Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46876 Re: Re:

2016-05-10 12:37

#46875: DR. BRATU,USL ACEASI MIZERIE,VA MAI ADUCE TI AMINTE? - Re:  

 Este pe val acum si vorbeste despre legea darii in plata, creand hotie mascata in legi prin furtul celor necajiti si la necaz, impinsi sa calce in greselile si hotia acestor hotii, profitand de disperarea si naivitatea lor, a celor in necaz, Piperea si asociatii, pozand in salvatori dar ei sunt criminali, asa cum sunt si in Oltchim. Calca si incaleca asa cum a facut si cu salariatii Oltchim si incalca si calca pe toti nevinovatii, aiurindu-i si aducandu-i mai rau in disperare si haos avocatesc, prin acestia sunt si salariatii Oltchim care au picat in plasa  escrocului si escrocilor piperea cu asociatii in infractiuni. Avocatii hoti si penali!!!! Hotii si borfasii si-au facut legi si isi fac legi. Piperea la hotii si cu hotii. Tarasc in mizerie si hotie pe multi, asa cum au facut cu salariatii Oltchim si cu Oltchim, furand si praduind tot, incalcad ei legile si legea.

APROPO;EU SI FAMILIA MEA NU VOM MAI VOTA,NU AVEM CE SA VOTAM.

#46877 Re: Re: Re:

2016-05-10 13:49

#46876: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: Re:  

 SI MAI ARE TUPEU MUUUISTUL DRACULUI SA IASA LA BORFASII DE LA ANTENA 3,LA BORFASUL DE VOICULESCU SI SA MANINCE NUMAI RAHAT DESPRE C.E.T,VINE SI RINDUL LOR CIT DE CURIND,ASTA E FRATILOR SISTEMUL MAFIOT SI COMUNISTO SECURIST SI RETARDAT,SA I SI SA L FUOTA FOTA CU TOT SISTEMUL ASTA DE CRIMINALII SI PENALIII.


Musafir

#46878 DIALOG NAUCITOR. CINE A ADUS CLANUL SPIRU IN OLTCHIM SI ... ATITUDINEA LUI PONTA?

2016-05-11 14:49

www.facebook.com/groups/358649787666012/

Valentin Emilian Francu Am facut ,impreuna cu Vladoiu, LEGEA Oltchim care a transformat datoriile combinatului in actiuni la FP si astfel polonezii nu au putut sa ajunga majoritari si sa inchida combinatul in 2007 (erau concurenti ) Atunci l-am putut salva si ni s-a multumit...VAD CA S-A UITAT ACEL MOMENT CAND 2 PARLAMENTARI (singurii !!!)S-AU CHINUIT SA CONVINGA GUVERNUL SI PARLAMENTUL de dreptatea cererii Oltchim ! .In 2012 am scos de la Tv Realitatea un clip defaimator, mergand la CNA si reclamandu-i pe polonezi la SRI...In 2013 ,am fost singur sau in delegatii, de zeci de ori, la Min Economiei pt a gasi solutii . Ponta s-a opus sa se acorde un credit bancar de 20 mil euro care poate dadea combinatului sansa de redresare....NU EU AM SCHIMBAT CONDUCEREA !....Eu macar am facut tot ce depindea de mine...Acum am iesit din politica asa ca nu vad de ce va inversunati impotriva mea....Eu am fost mereu alaturi de Oltchim De aceea am intrat si in ACEST GRUP Regret ca nu am putut mai mult.

Oltchim Trecut Prezent Viitor Despre ce lege vorbim cand spuneti ca " Am facut ,impreuna cu Vladoiu, LEGEA Oltchim care a transformat datoriile combinatului in actiuni la FP"?
Imi pare rau sa va spun ca sunteti depasit, chiar anacronic.
In 2008, guvernul despre care spuneti, guvern liberal - condus de Calin Popescu Tariceanu a abrogat legea la care faceti referire (banuiesc ca este vorba despre legea 30 / 2007) si astfel a fost anulata conversia datoriilor avute de Oltchim catre AVAS in actiuni. S-a petrcut ceea ce a vrut PCC - din actiionar de 1,2% a devenit actionar de 12%.


Valentin Emilian Francu Da,a fost valabila 2 ani si a amanat dezastrul.Am incercat sa ajut ...Ceilalti parlamentari sau Primar/CJ nu au facut nimic. Eu am facut ce trebuia....un an am alergat pe la guvern si apoi la colegii din parlament...Inchid discutia pt ca ajung sa fiu facut responsabil pt sit de acum a Oltchim ,tocmai eu.Sunteti inversunat contra PNL in loc sa vedeti ce a facut omul Francu ....Familia Ciobescu nu era inscrisa la municipiu in PNL..Au fost doar sustinuti de Cristi Buican...Eu nu mai eram demult lider PNLLegat de ajutorul dat OLTCHIM...au fost probabil inerese straine M-a mirat insa atitudinea lui Ponta care nu a vrut tot timpul sa accepte ajutorul de 20 mil euro care dadea o sansa de continuare a activitatii combinatului....Va doresc succes


Musafir

#46879 Re: DIALOG NAUCITOR. CINE A ADUS CLANUL SPIRU IN OLTCHIM SI ... ATITUDINEA LUI PONTA?

2016-05-12 10:02

#46878: - DIALOG NAUCITOR. CINE A ADUS CLANUL SPIRU IN OLTCHIM SI ... ATITUDINEA LUI PONTA? 

 TOTI SINT NISTE NEMERNICII SI NISTE BORFASI ORDINARII,NISTE SCIRBE SI NISTE LIPITORII SA I FUUUUTA FOTA IN GURITEEE.


Musafir

#46880 Piperea spune că Oltchim ar putea fi vândut, muncitorii cheamă DNA-ul!

2016-05-13 10:38

http://www.indiscret.ro/articol-piperea-spune-ca-oltchim

 

Piperea spune că Oltchim ar putea fi vândut, muncitorii cheamă DNA-ul

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, spune că acesta ar putea ieşi din insolvenţă la jumătatea anului 2017, potrivit unui plan A, pe care îl numeşte “optimist”. „Dacă ar fi după mine, ar trebui să închidem toată povestea asta la jumătatea anului 2017. Dar avem la dispoziţie încă doi ani şi jumătate pentru a termina totul. În cel mai fericit scenariu, ar trebui ca la anul să se termine“, a declarat Piperea pentru News.ro. În acest timp, foşti salariaţi ai companiei au activat pe paginile de socializare o scrisoare către administratorul special şi administratorii judiciari ai companiei, cu întrebări deosebit de grave, conchizând că este nevoie de intervenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Administratorul judiciar a precizat că planul A, cel mai optimist, este să se încheie procesul de selecţie a unui investitor şi de vânzare a combinatului până la sfârşitul acestui an, pentru ca Oltchim să iasă din insolvenţă la mijlocul anului viitor. Urmează mai multe etape, precum acordurile privind salariaţii şi procesul de închidere a ceea ce mai rămâne din Oltchimul vechi. Planul B ar fi ca, la ieşirea din insolvenţă, administratorii judiciari să predea statului un Oltchim curat, cu un profit „consistent“, fără datorii, iar statul să se ocupe mai departe de privatizarea combinatului.

Britanicii, noii peţitori

Potrivit lui Gheorghe Piperea, un consorţiu româno-britanic şi un fond de investiţii britanic şi-au arătat, recent, interesul pentru compania din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, compania Chimcomplex SA Borzeşti, a omului de afaceri Ştefan Vuza, anunţa, în urmă cu două luni, că este interesată să cumpere active ale Oltchim. Compania din Râmnicu Vâlcea este una dintre cele mai mari societăţi petrochimice din România şi din sud-estul Europei. Combinatul este deţinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 32,34% şi de alţi acţionari, cu 12,85%.

Întrebări grave pentru administratorii Oltchim

În acest timp, foşti salariaţi ai companiei, nemulţumiţi că nu şi-au primit toate drepturile salariale, şi iritaţi de maniera în care decurge planul de reabilitare a companiei, protestează cum pot. Ei au activat pe paginile de socializare o scrisoare către administratorul special şi administratorii judiciari, cu întrebări deosebit de interesante:

DOMNULE GHEORGHE PIPEREA,
DOMNULE NICULAIE BĂLAN,
DOMNULE BOGDAN STĂNESCU,
DOMNULE VICTOR AVRAM,

  1. Când se vor achita, cu adevărat (FAPTIC) nu doar scriptic (PE HARTIE) - salariile compensatorii, disponibilizaţilor de la OLTCHIM din primul val de disponibilizări (14 iunie 2013), având în vedere că promisiunea făcută de dumneavoastră în calitate de administrator judiciar al OLTCHIM, în faţa judecătorului sindic (dosar 349 / 90 / 2015, şedinţa din data de 28 ianuarie 2015, sentinţa 210 / 2015 - vezi pag. 3 din documentul aflat în discuţie) citez "dacă se va merge pe varianta unei reorganizări care să nu ducă la vanzarea SPV-ului, plăţile se vor face până la sfârşitul anului 2015" s-a transformat într-o mare minciună, chichiţă avocăţească, spun unii?
    Retineţi că, mai nou domnul Mateiţă, discipolul dumneavoastră în "arta" insolvenţei), a recunoscut că banii neplătiţi salariaţilor (3 salarii restante zice el şi eu completez: avansul lunii ianuarie 2013 trecut la masa credală, 3 salarii plătite de AJOFM şi datorate de OLTCHIM AJOFM, salarii compensatorii neplătite disponibilizaţiilor, cotizaţii şi rate CAR - reţinute salariaţilor timp de 4 luni fără a fi virate la CAR, etc.) au fost folosiţi - datorită incapacităţii dumneavoastră de-a atrage investitori - ca sursa de finanţare a capitalului de lucru pentru funcţionarea OLTCHIM!
  2. Cine v-a dat aprobarea pentru utilizarea drepturilor salariale ale disponibilizaţilor şi salariaţilor OLTCHIM ca şi capital de lucru al Oltchim? Pentru ce trebuie să susţină financiar disponibilizaţii OLTCHIM - participând involuntar şi abuziv la aportul de capital de lucru, pe cei care i-au trimis în somaj?
  3. Onorariul (autofixat) datorat de Oltchim pentru cei trei ani de insolvenţă (perioada 30 ianuarie 2013 - 30 ianuarie 2016) care este de 1.800.000 euro (36 luni x 50.000 euro / luna) - a fost virat în conturile dumneavoastră, domnilor administratori judiciari?
  4. Care este, până la aceasta dată, valoarea calculată şi care este valoarea achitată dumneavoastră, domnilor administratori judiciari, aferentă onorariului procentual (autofixat: 5% - pentru recuperarea datoriilor şi 10% - pentru distribuirea sumelor recuperate) având în vedere că dacă se ia în calcul numai suma de 530 milioane de euro şterse prin planul de reorganizare - ca sumă recuperată, se ajunge la un comision fabulos de minim 26 de milioane de euro?
  5. Cât mai durează procedura insolvenţei, pentru că din programul de reorganizare rezultă că se are în vedere continuarea acesteia până în anul 2018, cu posibilitatea prelungirii până în anul 2019? Adică este vorba de încă 2,4 milioane de euro care trebuie să intre în conturile dumneavoastră.
  6. Care sunt măsurile reale luate, la nivel de practică, nu de teorie (şi aici este vorba în primul rând despre găsirea capitalului de lucru necesar) pentru relansarea funcţionării Oltchim la o capacitate de cel puţin 70%?
  7. Având în vedere că în cei trei ani de insolvenţă numărul locurilor de muncă a fost redus prin cele două valuri de disponibilizări (14 iunie 2013 şi noiembrie 2015) cu 1.200 de salariaţi, respectiv cu aproximativ 35%, care este numărul de salariaţi preconizaţi a fi disponibilizaţi în perioada următoare?
  8. De ce aţi ales ca măsură principală de reorganizare "ştergerea datoriilor prin planul de reorganizare" şi nu transformarea datoriilor în acţiuni conform aprobării UE (pentru AVAS) şi solicitările BCR, BT, ELECTRICA, MFC, etc.?
    Nu cumva prin această masură aţi protejat interesele PCC (care prin transformarea datoriilor în acţiuni devenea ceea ce a fost când a intrat în OLTCHIM - respectiv un acţionar cu 1-2% (...)?
  9. Prin ce concurs sau prin ce concurs de împrejurări aţi ajuns să fiţi numit ca administrator judiciar la OLTCHIM? A fost o numire politică a USL sau aţi fost numit aşa, la întâmplare?

    P.S.
    Aveţi şi dumneavoastră dreptate, cazul acesta - insolvenţa OLTCHIM - este demn de studiu la drept. dar mai întâi ar trebui cercetat de cei în drept de la DNA

Musafir

#46881 Re: Piperea spune că Oltchim ar putea fi vândut, muncitorii cheamă DNA-ul!

2016-05-13 12:49

#46880: - Piperea spune că Oltchim ar putea fi vândut, muncitorii cheamă DNA-ul! 

 PAI VA SPUNE TOT FOTA,ACEST BORFAS NUMIT PIPEREA SI ACESTI BORFASII, AU VENIT PESTE NOAPTE CA SI RESTUL DE NEMERNICI PUSI POLITIC CA SA SI BATA JOC DE NOI,DE OAMENII DE RIND,ESCROCI PUSI DE DOTTORE VIOREL PONTA ATI UITAT? ...SPER CA NU ATI UITAT DE MARDARE[MIZERABILA MOLDOVEANCA]PIRNEA,TALPASANU,ETC,NEMERNICII ASTIA SINT TINUTI IN FUCTII[PUSI]TOT POLITIC.

SA VA FEREASCA D ZEU TRADATORILOR DE OAMENIII.

#46882 muncitorii cheamă DNA-ul!SA L FOOTA PE roibu la BULAU? LA BULAU roibule,HOTULEEE

2016-05-14 08:37

#46881: - Re: Piperea spune că Oltchim ar putea fi vândut, muncitorii cheamă DNA-ul! 

 AM O PRESIMTIRE,VA VOI FUUUUTE IN GURITE PE DRASOVEAN ,TALPASANU,AVRAM,PIRNEA SI MARDARE,MINTENASI PRETENASILOR,DUSMANII DE MOARTE AI LU FOTA,SA VA PREGATITI CHILOTI ESCROCILOR SI BORFASILOR CARE PUPATI IN POOOLA POLITICUL,VINE PICASSO.

Oltchimisti Trezirea

#46883 Salariatii oltchim pacaliti

2016-05-15 10:03

Sindicatul Liber Oltchim vrea sa pacaleasca statul roman sa nu-si mai plateasca datoriile infiintand Sindicatul Chimistul si desfiintand Sindicatul Liber iar salariatiilor Oltchim le spune sa vina la ei ca le va negocia un CCM-BETON.


Musafir

#46884 Re: Salariatii oltchim pacaliti

2016-05-15 13:59

#46883: Oltchimisti Trezirea - Salariatii oltchim pacaliti 

 mai bine sa se duca la sind. lui CRA CRA ca le da cite o mouie de lei,ce zici EMILE?


Musafir

#46885 CONDUCEARA OLTCHIM, PIPEREA & CO. TAC!?!?!?

2016-05-15 19:08



OLTCHIM IMPLINESTE 50 DE ANI.

LA MULTI ANI OLTCHIM!
LA MULTI ANI OLTCHIMISTI, FOSTI SI ACTUALI, ORUNDE V-ATI AFLA!


15 mai 1966, se infiinteaza Combinatul Chimic Ramnicu Valcea prin HCM nr. 1046/26.05.1966,
(Incepe constructia propriu-zisa a combinatului.)

SA TE FREC CU TOT NEAMUL TAU DE RETARDAT MAI GAOZARE

#46886 Re: Re: Salariatii oltchim pacaliti,DE UN MU..IST NUMIT GAOAZA RETARDATA,ASTA E FRAIERILOR

2016-05-15 19:12

#46884: - Re: Salariatii oltchim pacaliti 

 BA KAKATULEEEE,BA PUI DE CIOARA,OMUL SI SU..GACIUL LUI CERNEV SI GUTAU,LA CINE MAI SOUGI POOOOOOOOOOOOULA,ZI BA GAOZARULEEE............ASTEPT RASPUNS URGENT.........APROPO MAI BIDINE,SA TE FEREASCA D ZEU SA DAI OCHII CU MINE,EU BANCIU,TU TI GITU MATI DE BUNESTEAN PUPINKURIST SI SUUUGACI,TE PRINDE BANCIU SI TI O DA DIRECT IN MUFA.


Musafir

#46887 Marea Pacaleala

2016-05-16 08:22

Sindicatul Liber Oltchim s-a unit cu Sindicatul lui CRA CRA CRA si vor infiinta Sindicatul Chimistul.


Musafir

#46888 Re: Marea Pacaleala...CICA AU FACUT PACT CU DIAVOLUL.......

2016-05-16 10:50

#46887: - Marea Pacaleala 

 VAI DE MAMELE LOR DE PROSTII,OAMENI FARA PIC DE CREIER,VITE RETARDATE,ASTIA SINT OAMENII OLTCHIMULUI,E BINE CA NU AU INTELES PINA ACUM CHIAR NIMIC,VA MERITATI SOARTA RAHATILOR.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46889 Re: Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, piperea cu asociatii & co si toti aciuitii lor,DATII AFA

2016-05-16 15:54

#37363: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, piperea cu asociatii & co si toti aciuitii lor,DATII AFARA. 

  Ti s-a spus ca ai o problema? Sa ne spui si noua cum justifica Piperea de la Bucuresti deturnarea de salarii in INSOLVENTA Oltchim 2013, CAZ PENAL, cat si haosul creat prin incalcarea Legii 85/2006, CAZURI  PENALE, cu specificare ca acestia AU OPRIT ACHITARILE IN PERIOADA DE INSOLVENTA OBSERVATIE OLTCHIM PE FALIMENT, FURAND  SUMELE DE BANI SALARII CURENTE MANCANDU-LE SI DEVORANDU-LE VAMPIRIZAT ECONOMIC ,  completate cu multe alte activitati marca piperea cu asociatii & co si penalii de ne spuneau noua, "... doar este avocat si el stie... " , cred ca a ratat paginile legilor si e constrans  la fel cum aia de iti enumeram noi, LISTA PENALILOR, CAZURI PENALE. Achita bai piperea si iti spun de acum, daca achiti tuturor sumele reale din actele si conforme cu valoarea reala pe sume de le avem de incasat, ai viata mai usoara cu ceilalti creditori, aia multi care aia te HALESC VAMPIRIZAT PRIN EXORCIZARE DEFINITIVA SI FINALA, PENTRU CA LE-AI PREJUDICIAT SISTEMUL ECONOMIC PRIN NEACHITARE,  VIATA,  LA FEL SI NOUA SALARIATILOR, FOSTI SI ACTUALI CU CREANTE FURATE DE TINE PIPEREA & CO CU STATUL ROMAN SI SINDICATELE,  MAI ALES CA AI PUS UN ALT CREDITOR CET GOVORA INAINTEA TUTUROR SI ACEST CREDITOR AVEA ALTE LITIGII SI CONFLICTE PE LEGI CHIAR DE RECUPERAT OLTCHIM CREANTE DE LA EI, TRECAND PESTE LEGE IN DEFAVOAREA ALTOR CREDITORI, AIA MULTI, ALOCANDU-LE LOR CET GOVORA RAMNICU VALCEA  SUME LICHIDITATI PE ACORDURI PROTOCOLARE  PE SUSTA, NOI NU NE-AM DAT ACORDUL CREDITORII SALARIATI SI ALTI CREDITORI  PE CARE I-AI BLOCAT LA ACHTARI SI PE RESTUL CREDITORILOR, AICI INTERVENIND OPRIREA  ACHITARILOR IN  INSOLVENTA OLTCHIM / FALIMENT!!! NU VEI AVEA LINISTE DE TOTI CREDITORII INSANGERATI SI MUSCATI, MANCATI, DEVORATI DE VOI, DORITORI SA VA INFIGA TARUSUL PENTRU CREANTELE LOR SUME ALE LOR NU ALE VOASTRE, DEE.., MATEITA A SCAPAT STRATEGIA VOASTRA CU VAMPIRIZAREA ECONOMICA SUPTUL CREANTELOR CURENTE SI INSANGERATA VA ESTE GURA SI LIMBA  LA CAT DE MULT ATI SUPT SI CREIERII VA SUNT ... NU-I MAI AVETI SUNT LIPSA.  NUMAI CA NU VETI MAI CONTAMINA VOI, CI NOI VA EXORCIZAM CREDITORII AIA MULTI. MA INTREB, CE SPUN CEI DE LA CREDITORII CU CREANTE IN TIMPUL INSOLVENTEI BLOCATI DE TINE SI CUM AI TRECUT TU ANUL FISCAL 2013-2014 , ANAF STIM CE SPUNE SI ELECTRICA FURNIZARE TE VOR JUPUII PE TINE SI COMPLICII TAI, TOTI CREDITORII TE URMARIM, TOTI CREDITORII AU TARSUL ASCUTIT SI TE URMARIM, VA URMARIM..., DAM SI CU AGHIASMA SI CU SEMNUL CRUCII, TAMAIEM SI VA FACEM SLUJBA, TARUSUL TOT VA INFIGEM SI NU SCAPATI.

OLTCHIM, NU ESTE JUCARIA VOASTRA SI SCOPUL VOSTRU  DE A FACE ILEGALITATI. SA VA MANANCE PUSCARIILE!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!! 

Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

 http://www.zf.ro/

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO SALARIILE CREANTE PLATI COMPENSATORII DISPONIBILIZATII 2013 VALOAREA REALA DIN ACTE, 6,12,18 SUMA NETA IN FUNCTIE DE VECHIMEA IN MUNCA IZVORATE DIN RAPORTUL DE MUNCA SI CONFORM PLANULUI DE REORGANIZARE APROBAT 100% DIN VALOAREA ACESTORA ACHITARE PENTRU TOTI CONFORM LEGII 85/2006 INSOLVENTA 2013 OLTCHIM SI TUTUROR LEGILOR PE CARE SE JUDECA OLTCHIM, PLUS MULTE ALTE FURTURI ALE OLTCHIM CREATE IMPOTRIVA DISPONIBILIZATILOR 2013,VEZI CAR OLTCHIM ALTE SUME SALARIALE FURATE LA SFARSITUL DE AN 2012 INAINTE DE INSOLVENTA PE TIMPUL LUI MIHAI BALAN DE LA CET GOVORA!!! SUNTEM PRADUITI!!!!!!  

CHENZINA PE LUNILE: OCTOMBRIE, NOIEMBRIE, DECEMBRIE 2014 SALARIATII ANGAZATI CREANTE SALARIALE, IZVORATE DIN RAPORTUL DE MUNCA SI 100% VALOAREA ACESTORA ACHITARE PENTRU TOTI CONFORM LEGII 86/2006 INSOLVENTA 2013 OLTCHIM, PLUS MULTE ALTE FURTURI ALE OLTCHIM CREATE IMPOTRIVA CELOR ANGAJATI,VEZI CAR OLTCHIM ALTE SUME SALARIALE FURATE LA SFARSITUL DE AN 2012 INAINTE DE INSOLVENTA PE TIMPUL LUI MIHAI BALAN DE LA CET GOVORA!!!SUNTEM PRADUITI!!!!!! 

UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

http://www.viatavalcii.ro/index.php Marţi, 03 Februarie 2015

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

http://www.infopuls.ro/

 SUNTEM PRADUITI!!!!!!

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Motivare sentinta nr. 210/2015 din 28 ianuarie 2015, dosar nr. 349/90/2015

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA, CEEA CE ESTE PENAL, UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????  

N-AM IMPUTERNICIT PE NIMENI SA SE FACA PE SUSTA PROTOCOALE IN DEFAVOAREA ALTOR CREANTE SALARIALE DISPONIBILIZATII 2013 SI ORICE FEL DE PROTOCOL IN DEFAVOAREA ALTORA...!!!!!! Alt aspect, NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU ARE VOIE PE LEGE SA DECIDA IN NUMELE ALTEI CREANTE SAU ALTOR DREPTURI CREANTE DIN ACTELE PE CARE LE DETINE / DETINEM, CEEA CE S-A INTAMPLAT....  

PENTRU A FI MANDADAT PE CREANTELE SALARIALE TREBUIA UN JURIST SAU AVOCAT SA CONCEAPA O FORMA LEGALA IN CARE INDIVIDUAL ( DECI FIECARE IN PARTE, NU TABELAR ) ACEA PERSOANA MANDATA ALTA ENTITATE ( EX:SINDICATE )   SAU PERSOANA  ( AVOCATI, JURISTI..S.A.M.D) SA LE REPREZINTE CREANTELE SALARIALE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT, DIN CONTRA S-AU PRONUNTAT SALARIATII ANGAJATI PE SUME ALE SALARIATILOR FOSTI SALARIATI CAT SI INVERS FOSTI SALARIATI PE SUME ALE SALARIATILOR DIN COMBINAT.  http://www.docdroid.net/

 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46890 Re: Re: Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE T

2016-05-16 15:55

#37371: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? - Re: Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACER 

 UNDE SUNT BANII???? Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat????

JUDECATORUL- SINDIC   2. creantele izvorate din raportul de munca;

  OLTCHIM CREANTE ACHITARE:  

1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

 

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%,

se arată în planul Rominsolv – BDO.: Plan_Reorganizare_Oltchim

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

UNDE SUNT BANII???? Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.  Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări. http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

LEGEA 85/2006:

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment;

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:  b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46891 Re: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2016-05-16 16:09

#36294: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

 CREANTELE SAARIALE DISPONIBILIZATI 2013 DORESC SA SE FACA PUBLICE NUMELE SI PRENUMELE CELOR CARE AU SEMNAT UN PROTOCOL SI CARE SI-AU INSUSIT CALITATEA DE " REPREZENTATI AI CELOR DISPONIBILIZATI IN IUNIE 2013 " CONFORM CU DECLARATIA DATA IN Motivare sentinta nr. 210/2015 din 28 ianuarie 2015, dosar nr. 349/90/2015

" Invedereaza ca daca se merge pe varianta planului de reorganizare care inseamna vanzarea acelui SPV, toate aceste plati se vor face imediat, daca se va merge  pe varianta unei reorganizari care care sa nu duca la vanzarea SPV-ului, platile se vor face pana la sfarsitul anului 2015. De altfel aceste discutii s-au purtat cu reprezentati ai celor disponibilizati in iunie 2013, sens in care s-a incheiat un protocol. Depune la dosar concluzii scrise. "

DEX: învederéz v. tr. (d. vedere). L. V. Arăt, vădesc, scot în evidență. Adj. Învederat. Evident, vădit. – La Dos. și Con. ved-. V. real, aĭevea.

MANDAT  PE CREANTELE SALARIALE  NU AU FOST ACORDATE NIMANUI, DOAR PIPEREA ARE MANDAT OFICIAL PE LEGEA 85/2006 SA LE INSCRIE PESTE TOT SI SA FIE PESTE TOT... ( PE CE AU PIERDUT COLEGII NOSTRI DISPONIBILIZATI CEI 58,  DEOARECE, NU INTELEG CA EL PIPEREA SI BDO IN ACTE SI-A FACUT TREABA SI SUMELE EXISTA, PROTOCOLUL ERA PROBLEMA SI PUTEA ATUNCI ANULAT PE LOC  IN ACEL PROCES, NOI FIIND 929 DISPONIBILIZATI 2013  FARA SA DAM MANDAT CUIVA PE DREPTURILE NOASTRE ), SA URMAREASCA SA FIE CONFORME CU REALITATEA CAT SI SA LE ACHITE TOT, VALOAREA DIN ACTE, ATAT !

HOTARAREA 210 dosar 349/90/2015:

 Aparare Oltchim:

"Aparatorul Consortiului de administratori judiciari solicita instantei respingerea cererii ca lipsa de interes, intrucat creantele nu au fost contestate niciodata de catre administratorii judiciari. Ele sunt prevazute intr-o anexa la tabelul creditorilor afisat la data de 7 ianuarie"

Sentinta JUDECATOR-SINDIC:

" In final, se subliniaza faptul ca nu exista diferend cu privire la cuantumul creantei si recunoasterii sumelor datorate de catre debitoare, mentionate in decizile de concediere, astfel ca solicita respingerea cererii ca neintemeiata, problema platilor salarii compensatorii fiind o chestiune ce priveste planul de reorganizare, asa cum este reglementat de dispozitiile Legii 85/2006. "

 http://www.docdroid.net/w6jn/hotarare-210.pdf.html

PENTRU A FI MANDADAT PE CREANTELE SALARIALE TREBUIA UN JURIST SAU AVOCAT SA CONCEAPA O FORMA LEGALA IN CARE INDIVIDUAL ( DECI FIECARE IN PARTE, NU TABELAR ) ACEA PERSOANA MANDATA ALTA ENTITATE ( EX:SINDICATE )   SAU PERSOANA  ( AVOCATI, JURISTI..S.A.M.D) SA LE REPREZINTE CREANTELE SALARIALE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT, DIN CONTRA S-AU PRONUNTAT SALARIATII ANGAJATI PE SUME ALE SALARIATILOR FOSTI SALARIATI.

" Referitor la plata drepturilor compensatorii, se precizeaza ca aceste drepturi banesti se refera la suma totala de 8 milioane Euro, activitatea debitoarei si tratamentul creantelor fiind subsumate principiului optimizarii averii debitoarei si interesul concursual al creditotilor "

 " In final, se subliniaza faptul ca nu exista diferend cu privire la cuantumul creantei si recunoasterii sumelor datorate de catre debitoare, mentionate in decizile de concediere, astfel ca solicita respingerea cererii ca neintemeiata, problema platilor salarii compensatorii fiind o chestiune ce priveste planul de reorganizare, asa cum este reglementat de dispozitiile Legii 85/2006. "

 

CONFORM CU HOTARAREA 210 DATA DE JUDECATOR, Legea 85/2006 si articolele din ceea ce rezulta:

Art. 3.

22. prin program de plata a creantelor se întelege tabelul de creante mentionat în planul de reorganizare  care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la  tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Art. 41.

(1) Nici o dobânda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii.
(2) Prin excepție de la alin. (1), creanțele garantate se înscriu în tabelul definitiv până la valoarea garanției  stabilită prin evaluare, dispusă de administratorul judiciar sau de lichidator. In cazul în care valorificarea  activelor asupra cărora poartă garanția se va face la un preț mai mare decât suma înscrisă în tabelul definitiv  sau definitiv consolidat, diferența favorabilă va reveni tot creditorului garantat, chiar dacă o parte din creanta sa fusese înscrisă ca și creanță chirografară, până la acoperiea creanței principale și a accesoriilor ce se vor calcula.


(3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati,  la data intrarii în faliment.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46892 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2016-05-16 16:19

#36497: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

 CREANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATI 2013 DORESC SA SE FACA PUBLICE NUMELE SI PRENUMELE CELOR CARE AU SEMNAT UN PROTOCOL SI CARE SI-AU INSUSIT CALITATEA DE " REPREZENTATI AI CELOR DISPONIBILIZATI IN IUNIE 2013 " CONFORM CU DECLARATIA DATA IN Motivare sentinta nr. 210/2015 din 28 ianuarie 2015, dosar nr. 349/90/2015

RASPUNSUL LA INTREBAREA "Cine a semnat in numele disponibilizatiilor un PROTOCOL cu administratorii judiciari ai Oltchim, asa cum a declarat Gheorghe Piperea – administrator judiciar la Oltchim"?(declaratia a fost consemnata in HOTARAREA TRIBUNALULUI VALCEA nr. 210 / 2015 din 28 ianuarie 2015): "de altfel aceste discutii s-au purtat cu reprezentanti ai celor disponibilizati in iunie 2013, sens in care s-a incheiat un protocol" (daca vreti sa cititi declaratia lui Piperea, click pe linkul de mai jos http://i.imgur.com/DfvKJAU.png?1 )
PLATA SALARIILOR COMPENSATORII - pana la sfarsitul anului 2015, asa cum a declarat avocatul Gheorghe Piperea, conform HOTARIRII TRIBUNALULUI VALCEA nr. 210 / 2015 din 28 ianuarie 2015 (declaratia a fost consemnata in HOTARAREA TRIBUNALULUI VALCEA nr. 210 / 2015 din 28 ianuarie 2015): "daca se va merge pe varianta unei reorganizari care sa nu duca la vanzarea SPV-ului, platile se vor face pana la sfarsitul anului 2015" (daca vreti sa cititi declaratia lui Piperea, click pe linkul de mai jos http://i.imgur.com/DfvKJAU.png?1 )

NOI SUNTEM 929 CONFORM COMUNICATELOR ROMINSOLV SI OLTCHIM, IAR VOI 58, .... SI IN PROTOCOL.... CEI 10 NEGRII MITITEI SCOSI DE PERSU DIN JOBEN...!!!!!!! O fi si Toanta, sau si Burdoaza ... ???? SUNT 10 scosi si autointitulati din joben  de PERSU MAGICIANUL:

Protestul fostilor angajati Oltchim https://www.youtube.com/watch?v=djb9FaUijlY

 Asta este din ce ai postat tu, de la tine publicat HOTARAREA 210 dosar 349/90/2015:  " Invedereaza ca daca se merge pe varianta planului de reorganizare care inseamna vanzarea acelui SPV, toate aceste plati se vor face imediat, daca se va merge  pe varianta unei reorganizari care care sa nu duca la vanzarea SPV-ului, platile se vor face pana la sfarsitul anului 2015. De altfel aceste discutii s-au purtat cu reprezentati ai celor disponibilizati in iunie 2013, sens in care s-a incheiat un protocol. Depune la dosar concluzii scrise. "

 Aparare Oltchim: "Aparatorul Consortiului de administratori judiciari solicita instantei respingerea cererii ca lipsa de interes, intrucat creantele nu au fost contestate niciodata de catre administratorii judiciari. Ele sunt prevazute intr-o anexa la tabelul creditorilor afisat la data de 7 ianuarie"

Sentinta JUDECATOR-SINDIC: " In final, se subliniaza faptul ca nu exista diferend cu privire la cuantumul creantei si recunoasterii sumelor datorate de catre debitoare, mentionate in decizile de concediere, astfel ca solicita respingerea cererii ca neintemeiata, problema platilor salarii compensatorii fiind o chestiune ce priveste planul de reorganizare, asa cum este reglementat de dispozitiile Legii 85/2006. "

" Referitor la plata drepturilor compensatorii, se precizeaza ca aceste drepturi banesti se refera la suma totala de 8 milioane Euro, activitatea debitoarei si tratamentul creantelor fiind subsumate principiului optimizarii averii debitoarei si interesul concursual al creditotilor "

Ai reusit tu si inca 58 ca tine sa va contestati creantele din acte (creantele salariale si toate drepturile salariale creante, din acte, legi....s.a.m.d. ). Si minune vi s-a aprobat sa vi se respinga de catre judecator, norocul vostru ca nu a jucat precum doreati voi si  putea sa va accepte cererea in contestare creante salariale si paaaa..., .... asa cevaaa....

PROTOCOALELE LE DISCUTAM CU DNA DE FATA, N-AM IMPUTERNICIT PE NIMENI SA SE FACA PE SUSTA PROTOCOALE IN DEFAVOAREA ALTOR CREANTE SALARIALE DISPONIBILIZATII 2013 SI ORICE FEL DE PROTOCOL IN DEFAVOAREA ALTORA...!!!!!! Alt aspect, NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU ARE VOIE PE LEGE SA DECIDA IN NUMELE ALTEI CREANTE SAU ALTOR DREPTURI CREANTE DIN ACTELE PE CARE LE DETINE / DETINEM, CEEA CE S-A INTAMPLAT....

PENTRU A FI MANDADAT PE CREANTELE SALARIALE TREBUIA UN JURIST SAU AVOCAT SA CONCEAPA O FORMA LEGALA IN CARE INDIVIDUAL ( DECI FIECARE IN PARTE, NU TABELAR ) ACEA PERSOANA MANDATA ALTA ENTITATE ( EX:SINDICATE )   SAU PERSOANA  ( AVOCATI, JURISTI..S.A.M.D) SA LE REPREZINTE CREANTELE SALARIALE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT, DIN CONTRA S-AU PRONUNTAT SALARIATII ANGAJATI PE SUME ALE SALARIATILOR FOSTI SALARIATI.  http://www.docdroid.net/

 


Musafir

#46893 PIPEREA: EXISTA TREI INVESTITORI INTERESATI DE CUMPARAREA OLTCHIM! CINE-L MAI CREDE PE PIPEREA?

2016-05-17 07:39

 

PIPEREA: EXISTA TREI INVESTITORI INTERESATI DE CUMPARAREA OLTCHIM! UN FOND DE INVESTITII BRITANIC, GRUPUL GERMANO-POLONEZ PCC SE SI UN CONSORTIU ROMANO-BRITANIC, SUNT "PETITORII" COMBINATULUI AFLAT IN INSOLVENTA

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, una dintre cele mai mari societati petrochimice din Romania si din sud-estul Europei, are deja trei "petitori", in prezent manifestandu-si interesul pentru compania romaneasca un fond de investitii britanic, un consortiu romano-britanic, dar si grupul germano-polonez PCC SE, unul dintre actionarii minoritari ai combinatului. De altfel, Grupul PCC isi manifestase si in trecut interesul pentru combinat, insa a pierdut licitatia organizata de statul roman pentru privatizarea Oltchim, acum cativa ani, in fata lui Dan Diaconescu, fapt care a declansat atunci un adevarat scandal, presarat cu acuzatii grave la adresa autoritatilor romane. Oltchim este in reorganizare judiciara de mai bine de trei ani. Unul din administratorii judiciari, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat pentru ziarul PUTEREA ca, potrivit celui mai optimist scenariu, Oltchim ar putea iesi din insolventa la mijlocul anului viitor. Acesta precizeaza ca procesul de selectie a investitorilor continua si ca pot oricand aparea alte companii interesate de Oltchim. Compania chineza Junlun Petroleum, foarte interesata la un moment dat de preluarea combinatului valcean, nu a mai dat insa niciun semn de cateva luni.

"Este vorba de un consortiu romano-britanic si a aparut un nou partener, un fond de investitii britanic, dar si grupul PCC s-a aratat iar interesat. De la chinezi nu mai avem vesti de cateva luni, nu mai stim nimic", a declarat, pentru ziarul PUTEREA, avocatul Gheorghe Piperea.

Numele celor doua entitati economice interesate de a cumpara Oltchim SPV nu pot fi dezvaluite, spune Piperea, pentru ca sunt confidentiale pana la momentul selectiei. Iesirea din insolventa, la jumatatea lui 2017 De asemenea, si compania Chimcomplex SA Borzesti, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, anunta in urma cu doua luni ca este interesata sa cumpere active ale combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, la care deruleaza in prezent o procedura de audit. Chimcomplex a participat si la licitatia din 2012, pentru privatizarea Oltchim, dar a pierdut si ea in fata lui Dan Diaconescu, care s-a laudat cu o oferta mai buna financiar. "Daca ar fi dupa mine, ar trebui sa inchidem toata povestea asta la jumatatea anului 2017.

Dar avem la dispozitie inca doi ani si jumatate pentru a termina totul. In cel mai fericit scenariu, ar trebui ca la anul sa se termine. Planul A, planul optimist este sa se incheie procesul de selectie a unui investitor si de vanzare a combinatului pana la sfarsitul acestui an si ca Oltchim sa iasa din insolventa la mijlocul anului viitor", a mai spus avocatul Piperea. Acesta spune ca dupa ce se vinde ce este de vanzare, urmeaza mai multe etape, intre care acordurile privind salariatii si procesul de inchidere a ceea ce mai ramane din Oltchimul vechi.

"Sunt niste proceduri judiciare care ar putea sa insemne si niste apeluri, niste contestatii", subliniaza Piperea. Un plan B ar fi ca, la iesirea din insolventa, administratorii judiciari sa predea statului un Oltchim curat, cu un "profit consistent", fara datorii, iar statul sa se ocupe mai departe de privatizarea combinatului.

Investigatie europeana privind ajutorul de stat Comisia Europeana a anuntat luna trecuta ca a lansat o investigatie aprofundata impotriva Romaniei, referitoare la stergerea de datorii ale Oltchim si continuarea aprovizionarii acesteia de catre companii de stat, in pofida inrautatirii situatiei financiare, pentru a analiza daca aceste actiuni respecta reglementarile comunitare in domeniul ajutoarelor de stat. Comisia va analiza in special acumularea datoriilor fata de Autoritatea romana pentru Administrarea activelor Statului (AAAS), anularile de datorii de catre AAAS si diferite intreprinderi de stat in cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar si sprijinul acordat Oltchim de doua societati de stat, CET Govora si Salrom, care, in ciuda deteriorarii situatiei financiare a Oltchim, au continuat sa aprovizioneze Oltchim cu energie electrica, abur si solutii saline. In cazul in care Comisia va conchide ca Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua daca ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizeaza anumite categorii de ajutoare. In plus, Comisia este preocupata de faptul ca procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat in prezent, poate conduce la o continuitate economica intre Oltchim si viitorul cumparator. Cu toate acestea, Comisia saluta faptul ca autoritatile romane si-au manifestat acum intentia de a se asigura ca procesul nu conduce la o continuitate economica, pentru a evita situatiile in care un cumparator ar beneficia de ajutoarele acordate in trecut Oltchim si ar putea fi obligat sa le ramburseze.

Oltchim are din nou profit din activitate Combinatul chimic Oltchim SA a raportat un profit brut de 1,3 milioane euro pe total activitate in primul trimestru din acest an si o cifra de afaceri de 37,8 milioane de euro. Ultimul an in care societatea a inregistrat profit total din activitatea curenta a fost 2006. In 2015, combinatul afisa pierderi de 846 milioane de euro. Veniturile totale raportate de Oltchim s-au cifrat la 38,18 milioane de euro, iar cheltuielile totale la 36,9 milioane de euro Profitul din exploatare a urcat la 4,32 milioane de euro, comparativ cu 3,1 milioane de euro in primele trei luni ale anului 2015.

Oltchim este singurul producator din Europa Centrala de soda caustica lichida si singurul producator din Romania de clor si polioli polieteri. Societatea exporta aproximativ 70 % din productia sa. In primul trimestru al anului 2016, valoarea exporturilor si livrarilor intracomunitare au fost in suma de 27,4 milioane euro si au reprezentat 73% din cifra de afaceri. Valoarea importurilor si a achizitiilor intracomunitare a […].

http://i-ziare.ro/piperea-exista-trei-investitori-interesati-


Musafir

#46894 Re: PIPEREA: EXISTA TREI INVESTITORI INTERESATI DE CUMPARAREA OLTCHIM! CINE-L MAI CREDE PE PIPEREA?

2016-05-17 14:28

#46893: - PIPEREA: EXISTA TREI INVESTITORI INTERESATI DE CUMPARAREA OLTCHIM! CINE-L MAI CREDE PE PIPEREA? 

 PAI CE FACI BA NENE BAA,AI VENIT IARASI CU PCC ul?.......OF CE PUUULICUTE VA TRAGE PICASSO,MINTENASI BORFASILOR CARE ESTI TU PE SISTEM MAI KAKAT DE PIPEREA.

Chimistii Uniti

#46895 Chimistii Uniti

2016-05-18 09:20

DE COMPARAT
Sindicatul Dreptate si Adevar, a transmis conducerii S.C. Oltchim S.A., Adresa nr.1/06.05.2016,(inregistrata la Oltchim sub nr.4559/06.05.2016), adresa prin care Sindicatul Dreptate si Adevar, isi anunta intentia de a desfasura un program de verificare si inventariere a modului cum sunt aplicate si respectate clauzele CCM si anumite probleme de SSM, in cadrul sectoarelor de activitate ale societatii. Adresa a fost insotita de Anexa in care este prezentat graficul de desfasurare a acestei activitati.
In data de 13.06.2016, coducerea formuleaza un raspuns rapid, ( spunem rapid, intrucat la adresa nr. 3975/20.04.2016,prin care solicitam o intalnire la sediul societatii, nu am primit raspuns pana acum).
Prin raspunsul formulat,in adresa nr.5077/13.05.2016, conducerea, crezand ca deja am demarat activitatea mentionata in adresa, ne-a atentionat ca nu este de acord cu o astfel de activitate din partea noastra, invocand diverse motive si transmitandu-ne un fel de amenintare. Noi nu am demarat aceasta activitate, asteptand un acord din partea conducerii.
De aceea, am dori, ca salariatii Oltchim, sa compare activitateaSindicatului Dreptate si Adevar, cu cea a celorlalte sindicate din Oltchim, sindicate carora nu le este interzis sa mearga prin sectii, cand poftesc si cu scopuri diferite de ale noastre, in sensul ca noi dorim sa cunoastem conditiile de munca ale salariatilor si nemultumirile acestora,pentru ai sprijini, iar celelalte sindicate nu au alt scop decat atragerea de membrii cotizanti, simuland ca se implica pentru binele salariatilor.
Noi asteptam sa vedem, cand se vor satura salariatii Oltchim, de umilinta la care sunt supusi, atat de catre conducerea Oltchim cat si de celelalte sindicate care-i amagesc si le mai incaseaza si cotizatii pentru bataia de joc la care va supun prin nepasare.
Anexam in fotocopie Adresa pe care noi am transmis-o conducerii si raspunsul pe care l-am primit.

6 fotografii noi.

 

Chimistii Uniti

#46896 Chimistii Uniti

2016-05-18 09:21

SESIZARE
Sindicatului Dreptate si Adevar, i-a fost transmisa, la finalul lunii martie 2016, o corespondenta, de catre Judecatoria Rm. Valcea. Aceasta corespondenta a fost primita de catre personalul de la Registratura S.C. Oltchim S.A.. Am aflat acest lucru, de la Arhiva Penala a Judecatoriei Rm. Valcea, in cursul lunii aprilie. Ne-am prezentat ulterior la Registratura S.C. Oltchim S.A., pentru a intra in posesia corespondentei susamintite si spre surprinderea noastra, personalul de la registratura, incearca sa ne inmaneze plicul desigilat. Intreband, care a fost motivul desigilarii corespondentei, doamnele, au invocat faptul ca nu stiau de existenta Sindicatului Dreptate si Adevar si au considerat ca desigiland corespondenta, vor afla numele unor persoane de contact. Cu toate acestea, nu s-au deranjat sa ne anunte despre aceasta corespondenta, noi, afland, dupa cum am spus, de la Judecatorie.Nici pana astazi, noi nu am intrat in posesia acelui plic.
Ne intrebam:
1. Cine se face vinovat de "Violarea secretului corespondentei"?
2. A fost informata Conducerea S.C. Oltchim S.A., de catre salariatele de la registratura, ca au primit acest plic, ca l-au desigilat si ca nu ne-au contactat?
3. Care au fost motivele reale care au condus la desigilarea plicului?
4. Ce s-a inmtamplat cu acel plic?
5. Cine si ce masuri a luat pentru situatia in cauza?
6. A fost folosita corespondenta in vreun scop?
Probabil ca nu vom afla ce s-a intamplat cu aceea corespodenta, de la conducerea Oltchim, ramanandu-ne sa sesizam Parchetul.

50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

#46897 50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2016-05-18 11:06

50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Pe 15 mai s-au împlinit 50 de ani de la pornirea combinatului Oltchim Râmicu Vâlcea. După o perioadă de glorie, a fost închis pentru lipsă de materii prime, a intrat în isolvenţă, a disponibilizat personal, acum şi-a revenit economic şi, cu toate şicanele occidentale, vrea să reangajeze forţă de muncă calificată. Dar nu mai are pe cine!

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, dat în folosinţă în 1966, ocupă o suprafaţă de 223 de hectare şi este unul din cele mai complexe ”oraşe-chimice” din România. Pentru o imagine de ansamblu este suficient să spunem că aici se fabrică substanţele care stau la baza majorităţii obiectelor care ne înconjoară zi de zi: materialele plastice şi îngrăşămintele pentru agricultură. De la industria de maşini până la vitaminele pentru crescătoriile industriale de păsări şi porci, totul porneşte de la Oltchim, pentru zona de centru şi de est a Europei, adică din Germania încoace. Este şi motivul pentru care combinatul a fost şi este şicanat

 

Oltchim este legat de rafinăria Arpechim Piteşti prin două conducte subterane lungi de 80 de kilometri. Prin aceste conducte se transportau materiile prime, etilena şi propilena, de la Arpechim la Oltchim. Asta pentru că etilena nu se poate transporta pe cisterne: explodează.  Aici trebuie subliniat că munca din combinatul chimic este deosebit de solicitantă, orice mică greşeală la panoul general de comandă poate produce catastrofe!

Revenind la Arpechim, acesta are două instalaţii de bază: rafinarea petrolului şi petrochimia. Mai pe şleau, acestă unitate a fost construită pentru a rafina petrol de import, adus aici prin conducte subterane din Constanţa în Piteşti, apoi o parte a substanţelor rafinate să fie trecute în instalaţia de petrochimie, unde să fie transformate în propilenă şi etilenă şi trimise, tot prin conducte subterane, la Oltchim, unde să fie transformate în mase plastice etc. Dar…

În anul 2004 Petrom a fost privatizat cu tot cu Arpechim. În anul 2008, noul proprietar a închis instalaţia de petrochimie, iar Oltchim a rămas fără materie primă. În 2009, combinatul din Râmnicu Vâlcea a cumpărat instalaţia de petrochimie de la Arpechim, crezând că a rezolvat problema. Dar noul proprietar al petrolului românesc a observat că Oltchim cam ”umblă fără bască” (vorba bancului) şi a închis în 2010 şi instalaţia de rafinare. Astfel, combinatul vâlcean s-a văzut în situaţia de a fi cumpărat degeaba partea de petrochimie.

În fine, în 2012 s-a pus problema privatizării Oltchim, moment în care combinatul a fost oprit. A urmat faza cu “cioco..ii”, “poporul”, “privatizare strategică”, “salarii restante”, “interesul naţional”, “servicii secrete”, “saci cu bani” – pe scurt: privatizarea Oltchim în regia lui Dan Diaconescu. Apoi, Dan Diaconescu a intrat în puşcărie, iar combinatul a intrat în insolvenţă.

Combinatul Oltchim a fost gândit în aşa fel încât să dea de lucru în două judeţe: Vâlcea şi Argeş. Astfel, este alimentat cu energie electrică de la hidrocentralele de pe Olt şi Lotru, precum şi de la Centrala Electro-Termică Vâlcea. Foloseşte sare de la Ocnele Mari, calcar de la Exploatarea minieră Vâlcea, cărbune de la mina Berbeşti, iar etilena şi propilena o primea de la Arpechim Piteşti, care foloseau inclusiv petrolul extras din platourile Vâlcea, Tulburea şi Argeş.

“În acest moment am repornit instalaţiile pentru propilenă, pe care o aducem pe calea ferată. Am reuşit să recuperăm piaţa pe care am pierdut-o când am oprit combinatul. Insolvenţa a salvat Oltchim. Exportăm 70% din producţie, în acest moment. Din 2015 avem un profit lunar de un milion de euro. Potenţialul este foarte mare, urmează să angajăm personal. La acest capitol însă ne confruntăm cu o problemă. Deşi salariile sunt bunicele – spre bune, personalul calificat se găseşte din ce în ce mai greu. În combinat, orice greşeală a unui operator chimist, lăcătuş-mecanic sau AMC-ist (aparate de măsură şi control  – n.r.) poate produce o catastrofă. Pentru a ajunge la tabloul de comandă al combinatului, adică pentru a putea lua decizii importante, un om are nevoie de 5 ani de formare, după şcoală. Iar şcoala de chimişti din Râmnicu Vâlcea nu mai există”, ne-a spus Victor Avram, directorul general adjunct al Oltchim.

Pentru a sublinia potenţialul, menţionăm că acum combinatul lucrează la 30% din capacitate, doar pe propilenă, dar aduce totuşi profit!

Ca o simplă menţiune: după ce Oltchim a revenit pe profit, Comisia Europeană a deschis, recent, o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE. Cu alte cuvinte, combinatul vâlcean umblă iar fără bască!

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cea mai mare companie de produse chimice din România şi din Europa de Sud-Est. Oltchim produce materiile prime din care se fabrică hârtie, mase plastice, cauciuc sintetic, articole de ceramică, vopseluri, detergenţi etc. Practic, aproape tot ce ne înconjoară are la origine substanţele fabricate la Oltchim. Produsele combinatului sunt exportate în peste 80 de ţări. (libertatea.ro)

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=23335

 


Musafir

#46898 Re: LISTA RUȘINII ARGESENE SI VALCENE! TOTUL PENTRU EI ... FIRIMITURI PENTRU NOI.

2016-05-18 12:26


Musafir

#46899

2016-05-18 17:26

Salariatii din SC Oltchim s.a Rm.Valcea trebuie sa adere la un sindicat reprezentativ la nivel de societate .Acest sindicat nu trebuie sa fie aservit conducerii executive,ad. special si administratorilor judiciari.,Conducerea acestui sindicat trebuie sa fie formata din salariati Oltchim care nu sunt in Birourile Executive ale sindicatelor existente in Oltchim .Nu trebuie sa se infinteze alte sindicate,deoarece sunt 2 sindicate:Sindicatul Liber Oltchim-sindicat semnatar al CCM Oltchim(valabil pana in 31.12.2016 )si Sindicatul Dreptate si Adevar.Aceste sindicate au dovedit ca nu sunt aservite administratorilor judiciari,ad. special si conducerii executive(cu precizarea ca dupa 01.07.2015 Sindicatul Liber Olchim a devenit aservit acestora) si au strategie de salvare a locurilor de munca si de salvare a SC Oltchim de la faliment.Actuala divizare a miscarii sindicale in SC Oltchim,nu asigura o lupta sindicala adevarata,deoarece fiecare sindicat are interese de grup si nu pentru toti salariatii Oltchim.Conducerea sindicatului reprezentativ pe care o agreati trebuie sa prezinte o strategie clara in plan economic si social la nivelul SC Oltchim cu pariciparea specialistilor si a salariatilor Oltchiim.Aceasta este singura sansa de salvare de la faliment a SC Oltchim ,de a respecta anversarea a 50 ani.Salariatii SC Oltchim trebuie sa fie uniti pentru respectarea legislatiei muncii,a CCM Oltchim,sa nu fie indiferenti cand se fac abuzuri de cei care conduc vremelnic SC Oltchim( vezi cazul salariatului Buse Daniel caruia i s-a desfacut abuziv CIM) .Cei care conduc astazi SC Oltchim spre faliment nu au interes sa aveti sindicat puternic,reprezentativ.care sa apere societatea si drepturile salariatilor si din acesf motiv se implica ei direct sa infinteze un asa zis sindicat reprezentativ,care in realitate este controlat de ei.Sunt covins ca va triumfa solidaritatea, unitatea si respectul intre salariatii SC Olltchim.

Reintors de la Moscova, „generalul” Constantin Roibu vrea din nou in fruntea Oltchim

#46900 Reintors de la Moscova, „generalul” Constantin Roibu vrea din nou in fruntea Oltchim

2016-05-19 11:40

Reintors de la Moscova, „generalul” Constantin Roibu vrea din nou in fruntea Oltchim

Published on 17 mai 2016 in mafie romaneasca by dan badea

Generalul” Constantin Roibu, fostul manager al Oltchim planuieste revenirea in fruntea combinatului valcean. Desi au trecut patru ani de cand a fost obligat sa demisioneze, el inca mai organizeaza sedinte private cu actuali sau foşti angajaţi din combinatcare i-au ramas loiali dupa ce a devalizat societatea si a lasat-o cu o datorie de peste 700 milioane de euro. Desigur, fostul manager sustine ca urmareste redresarea societatii care l-a imbogatit si intentioneaza sa revina la conducerea ei doar pentru ca ar fi singurul care o poate redresa.

In paralel, administratorii judiciari ai combinatului, Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SRL,  anunta ca, dupa 10 ani de pierderi, societatea a trecut in sfarsit pe profit. „Oltchim SA a inregistrat in trimestrul I 2016, pe total activitate, un profit brut de 1,3 milioane euro si un indicator EBITDA pozitiv de 4,3 milioane euro, respectiv de 11,4% din cifra de afaceri care a fost in cuantum de 37,8 milioane euro. Ultimul an in care societatea a inregistrat profit total din activitatea curenta a fost 2006” – se anunta intr-un comunicat de presa postat pe site-ul societatii.

Ex-managerul Constantin Roibu, praduitorul Oltchim are insa tupeul imaginarii unui nou plan de salvare a societatii, un plan in care prietenii lui din Federatia Rusa ocupa locul central. Acesta este si motivul pentru care, la sfarsitul anului trecut el a apelat, din nou, la ei vizitandu-i la Moscova. Conform unei surse din imediata sa apropiere, Roibu ar fi stabilit in capitala Federatiei Ruse ce trebuie facut pentru a prelua din nou controlul combinatului valcean. Intermediarul sau in relatia cu asa-zisii investitori rusi interesati in preluarea combinatului este vechiul lui prietenAlexander Dokychuk, un personaj extrem de dubios care sustine, cand vine in Romania, ca este fie reprezentantul TISE ( Technologies, Investments, Services, Energy), fie al Business Center for Economic Development of CIS, fie alGAZPROM sau al altor firme rusesti cu renume. Este acelasi personaj implicat si in escrocheria din 2012 a „privatizarii” Oltchim, derulata prin Dan Diaconescu, rusul fiind vizitat atunci personal la Madrid (in calitatea lui de reprezentant al TISE), de santajistul de la OTV.

In urma cu doi ani, Roibu l-ar fi convins peMihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, sa promoveze proiectul prin care vizeaza preluarea sub control a Oltchim. Vehiculul economic imaginat de cei doi a fost societatea SIF Transilvania Project Management Company SRL Brasov prin care s-a intentionat atat preluarea combinatului Oltchim, cat si a Rafinariei Arpechim Pitesti, a SC Conpet SA si a resurselor de sare ale SALROM de care este dependenta Oltchim. Obiectivul n-a fost insa atins pana acum deoarece amicul Alexander Dokychuk, cel care s-a angajat sa faciliteze obtinerea finantarii proiectului cu cele cateva sute de milioane de euro necesare, a amanat finalizarea intelegerii invocand tot soiul de pretexte.

Nu numai Fercala a fost luat in calcul de fostul manager, in actiunea sa de revenire la carma Oltchim. El s-a intalnit si cu alte persoane interesate precum Stefan Vuza siVirgil Bancila (patronul, respectiv presedintele Consiliului de administratie de la  de la Chimcomplex Borzesti), afaceristul Sever Muresan (reprezentantul Swiss Investment Found for Emerging Markets) sau Florin Dezideriu Rozescu, cel care sustine ca reprezinta atat interesele companiei rusesti Oil Gas Trade (OGT), cat si ale ROSATOM. Singurii cu care fostul manager n-a reusit sa discute sunt chinezii de la consortiul Junlun-Baota.

Scopul discutiilor a fost acelasi: impunerea planului de salvare conceput de el si aplicat, desigur, tot de el ca director general.

Desi vina pentru dezastrul de la Oltchim este impartita cu echipele guvernamentale care au dus o politica falimentara in ultimul deceniu, vina manangerului Roibu este deja cuantificata si consemnata in documente.

Conform raportului de Insolventa al Oltchim, realizat in martie 2013 de administratorii judiciari, vina si responsabilitatea pierderilor uriase inregistrate de combinatul valcean sunt ale fostei conduceri a Oltchim in frunte cu Constantin Roibu. Este si motivul pentru care in urma cu doi ani, pe 1 mai 2014, a fost depusa la Tribunalul Valcea o actiune în răspundere asupra fostului preşedinte – director al combinatului, Constantin Roibu, şi a directorilor sai de la Economic (Vasile Mandica), Comercial (Veronica Preoteasa si Nicolae Olaru) şi de la Divizia Petrochimică Piteşti (Daniel Mihăescu). Ei arau acuzati atunci de „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[…] dispunerea, în interes personal, a continuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi” etc.

In Raportul de Insolventa amintit, au fost identificate trei cauze principale care au creat dezechilibrele financiare uriase si au trimis societatea in insolventa: “masuri manageriale inadecvate si remunerarea non-performantei”, “tranzactii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societatii” (fami(g)lia Roibu si prietenii ei) si “investitii ineficiente care au decapitalizat substantial societatea”.

Concret, doar in perioada supusa analizei (2009-2012) managerii Oltchim au incheiat contracte dezavantajoase pentru combinat si au vandut in pierdere, sub costul de productie, catre mai multe firme, multe dintre ele fiind controlate direct sau indirect  de “managementul societatii”, inclusiv catre firme localizate in paradisuri fiscale. S-au pierdut astfel, doar in 3 ani, aproximativ 105 milioane euro.

A fost prezentata chiar si o lista cu firmele de familie ale lui Roibu si prietenilor lui, folosite pentru capusarea la greu a Oltchim, tranzactiile derulate cu aceste firme, atat pentru achizitii cat si pentru vanzari, ridicandu-se la peste 71 milioane de euro doar in trei ani de zile.

Este vorba, printre altele, despre societatileChempro Chemicals (actionari: Roibu Alexandru Calin, Enache Nicolae, Chempro SRL), Protectchim (actionari Enache Nicolae, Horincar Dorel Vasile, Petre Ion Oltchim SA si administrator Roibu Constantin), Comchim Chemical (Neagoie Bogdan Constantin, Neagoie Gheorghita),Designro (46 asociati inclusive Olaru Nicolae Radu – director Comercial Oltchim, iar administrator Constantin Roibu, Nicolae Olaru s.a.), Oltgrup PVC(adetinut de offshorul cipriot  Moonteck Ltd si administrat de Roibu Gheorghe, Cristiana Eugenia Pariza, Alin Smeu s.a.),Euro Urethane (detinut de Oltchim SA si PCC SE si administrat de Constantin Roibusi Wojciech Zaremba), SistemPlast(administrata de Roibu Constantin si altii).

De asemenea, au fost folosite atat pentru aprovizionare cu materii prime (furnizori), cat si pentru desfacere (client) un alt grup de firme: Calvi Trade Limited, Chemimpex Ltd, Polchem Societe Anonime, Kronos Worldwide Limited, Bulrom Gas Romania SRL, Chempro Chemical SRL Valcea(administrator Roibu Alexandru Calin s.a.),Oltgrup PVC SRL (administratori Roibu Gheorghe s.a.), Protectchim SRL (adminRoibu Constantin s.a) etc etc.

 http://presadeinvestigatii.ro/