe sexuale incestuoase cu rude de acelaşi sex şi
cu rude de sex opus”.
• „88 de lesbiene(3%) au raportat incest cu persoane de
acelaşi sex, cu persoane de sex opus şi experienţe sexuale
cu rude de acelaşi sex şi de sex opus”.
• „12% din 98 de bărbaţi homosexuali faţă de 0,8% din 1224
bărbaţi heterosexuali, având un frate, au raportat incestul
fraternal”.
• Studiul are rezultate asemănătoare cu rezultatele altor
studii în ce priveşte „raportarea disproporţionată a
incestului la homosexuali”.
• În contrast cu ipoteza evoluţionismului genetic, aceste
informaţii susţin alternativa conform căreia
homosexualitatea se învaţă, nu se transmite, deoarece, în
mod frecvent, homosexualii nu procreează,
• iar incidenţa homosexualităţii variază în funcţie de
factorii sociali”.

HOMOSEXUALITATEA ŞI BOLILE PSIHICE
Comportamentul sexual în cadrul aceluiaşi sex
şi bolile psihice: dovezi din studiul NEMESIS
asupra incidenţei bolilor psihice în Olanda
Arch Gen Psychiatry. 2001 Jan; 58(1):85-91, Same-sex sexual
behavior and psychiatric disorders: findings from the Netherlands
Mental Health Survey and Incidence Study (NEMESIS), Sandfort
TG, de Graaf R, Bijl RV, Schnabel P., Department of Clinical
Psychology, Utrecht University, PO Box 80140, 3508 TC
Utrecht, the Netherlands. t.sandfort@fss.uu.nl
“Indivizii cu activitate sexuală cu parteneri de acelaşi sex sunt la
risc înalt de a face boli psihice”.
„Homosexualitatea se asociază cu morbiditatea psihiatrică”
„Care au fost, timp de 12 luni, diferenţele dintre subiecţii
homosexuali activi şi subiecţii heterosexuali, şi prevalenţa
tulburărilor de dispoziţie, anxietate şi folosirea de substanţe”:
• „Bolile psihiatrice sunt mult mai frecvente printre
homosexualii activi în comparaţie cu heterosexualii
activi”.
• “Femeile homosexuale au o prevalenţă de 12 ori mai
ridicată a tulburărilor de dispoziţie şi a tulburărilor de
anxietate în comparaţie cu femeile heterosexuale”.
• „Tulburările de dispoziţie sunt mult mai frecvente la
homosexuali decât la femeile heterosexuale”.
• „Bărbaţii homosexuali au două sau mai multe boli psihice
de-a lungul vieţii în comparaţie cu persoanele
heterosexuale”.

Frecvenţa diagnosticelor psihiatrice la bărbaţii gay comparativ
cu bărbaţii heterosexuali
AIDS Care. 2004 Jul;16(5):586-93, Are we meeting the psychological
needs of heterosexual men with HIV disease? A retrospective case
controlled study of referrals to a psychological medicine unit in London,
UK., Orr G, Catalan J, Longstaff C., Department of Psychological
Medicine, Chelsea and Westminster Hospital, South Kensington
and Chelsea Centre for Mental Health, London, UK
Tema cercetării:
„Ce proporţie dintre bărbaţii heterosexuali HIV-pozitivi îngrijiţi
în spital au fost referiţi la secţia de psihiatrie în comparaţie cu
bărbaţii gay HIV-pozitivi”.
Concluzii:
• „Bărbaţii gay sunt de trei ori mai des trimişi la psihiatrie
decât bărbaţii heterosexuali”.
• „Bărbaţii gay suferă mai des de disfuncţii sexuale şi au, de
regulă, un diagnostic de boală psihică”.
• „Bărbaţii heterosexuali HIV-pozitivi erau mai rar
diagnosticaţi cu depresie;
• dar erau mult mai susceptibili de sidrom de abstinenţă”.
• „Bărbaţii heterosexuali HIV-pozitivi referiţi la secţia de
psihiatrie erau mai rar caucazieni comparativ cu bărbaţii
gay”.

Profesorii homosexuali sunt un risc pentru elevi?
J Psychol. 1996 Nov; 130(6):603-13, Do homosexual teachers pose a
risk to pupils? Cameron P, Cameron K., Family Research
Institute, Colorado Springs 80962-2640, USA.
Studiul demonstrează afirmaţia că: „Din ce în ce mai mult
persoanele homosexuale cer să aibă profesori homosexuali şi sunt
din ce în ce mai dese cazurile în care se raportează relaţii
homosexuale cu profesorii”: existenţa unui „model de contagiune a
homosexualităţii – prin care homosexualitatea se învaţă sau se
deprinde prin interacţiune sexuală cu practicanţi ai homosexualităţii”.
Ţinând cont de răspunsurile unui număr de adulţi intervievaţi,
atât homosexuali, cât şi heterosexuali, rezultă că:
• 56% dintre adulţii homosexuali şi 18% dintre adulţii
heterosexuali: „Am avut un profesor homosexual”;
• 12% dintre bărbaţi şi 4% dintre femei: „Profesorul ne-a
făcut avansuri sexuale”;
• 1/5 dintre cei care au avut un profesor homosexual: „Am
fost influenţaţi să privim homosexualitatea ca pe ceva
social acceptabil”;
• 4% dintre adulţi afirmă că „profesorul i-a influenţat să
încerce homosexualitatea”;
• 1% dintre adulţi afirmă că „fiind elevi, au avut relaţii
sexuale cu cel puţin unul dintre profesorii lor din şcoala
elementară sau secun-dară”;
• 8 respondenţi au afirmat că „prima lor experienţă sexuală
a fost cu un profesor de şcoală elementară sau secundară,
şi că una dintre aceste experienţe a fost una homosexuală”;
• „dintre alţi 49 de respondenţi care au raportat experienţe
sexuale cu profesorii, 12 erau homosexuali”.

(n.p. toate aceste procente trebuie intelese tinand cont de raportul dintre homosexuali si heterosexuali ca numar din populatie.)

http://parteneriat-civil.ro/wp-content/uploads/2013/09/bolihomo.pdf

MAMELE BĂRBAŢILOR HOMOSEXUALI

Dr. Gregory Dickson

Recenta dizertaţie de doctorat a dr. Gregory Dickson a constatat diferenţe semnificative între amintirile din copilărie ale bărbaţilor heterosexuali şi ale celor homosexuali. Dizertaţia a avut titlul "Studiu empiric asupra relaţiei mamă-fiu în relaţia cu formarea homosexualităţii masculine adulte: o perspectivă relaţională."

Au fost analizaţi 135 de bărbaţi - 57 de homosexuali egodistonici; 34 de homosexuali egosintonici şi 44 de heterosexuali din diferite zone ale SUA. Folosind Chestionarul pentru Relaţiile Părinte-Copil (PCR-II; Siegelman & Roe, 1979), studiul a constatat că bărbaţii heterosexuali au avut relaţii mult mai bune cu mamele lor. Aceşti bărbaţi au indicat o mamă mult mai iubitoare, mai puţin pretenţioasă şi mai puţin respingătoare cât mamele descrise de bărbaţii homosexuali.

De asemenea, studiul a arătat că bărbaţii homosexuali au prezentat niveluri semnificativ mai mari ale depresiei actuale, precum şi o incidenţă mult mai mare a abuzului sexual în perioada copilăriei, comparativ cu bărbaţii heterosexuali.

Bărbaţii homosexuali au avut relaţii mai proaste cu mama lor

(...)

Cultura pop şi retorica politică sugerează că lipsa de acceptare din partea societăţii este singura responsabilă de patologia asociată cu homosexualitatea. O asemenea concluzie simplistă ignoră relatările repetate ale homosexualilor, prezentate în literatura de specialitate, referitoare la relaţiile conflictuale cu părinţii, precum şi alte aspecte importante cum ar fi abuzurile sexuale.

Dr. Dickson a afirmat: "Studiul actual, în concordantă cu literatura la zi, sugerează că aspectele legate de identificarea homosexualităţii adulte pot fi mai mult de natură structurală şi relaţională, şi mai puţin sexuale."

El a concluzionat: "Cercetarea recentă a homosexualităţii a fost îngreunată de schimbarea de filosofie a Asociaţiilor americane de Psihologie şi Psihiatrie, care nu ţin cont de rolul factorilor de mediu în formarea homosexualităţii masculine. Natura evident complexă a subiectului nu poate fi simplificată, iar cercetarea ştiinţifică nu trebuie stânjenită de politică."


http://www.homosexualitate.ro/mama.html

Promiscuitate

The Gay Report a fost unic în sensul că pentru prima oară societatea a putut pătrunde în subcultura homosexuală, pentru a vedea dacă sunt adevărate zvonurile, poveştile şi bârfele vehiculate de multă vreme. În multe cazuri se pare că da.

Acuzele de promiscuitate există de mult timp la adresa homosexualilor. Aşa cum indică şi studiul lui Jay şi Young, aceste temeri sunt justificate. Potrivit studiului, 35% dintre respondenţi au recunoscut că au avut 100 sau chiar mai mulţi parteneri sexuali de-a lungul vieţii (pag. 249); 18% au recunoscut că au avut între şapte şi 60 de parteneri numai în ultima lună (pag. 248) şi 18% că au avut trei sau mai mulţi în ultima săptămână (pag. 248). 38% au spus că cea mai lungă relaţie a lor nu a durat mai mult de un an (pag. 340). Pentru lesbiene, media relaţiilor a fost de 38 de luni (pag. 302).

Răspunzând la întrebarea "Cât de des aţi mers acasă ca să faceţi sex cu cineva pe care abia l-aţi cunoscut?", 50% au declarat "întotdeauna", "foarte des" sau "destul de des" (pag. 251). Jay şi Young concluzionează: "Evident, aventurile de o noapte îi caracterizează pe marea majoritate a bărbaţilor homosexuali" (pag. 252).

Mai departe, 77% dintre respondenţi participaseră la partide de sex în trei cel puţin o dată, în timp ce 59% participaseră la orgii sau sex în grup (pag. 587). 38% participaseră la practici sadomazochiste cel puţin o dată şi 23% practicaseră urinatul în cadrul actului sexual (pag. 555). 24% au recunoscut că au primit bani pentru a întreţine relaţii sexuale (pag. 260).

Nici liderii homosexuali nu sunt prea timizi în a-şi mărturisi sentimentele în această privinţă. În lucrarea Gay Manifesto, autorul Carl Wittman declara că sadomazochismul, "atunci când e consensual, poate fi descris ca o lucrare artistică, un balet al constrângerilor - praguri între durere şi plăcere" (citat la pag. 554). Poetul homosexual Allen Ginsberg comenta favorabil orgiile: "Este o experienţă umană importantă a te raporta uneori la tine însuti şi la alţii ca la o halcă de carne" (pag. 589-590). Tot el vorbea despre orgii în termeni de "yoga divină pentru eliberarea eului" (590).
Curios, Jay şi Young nu prea par să sesizeze că cele de mai sus reprezintă "promiscuitate". După ei, "Unde putem trage o linie şi declara că unii au fost promiscui şi alţii nu? Ce judecată stă la baza termenului 'promiscuu'? E imposibil să răspunzi la asemenea întrebări pentru că ele depind de atitudini subiective" (pag. 249).

Ei îi citează pe homosexualii intervievaţi declarând că "promiscuitatea este un concept heterosexual folosit pentru a ne ataca... Dacă vorbeşti în termeni de 'libertate sexuală' şi de împărtăşirea unei experienţe senzuale, atunci e bine. Presupun că totul depinde de motivaţie" (pag. 249). Un altul declara: "Mă deranjează cuvântul 'promiscuitate' pentru că chiar nu ştiu ce înseamnă. Care e graniţa dintre sex rar sau frecvent şi promiscuitate? Dacă fac sex de trei ori pe zi şi sunt foarte selectiv în alegerea partenerilor, sunt promiscuu sau foarte selectiv şi încins?" (pag. 249)

http: //www.homosexualitate.ro/raport.html


Musafir

#2840 Păcăleala „născut aşa”

2013-12-04 21:58

Păcăleala „născut aşa”

Arătam în numărul precedent că filme precum „Copiii sunt bine-mersi” (difuzat cvasi-ilegal şi abuziv tocmai la Muzeul Ţăranului Român) sunt subversive, acţionând ca nişte „retro-viruşi” conceptuali creaţi şi „injectaţi” mediatic special pentru a „păcăli” sistemul imunitar al organismului social.

„Anticorpii” acestui sistem trebuie să fie Biserica, valorile creştine şi normele religios-morale, apoi normele juridice şi legislaţia, în sfârşit instituţiile statului şi societatea civilă – formatorii de opinie şi opinia publică. Or, asemenea artefacte cinematografice sunt pure „implanturi” ideologice, „psiho-bombe” menite să anihileze, să arunce în aer familia tradiţională şi rânduiala firească. Inducând ideea că o „familie” lesbiană nu ar fi o aberaţie contra naturii ci doar o alternativă perfect legitimă, filmul urmăreşte să valideze un fals model la nivel colectiv şi să-l introducă în mainstream – curentul principal al comportamentelor normale, general admise – făcându-l acceptat şi acceptabil.

Iată paşii acestei strategii de „mainstreaming”[1], planificaţi cu decenii în urmă:

1. Mai întâi perversiunea e transformată în „boală”, e descrisă ca o afecţiune, de care homosexualii n-ar fi vinovaţi sau responsabili, şi nu ca o alegere indusă de patimă, cum e de fapt. Comportamentul imoral condamnabil devine o patologie, nemaifiind pedepsit ca infracţiune. „Boala” e dezincriminată şi scoasă de sub incidenţa legii penale (în România, articolul 200 a fost scos din Codul Penal în 2000).

2. Pasul următor e ca „boala” să nu mai fie boală, ci să fie prezentată ca o „condiţie” din naştere, eventual cu substrat genetic. Ceea ce era înainte o deviaţie maladivă devine un atribut congenital, o condiţionare biologică naturală, la fel ca rasa ori culoarea ochilor. Tactica e veche, fiind azi cunoscută drept „păcăleala naşterii gay” (born-gay hoax[2]). Introdusă acum o sută de ani în Germania de activistul politic pedofil Karl Heinrich Ulrichs („strămoşul” mişcării mondiale a drepturilor homosexualilor), odată cu lozinca „Uranieni din toată lumea, uniţi-vă!”, ea a fost rafinată în 1985 în S.U.A. de Marshall Kirk şi Hunter Madsen (Erastes Pill) în articolul The Gay Agenda (însuşi titlul dovedeşte că există o agendă). A fi „născuţi aşa” (born this way) le dădea dreptul de a fi asimilaţi unei minorităţi (nu întâmplător piesa lui Lady Gaga „Born This Way” e asociată mişcării LGBT, pretinzându-se „Manifestul Mamei-monstru a unei noi rase a libertăţii nelimitate”). Apartenenţa la o minoritate e acum asimilată unei identităţi înnăscute. A-i ataca devine echivalent cu a contesta dreptul unei minorităţi la propria identitate de grup, deci drepturi fundamentale ale omului. Ponderea reală, sub 2%, a acestei „minorităţi” e umflată la 10% prin studii manipulate, pentru a invoca incidenţa socială semnificativă.

3. „Identitatea” gay e prezentată drept o simplă extravaganţă inofensivă. Anormalul e preschimbat în curiozitate ce nu prezintă pericol social, putând fi uşor tolerat. Este etapa în care ne aflăm în România în prezent (cazul filmului „Copiii sunt bine-mersi”). Scopul, potrivit celor doi autori de mai sus, e „desensibilizarea publicului: a-l face să privească homosexualitatea cu indiferenţă, fără nici o emoţie… Marea massă trebuie să ajungă să aşeze preferinţele sexuale pe acelaşi plan cu cele pentru arome de îngheţată sau sporturi: ţie îţi place ciocolata, mie vanilia; tu preferi voleiul, eu fotbalul. Nici o problemă… Cel puţin la început”, scriu autorii, „urmărim să desensibilizăm publicul, nimic mai mult. Nu putem şi nici nu trebuie să ne aşteptăm la o «apreciere» sau «înţelegere» deplină a homosexualităţii din partea omului obişnuit. Uitaţi ideea de a convinge massele că homosexualitatea e bună. Dacă le faceţi să gândească că e doar un lucru obişnuit, să ridice din umeri, lupta pentru drepturi juridice şi sociale e câştigată”.[3]

4. Pentru unele categorii de snobi se poate merge până la ridicarea simplei extravaganţe la rang de modă cool, comportament „şic”, sofisticat, marcă a unei elite „branşate” la curentele emancipării deja prevalente în Occident. Curiozitatea benignă e metamorfozată în trăsătură dezirabilă, toleranţa – în emulaţie a celor „speciali”.

5. În cele din urmă, rezultatul e acceptarea la nivel de masă şi legiferarea viciului ca un comportament perfect normal, ca normă socială şi „morală”. Păcatul devine lege, virtutea – infracţiune. Ordinea firii se răstoarnă, cum spune Sfântul Ioan Hrisostom, „cu susul în jos” într-o lume care L-a părăsit pe Dumnezeu.

http://www.familiaortodoxa.ro/2013/12/03/cum-e-inlocuit-marxismul-cu-corectitudinea-politica-ii/

http://www.familiaortodoxa.ro/2013/11/02/cum-e-inlocuit-marxismul-cu-neo-liberalismul-corect-politic-i/


Musafir

#2841 suntem cu ochii pe CNA

2013-12-04 23:06

http://www.ziaristionline.ro/2013/12/03/cna-rediscuta-azi-cazul-nuntii-homosexualilor-de-la-protv-la-cererea-jurnalistului-victor-roncea-si-a-altor-petenti/

Consiliul National al Audiovizualului a programat pentru astazi (n.p. 3 dec) reanalizarea cazului “4 nunti si o provocare”, emisiunea ProTv in care s-a derulat in direct o “nunta” a unui cuplu de homosexuali, act interzis in Romania, potrivit Legii. Peste 2000 de romani au solicitat sanctionarea postului de televiziune, conform normelor legale si ale bunului simt. Initial CNA hotarase ca postul sa nu fie nici macar amendat in ciuda incalcarilor flagrante a mai multor legi, printre care Codul Civil si chiar Legea Audiovizualului. Bazandu-se pe Constitutia Romaniei, legislatia in vigoare si recent votatul Cod Etic al CNA, jurnalistul Victor Roncea, presedinte-fondator al Asociatiei Civic Media, care, de altfel, a detinut o propunere oficiala de a deveni membru al CNA, a solicitat presedintelui si membrilor CNA sa reanalizeze acest caz, impreuna cu alti petenti, printre care se numara si Coalitia pentru Familie si Constitutie. CNA a introdus pe Ordinea de Zi a sedintei de azi rediscutarea “provocarii”, luand in considerare si punctul de vedere al Serviciului Juridic al CNA. Colegiul pare impartit in doua precum tortul taiat de homosexuali cu cutitul Pro Tv la “nunta” lor. Amintim si faptul ca Croatia a respins zilele acestea, cu un vot zdrobitor exprimat prin Referendum national, asa-zisele “casatorii” dintre homosexuali. (Z.O.)

UPDATE: In urma deliberarilor prelungite pe alte subiecte, cazul ProTv a fost amanat pentru urmatoarea sedinta. Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.

... in sedinta publica de joi 5 decembrie
5. PRO TV - emisiunea Patru nunți și-o provocare difuzată pe 11 și 12 septembrie 2013 - reclamația nr.10762/19.11.2013 cu pdv al serviciului Juridic și reclamațiile nr.13053/26.11.2013, nr.13118/27.11.2013.
http://www.cna.ro/Ordinea-de-zi-a-sedin-ei-de-joi-5,6626.html


Musafir

#2842 Re: DOCUMENT de sustinere a Petitiilor contra emisiunii “4 nunți și o provocare“

2013-12-04 23:09

#2793: - DOCUMENT de sustinere a Petitiilor contra emisiunii “4 nunți și o provocare“ 

 ... in sedinta publica de joi 5 decembrie
5. PRO TV - emisiunea Patru nunți și-o provocare difuzată pe 11 și 12 septembrie 2013 - reclamația nr.10762/19.11.2013 cu pdv al serviciului Juridic și reclamațiile nr.13053/26.11.2013, nr.13118/27.11.2013.
http://www.cna.ro/Ordinea-de-zi-a-sedin-ei-de-joi-5,6626.html

p.s. - maine seara (5 dec.) se va publica pe acest forum si reclamația nr.10762/19.11.2013 spre a fi consultata. una dintre reclamatiile nr.13053/26.11.2013, nr.13118/27.11.2013. a fost publicata anterior la comentariul 2793.

dupa toate acestea asteptam sa vedem si "pdv al serviciului Juridic (CNA)" care vine abia in urma insistentei indelungate de a se respecta legea. trebuie luat in calcul si "pdv dat de Comisia pentru egalitatea de şanse şi Comisia juridică din cadrul Senatului României (care) au respins, în ședința comună din data de 19.11.2013, prin unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind parteneriatul civil." (si a caror motivare o gasiti la comentariul 2828 pe acest forum - important!)


Musafir

#2843 Mass-media si ''problema homosexualitatii''

2013-12-06 15:22

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cheloo-reclamat-cna-aluzie-gay-472953.html

As putea sa pun pariu - fiind o tehnica atat de raspandita - ca intregul episod a fost organizat de postul TV pentru a aduce aceasta problema in atentia tuturor. Nu suspectez vreun participant de originalitate sau spontaneitate; totul pare a fi un circ public pentru ca ''discriminarea'' sa ajunga pe prima pagina a tabloidelor, dupa cum observam ca in ultima vreme (mai ales cu aportul ''nuntii gay'' de la ProTv) s-a intetit campania de sensibilizare a romanilor la doleantele asa-zisei minoritati.

Acum sa fim seriosi, poate s-ar fi pus problema discriminarii neprovocate daca acel concurent nu ar fi incercat sa socheze cu spectacolul de prost gust. Desi intreaga emisiune, evident, este in acelasi ton, plecand de la conceptul imprumutat de afara. Dar cand ai de-a face cu un barbat machiat, imbracat intr-un costum mulat de Halloween - vrand sa simuleze musculatura unui om jupuit - si cocotat pe tocuri cui (pantofi de dama), ce mai ramane de spus? Ce-i mai trebuia, un morcov infipt in ...?

Postul Antena 1 a fost reclamat la CNA pentru ''incitare la ura si violenta impotriva comunitatii LGBT''. Ca si cand - si sa fi fost autentice - comentariile cuiva referitoare la scoaterea dintr-un concurs a unei persoane sunt echivalente cu incitarea la violenta. Ramane de vazut cum reactioneaza CNA-ul, mai ales in raport cu reclamatiile legate de nunta gay.


Musafir

#2844 ''Homosexualii doar iubesc in moduri diferite''

2013-12-06 21:25

Sa nu confundam iubirea cu atractia sexuala. Iubirea poate exista din plin intre persoane de acelasi sex; se numeste iubire fraterna. Ea insa nu presupune o dorinta fizica intre acele persoane, pentru ca este nenaturala. Cuvantul ''diferit'' este neutru din punct de vedere al incarcaturii emotionale sau morale, indicand o simpla alternativa. Ori o pornire care determina individul sa se implice in acte periculoase si nesanatoase nu are un efect neutru ci negativ, oricare ar fi cauza ei.

Intr-un cuplu normal, iubirea sta la baza unui viitor construit impreuna si este asociata cu monogamia, nu doar din motive sentimentale si sociale ci si fiziologice, legate strict de sanatate; a iubi insemana a dori sa protejezi o persoana, nu sa o expui la consecintele promiscuitatii proprii (a se intelege boli cu transmitere sexuala in cazul asta). De asemenea, aceasta protectie implica ferirea partenerului de acte sexuale daunatoare.

Toti homosexualii cu care am interactionat vreodata – direct sau indirect – considera aceasta exclusivitate retrograda si o dovada a egoismului si ingustimii (psihice, nu fizice, desigur :) ), opusa libertatii neingradite de care considera ca ar trebui sa se bucure partenerii intr-un cuplu si oamenii in general. Viziunea lor asupra vietii este una bazata pe hedonism; ea ignora avantajele cizelarii caracterului prin renuntare si autocontrol; de aceea multora le e foarte greu sa actioneze in limitele unor reguli de comportament cand interactioneaza cu altii, dand dovada de un teribilism infantil pentru a se impune cu orice pret.

O relatie homosexuala nu este opozabila uneia heterosexuale pentru ca nu merge nicaieri, in sensul de a procrea sau a pastra fidelitatea toata viata (intrucat atatia resping complet monogamia). Motivatia de a lupta cu propriile slabiciuni pentru a consolida relatia cu partenerul pur si simplu nu exista. Ne e vanduta aceasta imagine a iubirii prin dulcegarii afisate la televizor, dar e suficient, cel putin in cazul cuplului ''casatorit'' in cadrul emisiunii ProTv, sa cautam cateva informatii despre cei doi pentru a vedea, din activitatea lor, ce parere par sa aiba despre fidelitate si romantism.


Musafir

#2845 cu siguranta fiecare copil are o mama si un tata

2013-12-07 20:09

"desigur, nu fiecare cuplu casatorit (barbat si femeie) poate avea copii, dar cu siguranta fiecare copil are o mama si un tata." familia formata din barbat si femeie este unica, pentru ca este unica ce poate da copii. cand vorbim de drepturile unui unicat (familia formata din barbat si femeie), nu se poate vorbi de discriminare fata de ceilalti.
http://www.culturavietii.ro/2013/12/07/pledoaria-pentru-casatorie/


Musafir

#2846 la CNA se asctioneaza in stil marxist-anarhist prin boicotare, parasind sala, evitand aplicarea leg

2013-12-11 19:35

dupa 2 amanari, a 3a incercare a fost tratata cu boicot. sedinta CNA de rejudecare a cazului "4 nunti si o provocare" din 10 dec. 2013

http://roncea.ro/2013/12/10/primatele-din-cutia-cu-maimute-de-la-cna-au-fugit-dupa-bananele-homosexualilor-membrii-cna-care-au-boicotat-votul-pentru-sanctionarea-pro-tv-si-a-emisiunii-4-nunti-si-o-provocare-vor-fi-actio/

CAUZA PE SCURT:

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011

TITLUL VII
Emisiuni interactive, jocuri şi concursuri


ART. 90
(1) Nu pot fi difuzate emisiuni interactive în care:
a) publicul apelează la vrăjitori şi prezicători sau la activităţi interzise prin lege;

ART. 91
(1) Concursurile interactive pot fi difuzate în cadrul programelor audiovizuale numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) au drept scop exclusiv fidelizarea, divertismentul sau educarea publicului;
b) sunt inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs; (n.p. se defineste „concursul interactiv” ca „emisiune-concurs” implicit si „-interactiva”. o parte din public sunt si concurenti)
c) nu presupun taxă de participare directă sau disimulată, cum ar fi suprataxa percepută de serviciile de telefonie cu valoare adăugată;
d) respectă regulile informării corecte; (n.p. ceea ce Pro-tv nu a facut deformand principiul familiei/casatoriei definit si prin lege. asta ar include si afisarea anuntului de „fictiune”,)
e) câştigurile sau premiile sunt atribuite în baza unui regulament adus la cunoştinţa publicului. 

(Tot din Codul de reglementare a continutului audiovizual)

ART. 14
(1^1) Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea „Acest program este o ficţiune”, afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde.”

 (conf. DOCUMENT de sustinere a Petitiilor contra emisiunii “4 nunți și o provocare“:

Nu se poate aprecia că materialul difuzat reprezinta o ficțiune, având în vedere faptul că nu s-au respectat dispozițiile art. 14 (1^1)  din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora, în situația în care materialul este o ficțiune se va proceda la avertizarea corespunzatoare a publicului : “Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea «Acest program este o ficţiune», afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde”.

Avertizarea publicului cu privire la clasificarea conţinutului, la genul programului – divertisment gen reality show- si aprecierea radiodifuzorului potrivit căreia respectiva căsătorie ar fi una “simbolică” (dar totusi reala) nu sunt elemente suficiente pentru a satisface exigenta dispozitiilor legale mentionate.

Mai mult, recunoaste expres reprezentantul postului Pro tv in cadrul audierii din sedinta Consiliului National al Audiovizualului faptul ca nunta incheiata intre persoanele de acelasi sex a fost una reala, cei doi fiind casatoriti in acel rit protestant declarat.)

Legea Audiovizualului

ART. 3
(1) Prin difuzarea
şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului. (n.p. – familia !!!)
(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
  (n.p. ceea ce Pro-tv nu a facut deformand principiul familiei/casatoriei definit prin lege)
(3) Răspunderea pentru conţinutul serviciilor de programe difuzate, inclusiv al comunicărilor comerciale audiovizuale, revine, în condiţiile legii, furnizorului de servicii media audiovizuale.
(SE INCALCA SI PREVEDERILE DIN ACEST ARTICOL la alin. (1) si (2))

  

Declaratia Universală a Drepturilor Omului

Articolul 16
1. Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbătul şi femeia, fără nicio restricţie în ce priveşte rasa, naţionalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei şi la desfacerea ei. (în cazul familiei nu se recunosc alte “orientari sexuale” deci apar restricţii în acest caz)
2. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimţământul liber şi deplin al viitorilor soţi.
3. Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.  

în “Manualul Drepturilor Omului” elaborat de Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (2008), se afirmă că:

"În ce priveşte relaţiile dintre parteneri, familia este înţeleasă în sens larg de către
Curtea europeană şi nu este condiţionată de încheierea unei căsătorii civile. În lipsa
căsătoriei, existenţa unei familii între cei doi parteneri va fi apreciată de la caz la
caz, în funcţie de circumstanţele concrete ale fiecărui caz. De exemplu Curtea va
cerceta dacă cei doi parteneri locuiesc împreună şi de cât timp, dacă au copii
împreună, fie ei biologici sau adoptaţi, dacă alte elemente concrete indică intenţia de
a avea o relaţie de durată. În schimb, Curtea nu a acceptat până în prezent că relaţiile
stabile dintre persoane de acelaşi sex pot intra în sfera de aplicare a vieţii de familie.

Acestora le-a oferit, însă, protecţie în cadrul noţiunii mai largi a vieţii private."

 (nu exista discriminare pe baza orientarii sexuale cand este vorba de familie/casatorie)

 

CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

Articolul 9

Dreptul la căsătorie şi dreptul de a întemeia o familie

Dreptul la căsătorie şi dreptul de a întemeia o familie sunt garantate în conformitate cu legile interne care reglementează exercitarea acestor drepturi.

 

EGALITATEA

Articolul 20

Egalitatea în faţa legii

Toate persoanele sunt egale în faţa legii.

Articolul 33

Viaţa de familie şi viaţa profesională

(1)   Familia se bucură de protecţie juridică, economică şi socială.

 

Legea zice:

“Codul Civil”

“TITLUL I
Dispoziţii generale
Familia

Art. 258. - (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

(2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.

(3) Statul este obligat să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, precum şi dezvoltarea şi consolidarea familiei.

(4) În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie.

Căsătoria
Art. 259. - (1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.

(3) Celebrarea religioasă a căsătoriei poate fi făcută numai după încheierea căsătoriei civile.

(4) Condiţiile de încheiere şi cauzele de nulitate ale căsătoriei se stabilesc prin prezentul cod.

(5) Căsătoria încetează prin decesul sau prin declararea judecătorească a morţii unuia dintre soţi.

(6) Căsătoria poate fi desfăcută prin divorţ, în condiţiile legii.

CAPITOLUL II
Încheierea căsătoriei
SECŢIUNEA 1
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
Consimţământul la căsătorie

Art. 271. - Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora.

Art. 277. - (1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.  

(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.”

 

Comisia pentru egalitatea de şanse şi Comisia juridică din cadrul Senatului României au respins, în ședința comună din data de 19.11.2013, prin unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind parteneriatul civil.

Conform raportului de respingere: „Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, propunându-se astfel conferirea unui caracter legal convieţuirii dintre două persoane, ca alternativă la căsătorie.”

Redăm în cele ce urmează și argumentarea respingerii, deoarece ea însumează o serie de aspecte legislative deosebit de importante, care trebuie avute în vedere, atunci când ne referim la familie.

„Iniţiativa este în contradicţie cu art. 258, 259, 271 şi 277 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. De altfel, legătura dintre cele două instituţii juridice, familia şi căsătoria, este statuată şi în art. 48, în special în alin.(l), din Constituţia României, republicată, conform căruia: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

De asemenea, conform dispoziţiilor alin.(3) al art. 277 din noul Cod Civil- Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria:„Parteneriatele civiledintre persoane de sex opus sau de aceLaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România”

Reamintim că odată cu adoptarea noului Cod Civil, atât Guvernul cât mai ales forul legiuitor, cu precădere prin modificările aduse proiectului iniţial al acestui important act normativ, şi-au exprimat această opţiune de politică legislativă în materia relaţiilor de familie, reglementând, ca unică formă de convieţuire recunoscută, căsătoria şi numai aceea între persoane de sex diferit, recunoscându-se doar familia care se întemeiază pe instituţia căsătoriei.

 

Directiva Serviciilor Media Audiovizuale - UE

CAPITOLUL II

DISPOZIŢII GENERALE

Articolul 2

(1) Fiecare stat membru se asigură că toate serviciile mass-media audiovizuale transmise de către furnizorii de servicii mass-media aflaţi sub jurisdicţia sa respectă normele sistemului juridic aplicabil serviciilor mass-media audiovizuale destinate publicului din statul membru respectiv.

 

CONSTITUTIA ROMANIEI

ART. 16

Egalitatea în drepturi

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

 

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011

TITLUL VII
Emisiuni interactive, jocuri şi concursuri


ART. 90
(1) Nu pot fi difuzate emisiuni interactive în care:
a) publicul apelează la vrăjitori şi prezicători sau la activităţi interzise prin lege;

 (dreptul la exprimare libera nu este egal cu dreptul de a infaptui o ilegalitate si se supune restrictiilor legii)

iata si decizia CNA in acest caz:

http://www.cna.ro/article6435,6435.html

"Întrunit în şedinţa publică din data de 1 octombrie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare, întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor mai sus-menţionate.

Membrii Consiliului au vizionat înregistrările relevante şi au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul postului, prezent la şedinţă.

.... În urma dezbaterilor din şedinţă a fost făcută o propunere de sancţionare a postului de televiziune cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea unor prevederi referitoare la protecţia minorilor, dar aceasta nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată.

(aplicarea legii se voteaza la CNA?)

.... La art. 3 alin. 1) al Directivei se arată că: Statele membre garantează libera recepționare și nu restricționează retransmisia serviciilor mass-media audiovizuale pe propriul teritoriu din alte state membre din motive care se încadrează în domeniile reglementate de prezenta directivă.

În aceste condiţii, formatul din România construit pe tiparul celui din Marea Britanie nu poate fi restricţionat de la difuzare pe criteriul orientării sexuale în cazul unui cuplu aflat în concurs."(cu toata confuzia de idei pe care o face CNA aberand, pentru incalcarea legii trebuia interzisa conf. Cod CNA, mai ales ca a fost produsa in Romania conformandu-se legilor de aici.) 

bonus:

Din Legea audiovizualului:

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
(1) În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

10. retransmisie - captarea şi transmiterea simultană a serviciilor media audiovizuale liniare, furnizate de radiodifuzori şi destinate recepţionării de către public, prin orice mijloace tehnice, în integralitatea lor şi fără nicio modificare a conţinutului;

(aici a fost vorba de transmisie doar, in "prime time" si in exclusivitate. la Pro-tv a fost o emisiune nou-nouta, productie autohtona made in Romania, fara legatura cu cea din Marea Britanie)

 

contradictorii afirmatiile CNA, nu-i asa?

o inselaciune intelectuala marca lgbt+altele, Pro-tv si unii de la CNA

detalii la : http://roncea.ro/tag/4-nunti-si-o-provocare/


Musafir

#2847 Era previzibil, din pacate

2013-12-12 07:57

Nu prea se putea altfel cand exista membri CNA care au avut in trecut legaturi financiare cu ProTv-ul. Desi speranta moare ultima, chipurile. Sistemul asta se practica la greu si in vest, numit de unii, neoficial, ''revolving doors'' - ascensiunea unor persoane cu un trecut legat de anumite companii in institutii care reglementeaza activitatea acelorasi. Un exemplu perfect e in SUA, unde cativa directori executivi ai companiei Monsanto, care lucreaza la modificare genetica a alimentelor, au ajuns direct la FDA (Food and Drug Administration), unde au putut sa intervina pentru a proteja interesele companiei in detrimentul sanatatii populatiei. Se pare ca e ceva universal.

Legile se pare ca nu mai conteaza in tara asta (si in multe altele); e pur si simplu o bataie de joc. Ma intreb cand se vor satura romanii sa fie tratati cu o completa lipsa de respect si cand vor renunta sa consume gunoaiele oferite de posturile TV, din care aceste posturi scot atatia bani din publicitate.

Cat despre sanctionarea Antenei 1 in cadrul aceleiasi sedinte pentru ''discriminarea'' unui concurent homosexual in cadrul emisiunii X Factor, se pare ca au primit in jur de 500 de reclamatii pe tema asta. In legatura cu ''nunta'' gay difuzata de ProTV, au spus in mod incorect ca au primit in jur de 2000, desi una se baza pe aceasta petitie, semnata pana acum de aproape 5400 de persoane (la vremea respectiva erau peste 5000 oricum).  Deci numarul corect ar fi fost cel putin 5000, nu 2000.

Oricum, practic concurentul respectiv - un barbat in toata firea - s-a asteptat sa fie acceptat modul in care se prezenta (pantofi de dama cu toc cui, machiaj si un costum mulat) desi ma indoiesc ca ar iesi in parc sau la birtul din coltul strazii, sau oriunde in public in Romania, imbracat asa. Sa apari in fata unei tari intregi ca o paiata si sa ai pretentii ca nimeni sa nu comenteze asta, doar pentru ca ar putea parea ''discriminatoriu'', e rdicol.


Musafir

#2848

2013-12-12 13:40

Toate trec,Noi sa ramanem si vom ramane neclintiti in fata anormalitatii.Nimeni nu ne poate lua acest drept sa credem in convingerile noastre.Asa sa-i invatam si pe copii nostri si pe nepotii nostri si pe nepotii nepotilor nostri.
Vom izbandi.
a.d.

Musafir

#2849 Italia: ''romantism'' intre o persoana de 60 de ani si alta de 11

2013-12-13 19:27

http://www.wnd.com/2013/12/60-year-old-pedophiles-conviction-overturned/

Un pedofil de 60 de ani, asistent social, a fost prins in pat cu o fata de 11 ani, dintr-o familie cu o situatie materiala precara. Initial a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, insa curtea de apel a anulat sentinta considerand ca realatia este una romantica, pentru ca fata a declarat ca il iubeste pe respectivul. In Italia varsta minima pentu relatii sexuale este 14 ani sau 16 ani, dupa caz (16 ani daca partenerul/ partenera poate fi suspectat ca abuzeaza de autoritatea asupra minorei/ minorului).

Pentru a face legatura cu subiectul acestei petitii: cum auzim vorbindu-se de ''iubire'', se pare ca nu mai conteaza nimic, nici faptul ca unul dintre ''parteneri'' nu are discernamant iar celalalt e un pervers ordinar.

Cand regulile care tin de sexualitate incep sa dispara, invocandu-se o asa-zisa iubire, aici se ajunge.


Musafir

#2850 Re: Italia: ''romantism'' intre o persoana de 60 de ani si alta de 11

2013-12-14 09:27

#2849: - Italia: ''romantism'' intre o persoana de 60 de ani si alta de 11 

copiii daca iubesc, iubesc sincer si afectiv la nivelul lor de intelegere si in nici un caz nu in mod sexual, lucru ce apartine incepand cu adolescent-adultilor. asftel de cazuri sunt rezultatul urmarii unor exemple la care se raporteaza un copil. cu alte cuvinte, acelui copil i-a fost indus un astfel de exemplu, pe care l-a urmat cu inocenta s-ar putea spune, coparandu-l in baza exemplului, cu iubirea. acelasi lucru se intampla si in cazul celorlalte "orientari sexuale" care pornesc din copilarie. pentru cele ce pornesc la maturitate, acestea se incadreaza in alta categorie, mai rusinoasa. nu o pronunt acum. eu zic ca acel mosneag minte.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...