Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

solist de coarde(tambal)

#4351 Musafirule

2013-06-12 14:14

#4342: -

mucles ma , si vino la mine in sindicacatul VICTORIA ca noi nu avem nevoie de cotizatie de la tine. la noi a cotizat zaremba suficient.si cica ne mai plateste si concediul .dar numai in polonia.

preluare MARIANNA

#4352 preluare MARIANNA

2013-06-12 17:55

SINDICATUL VICTORIA = SINDICATUL SUDORILOR DE GARDURI in OLTCHIM.
Nu? Parca asa se recomanda unul dintre acesti "eroi" cand intra in direct la TV! Eroi se recomanda ei - pentru noi sunt "oamenii negri cu dricu", GROPARII OLTCHIM! TRADATORI DE NEAM SI TARA.
Si ... s-au sudat de gardurile OLTCHIM, adica de conducerea OLTCHIM: Piperea, Balan, Stanescu, Talpasanu, Spiresti, Cernevi, etc. si de BANII OLTCHIM!

SA TRAIASCA COMBINATU',
CA NE-A PUS IN SINDICATU'
DE-AM AJUNS DE TOT RAHATU'!

PRES SI VICEPRESI DE SOI,
LA PCC ... MARI SLUGOI
CA NE IMBRACA-N EUROI.

EI ... CANTA DIN TAMBALE, VUVUZELE SI JOACA HORA MARE PE MORMANTUL OLTCHIMULUI!
NOI ... OUT OF TOUCH! MAURII SI-AU FACUT DATORIA, MAURII POT SA MOARA!

MUCLES

#4353 DPB - LINGAU DE CURURI DE POMANA - RAPOARTELE FINANCIARE ARATA ALTCEVA

2013-06-12 19:48

DPB - DECAT SA LINGI CURURI DE ADMINISTRATORI PLATITI CU 55 000 EUR/LUNA SI DE MINCINOSI PLATITI CU SUTE DE MILIOANE PE LUNA NUMITI POLITIC "SUPEREXPERTI" CARE AU CA MARE PERFORMANTA CA IN TRIMESTRUL I 2013 PIERDERILE AU DEPASIT DE 3 ORI VANZARILE COMBINATULUI (VEZI RAPOARTELE FINANCIARE SI SESIZARILE PRESEI) MAI BINE ITI BEI CAFELUTA MEREU CALDA IN DPB SI ITI NUMERI ZILELE PANA LA VALUL 2 DE DISPONIBILIZARI.

NU MAI INCERCA SA NE MINTI PE AICI IN IDEEA DE A PACALI PE CINE OARE ???

PE UNII CARORA DIN LUNA OCTOMBRIE ANUL TRECUT LI SE SPUNE CUM VA DUDUI COMBINATUL LA 65% DIN CAPACITATE, CUM VOM FACE PROFIT DUDUIND SI CU PVC CA ALTFEL NU PUTEAM ATINGE 65% CU VCM ADUS DE CHITOIU DE PESTE MARI SI TARI ???.  UNDE ESTE FUNCTIONAREA LA 65% PROMISA UNDE ESTE VCM-UL PROMIS SI CAPITALUL DE LUCRU TRAMBITAT INAINTE DE ALEGERILE DIN DECEMBRIE 2012???


MITOMANIA SI PARANOIA A DEPASIT DE MULT LIMITA BUNULUI SIMT. ASA CA STOP!!!!!
SUNTEM SATUI DE POVESTI DACA VRETI SA CONTINUATI DEZINFORMAREA DUCETI-VA LA OGLINDA ASTIA DE MAI LINGETI CURURI DE TALPASENI, SPIRESTI, CERNEVI, DUMITRI SI VEDETI DACA VOI MAI CREDETI MINCIUNILE PE CARE LE INDRUGATI. DACA MAI CREDETI ACESTE MINCIUNI INSEAMNA CA MITOMANIA LA VOI A AJUNS LA RANG DE PARANOIA.
NU SUNTEM ANALFABETI SI MAI CITIM SI NOI PRESA, COMUNICATELE DE PE BURSA, CITIM RAPOARTELE FINANCIARE PUBLICATE PE SITE-UL SOCIETATII UNDE LUCRAM DE CATRE MANAGERII NOSTRII POLITRUCIENI.

NU UITATI CA MARILE PERFORMANTE ALE CLANULUI BALAN, COCLETE, SPIRU FELICICA SI ARMANDONEL, VALENTIN POPESCU MENTCHIM INSOLVACHE, VICHEM REPETENTUL, CERNEVELE, TANDEMULUI PIRVU - DUMITRU DPB SUNT:

- COMBINATUL A REUSIT PERFORMANTA CA IN TRIMESTRUL I 2013 SA FUNCTIONEZE IN MEDIE LA 6% DIN CAPACITATE FATA DE 31-33% DIN CAPACITATE CAT FUNCTIONA IN ANUL 2012 TRIMESTRUL I;
- TOT SUB ACESTI MARI "ESPERTI" AM AJUNS CU SALARII NEPLATITE DE 4 LUNI SI IN FINAL AM, AJUNS LA MILA AJOFM SI LA DISPONIBILIZARI;
- S-A AJUNS LA UN NIVEL RECORD DE PIERDERI REAL INREGISTRAT DE 20 MILIOANE EUR/LUNA IN TRIMESTRUL I 2013 FATA DE 7 MILIOANE DE EUR/LUNA IN 2012 ASTA IN CONDITIILE IN CARE IN ANUL 2013 SALARIILE NICI NU AU MAI FOST PLATITE DIN FONDURI OLTCHIM CI DIN FONDURI AJOFM;
- AU FOST DATI AFARA APROAPE 1000 DE COLEGI SUB JUSTIFICAREA CA SE FAC ECONOMII. CE ECONOMII S-AU FACUT LA FONDUL DE SALARII DIN IANUARIE PANA IN APRILIE 2013 CAND ORICUM FONDUL DE SALARII A FOST ASIGURAT DE AJOFM????
- SE ANGAJEAZA SEFI SEFUTI SEFULETI FUTUTI SI MATROAZE PITIPOANCE IN DRACI PE O POARTA TIMP IN CARE PE POARTA CEALALTA PLEACA OAMENI CU EXPERIENTA ACASA??? ULTIMUL EXEMPLU ESTE MICUTA DENISA SEX SIMBOLUL MENTCHIM

DPB CEEA CE COPIEZI TU MAI JOS DINTR-UN COMUNICAT BALMAJIT DE PIPEREA SUNT SUPOZITII. DUPA CUM VEZI NU ESTE NICI O CERTITUDINE SE SPUNE CA IN TRIMESTRUL II 2013 SE ESTIMEAZA POVESTI !!!!
CAT DE CRETIN SA FII SA CREZI CA SOCIETATEA OLTCHIM SI-A REDUS REAL IN LUNA APRILIE 2013 CHELTUIELILE CU MATERIILE PRIME CU 78% CUM SCRII TU???? PAI CE DRACU SUNTEM TAMPITI??? DACA AR FI REAL INSEAMNA CA PROPILENA O CUMPARA PIPEREA CU "ESPERTII" CIOBESTI CU CIRCA 200 EUR/TONA??? CINE E TAMPITUL SA VANDA PROPILENA CU 200 EUR/TONA CAND COTATIA ESTE INTRE 900-1200 EUR/TONA. SAU MAI EXISTA DOUA POSIBILITATI SUPLIMENTARE SA FI REDUS CHELTUIELILE CU MATERIILE PRIME CU 78% ANUME:

- CA PIPEREA SI CU SPIRESTII IAU MATERIE PRIMA SI NU O PLATESC

- SAU CA FUNCTIONAND LA CIRCA 6-7% CAT AM MERS IN ULTIMELE LUNI SI NECUMPARAND MATERII PRIME AU SCAZUT ACESTE CHELTUIELI IN ACEST CONTEXT.


BRAVOS GANDIRE MANAGERIALA SI RATIONAMENT ECONOMIC !!!!!

Postare DPB in baza careia suntem dezinformati ordinar in ideea ca noi prostii ramasi in Oltchim suntem decat o multime inerta si nu avem creier. Din nefericire pentru clanul Piperea & Co avem destul creier:

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) estimează pentru trimestrul al doilea din acest an o cifră de afaceri de 134,4 milioane lei, în scădere cu 53%, şi pierderi din activitatea de exploatare mai mici cu 26%, la 50,3 milioane lei, transmite Mediafax.

"Societatea a reuşit să reducă (în aprilie, n.r.) cheltuielile cu materiile prime şi materialele consumate cu 78%, să reducă alte cheltuieli din exploatare cu 77% şi cu 6% cheltuielile cu personalul, în condiţiile în care în aprilie nu este implementată reducerea de personal (care se va realiza în 14 iunie 2013). Rezultatul din activitatea financiară s-a îmbunătăţit semnificativ, societatea reducând cu 57% cheltuielile cu dobânzile, şi prin influenţa cursului de schimb leu/EUR în luna aprilie s-a ajuns la situaţia de a înregistra profit din activitatea financiară. Pe total activitate, în aprilie 2013 Oltchim a înregistrat o pierdere de numai 3,2 milioane lei, cu mult mai redusă decât pierderea înregistrată în aprilie 2012, de 25,6 milioane lei", se arată într-un comunicat al Rominsolv şi BDO, administratorii judiciari ai companiei.

MINCIUNILE DIN COMUNICATUL LUI PIPEREL DE MAI SUS SI A GASTII SALE DE SALTIMBANCI PUPANDRII A CARORA CURURI LINGI CU SPOR COLEGA DIN DPB NU AJUTA LA NIMIC DECAT LA A DEZINFORMA PE UNII CARE NU CUNOSC SITUATIA REALA SI A INCERCA SA JUSTIFICE DE CE IA 55 000 EUR/LUNA.

BINEFACERILE ADMINISTRATORILOR SI A CLANULUI DE "ESPERTI" BALAN, COCLETE, SPIRU FELICICA SI ARMANDONEL, VALENTIN POPESCU MENTCHIM INSOLVACHE, VICHEM REPETENTUL, TANDEMULUI PIRVU DUMITRU OMV REFLECTATE DE RAPOARTE FINANCIARE SI PRESA SUNT:

Combinatul a încheiat primul trimestru cu pierderi de 85,92 milioane lei, în creştere cu 3,7%, şi vânzări mai mici de trei ori, la 82,77 milioane lei.

În luna aprilie, cifra de afaceri a companiei fost mai redusă cu 60% comparativ cu aprilie 2012, din cauza problemelor cu finanţarea capitalului de lucru şi care au făcut ca gradul de utilizare a capacităţiilor de producţie să fie de 15,3%, faţă de 31,6% în aceeaşi lună a anului trecut.

Pe de altă parte, pierderea din activitatea de exploatare a fost mai mare cu 16% în aprilie, la 17,9 milioane lei, amortizarea reprezentând 9,7 milioane lei.


Trebuie să răspundem la întrebarea: dacă la 32% din activitate Oltchim SA devine profitabil, chiar şi cheltuind sute de mii de euro lunar pentru conservare, care sunt motivele pentru care în anii trecuţi a pierdut aproape 1 miliard de euro funcţionând din plin?".

RASPUNSUL ORICARUI INGINER CHIMISTI (NU POETI)  (IN ACEASTA CATEGORIE DE INGINERI CHIMISTI -  NU POT FI INCADRATI URMATORII: PIPEREA, BALAN, COCLETE, SPIRU FELICICA SI ARMANDONEL, VALENTIN POPESCU MENTCHIM INSOLVACHE, VICHEM REPETENTUL, TANDEMULUI PIRVU DUMITRU OMV SI PRIETENUL LUI DUMITRU CELEBRUL MENDELEEV) ESTE CA NICI UN COMBINAT CHIMIC NU ESTE RENTABIL LA O FUNCTIONARE DE SUB 65% DIN CAPACITATEA PROIECTATA DE ACEEA SE IMPUNE FUNCTIONARE INTEGRATA DUPA O PRIVATIZARE CU UN PARTENER CU POTENTIAL CARE SA PREIA SI ARPECHIM.


PRAGUL DE RENTABILITATE STABILIT DE PROIECTANTII LA ORICE COMBINAT CHIMIC ESTE DE MINIM 65%.
EXPERIENTELE LUI PIPEREA SI A ALTOR POLITRUCIENI DE A DEMONSTRA CONTRARIUL NU FAC DECAT SA AFUNDE COMBINATUL INTR-UN DEZODAMANT PREVIZIBIL - ANUME ........SURSA DE FIER VECHI.


CELELALTE MINCIUNI ELOGIOASE EXPUSE IN COMUNICATUL TRANSMIS DE PIPEREA SI PRELUAT DE DOAMNA DPB SUNT NUMAI SUPOZITII SI IPOTEZE.
DISCUTAM CONCRET CAND VOM VEDEA REZULTATELE FINANCIARE PE TRIMESTRUL II 2013 FACUTE PUBLICE PE SITE-UL OLTCHIM. ACELEA SUNT REZULTATELE REALE NU POVESTILE TEMBELE CA SE REDUC CHELTUIELILE CU MATERIA PRIMA CU 78%. ASTA ESTE POSIBIL DACA NU MAI CUMPERI MATERIE PRIMA SI OPRESTI COMBINATUL DAR ALTFEL NU ITI VINDE NIMENI PROPILENA CU 200 EUR/TONA DOAR DE DRAGUL CA TE NUMESTI PIPEREA.
CUM SPUNEAM SI MAI SUS POVESTI AUZIM DE 8 LUNI DE ZILE DESPRE CUM VOM SCOATE PROFIT, VOM DUDUI LA 65% SI NU NE VOM PIERDE LOCURILE DE MUNCA.
REALITATEA ESTE CA DE LA ZI LA ZI COMBINATUL SE STINGE SI UNII ALIAS MESERIASII DE 55 000 EUR/LUNA FAC SUPOZITII PE SANATATEA NOASTRA SI IN DETRIMENTUL VIITORULUI NOSTRU.
DOMNULE PIPEREA NU VREM POVESTI !!!!
UNDE SUNT BANII DE SALARII ALE CELOR CARE SUNTEM PREZENTI SI MUNCIM ZI DE ZI IN OLTCHIM.
PANA ACUM PLATA SALARIILOR S-A FACUT DIN AJUTOARE DE LA AJOFM DECI EFORTUL FINANCIAR CU PLATA SALARIILOR PE LUNILE IANUARIE - APRILIE 2013 NU SE REFLECTA IN REZULTATUL FINANCIAR DEZASTRUOS PE CARE L-ATI REALIZAT IN TRIMESTRUL I A ACESTUI AN.
SA VEDEM DE CE SUNTETI IN STARE IN TRIMESTRUL II.

O ULTIMA INTREBARE SALARIILE LE MAI PRIMIM LUNA ASTA ????

MUCLES

#4354 SPECIALISTII CARE NE MINT CU NERUSINARE SI PERFORMANTELE LOR

2013-06-12 20:07

SI, SA NE AMINTIM … ACTELE “VORBESTE”:
- 395.710 MII LEI (RESPECTIV 89,35 MILIOANE EURO) – CONFORM “INFORMAŢIEI DE PRESĂ PRIVIND ACTELE NORMATIVE CARE AU FOST INCLUSE PE AGENDA DE LUCRU A SEDINTEI GUVERNULUI ROMANIEI DIN 16 IANUARIE

- 380.552 MII LEI (RESPECTIV 85,93 MILIOANE EURO) CONFORM “RAPORTULUI PRIVIND CAUZELE SI IMPREJURARILE CARE AU GENERAT STAREA DE INSOLVENTA A S.C. OLTCHIM S.A”. (PAG. 160), PUBLICAT IN DATA DE 13.03.2013, VEZI - http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-03-13-14407961-0-oltchim-raport-privind-cauzele-care-generat-starea-insolventa.pdf
- 406.720 MII LEI (RESPECTIV 91,84 MILIOANE EURO) – CONFORM ADRESEI NR. 2695 / 20.03.2013 – TRANSMISA DE OLTCHIM CATRE BVB, VEZI - http://www.oltchim.ro/uploaded/raportari_financiare/2012/OLT_situatii%20financiare%20IFRS%20prelim%202012_cnvm.pdf
- 569.443 MII LEI (RESPECTIV 128,58 MILIOANE EURO) - CONFORM ADRESEI NR. 4017 / 29.04.2013 – TRANSMISA DE OLTCHIM CATRE BVB, VEZI SITEUL BVB SAU SITEUL OLTCHIM.

PATRU DOCUMENTE INITIATE DE ACEIASI OAMENI (SPECIALISTII MAI SUS ENUMERATI) CU PATRU VALORI DIFERITE (VALORI “NESIMTITE”) ALE PIERDERILOR OLTCHIM PE ANUL 2012.

DUPA EI, DINAMICA PIERDERILOR DIN ANUL 2012 SE PREZINTA ASTFEL: DE LA 89,35 MILIOANE EURO, PIERDERI PUBLICATE IN DATA DE 16.01.2013 - AU SCAZUT LA 85,93 MILIOANE EURO, IN DATA DE 13.03.2013 - CA LA O SAPTAMANA SA CREASCA LA 91,84 MILIOANE EURO IAR IN FINAL SA MAI CREASCA INCA ODATA (SEMNIFICATIV) LA 128,58 MILIOANE EURO.

DECI O VARIATIE DE 42,65 MILIOANE EURO (RESPECTIV, CCA. 30,2%). CAM MARE BAJBAIALA. NEPERMIS DE MARE!

CE MAI? MANAGEMENT "PROFESIONIST"! "MARI OAMEMNI ... MARI CARACTERE".

SA PLECE ACESTI "SPECIALISTI"!

MUCLES

#4355 SPECIALISTII CARE NE MINT CU NERUSINARE SI PERFORMANTELE LOR

2013-06-12 20:09

SI SA DISCUTAM SI DE PIERDERILE “EPOCII” ROIBU (SA LUAM PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2012 – DESI AR FI TREBUIT SA LUAM PRIMELE 8 LUNI ALE ANULUI 2012) VERSUS PIERDERILE “EPOCII” BALAN, COCLETI, SPIRII, ILINCA, TALPASNU, POPESCU, CERNEVI (SA LUAM ULTIMELE 3 LUNI ALE ANULUI 2012 – DESI AR FI TREBUIT SA LUAM ULTIMELE 4 LUNI ALE ANULUI 2012) :

- 308.509 MII LEI (RESPECTIV 69,66 MILIOANE EURO) IN PRIMELE 9 LUNI – ADICA O PIERDERE DE 7,74 MILIOANE DE EURO / LUNA – CONFORM ADRESEI NR. 9699 30.10.2012, TRANSMISA DE OLTCHIM CATRE BVB, VEZI -
http://www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/informatii-financiare
- 569.443 MII LEI (RESPECTIV 128,58 MILIOANE EURO) IN ULTIMUL TRIM. AL ANULUI 2012 – ADICA O PIERDERE DE 19,64 MILIOANE DE EURO / LUNA – CONFORM ADRESEI NR. 4017 / 29.04.2013, TRANSMISA DE OLTCHIM CATRE BVB, VEZI - http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/AGA_04/RC29042013_hotarari%20AGOA%20din%2029.04.2013.pdf

DECI EFICIENTA SPECIALISTILOR MAI SUS MENTIONATI … CU MULT PREA MULT SUB 0.
PIERDERILE AU CRESCUT CU 12 MILIOANE EURO / LUNA: DE LA 7,74 MILIOANE EURO / LUNA LA 19,64 MILIOANE EURO / LUNA).

CONCLUZIA: MANEGEMENT (“EPOCA” BALAN, COCLETI, SPIRII, ILINCA, TALPASNU, POPESCU, CERNEVI) NEPERMIS DE DEZASTRUOS – GENERATOR DE PIERDERI URIASE – 58,92 EURO IN DOAR 3 LUNI DE ZILE (TRIM. IV / 2013) - APROAPE CAT S-A PIERDUT IN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2012.
DE CE NU SUNT SCHIMBATI ACESTI ADMINISTRATORI JUDICIARI SI ACEST MANAGERI AMATORI?

SI ... IN ACEST RITM - APROAPE CA SIGUR CA IN ANUL 2013 - PRINELE 4 LUNI - PIERDERILE SUNT DE APROPAE 20 DE MILIOANE DE EURO / LUNA?

CINE-I TINE IN BRATE SI CATE DEZASTRE TREBUIE SA MAI PROVOACE PENTRU A FI ARUNCATI “PESTE GARDUL” OLTCHIM?

DE CE TREBUIE SA FIE PLATITI ACESTI MANAGERI CU 3.500 – 4.500 EURO / LUNA?

DE CE TREBUIE SA FIE PLATITI ADMINISTRATORII JUDICIARI CU 50.000 EURO / LUNA LA CARE SE ADAUGA UN ONORARIU PROCENTUAL DE 5% - APLICAT SUMELOR DISTRIBUITE CREDITORILOR (DECI SI A SALARIILOR) PRECUM SI SUMELOR OBTINUTE DIN VALORIFICAREA BUNURILOR DEBITOAREI (DECI SI PENTRU “FIERUL VECHI”) DAR SI UN ONORARIU PROCENTUAL DE 10% - APLICAT SUMELOR OBTINUTE DIN RECUPERARI DE CREANTE.

DE CE SA PLECAM NOI? DACA PIERDERILE SUNT DE CCA. 20 MILIOANE EURO / LUNA IAR SALARIILE CELOR 1.000 DE OAMENI CARE TREBUIE SA PLECE SUNT DE 1 MILION EURO / LUNA CU CAT SCAD PIERDERILE? SE AJUNGE LA 0?

CE MAI? MANAGEMENT "PROFESIONIST"! "MARI OAMEMNI ... MARI CARACTERE".

SA PLECE ACESTI "SPECIALISTI"!

 

MUCLES

#4356 SPECIALISTII CARE NE MINT CU NERUSINARE SI PERFORMANTELE LOR

2013-06-12 20:10

CONFORM “RAPORTULUI PRIVIND ACTIVITATEA SOCIETATII IN ANUL 2012” - PAG. 28 – 29, PE CARE-L GASITI PE http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/AGA_04/RC29042013_hotarari%20AGOA%20din%2029.04.2013.pdf
SE VEDE CLAR CA, IN “EPOCA” BALAN, COCLETI, SPIRI, ILINCA, TALPASNU, POPESCU, CERNEVI CONDUCEREA EXECUTIVA A CRESCUT DE LA 6 DIRECTORI LA 9 DIRECTORI.

Lista membrilor conducerii executive a societatii in anul 2012:
Nume, prenume Functia detinuta *

  1. Roibu Constantin Director General
  2. Mandica Vasile Director Economic
  3. Smeu Ion Alin Director General Adjunct Financiar
  4. Olaru Nicolae Radu Director General Adjunct Productie Investitii
  5. Negut Victoria Director Managementul Calitatii, Mediului si Securitatea Muncii
  6. Preoteasa Veronica Director Comercial.

*In data de 04.09.2012 toti membrii conducerii executive si-au prezentat demisiile din aceste functii.


Lista membrilor conducerii executive a societatii in anul 2012 - incepand cu data de 15.10.2012 Consiliul de Administratie a aprobat o noua componenta aconducerii executive, in baza unei noi Organigrame, astfel:
Nume, prenume Functia detinuta

  1. Balan Mihai Director General
  2. Talpasanu Mihail Director General Adjunct
  3. Spiru-Ciobescu Elena-Felicia Director General Adjunct Operatiuni Financiar-Contabile
  4. Popescu Valentin Director Directia Energetica Mecanica
  5. Pirvu Marius Director Directia Petrochimica Bradu
  6. Marinescu Norocel- Lucian Director Directia Tehnica –Calitate – Mediu
  7. Coclet Ion Director Directia Resurse Umane
  8. Spiru-Ciobescu Laurentiu -ArmandDirector Directia Operatiuni-Comerciale
  9. Ilinca Daniel Director Directia Economica.

REZULTA O CRESTERE CU 50% A MEMBRILOR CONDUCERII EXECUTIVE A OLTCHIM IN PERIOADA POST SEPTEMBRISTA! PENTRU CE?

ATENTIE! SUNT DATE PUBLICATE DE MANAGEMENTUL ACTUAL INTR-UN DOCUMENT OFICIAL, DOCUMENT APROBAT IN AGA DIN 26.04.2013 SI CARE VA FI PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI.

PENTRU CE TREBUIA CRESCUT NUMARUL DE DIRECTORI EXECUTIVI AI OLTCHIM INTR-O PERIOADA DE DECLIN AL OLTCHIM?

PENTRU CE TREBUIAU FACUTE ANGAJARI LA OLTCHIM INTR-O PERIOADA DE DECLIN AL OLTCHIM SI CHIAR SI IN PERIOADA DE INSOLVENTA A OLTCHIM?

PENTRU CE TREBUIAU MAJORATE UNELE SALARII SI ACORDATE UNELE STIMULENTE INTR-O PERIOADA DE DECLIN A OLTCHIM SI CHIAR IN PERIOADA DE INSOLVENTA A OLTCHIM?

PENTRU CE TREBUIAU CREEATE NOI POSTURI IN OLTCHIM INTR-O PERIOADA DE DECLIN A OLTCHIM SI CHIAR IN PERIOADA DE INSOLVENTA A OLTCHIM?

EI PLEACA? SUNT DISPONIBILIZATI SAU SUNT INDISPENSABILI?

CE MAI? MANAGEMENT "PROFESIONIST"! "MARI OAMEMNI ... MARI CARACTERE".

SA PLECE ACESTI "SPECIALISTI"!


Musafir

#4357 SOLUTII MARCA PIPEREA SI "COMPANIA" - REDUCEREA CHELTUIELILOR CU MATERIILE PRIME LA ZERO

2013-06-12 20:14

SOLUTIA CEA MAI EFICIENTA DE REDUCERE COMPLETA A PIERDERILOR CU UTILITATILE, MATERII PRIME, CHELTUIELI CONEXE ESTE OPRIREA COMBINATULUI - PROBABIL CEA MAI FACILA SOLUTIE CARE LE TRECE PRIN CAPUL LOR DE "INGINERI".


CU ACEASTA OCAZIE DOMNUL ADMINISTRATOR SE POATE LAUDA CA A REDUS CHELTUIELILE CU MATERIILE PRIME LA ZERO.


HALAL MENTALITATI SI SOLUTII !!!


NE MAI MIRAM CUM DE PIPEREA DA COMUNICATE CA A REDUS COSTURILE CU MATERIILE PRIME CU 78%????
PROBABIL CA RESPECTIVUL COMUNICAT A FOST GANDIT LA DERUTA DE MAESTRUL OCTAGENAR - CHIMISTUL MASTERAND TALPASANU

LUTE

#4358 HA HA HATU

2013-06-13 04:20

TU CEL CARE POSTEZI MAI SUS ACESTE DATE CARE TI LE POMPEAZA FARAONU TARE INVERSUNAT ESTI,AI PIERDUT,PROFTELE CARE TE-AU TINUT AU CAZUT ASA CA DAI CALCAIE IN SECTOR PRIVAT SI SA VEZI DACA TE TINE CINEVA ASA CUM TE-A TINUT ROIBU.
ISTORIE TANTALAULE
PROPENOXID

#4359 IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

2013-06-13 04:38

CUM MAI IE CU INTEGRATA LUI DICULOIU ,CE LIDER ADEVARAT
CERNEV V-A SPUS ADEVARU ,CA VOR FI DISPONIBILIZARI SI ANGAJATI SA STIE ADEVARUL SI CE AI ASTEAPTA.
CE IE MAI OMENESTE SA MINTI S-AU SA SPUI ADEVARU?
mda

#4360 DEGEABA

2013-06-13 05:39

Poate sa srie oricine ce vrea ,raul a fost facut de vechea conducere care a lasat gaura asta in combinat de 800 milioane euro.Putem srie ce vrem aici , putem judeca pe oricine acum ca rau a fost facut.Normal ca cei care au duso bine cu vechea conducere si au ramas cu vilele neterminate acum improsca cu rahat pe astia care conduc acum in speranta ca marele GENERAL se va intoarce ( iluzii) cu castile lui in urechi dand cu biciul in fraierii care nu-si ,,respectau" norma de consum la utitlitati si materii prime ,redusa cu 70 % fata de ce prefedea tehnologia instalatiei.GENERALE este greu dupa 21 de ani sa treci in ANONIMAT dar trebuie sa accepti ca timpul tau a trecut si ca te-a purtat valul nu ca ai fi fost tu vreu GENIU .Combinatul putea sa-l conduca oricine in conditiile in care dumneata l-ai condus.De ce nu aveti curajul cunoscatorii sa postati si investitiile facute in combinat aiurea si duse la fer vechi de GENERALU.TOVARASI continuati comentariile daca ne puteti informa pe noi prostimea cu lucruri reale ,cand se da LEAFA ,ce solutii ar fi pentru redresare  iar daca nu macar din bun simnt pentru cei care strica ochi citind nu mai postati.

curiosul

#4361 Re: IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

2013-06-13 06:38

#4359: PROPENOXID - IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

Da ba ai dreptate. Teligentul lui tata,  Baiat adevarat TAMBALAGIUL , a tinut cu ursul din start . a spus ca ne ia mama la dreapta si plecam acasa. da noi prostii nu si nu. Am visat cai verzi pe peretii lui zaremba.in loc sa ne vindem sufletul lesilor asa  ca tine,

LUTE

#4362 IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

2013-06-13 06:45

de ce nu a scos diculoiu toti angajati in strada in 2008 cind s-a vindut arpechi si au oprit pomparea de materi prime la oltchim ??????
IA INTREBATIL ACUM TANTALAILOR
HIA HIA HIA

#4363 HA HA HA !!!!!!!!

2013-06-13 06:51

PASI MARUNTI SI JOC DE GLEZNA

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-06-13 07:25


Dana

#4365 sunteti singurii vinovati ca s-a ajuns in aceasta situatie

2013-06-13 07:31

trebuia sa va ganditi ca aici se va ajunge de cand l-ati lasat sa-l capuseze cu tot felul de contracte dezavantajoase. sindicatul si-a luat partea si-a tacut. acum vrea sa faca pe salvatorul ?

Musafir

#4366 Re: IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

2013-06-13 11:55

#4362: LUTE - IA ZICETI VOI AIERIENILOR..

ia ghici bai lute, de ce nu a scos angajatii in strada?

DOTTORE

#4367 COMUNICAT CATRE "DISPONIBILIZATI":

2013-06-13 14:19

SURSE, MAI MULT DECAT CREDIBILE, SUSTIN CA MAINE 14.06.2013, INCEPAND CU ORELE 10, CATEVA SUTE DE SALARIATI DISPONIBILIZATI DE CATRE ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM SE VOR INTALNII LA ITM RAMNICU VALCEA PENTRU A DEPUNE SESIZARI CU PRIVIRE LA ABUZURILE FACUTE DE CATRE ADMINISTRATORII JUDICIARI CU PRIVIRE LA DISPONIBILIZAREA SALARIATIILOR SI CU PRIVIRE LA LA NEPLATA LA ZI A DREPTURILOR SALARIALE DATORATE DE OLTCHIM ACESTOR DISPONIBILIZATI, DUPA CUM URMEAZA:

  1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC.  2012);
  2. avans luna IANUARIE 2013 (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
  3. valoare transport luna MARTIE 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna MARTIE 2013);
  4. prima de 8 martie pentru salariatele OLTCHIM (50 lei / salariata);
  5. valoare transport luna APRILIE 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna APRILIE 2013);
  6. cca. 10,5% drepturi salariale aferente lunii APRILIE 2013 neplatite in 13-14.05.2013 de catre AJOFM;
  7. o suma de bani de platit de catre OLTCHIM - ca diferenta intre drepturile salariale cuvenite conform state plata si sumele platite sau in curs de plata de catre AJOFM, aferenta drepturilor salariale ale lunii APRILIE 2013;
  8. tichetele de masa aferente lunii APRILIE 2013;
  9. 50% din avansul lunii MAI 2013 (20% din salariul tarifar aferent lunii MAI 2013);
  10. lichidarea lunii MAI 2013;
  11. tichetele de masa aferente lunii MAI 2013;
  12. lichidarea lunii IUNIE 2013 (01 - 13.06.2013);
  13. tichetele de masa aferente perioadei 01 - 13.06.2013;
  14. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau restantelor anterioare anului 2013;
  15. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM.
JENANT !!!!!!!!

#4368 GOGOMANII

2013-06-13 17:59

Iar o luati ma pe aratura ? Incendiile din COLORADO , TOT ROIBU LE PRODUCE ? Ne-am saturat de aceste acuze, sindicatele vor iarasi sa se regrupeze ! Nu mai intaratati jagardelelor, oamenii ! Cei care au ramas sa puna mana pe munca, trantorii din sindicate sa le luam privilegiile. Grevisti ai foamei, trombonistii OLTCHIMULUI, SINDICALISTII LUI PESTE, SA O LASE MAI MOALE . LUATI-VA DE MANA CU CEI CARE AU FOST INAINTEA VOASTRA , SI URMATI CALEA OLTULUI. ARUNCATI-VA UNDE ESTE APA MAI MARE, DACA SE POATE, CU PIETRE DE GAT. V-AM TOLERAT PE TOTI, TRANDAVITI CA PISOII DUPA SOBA. CAT DE CURAND ,VA LASAM SI FARA COTIZATII ! VOI, NUMAI DE STRAMBE SUNTETI BUNI !
revolutia

#4369 Re: DEGEABA

2013-06-13 18:13

#4360: mda - DEGEABA

"acum improsca cu rahat pe astia care conduc acum" - ce rahat conduc astia acum ?

"marele GENERAL se va intoarce" - sa se mai intoarca la ce ? nu o sa mai aiba unde in curand

"Combinatul putea sa-l conduca oricine" - se vede dupa cum il conduc astia acum

"investitiile facute in combinat aiurea si duse la fer vechi " - cu aprobarea cui ? ia gandeste putin

si ,tovarase , nu mai sunt solutii , nu se vrea nici o redresare , nu te-ai prins inca ?

AUTORUL PETITIEI

#4370 preluare anunt: NU LASATI OLTCHIM SA MOARA!

2013-06-13 20:32

Astazi, 13.06.2013, este o zi deosebita … mare, pentru crestinii ortodocsi: Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor.

Milioane de crestini s-au salutat cu bucuria in suflet si ochii zambitori prin “Hristos S-a Inaltat” … “Adevarat S-a Inaltat”!

Astazi, 13.06.2013, este o zi deosebita … trista, pentru salariatii disponibilizati de la OLTCHIM – ARPECHIM: ultima zi de munca la OLTCHIM sau ARPECHIM.

Sute de salariatii ai OLTCHIM – ARPECHIM s-au salutat cu tristetea in suflet si lacrimile pe obraji prin “am fost disponibilizat” … “si eu am fost disponibilizat”!

S-a incheiat o etapa trista in istoria celor 47 de ani scursi de la nasterea OLTCHIM – prima mare concediere colectiva (cca. 1.000 salariati).

A inceput o noua etapa (cel putin la nivelul declarativ): reorganizarea OLTCHIM – ARPECHIM, reorganizare care trebuie sa duca la salvarea OLTCHIM – ARPECHIM, lucru dorit deopotriva si de salariatii activi si de salariatii disponibilizati.

Acum, la despartirea colegilor de colegi, a prietenilor de prieteni, a parintiilor de copii sau a sotilor de sotii - nu putem sa spunem decat:

STIMA SI ONOARE … sanatate si gasirea unui loc de munca bun in cel mai scurt timp – pentru salariatii disponibilizati!

STIMA SI ONOARE … si sa fie constienti ca au obligatia de-a salva si de-a aduce pe linia de plutire OLTCHIM – ARPECHIM – salariatiilor activi ramasi in OLTCHIM – ARPECHIM!



Un singur lucru ne mai leaga pe, langa amintiri: intarzierea la plata a drepturilor salariale.
Si ... acestea nu trebuie uitate, nu trebuie lasate “in plata Domnului”!
Aceste intarzieri la plata constau si se regasesc in urmatoarele elemente:

valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);

avans luna IANUARIE 2013 (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);

valoare transport luna MARTIE 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna MARTIE 2013);

prima de 8 martie pentru salariatele OLTCHIM (50 lei / salariata);

valoare transport luna APRILIE 2013 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna APRILIE 2013);

cca. 10,5% drepturi salariale aferente lunii APRILIE 2013 neplatite in 13-14.05.2013 de catre AJOFM;

o suma de bani de platit de catre OLTCHIM - ca diferenta intre drepturile salariale cuvenite conform state plata si sumele platite sau in curs de plata de catre AJOFM, aferenta drepturilor salariale ale lunii APRILIE 2013;

tichetele de masa aferente lunii APRILIE 2013;

50% din avansul lunii MAI 2013 (20% din salariul tarifar aferent lunii MAI 2013);

lichidarea lunii MAI 2013;

tichetele de masa aferente lunii MAI 2013;

lichidarea aferenta perioadei 01 – 13.06.2013 (PENTRU DISPONIBILIZATI);

tichetele de masa aferente perioadei 01 – 13.06.2013 (PENTRU DISPONIBILIZATI);

o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau restantelor anterioare anului 2013 (PENTRU DISPONIBILIZATI);

salariile compensatorii datorate de OLTCHIM (PENTRU DISPONIBILIZATI).



OLTCHIM – ARPECHIM IN INSOLVENTA.
URMEAZA FALIMENTUL?
SALVATI OLTCHIM – ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-13 21:57



Musafir

#4372

2013-06-13 23:48

Salvati Oltchim!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-14 04:36


Cum vreti voi.

#4374 Adevarul !

2013-06-14 06:20

In timp ce la Valcea se faceau angajari ca pe banda rulanta .la Arpechim se disponibilizau oameni. Mii de oameni din Petrom au plecat. Au ramas 600 de oameni dintr-o Petrochimie de 8000 odata. Restrucurare la blana, productie aceeasi !
Cand au vazut austriecii ca se poate au scos-o pe aia cu ,,non core" si au oprit-o ! I-a ajutat si prietenul nostru Dl.Robu care acumulase 13 milioane de euro datorii pe etilena. Au inceput anuu gloriosi ai Oltchimului, s-a preluat Divizia Petrochimica ( pe principiul daca am 2500 de fomisti mai achizitionam inca 500). S-au inceput investitiile si totodata angajari de personal (care nu ne trebuia nici daca am fi pornit Petrochimia). Principiul salarizarii a fost de noaptea mintii : ultimul salariu din cartea de munca era salariul primul de la Oltchim. Asa au ajuns muncitorii cu 3500 lei (veniti de ex.de la JCR) si ingineri cu 1500 lei (veniti de la Imuc).
Dupa ce s-au facut angajari si s-au investit bani degeaba lucrurile au inceput sa scartieie.
De unde sa dam afara? De la Pitesti.........Fara sa se tina cont ca daca se va porni vreodata vor trebui facute iar angajari. De la Vacea 25% din personal plecat (in conditiile in care trebuiau dati 50% lejer) , de la Pitesti 60% (in conditiile in care de 10 ani se fac restructurari ).
Sunt curios daca vine un privat o sa ramana la Vacea toti care au ramas ? O sa pornesca la Pitesti cu cei ramasi ? Aceste intrebari sunt fara rost pentru ca este clar ca nu va veni nimeni NICIODATA !!!!!!!!!!!!!
gravidul

#4375 Re: Adevarul !

2013-06-14 10:01

#4374: Cum vreti voi. - Adevarul !

cum au vrut ei,

-Asa sa intamplat. ne-au dezbinat intai. apoi au pus in functiune masina de zvonuri.

Abil condusa de liderul marin dumitru. cu ajutorul liderilor de sectoare mituiti tot timpul tot de dumitru. sa ne poata tine in frau sa nu protestam ori sa ne cerem drepturile. Noua spunandu-ne mereu ca are el grija sa negocieze asa cum trebuie . iar noi sa stam cuminti sa asteptam.

-Acum dumitru s-a vazut cu sacii in caruta .prin numirea directorului de divizie Parvu. tovarasul sau de pahar . a lui Stana care acum sta cu capul la cutie. asteptand sa mai dea cateva tunuri prin vanzarea de fier vechi. plus oamenii de incredere in posturile cheie.