Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#8401 Re: Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

2013-10-03 07:26

#8399: - Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

Ionele,

tu crezi ce zice ala acolo? care este planul de salvare oferit de Blanculescu?


Musafir

#8402 Cîlea cere Oltchimului și Guvernului, banii datorați către CET-ul nostru

2013-10-03 07:38

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7332-cilea-cere-oltchimului-si-guvernului-banii-datorati-catre-cet-ul-nostru

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a cerut Oltchim să achite, începând cu 1 octombrie, aburul industrial pe care CET Govora îl furnizează combinatului, a anunţat, ieri, preşedintele CJ Ion Câlea, în cadrul şedinţei ordinare a consiliului. Domnia sa a declarat, citat de Agerpres:

"Am înţeles că, potrivit legii insolvenţei, Oltchim este consumator captiv la nivelul aburului industrial pe care CET Govora îl furnizează. Dar nu mi se pare corect ca noi să furnizăm în continuare apă şi abur industrial prin CET Govora către Oltchim şi să nu fie plătit, asta în timp ce nouă Ministerul Economiei ne percepe penalităţi pentru datoria pe care CET Govora o are la Complexul Energetic Oltenia. O să înmânez o scrisoare ministerului pentru a lămuri situaţia. Oricum, Consiliul Judeţean va înştiinţa administratorii judiciari de la Oltchim că începând de la 1 octombrie nu le vom furniza abur industrial fără să-l achite".

Bravo, Ion Cîlea, nu-i lăsa pe nemernici să profite !


Musafir

#8403 Ciutureanu: “Nu poţi vinde Oltchim la pachet cu Oil Terminal”

2013-10-03 07:41

http://sud-est-forum.ro/wp/wp-content/uploads/2013/10/SoriViorelCIUTUREANU.jpeg...

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorin Viorel Ciutureanu

http://sud-est-forum.ro/wp/2013/10/ciutureanu-nu-poti-vinde-oltchim-la-pachet-cu-oil-terminal/

Dacă nu se vor găsi resurse financiare şi nu se va modifica legislaţia, Oil Terminal ar putea ajunge în situaţia Oltchim. Declaraţia aparţine directorului general al companiei petroliere, Sorin Viorel Ciutureanu, care mai susţine că privatizarea Oil Terminal nu este o soluţie, chiar dacă, recent, Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) că va vinde “majoritatea portofoliului” de companii din subordinea Ministerului Economiei.

Sorin Ciutureanu, răspunzând unei întrebări referitoare la o eventuală privatizare a Oil Terminal:

Oportunitatea sau nu a privatizării Oil Terminal a fost dezbătută de foarte mulţi ani şi, din păcate, nu s-a mers pe o strategie de viitor datorită faptului că, până în 2009, terminalul deservea cel puţin 4 rafinării din România, iar sursele financiare de susţinere a investiţiilor şi a mentenanţei erau semnificative, iar aceste lucrări chiar au fost efectuate la acea dată. După 2009, lucrurile s-au complicat iar activitatea s-a restrâns semnificativ în domeniul petrolier românesc, ajungându-se în situaţia deloc plăcută ca o singură rafinărie să mai utilizeze terminalul pentru importul de ţiţei. Fac referire la importurile de ţiţei prin simplul fapt că terminalul, prin construcţia lui, fără rulaj la ţiţei nu poate rezista ţinând cont de instalaţiile proiectate pentru capacităţi foarte mari. Gândiţi-vă că, pe aceleaşi capacităţi existente, terminalul a rulat în 1989 circa 24 milioane tone de ţiţei şi produse, în 2005 am rulat cca. 13,5 milioane, iar în 2012 am rulat cca. 4 milioane de tone. Deci, puteţi observa ce decalaje majore. Din punctul meu de vedere, statul român nu ar trebui să se gândească la privatizarea terminalului, ci să îşi îndrepte o atenţie deosebită susţinerii controlului intrărilor şi ieşirilor de produse petroliere în Portul Constanţa, să asigure facilităţi fiscale prin legi clare acestui terminal, astfel încât să nu fim în situaţia actuală în care clienţii evită Constanţa datorită costurilor foarte mari privind garantarea unor mărfuri depozitate sau costuri portuare mari.”

Directorul general al companiei a continuat, afirmând:

Chiar zilele trecute citeam o adresă primită de la ANAF prin 2010 prin care ne solicita să depunem urgent o garanţie bancară suplimentară de circa 48 milioane euro în scopul funcţionării ca antrepozit fiscal, în condiţiile în care noi nu suntem proprietari de marfă, nu suntem plătitori de servicii, ci doar prestăm servicii de încărcare/descărcare pentru alţii, iar cifra noastră de afaceri era de vreo 25 milioane euro! Apoi ne-au retras autorizaţia de antrepozit fiscal de depozitare, când noi eram terminalul României la Marea Neagră. Deci, aici se vede lipsa de strategie, de înţelegere a ce înseamna Oil Terminal pentru economia naţională.”

Cum poate fi salvată situaţia Oil Terminal, Sorin Ciutureanu este de părere că “ar trebui să atragem investitori pentru repornirea unor rafinării care au fost închise, precum Arpechim sau Rafo, precum şi repornirea Oltchim, combinat în care s-au făcut investiţii majore şi utile, din punctul meu de vedere.”

Ciutureanu continuă:

Poate şi concurenţa a avut un cuvânt de spus în problema Oltchim. Ar fi păcat ca acest combinat să nu reintre în funcţiune. Dacă aceste rafinării reintră în producţie, atunci şi terminalul va funcţiona la capacitate maximă. Deci părerea mea este să facem ţara să meargă şi apoi să ne gândim la punctul de intrare/ieşire al ţării. Aşa cum am mai spus-o, aşa cum Portul Constanţa este oglinda economiei româneşti, aşa şi Oil Terminalul e oglinda domeniului petrolier din România. Să ştiţi că nu suntem aşa favorizati geostrategic. Suntem la o mare închisă, cu strâmtori controlate de o Turcie imprevizibilă, deşi există o serie de tratate economice şi comerciale care reglementează transportul prin strâmtori. Deci, deşi nu văd oportună privatizarea, trebuie luat în considerare totuşi situaţia actuală a terminalului pe fondul scăderii volumelor de mărfuri. În 2008, Oltchim era un combinat extrem de curtat de investitori importanţi, dar statul român nu a acordat o importanţă majoră pentru că acest combinat mergea şi toată lumea era mulţumită. Acum căutăm pe oricine să vină să preia pachetul de acţiuni al statului, că nu mai sunt resurse financiare să susţinem activitatea la Oltchim. Mi-e frică să nu se ajungă şi cu Oil Terminal în aceeaşi situaţie, dacă nu ne implicăm în susţinerea lui cu surse financiare, legislaţie favorabilă sau măcar să găsim un mare operator de terminale la nivel mondial, cu care să intrăm într-un parteneriat care să atragă volume de mărfuri suplimentare în baza relaţiilor comerciale pe care aceştia le au cu marile companii petroliere. Să ştiţi că noi am atras traderi externi importanţi de-a lungul timpului, gen Glencore, Vitol, Litasco şi multi altii cu care avem şi în prezent contracte operaţionale. Însă, nu se compară când operezi marfa pentru o rafinărie cu nişte volume de mărfuri spre depozitare.”

Însă, referitor la posibila privatizare a companiei petroliere, s-a speculat în mai multe rânduri că Gazprom îşi doreşte să cumpere mai multe companii din România (cum ar fi Oltchim), “la pachet” cu Oil Terminal. Referitor la acest aspect, Sorin Ciutureanu susţine că nu este o idee bună “să vinzi ceva la pachet cu Oil Terminal”.

Ciutureanu:

Cred că lumea nu înţelege! Cum ar fi să-i facă Gazprom prestaţiile de export import produse petroliere lui OMV Petrom, Vitol, Rompetrol, Lukoil sau Oscar Downstream, când ei deja se concurează pe piaţa romanească, iar cu unii pe piaţa internaţională? Tot timpul am susţinut că terminalul trebuie să fie independent, controlat de o companie independentă cu domeniul de activitate manipulare, depozitare produse petroliere. Altfel apar probleme majore, probleme concurenţiale. În alte state – vezi Croaţia, terminalul Omisjali -, autorităţile au investit din bugetul statului sume mari în retehnologizarea terminalului naţional, dar şi clienţii au investit din sursele lor financiare proprii pentru a avea un terminal performant. În România nu s-a întâmplat asta, clienţii noştri nu au acordat un interes terminalului în toţi aceşti ani ca şi când nu ar fi fost pentru uzul strict al lor. Aveau toate pârghiile să facă presiuni pe lângă guvernele post-decembriste să-şi pună reprezentanţi în consiliile de administraţie ale Oil Terminal şi să-şi urmărească interesele economice într-un mediu concurenţial optim. Noi manipulăm mărfuri, nu facem comerţ cu produse petroliere, iar veniturile obţinute le îndreptăm spre investiţii şi întreţinerea instalaţiilor. Plătim şi redevenţa statului român pe marfa rulată prin instalaţiile Domeniului Public. Deci, dacă Gazprom e interesat de Oltchim, ar fi foarte bine şi le urăm succes şi ne dorim să îşi reia activitatea de producţie, spre binele tuturor, dar nu poţi vinde Oltchim la pachet cu Oil Terminal.”


Musafir

#8405

2013-10-03 07:48

nu uita sa stergi denigrarile ce tocmai s-au derulat pana acum, iti atrag din nou atentia asupra lor!
Curiosul.

#8406 Re:

2013-10-03 08:12

#8405: -

mai flacau .tu esti paharnicul tambalagiului? . de te strofoci atat. stai calm si nu mai paria pe cai morti deja.

cernovela si-a atins maxim de incompetenta.s-a prins lumea, finita comedia.


Musafir

#8407 Re: Re:

2013-10-03 08:16

#8406: Curiosul. - Re:

si care e problema ta? nu poti tu sa dormi noaptea pe chestia asta?

 

mai mult: vorbesti de cai morti si verzi? iar iti spun : ai gresit sindicatul....

 

vezi? asta e problema noastra, cum ti-m mai explicat si alta data, lipsa de atitudine - iti place si stai linistit cand vezi ca niste oameni sunt injurati si denigrati? pai ce zici daca ma apuc sa te injur si eu pe tine? zici ca esti anonim? punem pariu?

Curiosul.

#8408

2013-10-03 08:22

baga flacau atunci, daca tot iti plac injuraturile.

Musafir

#8409 Rusii de la Oil Gas Trade

2013-10-03 08:25

http://www.dailybusiness.ro/imgs/uploads/articles/37/52283818de764.jpg...

http://www.dailybusiness.ro/stiri-burse/rusii-de-la-oil-gas-trade-anunta-investitii-de-300-mil-euro-la-oltchim-pe-care-il-vor-la-pachet-cu-arpechim-93331/

Rusii de la Oil Gas Trade anunta investitii de 300 mil. euro la Oltchim, pe care il vor la pachet cu Arpechim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit miercuri, 4 septembrie a.c., cu reprezentanti ai companiei ruse Oil Gas Trade (OGT) LLC, interesata de participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului Oltchim Rm. Valcea.

La intalnire au participat administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan.

Ministrul Varujan Vosganian le-a multumit reprezentantilor companiei ruse pentru interesul exprimat fata de Oltchim si i-a informat in legatura cu faptul ca autoritatile romane se afla intr-o faza avansata de solutionare a situatiei combinatului.

Ministrul le-a transmis investitorilor rusi faptul ca Ministerul Economiei este interesat de parteneri care sa garanteze existenta in continuare a combinatului si i-a asigurat de faptul ca firma castigatoare va beneficia de intreg sprijinul Guvernului Romaniei.

Reprezentantii Oil Gas Trade au prezentat ministrului Vosganian si administratorilor judiciari profilul companiei pe care o reprezinta si au precizat ca participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului de la Rm. Valcea coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT.

Intentia companiei Oil Gas Trade este de a prelua atat platforma de la Rm. Valcea, divizia petrochimica Bradu, cat si rafinaria Arpechim, detinuta de OMV Petrom, precizand ca sunt pregatiti sa investeasca dupa achizitie o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat initierea unei discutii separate cu reprezentantii OMV Petrom pe subiectul preluarii rafinariei.

Conform Propriilor declaratii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, infiintat in 2002, activand in industria petrochimica si farmaceutica.

Nemtii de la PCC SE, actionarul minoritar al Oltchim, si fondul israelian de investitii "Fortissimo Capital" au anuntat ca vor forma un consortiu pentru privatizarea combinatului valcean si au transmis, in cadrul discutiilor, ministrului Varujan Vosganian si administratorilor judiciari, ca vor face saptamana viitoare o oferta in acest sens.

„Fortissimo Capital” si PCC SE au cerut administratorilor judiciari sa stabileasca un termen final pentru depunerea ofertelor de privatizare pentru toti competitorii interesati sa investeasca la Oltchim.

Reprezentantii consortiului nou-format au aratat ca sunt dispusi sa faca investitiile necesare pentru repornirea combinatului in sistem integrat cu Platforma Petrochimica Bradu din Pitesti, la intreaga capacitate.

Pe de alta parte, compania germana nu este interesata si de achizitia Arpechim.


Musafir

#8410 alo !!!!!!

2013-10-03 08:27

Terminati cu bancurile si injuraturile, vrem solutii pentru OLTCHIM. La final, tragem linie si vedem care ne-au tradat ! Iar idiotul care repeta acelasi lucru pe aceasta petitie, o face in timpul programului de lucru. Doamna MARDARE, LUATI-LE CALCULATORUL SINDICALISTILOR DE CARTON ! Toata ziua butoneaza ca dobitocii.
Curiosul.

#8411 Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:32

#8410: - alo !!!!!!

e doar un provocator care tot injura. si apoi tot el. posteaza mesaje in care reclama injuraturile. in stilul cernevist. HOTUL STRIGA HOTII.


Musafir

#8412

2013-10-03 08:34

Bancurile si injuraturile sunt postate si tolerate de autorul petitiei adica Ionel Patrut. In rest esti pe langa subiect!

Musafir

#8413 Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:35

#8411: Curiosul. - Re: alo !!!!!!

Cat sa te duca mintea sa crezi asa ceva! Asta da gluma!

Curiosul.

#8414 Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:39

#8413: - Re: Re: alo !!!!!!

ma duce un pic mai mult decat crezi tu.

uite cum te demasti singur

#8407 Re: Re:

 

 

si care e problema ta? nu poti tu sa dormi noaptea pe chestia asta?

 

mai mult: vorbesti de cai morti si verzi? iar iti spun : ai gresit sindicatul....

 

vezi? asta e problema noastra, cum ti-m mai explicat si alta data, lipsa de atitudine - iti place si stai linistit cand vezi ca niste oameni sunt injurati si denigrati? pai ce zici daca ma apuc sa te injur si eu pe tine? zici ca esti anonim? punem pariu?

 

mai punem pariul ala ?


Musafir

#8415 Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:45

#8414: Curiosul. - Re: Re: Re: alo !!!!!!

nu ai demonstrat nimic,  ti-am pus-o la modul retoric in sensul ca, banuiesc ca nu ti-ar conveni sa fii injurat pe forumuri aiurea - despre asta era vorba! hai ca o dam in discutii aiurea care nu ajung nicaieri, presupun ca ai inteles mesajul si, de altfel dorinta noastra de a pastra un oarecare nivel de decenta, asta se cere si prin acel mesaj repetat

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-10-03 08:48


Curiosul.

#8417 Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:50

#8415: - Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

 

 

aiurea. tu vorbesti de decenta?  ce sa inteleg din mesaj? amenintarea voalata? poate iti merge cu altii, cu IQ de nivelul tau.


Musafir

#8418

2013-10-03 08:55

Poate n-ati inteles idea, voi va latrati intre voi si altii se pregatesc sa MUSTE sa ne manance cu totul. Prostilor, unde va e mintea, o tiiiiiineti asa prosteste, ORI FACETI PACE SI VA UNITI INTR-UN TEL COMUN, ORI DRACU NE IA PE TOTI.


Musafir

#8419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 08:55

#8417: Curiosul. - Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

puisor, bati campii, serios;

 

dupa cum ai constatat, de-a lungul petitiei asteia am asistat la multe chestii de genul : "noi stim cine esti" si tot asa;

poate si eu ii stiu pe cei ce stau in timpul programului pe petitia asta, dar, dintr-un bun simt colegial o las la nivelul asta; asa ca nu te mai stresa, lasa-o cu Iq-ul ala ca nu ma dai pe spate si incearca sa pricepi ca oricine este liber sa aiba propriile opinii; important este sa le exprime decent

 

ori pe aceasta petitie niste oameni sunt injurati ca la usa cortului; pricepi? nu ai vazut injuraturile si denigrarile? hai, ca zici ca ai superIQ


Musafir

#8420 Re:

2013-10-03 08:57

#8418: -

asta se va intampla cand Diculoiu et comp isi vor da demisia - pe acest motiv s-a creeat sind Victoria, ca o alternativa a sindicatului neLiber Oltchim


Musafir

#8421 Re: Re:

2013-10-03 09:00

#8420: - Re:

Tot nu pricepi nimic, nu mai e vremea si nici cretinitatea sa ne hulim, noi suntem blocati in combinat, ORI SUNTEM O VOCE COMUNA si dupa ce terminam cu bine tot ne separam prin filtru, ori stam si ne ataca HOTII. SUNTEM IN TIMPUL RAZBOILUI si se accelereaza, nu e vremea lasitatii si nici tradarii, mergem la lupta toti, dupa vedem ce si cum....

Curiosul.

#8422 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 09:00

#8419: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

multe denigrari sunt produse de tine. ai un stil inconfundabil. usor de recunoscut, plin de ura. hai recunoaste . in copilarie ai fost pedepsit nevinovat .si iti versi frustrarile pe aici.

hai pa ca am treaba, lasa retorica de mahala. nu te prinde. zau.


Musafir

#8423 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

2013-10-03 09:03

#8422: Curiosul. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alo !!!!!!

ai dreptate, asa e, tiiii ce IQ ridicat ai

 

tare imi e ca ce spui tu acolo se refera un pic la postarile tale, inconfundabile, de asemenea;

si, ce sa zic, ai treaba dar totusi stai pe forumuri.... misto

 

PS : vrei sa mai tinem pariul ala?


Musafir

#8424 Re: ALIMENTE - BENEFICIARI SUNT INCLUSI TOTI DISPONIBILIZATII OLTCHIM si ARPECHIM

2013-10-03 09:14


Musafir

#8425 Miting de protest

2013-10-03 09:35

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/10/MITING-86x78.jpg...

 

 

 

 

http://www.valcea1.ro/miting-de-protest/

Sindicalistii din Confederatia Nationala Cartel Alfa – Valcea se pregatesc de un amplu miting de protest. In fata Institutiei Prefectului, cei nemultumiti isi vor sustine revendicarile, dar vor cere si rezolvarea situatiei economice a judetului. La nivel national, Confederatia Cartel Alfa a decis initierea unor actiuni de protest, in fiecare judet. In Valcea, mitingul este programat pentru data de 9 octombrie, la el fiind asteptate peste 600 de persoane. Sindicalistii vor sa le reaminteasca actualilor guvernanti ca au promis dialog social, dar n-au facut facut niciun pas pentru a-l initia.