Petiție împotriva cardului național de sănătate cu cip

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petiție împotriva cardului național de sănătate cu cip


Musafir

#1 cereri refuz card

2013-01-03 15:52

Cine doreste, poate sa trimita si cererea de refuz a cardului, prin posta.

Către Domnul Ministru al Sănătăţii
Ministerul Sănătăţii, Intr. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Către Domnul Director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Calea Călăraşilor 248, Bl. S19, Sector 3, 030634 Bucureşti
Către Domnul/Doamna Director al/a Casei de Asigurări a Judeţului ……................
În atenția Domnului Președinte al Colegiului Medicilor din România
Bulevardul Timișoara nr. 15, cod poștal 061303,Sector 6, București
Către Domnul Președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie – Camera Deputaților
Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti
În atenția Medicului de Familie……………………...............................................................................................

CERERE

Subsemnatul/Subsemnata…………………………………….........................................................................cetăţean român, domiciliat...................................................................................................................................., plătitor până în prezent a contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate (deci asigurat conform legii), din motive bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei( drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţă intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României) vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să primesc un card electronic de sănătate ,cu cip, ca dovadă de asigurat şi nu doresc să mi se întocmească un dosar electronic, cerând dreptul la alternativă (document non-electronic) , pentru a beneficia în continuare de serviciile medicale garantate prin lege. SUNT CONTRIBUABIL CORECT LA FONDUL DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE şi îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi considerat asigurat ( conform art 211 al Legii 95/2006 actualizată, calitatea de ” asigurat” o au „toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară(...),care fac dovada plăţii contribuţiei la fond” , iar aceasta calitate şi” drepturile de asigurare încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România ”).
Alternativa pe care o solicit este să pot face dovada plăţii contribuţiei la fond cu adeverinţă eliberată de Casa de Asigurări, ca şi până acum , sau să mi se ofere o variantă în care nici nu-mi este atribuit numelui un număr și nici nu mi se oferă un document cu cip cu care să mă identific.
Fac acest demers bazându-mă pe următoarele articole din Constituţia României:
Art.29 - Alin.1 : “Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă contrar convingerilor sale. -Alin. 2 : Libertatea conştiinţei este garantată;
Art. 34 - “Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”
Includerea persoanei mele într-un sistem informatic, electronic, global, de evidenţă , supraveghere şi control, în care vor fi introduse din ce în ce mai multe date privind viaţa mea privată,sistem care mi-ar condiţiona existenţa mea în societate și în care identitatea mea ar fi reprezentată de un număr (codul unic de asigurat) și nu de numele meu primit la Botez, contravine convingerilor mele intime şi religioase, creştin-ortodoxe. Acest card de sănătate,cu cip, şi lipsa alternativei reprezintă o constrângere de a adera la o opinie contrară convingerilor mele religioase și o modalitate de încălcare a libertății conștiinței mele. În spiritul toleranţei şi respectului reciproc, solicit să mi se ofere posibilitatea legală de a putea proba calitatea de asigurat cu adeverinţă de asigurat (sau orice alt act non-electronic) aşa cum era prevăzut în legislaţia anterioară, legislaţie care nu mi-a încălcat libertatea gândirii şi a opiniei .
Vă reamintesc faptul că în data de 18.11.2010 a avut loc la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică întâlnirea dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai societăţii civile, dezbatere publică ce a avut ca temă proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În cadrul acestei dezbateri, Domnul Cristian Anton Irimie, secretar de stat,reprezentant oficial al Ministerului Sănătăţii, a făcut promisiunea de a respecta dreptul la alegere și de a oferi alternativă celor care nu doresc să primească cardul de sănătate cu cip, promisiune consemnată în documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”.(vezi Anexa)
Adresa documentului: http://www.ms.ro/documente/Minuta%2018.11.2010_8678_6520.doc



Vă mulțumesc,
Data Semnătura

Musafir

#2

2013-01-04 23:04

Doamne Iisuse Hristoase, milueste-ne pe noi pacatosii!
Lucretia

#3

2013-01-05 03:53

Nu sunt de acord sa port un numar in locul numelui de botez. Dupa ce am platit ani de zile asigurarea de sanatate, fara sa cer prea mult sprijin medical, nu mi se pare corect ca la batranete, asistenta medicala sa-mi fie conditionata de acceptarea unui document care sfideaza constiinta mea religioasa.

Exista solutii tehnologice care nu lezeaza constiinta religioasa si solicit sa se gaseasca o alternativa la card. In caz contrar,voi considera ca am platit degeaba asigurarea de sanatate.
ionut

#4 impotriva sistemului antihristic si jidanesc

2013-01-05 12:25

moarte lumii lor!acest sistem satanic cu cip ne va aduce in situatia,in care cel ce nu va accepta cardul nu va putea vinde si nu va putea cumpara,nu se va putea angaja,nu va putea inscrie copiii la scoala,gradinita etc,nu va beneficia de asistenta medicala,va fi donator de organe fara ca familia sa fie intrebata.in concluzie viata acelei persoane si a familiei va fi un chin f greu de suportat dar cine va rabda va CASTIGA.acesta lume ne-a indulcit asa de mult cu toate lucrurile din jur incat cel ce s-a legat cu inima de ele nu se va mai putea despartii.peste cativa ani ne vor obliga ca aceste cipuri sa ni le punem in mana iar oamenii indobitociti si fara frica de DUMNEZEU vor accepta.NADEJDEA SA NE FIE TATAL,SCAPAREA FIUL,ACOPERAMANT DUHUL SFANT,TREIME SFANTA SLAVA TIE!

Musafir

#5

2013-01-05 12:50

Impotriva introducerii cardurilor de sanatate cu CIP, noi suntem ai lui Hristos. AMIN
Aurora

#6

2013-01-05 22:33

Cardul de sanatate este un abuz pentru ca violeaza drepturile noastre la intimitate. Este o marsavie comandata de stapanii de la Bruxelles. Sa va fie rusine ca vreti sa ne puneti cipuri ca la caini ! Azi in carduri, maine pe frunte sau pe mana ! Multa lume este ignoranta si accepta toate matrapazlacurile voastre fara sa-si puna intrebari ce si cum, dar sa stiti, miseilor, ca nu suntem toti prosti ! Stim ce vreti sa faceti cu cardurile astea blestemate : sa ne inrobiti, sa ne goliti de organe, sa ne deconectati de la aparate, sa ne eutanasiati fara mila cand vom fi senili si chiar mai devreme. DAR DUMNEZEU NU DOARME ! O sa va dea pedepse ca la vechii egipteni.

stefanboangiu

#7 Actele cu Cip

2013-01-06 21:04

Nu sunt de acord cu nici un fel de act electronic care are implementat cipul electronic cu pecetea fiarei din apocalipsa,suntem crestini nouazeci la suta in tara asta dupa recesamantul efectuat si numai patru s-au cinci la suta crestini ortodocsi activi,spre marea rusine a noastra nici macar cei cinci la suta nu luam atitudine impotriva acestor demersuri satano-iudeo-masonice.Dumnezeu sa ne ajute si sa dea sa ne vina mintea la cap(vorba acea dai Doamne Romanului mintea cea de pe urma macar!) STEFAN
Mihai

#8 Veto

2013-01-06 22:23

Nu sunt de acord cu nici-un document de tip biometric. Motivatia mea este atat de ordin religios, de manifestare a libertatii de constiinta, cat si una general sociala - de refuz a unui sistem excesiv de supraveghere si control al populatiei de tip neosovietic. Ma deranjeaza ca statul roman procedeaza abuziv, ca intr-un sistem nedemocratic, dictatorial, neoferind alternativa celor care o doresc, cu atat mai mult cu cat exista salariati care isi achita constant din salariu cotizatiile CASS si FNUASS.
Marius

#9

2013-01-07 12:36

Subscriu compatriotilor si fratilor intru Hristos! Nu dorim si nu acceptam dictatura electronica / biometrica!
Teodor

#10

2013-01-07 17:02

nu avem nevoie de dracul pentru asistenta medicala sau pentru sanatatea ce ne o poate da doar BUNUL DUMNEZEU ;
asemeni nici de "obligatoriu" pentru dosarul electronic care nu este altceva decat LEPADARE DE Botezul Crestin ORTODOX si sclavia la fiara din apus

Musafir

#11

2013-01-08 10:18

Eu nu voi accepta cardul de sanatate. Sub nici un motiv!!!
liliana.mitrache

#12

2013-01-08 13:14

Creştini adevăraţi,e vremea să pornim la luptă mucenicească în numele Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Tatăl!

AMIN
Stan Patitul

#13

2013-01-09 06:21

In timp ce in 2009 se desfasurau dezbateri ample privind documentele cu cip, era aprobata HOTĂRÂREA Nr. 54 din 29 ianuarie 2009
privind condiţiile introducerii pe piaţă a dispozitivelor medicale
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 94 din 17 februarie 2009

Potrivit acestei hotarari, cam tot ce ajunge pe mana implantologilor si a stomatologilor se numeste ,,dispozitiv medical''. Atrag atentia ca exista si dispozitive ,,medicale'' care ,,servesc scopului pentru care au fost concepute'', dar atenteaza la sanatatea pacientului. Astept sa se ia atitudine si impotriva acestora.
cristi

#14 Petitie

2013-01-09 16:20

Publicati petitia pe facebook

Musafir

#15

2013-01-11 19:54

Este o incalcare crasa a dreptului la intimitate. Medicul, ca si preotul trebuie sa pastreze confidentialitatea asupra datelor, nu sa le arate public. S-a dovedit ca cipul RFID poate fi citit de la distanta de 4 metri, la fel cum sunt si cititoarele de securitate de la magazine, acei stalpi de la iesire folosesc aceeasi tehnologie de monitorizare. Amprentarea se face numai persoanelor urmarite penal, iar ce face statul roman este o incalcare a drepturilor omului. Suntem considerati toti infractori, fara prezumtia de nevinovatie pana la dovada contrara, condamnati inainte de a fi facut macar ceva.
Radu Mihail

#16 Demonstratie pasnica,greva generala sau revolta

2013-01-11 22:35

In astfel de conditii oamenii care nu accepta trebuie toti sa ia legatura unii cu altii sa se organizeze sa ceara aprobare de la autoritati pentru un miting pasnic ceva agitatie in capitala.Astfel si ceilalti ignoranti se vor intreba care e cauza si vestea si pericolul iminent cu cardul de sanatate si celelalte documente biometrice va fi cunoscut rapid de aproape totii cetatenii. Daca ramanem la stadiul de comentarii si atat nu rezolvam nimic.
Maria

#17

2013-01-13 00:10

Marturisesc pe Hristos si ma inchin Lui ca unui Dumnezeu si Imparat!

Refuz indobitocirea, refuz cipul!

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, miluieste-ne pe noi!
Ecaterina

#18 Impotriva actelor cu cip, premergatoare implantarii cipurilor in oameni

2013-01-14 16:10

Cardul national de sanatate cu cip este o palma data pe obrazul Domnului Nostru Iisus Hristos si asupra sufletelor noastre de crestini in Unica si Sfanta Credinta Ortodoxa. Refuz categoric acest card satanic si orice alt document cu cip inventat de jidani!. Sa se duca acesti satanisti direct in iad si sa isi implanteze acolo cate cipuri vor. Noi suntem copiii Lui Dumnezeu care este Unicul. Te rog Doamne, pazeste-ne de fiarele satanei!

Musafir

#19 Sanatate.

2013-01-14 20:38

Globalizarea si inregimentarea nu este o solutie de viata.

Musafir

#20

2013-01-15 14:17

sunt total impotriva actelor cu cip,care este opera satanei

Musafir

#21 sandu.

2013-01-16 20:12

sant semne premergatoare pecetluiri apoc.cap.13 vers 16,17.
vasilica

#22 impotriva ciparii

2013-01-16 21:02

Ne-a inebunit cu aceste cip-uri,mai bine si-ar pune guvernantii pe creier acest cip si sa ne lase odata in pace.Trebuie facuta petitie si pentru permisele de conducere si buletine

Musafir

#23

2013-01-21 19:59

sa cerem tuturor politicienilor indiferent daca sant la guvermare sau in opozitie sa promoveze o lege pentru interzicerea cardului national de sanatate cu cip pe teritoriul romaniei...
armi

#24

2013-01-21 22:48

Doamne ajuta-ne sa fim puterrnici!
open mind

#25 cip

2013-01-22 23:46

nu am predat identitatea mea nici unui organism national sau multinational, care, avand'o in grija, s'o gestioneze dupa bunul lui plac; nu am predat imunitatea starii mele de sanatate unui "organ" numit medicina alopata, pentru ca mi'o intretin zilnic; nu am predat grija fiintei mele unui organ numit politie, pentru ca cel ce are cea mai mare grija si ii pasa de mine, sunt eu; deasemenea, pentru ca El a spus ca sunt Fiu de Dumnezeu, imi place sa discut personal cu Tatal, fara mijlocitori. Din momentul nasterii pana astazi, nu am dat nici o declaratie din care cineva sa inteleaga ca ar fi altfel; si nu ma obliga o lege facuta de oameni a'mi modifica constienta constiintei. Cand multi vor face astfel, vor schimba lumea. Altfel, daca animalele au cip pt a nu fi pierdute de stapanii umani, oamenii de ce ar avea cip?...cine sunt stapanii?