Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#27826 Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 11:10

http://www.voceavalcii.ro/

Elena Udrea a fost aşteptată sâmbătă în faţa sediului de partid de reprezentanţi ai muncitorilor disponibilizaţi de la SC Oltchim Râmnicu Vâlcea. "Doamnă, murim de foame, suntem bolnavi şi nu mai ştim ce să facem, cui să ne plângem. Am făcut greva foamei, am făcut mitinguri, am fost la vizitele miniştrilor lui Ponta. Nimeni nu ne ascultă, suntem cantitate neglijabilă. Vă rugăm să ne ajutaţi, nu mai avem altă şansă. Figurăm peste tot că am luat salariile compensatorii. S-au plătit şi impozitele pentru banii pe care noi nu i-am luat. Şi la Casa de Pensii figurăm cu banii luaţi", i-au spus foştii muncitori candidatului PMP la funcţia de preşedinte al României. "Cineva va trebui să plătească penal pentru această grozăvie. Cum să fie plătite impozite pentru nişte sume care nu au ajuns la dumneavoastră. Vă promit că voi încerca să vă ajut, voi lua cu mine la Bucureşti toate datele necesare. Probabil că Ponta vă va promite că se va rezolva dar după alegeri... Oricum, vă spun sincer, m-am întâlnit cu foarte multe persoane care mi-au spus că vor pleca din ţară dacă Victor Ponta iese preşedinte. Ce spun ei că se vor întoarce românii din străinătate este o mare minciună. Nu numai că nu se va întoarce nimeni, dar vor pleca şi mulţi alţii", le-a răspuns Elena Udrea.


Musafir

#27827 Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 12:39

#27826: - Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 "Doamnă, murim de foame, suntem bolnavi şi nu mai ştim ce să facem......................,"

Nu stiti ce sa faceti? Stati acasa si asteptati sa va dea Ponta banii.

Voi nu vedeti ce spune comunistul de Cacalea? Spune asa "am vorbit cu domnul prim-ministru si a zis ca nu are de unde sa va dea." 

O sa vedeti bani cand o zbura porcul , dar nu e nici-o problema stati linistiti acasa ca o sa incepa sa pice pere malaiete.

Prosti si tampiti sa fie astia sa va dea bani la niste lasi si parsivi. De ce mama dracu va mai e ma frica , va dau afara de la serviciile pe care nu le mai aveti?


Musafir

#27828 Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 13:15

#27827: - Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 Cacalea are creierul prajit, ori tu esti un pic mai mult decat dezinformat.

Poate n-ai citi tot si gandesti printre idei si cuvinte, sari si tu exact CaCilea ( cacofonie intentionata ).

Ai dreptate ca nu este participare la vedere pentru incantarea ta sa razi de ei, de dupa perdea sa-ti dai coate cu fraierii tai care si asa sunteti prea pacaliti...., insa tu nu ti cont ca multi sunt in instante cu dosarele, asta ce mai spui, sunt sau nu sunt....????!!!

Banii salarii sunt sigur si voit trebuie sa fie platiti, ai inteles, exista, nu au ajuns la destinatarul disponibilizat si nici cei angajati ( la care si lor au intarzieri de plata ), concluzia este ca daca refuzul lor continua O SA RASPUNDA PENAL, A SPUS-O CHIAR SI ELENA UDREA.

Confunzi situatia angajatilor cu a disponibilizatilor..., asa ca-mi dau seama esti total paralel de ceea ce scri.

SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI.

Banc de actualitate.
- Care e cartea care v-a schimbat viața?
- Codul Penal.

(by Ruxandra Cartianu)


Musafir

#27829

2014-10-20 13:47

mai aveti 3 saptamani sa va certati dupa cere vedeti voi  pe dracu .Daca sindicatele mai scoteau oamenii in strada era bine dar acum este foarte bine atata timp cat la oltchim si in toata tara este liniste .NOAPTE BUNA COPII 


Musafir

#27830

2014-10-20 13:50

Banc de actualitate.
- Care e cartea care v-a schimbat viața?
- Codul Penal.

(by Ruxandra Cartianu)

Disponibilizat

#27831

2014-10-20 15:24

DISPONIBILIZATI STATI SI DORMITI IN LOC SA VA CERETI DREPTURILE VOASTRE ,NE DUCEM DOAR 15 PERSOANE MEREU SA VA FIE RUSINE

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!
Musafir

#27832 Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-10-20 15:52

#27831: Disponibilizat -   ...PREZENTI DEGEABA.  EI VIN, PROMIT , JOACA TEATRU HAMLET SI OFELIA,  MINT  SAU RASPUND FLEGMATIC..., SI NOI RAMANEM TOT CU PAGUBA....!!!!!!!

 

Vosganian dă asigurări că la Oltchim vor fi plătite salariile restante şi plăţi compensatorii

de Rl online , 10 aprilie 2013
 
 

Salariile restante ale angajaţilor de la Oltchim vor fi plătite până la sfârşitul acestei luni, informează Mediafax.

Guvernul urmează să aprobe şi ordonanţa privind plăţile compensatorii pentru salariaţii disponibilizaţi în urma restructurării societăţilor de stat, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Salariile din urmă vor fi plătite integral, e vorba cumulat de circa două luni în decursul timpului. Vom plăti integral salariile până la sfârşitul lunii aprilie", a afirmat Vosganian.

El a precizat că, săptămâna viitoare, Guvernul va discuta şi ordonanţa care stabileşte plăţile compensatorii pentru societăţile unde au loc restructurări, act ce va permite şi plata compensaţiilor la Oltchim.

"Săptămâna viitoare, vestita Ordonanţă 116 va fi pe masa Guvernului. Ea va permite onorarea drepturilor ce revin din contractul colectiv de muncă în ce priveşte salariile compensatorii, astfel încât, în ce priveşte solicitările de această natură, noi în jumătatea lunii aprilie vom onora obligaţiile", a mai spus ministrul Economiei.

Premierul Victor Ponta l-a asigurat pe ministrul Vosganian de sprijinul său în dialogul cu angajaţii de la Oltchim, cărora le înţelege "necazul", lucru care nu este valabil şi pentru liderii de sindicat

"Înţeleg necazul oamenilor, nu al liderilor de sindicat, că ei nu sunt în necaz şi nu au fost niciodată în necaz, au venituri substanţial mai mari decât ministrul Economiei, care trebuie să rezolve problema, dar oamenii au dreptate. Trebuie în continuare să avem dialog, să le prezentăm cee ce e de făcut", a spus Ponta.

Peste 200 de angajaţi de la Oltchim au blocat, miercuri, timp de aproximativ o oră, DN 64 Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, traversând în mod repetat o trecere de pietoni, oamenii fiind nemulţumiţi că premierul Victor Ponta nu a vrut să discute cu ei în timpul protestului de la Bucureşti.

Iniţial, cei peste 200 angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa pavilionului administrativ al combinatului, nemulţumiţi de restanţele salariale, dar şi de faptul că premierul Victor Ponta nu a vrut să discute direct cu ei în timpul mitingului de la Bucureşti.

Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat marţi în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi, solicitând premierului Victor Ponta să rezolve situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea.

În timpul protestului a avut loc un incident între câţiva revoluţionari care protestau în faţa Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor şi au venit în Piaţa Victoriei cu un banner pe care scria "Solidari cu Oltchim şi Arpechim" şi jandarmi, care au încercat să îi oprească să treacă pe trotuarul din faţa Guvernului. În cele din urmă, acestora li s-a permis să se alăture protestatarilor, în zona amenajată pentru miting.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27833 Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-10-20 16:03

#27832: UITE CUM AU TRECUT EI PRIN VALCEA FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!!!!!!! - Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU... 

http://www.agerpres.ro/

Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizații de la Oltchim și Poșta Română

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim și de la Compania Națională Poșta Română, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.

'Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă și salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul și cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Națională Poșta Română', a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă și CFR Călători.

'Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă și CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri și cheltuieli de la cele două companii feroviare', a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajați vor fi disponibilizați din cadrul companiei Poșta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România și construite în funcție de evaluarea competenței profesionale, abaterilor disciplinare și a opțiunii individuale, a anunțat, recent, Compania Națională Poșta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, 'din motive economice și tehnologice', iar 715 angajați ai societății vor fi trimiși în șomaj cu indemnizație compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvență din ianuarie 2013 și era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul funcționează la 27% capacitate.

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27834 Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-10-20 16:24

#27833: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU... 

 

VIDEO EXCLUSIV: Premierul Victor PONTA, incognito la OLTCHIM (foto)

Vizită surpriză la combinatul Oltchim Rm Vâlcea în după-amiaza zilei de luni, 8 septembrie 2014, premierul Victor Ponta fiind invitat de sindicaliştii chimişti să le dea garanţii privind privatizarea şi ţinerea în viaţă a societăţii.


Premierul a răspuns solicitării liderilor de sindicat şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi a venit la Oltchim însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Discuţiile nu au durat mai mult de o jumătate de oră, timp în care premierul Victor Ponta le-a promis chimiştilor că se vor şterge o parte din datoriile istorice ale Oltchim către CET şi alţi furnizori de materii prime. De asemenea, şeful Guvernului a mai spus că se caută soluţii pentru ca cei disponibilizaţi să-şi primească salariile compensatorii. Pe de altă parte, Ponta a precizat că a purtat discuţii la chinezii, la recenta sa vizită în China, privind privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Vedeţi în VIDEO de mai jos reacţia premierului după vizita de la Oltchim!

https://www.youtube.com/watch?v=nhLYh1vnBiU

 

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27835 Re: Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-10-20 16:27

#27834: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...  ANGAJATII TREBUIAU SA-L PRINDA PE ACEST INDIVID SI SA CEARA SOCOTEALA PENTRU FAPTELE LUI, A FOST IN VALCEA SI ARGES !!!!!!! CAT TUPEU SI NESIMTIRE PE CAPUL ACESTUIA...........!!!!!!!!!!

Călin Popescu Tăriceanu despre OLTCHIM: Nu sunt Moş Crăciun, nu vreau să promit nimic

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute în judeţele Argeş şi Vâlcea, Călin Popescu Tăriceanu nu a putut evita subiecte sensibile precum Oltchim sau Arpechim. Cu multă diplomaţie, şeful Senatului, candidat susţinut de Partidul Liberal Reformator (PLR), a spus că discuţiile privind soarta companiilor de stat cu probleme trebuie să aibă loc după campania electorală pentru Preşedinţie. „Eu nu acţionez pe post de Moş Crăciun. E nevoie de strategii aici, nu de promisiuni" –a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent în alegerile prezidenţiale, a afirmat vineri la Piteşti că nu doreşte să se pronunţe asupra soartei companiilor de stat precum Oltchim Râmnicu Vâlcea. „Nu sunt pe post de Moș Crăciun, nu promit nimic, pentru că nu-mi place să promit. În afară de aceasta, acum vă puteți imagina că cel mai simplu lucru pentru oamenii politici, din rândul cărora nu vreau să fac parte, ar fi să promită", a explicat fost prim-ministru al României.

Parlamentarul consideră că o discuţie serioasă despre soarta companiilor de stat nu poate avea loc în campania electorală, relatează Agerpres. „Avem obligația să ne așezăm la treabă cu toții și să găsim soluții. Pentru Arpechim, pentru Oltchim, pentru multe întreprinderi care cred că încă mai pot să fie salvate", a adăugat Tăriceanu.

http://www.voceavalcii.ro/


Musafir

#27836 Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 16:31

#27828: - Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 "Ai dreptate ca nu este participare la vedere pentru incantarea ta sa razi de ei, de dupa perdea sa-ti dai coate cu fraierii tai care si asa sunteti prea pacaliti...., insa tu nu ti cont ca multi sunt in instante cu dosarele, asta ce mai spui, sunt sau nu sunt....????!!!" 

Ai dreptate si tu dar nu stii un lucru, nu stii ca si eu sunt disponibilizat ca si tine , ca si cei peste 600 de disponibilizati valceni. Ce nu stii tu , nu stii ca nu fac parte din cei care rid de dupa perdea. Ce nu pricepi tu si tot o dai cu instantele, nu stii ca instantele dau hotarari copy paste (precum lucrarea de doctorat a unuia Ponta), deci nu te poti astepta in Romania,care nu este nicidecum un stat de drept (vezi chiar si ultimele evenimente) la o alta hotarare decat cea pe care au primit-o deja unii dintre colegii tai (inclusiv eu), asta ce mai spui? Sunt sau nu sunt? 

Interesant este faptul ca vad ca tu chiar nu prea pricepi nimic. Nu ai priceput nici din hotararea data unor colegi de ai tai, nu pricepi nici din hotararea data de procurorii de la DIICOT, nu pricepi nici de ce ANAF-ul nu a dat inca un raspuns la sesizarea facuta de noi.Nu pricepi de ce institutiile la care ai tot batut la porti(prefectura, consiliul judetean) nu iti da nici-un raspuns clar, nu iti da nici-un raspuns clar pentru ca ei stiu raspunsul de la un fost agent secret , actualmente prim ministru si candidat cu mari sanse la presedentia Romaniei. Nu intelegi de ce avocatul poporului Limbric Victor Ciorbea nu iti da raspuns la solicitarile facute si o dai inainte cu legile si instantele tale care se pisa pe unul ca tine sau ca mine. 

 

"SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI."

Raspuns: CACAT , spera tu ca mafiotii astia vor respecta ceva din ceea ce scrii tu sau din legile acestei tari . Bine, banuiesc ca o faci doar ca sa pari interesant.

Solutia: Disponibilizati , a mai ramas putin din campania electorala. Ce aveti de gand cu soarta voastra? 

Alegeti: lupta pentru drepturile voastre legale sau somn si mizerie

Concluzie: nu va luati dupa unii care vor doar sa para interesanti

Al vostru,

Abramburel Abramovici 

 

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27837 Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 16:48

#27836: - Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 

SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI.

RAMANE VALABIL CEEA CE AM SCRIS SI POSTAT.

OBSERVI, SUNTEM PE ACEEASI CRACA SI TIE ITI ARDE DE BALIVERNE, PENTRU CA STAI DE ALTCEVA DE DISCUTAT CU MINE, UITE CA SUNTEM ACUM PE ACEEASI LIMBA COMUNA. (ASA AI FACUT SI PE ACOLO UNDE AI TOT TRAMBITAT PROST SI SF-IST )"Abramburel Abramovici "

DA.

DIICOT A DAT RASPUNS LA CEEA CE  AM  SESIZAT, STIE CINEVA CLAR CE S-A SPUS ACOLO..., POATE MA APUCA RASUL NUMAI CAND AFLU CE A CITIT DIICOT SI CUM  A CORECTAT SCRIEREA CU PIXUL ROSU..., DUPA, FIRESC A VENIT SI RASPUNSUL, POATE-L FACI SI AICI PUBLIC CA NOI "NU-L MAI STIM"... ( ESTE IDENTIC CU ALT CAZ, CEEA CE AM FACUT TOTI PE LA AVOCATI SI IN FATA JUDECATORULUI NE-AU REPREZENTAT... IN LIPSA...., CU MANA AVOCATILOR PLATITI FOARTE BINE, LA RECOMANDAREA SINDICATELOR...)

ANAF, MAI AI PRETENTII LA RASPUNS...??? CE RASPUNS VREI ???? CAND TRONEAZA AICI PUBLIC PENTRU CA EI AU INCALCAT LEGEA FISCALA DE MANA CU CEI DE LA OLTCHIM, ALTFEL OLTCHIM NU TRECEA ANUL 2013-2014 ( DIN CAUZA ASTA APAREM IMPOZITATI DISPONIBILIZATII IN ACTE ) SI NU AVEAU UN ACT SAU O STAMPILA PE ANUL ASTA EMIS TOT DE ANAF CU DENUMIREA OLTCHIM s.a.m.d...  ANGAJATII OLTCHIM, ASTA PENTRU CA SA MAI RADETI VOI PE DUPA PERDELE DE NOI DISPONIBILIZATII... POATE VA PUNE PE GANDURI CUM TRECETI ANUL 2014-2015,  PENTRU CA NU S-AU ACHITA SUMELE DE BANI PE ANUL 2013, UN AN INCHIS FORTAT SUB LEGEA INSOLVENTEI 85/2006 FALIMENT [ O FI LEGAL..., VOI CE SPUNETI  PAVILIONUL OLTCHIM????] ....!!!!!!!. LIPSA PLANUL FINAL DE REORGANIZARE SI TABELUL FINAL PLATI CREANTE.

INSTITUTIILE  SUNT POLITICE, NE-AU ALERGAT CU MANA PRECISA A UNORA DINTRE NOI TOT ACOLITI POLITIC, CARE  DERUTAU, CAND LA PREFECT SAU CONSILIUL JUDETEAN SA BEM "CAFEA" ( NU BENEFICIAU DECAT UNII DE ACESTE INCALZIRI TERMICE, RESTUL PLEBEA..., II PRAJESTE SOARELE PE TIMP DE VARA, ... AMBULANTE CHEMATE DE URGENTA..., NINGE,PLOUA, TUNA, FULGERA, INGHEATA, DA-I DRACUUU...., APROPO DE SINDICATE SI JAGARDELELE CARE ERAU CU EI, FUGARIII...), DUPA..., CAND LA OLTCHIM SA NE ALUNGE PAZA..., BA MAI MULT HAI LA GUVERN ( UNII EREAU INTERESATI DE WHISKY, SAPTE STICLE DATORIE ARUNCAT PE VORBE SI TIMP...)...SI RESTUL STI SI TU SI EU SI TOTI, DEZINFORMARE, DEZBINARE, URA, MINCIUNA, PROMISIUNI, O SA... BLA,BLA,BLA, CRA,CRA,CRA, PE NESTIINTA SI NEPRICEPUTEANUL UNORA CARE SE SEMNEAZA CA TINE "Abramburel Abramovici " TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CIORBA, A RAMAS REANCALZITA SI ESTE IMPUTITA DE DATORII LA PROPRIU SI LA FIGURAT, EL CA PERSOANA, CE MAI VREI TU DE LA ACEST INDIVID ....

SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI.

TI-AU STAT SI STAU TOATE INFORMATIILE POSIBILE SI IMPOSIBILE LA VEDERE SI TUUUUU "Abramburel Abramovici ", TOT AIUREA LE PREZINTI SI MERGI IN INSTANTA SAU PE UNDE TE DUCI SI O DAI....

CAPOSENIA PROSTILOR E BUCURIA SMECHERILOR CARE TE  FURA SI DIN VORBE, IAR SCRIEREA ESTE FOARTE GREA PENTRU UNII CA TINE CARE NU INTELEG  NICI LEGILE SI TERMENII ... S.A.M.D...!!!!!!

SA FIE FOARTE CLAR SI VA REPET SI O SA MAI SCRIU, EU NU CONTEST FAPTUL CA S-A PROCEDAT ASA SI A FOST FOARTE BINE CEEA CE S-A FACUT, AM PARTICIPAT SI PARTICIPAM IMPREUNA, INSA, AVEM MARI SCAPARI SI UNII S-AU OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA ( DIN NESTIINTA, NEPRICEPUTEANU, ALTE CARACTERE CARE AVEAU ALTE SCOPURI, URATE SI NECOLEGIALE....ETC.) ..., DEFAVORAZANDU-NE PE TOTI SI INJOSINDU-NE, UMILINDU-NE SI MULTE  ALTE FAPTE URATE, CHIAR FURANDU-NE...,PE BANII TUTUROR.TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SA NU UITAM SI DE COLEGII DECEDATI, DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SI SA-I IERTE ACOLO UNDE SUNT EI SI AU SPERAT AICI.......

TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT PENTRU CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI;

4. BLOCATI SI DETURNATI,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME;

5. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII.

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27838 Re: Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 17:18

#27837: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

http://www.indiscret.ro/

Proteste la Oltchim după privatizarea eşuată

Disponibilizaţii companiei înteţesc protestele pentru salariile compensatorii, compromise, după prelungirea termenului de vânzare a combinatului.

de Marielena Popa

Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au protestat marţi, la sediul companiei, cerându-şi salariile compensatorii. Ei au refuzat, timp de mai multe ore, să iasă din pavilionul administrativ, unde au avut discuţii cu o parte din conducerea companiei, şi au anunţat că vor continua acţiunea până când o echipă de la guvern va veni la Râmnicu Vâlcea. Anul trecut, 969 de angajaţi au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la salarii compensatorii care totalizează circa 10 milioane de euro, bani pe care Oltchim a anunţat că îi va plăti abia după privatizare. Cea de-a treia tentativă de privatizare a combinatului a eşuat în data de 6 iunie, când nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim S.P.V. O nouă încercare de vânzare a fost programată peste circa şase luni.

 

„Ne-au anunţat că, joi, o delegaţie de la Bucureşti vine la Oltchim”

Cele două runde de discuţii de marţi, între cei 100, versus doi dintre directori, Mihai Tălpăşani şi Alin Smeu, s-au soldat cu o promisiune: joi, 12 iunie, administratorii judiciari ai companiei, administratorul special şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei urmează să fie prezenţi la Râmnicu Vâlcea. După prima rundă a negocierilor, consumată în sala de şedinţe a Oltchim, devenită saună, deoarece conducerea a refuzat să se dea drumul ventilaţiei, „pentru că se consumă curent electric şi trebuie să facem economii”, protestararii erau pesimişti: „Ne-au spus aceleaşi minciuni care ne-au scos în stradă şi ne-au adus aici. Pun la înaintare persoane din conducere care spun că nu sunt competente să ne dea un răspuns. Inţeleg însă că oamenii sunt hotărâţi să nu plece astăzi, vor să vină şi mâine şi poimâine, până va veni o echipă de la Guvern care să ne lămurească în legătură cu salariile compensatorii. Ne-au anunţat că joi, o delegaţie de la Bucureşti vine la Oltchim. Celor de aici nu le pasă de disponibilizaţi, pe ei îi doare de salariaţi, pentru că nu vor să se revolte şi salariaţii. Nouă ne-au spus că vom primi salariile compensatorii când se va privatiza Oltchimul. Adică niciodată, după cum merg lucrurile” - a declarat Ion Ţoanţă, unul dintre disponibilizaţi.

 

Raportările către Fisc rămân înceţoşate

Protestatarii au cerut conducerii Oltchim şi lămuriri în legătură cu raportările discutabile ale veniturilor lor din anul 2013 către Fisc, şi pentru care au reclamat conducerea companiei la DIICOT: „Ne-au spus că aceste raportări ar fi legale, dar că Fiscul n-a înţeles problema, Dacă te duci la Fisc, cei de acolo spun că Oltchim nu şi-a făcut datoria. Ne deranjează că nici cei de la Oltchim, nici cei de la Finanţe nu au dat un comunicat oficial care să lămurească această situaţie. Să zicem că Oltchim a făcut raportări greşite. Şi, atunci, pentru greşeala unui individ sau a unui grup, să fim, timp de o lună, 1.000 de persoane purtate pe străzi, să existe atâtea conflicte, atâta luptă? Şi dacă s-a greşit, nu plăteşte nimeni?”- a întrebat, retoric, Ion Ţoanţă.

 

Dacă Oltchim ar vrea....

Ţoanţă a mai declarat că prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, l-ar fi informat că problema plăţilor compensatorii ar putea fi rezolvată dacă Oltchim va face demersuri la Guvern în acest sens: „Am vorbit cu prefectul judeţului, care mi-a spus că într-o discuţie cu cineva din Guvern i-ar fi spus foarte clar că nu este un capăt de ţară să se dea printr-o H.G. 10 milioane de euro pentru Oltchim, care să fie folosiţi pentru salariile compensatorii ale disponibilizaţilor şi apoi să recupereze banii după privatizare. Asta ar însemna ca Oltchim să facă demersuri în acest scop, ceea ce nu se întâmplă. Pentru că, dacă fac acele demersuri, începe să le scadă lor din avantaje”.

 

„Banii, graficul de privatizare, plus şapte sticle de whisky”

La cea de-a doua rundă de discuţii, nu lipsită de accente hilare, a fost adusă, la cererea protestatarilor, şi Dana Maria Mardare, director Resurse Umane, „pupila” administratorului special, Bogdan Stănescu: „Distinsă doamnă Mardare, aveţi influenţă specială asupra administratorului special, distinsul domn Stănescu. Prietenii ştiu de ce ( !!!). Nu ne mai recitaţi Moartea căprioarei! Spuneţi-i dumneavoastră distinsului să nu vină joi cu lozinci, ci cu graficul de privatizare şi cu banii noştri. Daţi-ne, doamnă Mardare, banii şi scăpaţi de noi! Mai aveţi, distinsă doamnă, şi o datorie de şapte sticle de whisky, pentru că domnul Stănescu Bogdan a pierdut pariul. Acum o lună mi-a promis că vom primi banii în aceste zile şi că, dacă nu îi primim, o să dea el şapte sticle de whisky. Sper că distinsul nostru administrator special are onoare şi se va achita şi de această datorie”, i-a spus Ion Ţoanţă directoarei Mardare. În jurul orei 13.00, protestatarii au părăsit sediul Oltchim. Ei au anunţat că protestele continuă. Reprezentanţii Oltchim au refuzat să ofere mass-mediei relaţii în legătură cu această situaţie, motivând că doar administratorul special şi administratorii judiciari au aceste competenţe. 

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27839 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 17:22

#27838: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 http://www.indiscret.ro/

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea  au pichetat, joi , sediile  Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP)Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii pe care  le-a raportat la FISC drept încasate şi impozitate.  

 

de Marielena Popa

 

 

La prima oră, aceştia au cerut şi au primit de la DGFP Vâlcea adeverinţe fiscale, cu veniturile impozabile şi impozitate, pe anul 2013. Apoi, au solicitat procurorilor DIICOT Vâlcea să investigheze această situaţie. Reprezentanţi ai lor au fost primiţi de prefectul judeţului Vâlcea Dumitru Nicu-Cornoiu, care le-a cerut documente  în sprijinul acuzelor lor. Acesta a precizat că va sesiza Guvernul, pentru lămurirea acestei situaţii pe care o consideră « în neregulă ».  Indiscret în Oltenia a fost primul canal media care, în ediţia din această săptămână, a sesizat această situaţie.

 

Declaraţii contradictorii

 

Declaraţiile conducerii DGFP Vâlcea şi ale conducerii Oltchim sunt contradictorii, în această situaţie :

Directorul DGFP, Gheorghe Gogârnoiu, a opinat  că, potrivit Codului fiscal, “ orice venit care a fost plătit sau urmează să fie plătit se impozitează “. Ca atare, a dat de înţeles că Oltchim ar fi  plătit impozite pentru aceste salarii, însă, invocând legea confidenţialităţii,  nu a oferit amănunte.  Pe de altă parte,  directorul economic al Oltchim, Alin Smeu, susţine că nu s-au plătit impozite pentru salariile compensatorii:” Oltchim a raportat ANAF ce salarii au de primit cei în cauză şi că umează să plătească aceste impozite “.  susţine acesta.

 

De două ori păgubiţi

 

“Noi considerăm, că am fost prejudiciaţi. Figurăm, în evidenţele FISC-ului cu venituri pe care nu le-am luat, venituri mari. Nu numai că nu ne-au dat banii, dar copiii noştri nu mai pot beneficia, din această cauză,  de burse la şcoli, la facultăţi, noi nu putem beneficia de alte ajutoare, pentru că este obligatoriu să prezentăm adeverinţele de venit, în aceste situaţii. “,  a declarat unul dintre disponibilizaţii Oltchim.  

Ei au angajat o casă de avocatură care urmează să îi reprezinte în relaţia cu instanţale şi  DIICOT «  Credem că au comis o infracţiune gravă, o infracţiune  în grup, care ne-a prejudiciat. Am angajat o casă de avocatură care ne va reprezenta la toate entităţile pe care le-am sesizat  şi urmează să le sesizăm », au mai spus disponibilizaţii care au participat la această acţiune. 


Musafir

#27840 mergeti la vot

2014-10-20 20:34

Sa ii votati, ca toti v-au ajutat cum au putut: cu minciuni sfruntate aruncate in fata cu un tupeu de neimaginat. Acum vin toti ca niste sfinti, nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase. Niste adunaturi ce merita sa zaca prin puscarii.


Musafir

#27841 si apropo.....obositor esti cu pozele si articolele REPETITIVE ce le postezi cu obstinatie

2014-10-20 20:38

Baaaaa....moderatorule! :)))) Inteleg ca esti f disponibil, dar ocupa-ti timpul si cu ceva mai contructiv, te-ai prins? :)


Musafir

#27842 Re: si apropo.....obositor esti cu pozele si articolele REPETITIVE ce le postezi cu obstinatie

2014-10-20 20:53

#27841: - si apropo.....obositor esti cu pozele si articolele REPETITIVE ce le postezi cu obstinatie 

 Te-a platit bine partidul sau esti voluntar si lipitor de afise, somerul si cersetorul tarii.., sa stim si noi unde te incadrezi, chiar daca tastezi..., sa sti este pericol si pe IT de disponibilizare, ai grije si vorbesc foarte serios..., colegii tai revin in tara si e foarte grav pentru ca nu se regasesc si sunt la psihiatru..., merci de intentie, ai grije de tine.


Musafir

#27843 esti incoerent si analfabet

2014-10-20 20:56

Asa ca ai mare "GRIJE" TU, ANALfabetule :)))))


Musafir

#27844 Re: esti incoerent si analfabet

2014-10-20 20:58

#27843: - esti incoerent si analfabet 

 Ne-am convins, inainte de a scrie tu, ce agramat esti. Vezi-ti de lipit afise si linge bine...

Pentru unii ca tine nu-mi vine nici sa tastez...


Musafir

#27845 Ba "impotentilor" lingvistic

2014-10-20 21:00

Deschideti petitii, dar habar nu aveti sa scrieti o fraza corect gramatical. Cine dracului sa va mai bage in seama, looserilor? Moderatorule, pune mana si citeste carti serioase, lasa pozele, nu mai fii pueril, ai o varsta :)))).


Musafir

#27846 Re: Ba "impotentilor" lingvistic

2014-10-20 21:03

#27845: - Ba "impotentilor" lingvistic 

 Ce te face sa crezi ca tu ai scris corect si foarte bine??? Lasa-i in pace asa cum sunt..., e varsta lor, tu  vezi de tineretea ta, pe care ti-o garantez eu..., esti deja pierdut in viata..., iarta pentru a fi iertat...

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27847 Re: Re: Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-10-20 21:57

#27835: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU... 

http://www.criterii.ro/

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent susținut de Partidul Reformator Liberal (PRL) la alegerile prezidențiale, a fost prezent vineri, 17 octombrie, în județul Argeș.

În prima parte a vizitei a fost la Costești, acolo unde a vizitat fabrica Comefin, după care a mers la Bradu, la fabrica de componente auto GIC Nosag Metal, ambele furnizoare în industria auto. 

La Pitești, Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat de mai mulți simpatizanți, la târgul "Toamna Piteșteană". A discutat cu piteștenii și comercianții și a cumpărat mai multe borcane de Magiun de Topoloveni.

Președintele Senatului a vizitat și municipiul Câmpulung, unde a fost întâmpinat de aproximativ 350 de simpatizanți. De la musceleni a primit în dar un tricou cu numărul 13, poziția pe care o ocupă pe buletinul de vot.

Însoțit de vicepreședintele PLR Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei, și de secretarul general Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanțelor, Călin Popescu Tăriceanu a fost și la uzina Dacia Renault, acolo unde a vizitat mai multe secții și a purtat discuții cu board-ul companiei, în frunte cu directorul general Nicolas Maure. Cu această ocazie a declarat că este un susținător total al autostrăzii Pitești- Sibiu, despre care a arătat că ar trebuie să fie, pentru orice guvern, prioritatea zero în materie de infrastructură: "Am susținut proiectul înainte de venirea Renault în România și am încercat să îmi aduc modesta mea contribuție pentru ca acest proiect să reușească. Industria auto reprezintă cea mai importantă ramură industrială în România. Îi felicit pe cei de la Dacia- Renault pentru că au cea mai mare cifră de afaceri din România, dar nu pot să nu îmi exprim dezamăgirea că nu a existat întotdeauna din partea autorităților acompaniamentul pentru o asemenea mare investiție”.


Musafir

#27848 Re: Re: Ba "impotentilor" lingvistic

2014-10-21 03:30

#27846: - Re: Ba "impotentilor" lingvistic 

 Adică ce tinerețe garantezi tu? Tu crezi bazaconiile pe care le debitezi?


Musafir

#27849

2014-10-21 05:06

ce liniste este in tara ,totul merge foarte bine ,asteptam votarea bravilor candidati dupa care vine potopul .Ce mai fac liderii nostrii de sindicat ?Pe cine mai reprezinta ?Ce surprize ne fac in legatura cu noul CCM ? Noi nu ar trebui sa aflam stadiul negocierilor ?


Musafir

#27850

2014-10-21 05:10

ce parere aveti de politicieni nostri ?