Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

smecheru

#25626 Pt ELectroliza

2014-08-30 19:50

IGNAT de la Membrana este cel mai slab sef de sectie impreuna cu Savescu habarnistul eu zic sa aduceti sefi conpetenti ca sa mai salvati ceva din Membrana aia .


Musafir

#25627 Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2014-08-30 19:53

#25613: - Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA 

http://www.avocatnet.ro/

Ce soluţii sunt pentru Oltchim şi ce şanse sunt ca din 2014 compania să lucreze la 100% din capacitate şi să ajungă la afaceri de 800 milioane de euro?

http://www.zf.ro/ 19 apr 2013

Gheorghe Piperea : “ În acelaşi timp, salariaţii pentru care există o intenţie de restructurare, suspendată deocamdată,…” (REAL)

Gheorghe Piperea (Min.04.57 pana la min 05.18): “…, pentru a se emite o ordonanta ca sa inlocuiasca OUG 116/2006 care sa permita niste plati compensatorii…. (FALS !!!)

FALS, minciuna si dezinformare mediatica  domnule Gheoghe Piperea, ati imprastiat MINCIUNA.

Nu  se emitea o ordonanta pentru plati compensatoarii, ci pentru

-          Indemnizatie de somaj;

-          Venit de completare.

SALARILE COMPENSATORII IN FUNCTIE DE VECHIME CONFORM CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA. (PANA AZI NU S-AU PRIMIT BANII DE CATRE DISPONIBILIZATI, DOAR AU FOST IMPOZITATI SI VIRATI SUME IMPOZIT CATRE PILONUL II PENSII PRIVATE)

NU EXISTA DECAT LEGEA CCM si Legea 85/2006 (CREANTA) pentru salarii plati compensatorii (OLTCHIM TREBUIE SA ACHITE SUMA PRIN PATRON STATUL ROMAN  FIIND ACTIONAR MAJORITAR )SI NU ARE NICIO LEGATURA ( CUM DECLARA PIPEREA IN SF.RO PENTRU A BENEFICIA DISPONIBILIZATII...) ORDONANTA  DE URGENTA A ASIGURARILOR SOCIALE Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ( AJOFM), acestea fiind doar masuri de protectie sociala .

 Se aplica legea: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective Legea 85/2006

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;
b) venit lunar de completare;
c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.
 
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 30 aprilie 2013.
 

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

  Gheorghe Piperea: Există trei paliere care trebuie avute în vedere.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

Conform ZF.ro

Legea 85/2006
Tarasila C (zis si crocodilul)

#25628 inca mai speram

2014-08-31 08:11

Nea Cornele vino pe la noi la El III ca ne este dor de matale vino sa pornesti sectia cum ne-ai promis in fata halei cu Balan si Talpasanu iti mai aduci aminte noi adunaturile din Oltchim te asteptam caci astia si-au batut joc de noi ne-au detasat prin Combinat ,,femei de servici.''


Musafir

#25629 JALE SI "LACRIMI DE RECUNOSTINTA" PENTRU CERNEV!

2014-08-31 08:36


Musafir

#25630 FOTO: I-a mai păcălit o data! Ministrul Economiei a venit la Oltchim, a promis şi a plecat.

2014-08-31 08:52

Deşi se anunţau proteste, chimiştii au decis să nu reacţioneze în niciun fel la vizita ministrului Niţă, ei adunându-se în sala de şedinţe a clădirii principale de la Oltchim şi i-au ascultat discursul şi promisiunile deşarte ale pesedistului de la Economie.

Răspunsuri evazive, ezitări şi promisiuni deşarte că se va salva combinatul Oltchim. Asta a fost, pe scurt, întrevederea ministrului Economiei, pesedistul Constantin Niţă, cu angajaţii Oltchim şi autorităţile judeţului Vâlcea din dimineaţa zilei de marţi, 1 aprilie 2014, de pe Platforma Chimică.

Ministrul PSD nu a dat nici un răspuns concret şi a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care şi la următorul termen va eşua privatizarea Oltchim, nu are niciun plan de rezervă. Dar, politician versat, Constantin Niţă i-a asigurat pe chimişti că va face „tot ce-i stă în putinţă" pentru a salva combinatul. Vorbe goale, spuse şi de predecesorii săi, care, în lipsă de argumente şi soluţii concrete, au aruncat cu promisiuni deşarte.

„Vreau să le mulţumesc public salariaţilor de la Oltchim pentru că au fost înţelegători. Le-am cerut să aibă încă un pic răbdare până vom finaliza acest proces de privatizare. Sigur că, împreună cu administratorii financiari, am apreciat faptul că investitorii care s-au înscris au cerut un timp pentru a-şi reface ofertele. Important este că şi-au manifestat interesul şi vor să cumpere Oltchim împreună cu Arpechim şi a trebuit să acceptăm această prelungire. Am cerut, de asemenea, managementului o mai mare implicare în această perioadă pentru asigurarea mentenanţei şi pentru găsirea de noi beneficiari, în aşa fel încât să trecem peste această perioadă destul de dificilă. Am ascultat şi părerile oamenilor, a sindicatelor şi este normal ca oamenii să nu mai aibă încredere pentru că toată lumea le-a promis şi nu prea s-a făcut nimic. Dar, trebuie să rezolvăm într-un fel sau altul această companie, înţelegând prin asta că trebuie să găsim o formulă de privatizare sau, dacă va fi cazul, va trebuie să ne gândim şi la alte variante. Principiile rămân aceleaşi, compania trebuie să funcţioneze pe criterii de eficienţă, iar datorie noastră este de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva această companie" – a spus ministrul Economiei, Constantin Niţă.

http://www.voceavalcii.ro/

 


Musafir

#25631 Pazea ... vin chinezii calare pe pontav!

2014-08-31 08:56

Victor Ponta a plecat la Beijing, dupa banii chinezilor. Ce proiecte ar putea finanta tara asiatica in Romania.

Premierul Victor Ponta efectueaza, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez, Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013.

Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang si va fi primit de catre Presedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Victor Ponta va avea o intrevedere si cu Presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare, Zhang Dejiang.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discutii cu oficialitatile chineze figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si de Est - China, in implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucuresti din 2013. Totodata, vor fi trecute in revista si evolutiile recente in plan regional si international.

In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale dintre Romania si China, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti, in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

 
Cu prilejul vizitei, va fi organizata o reuniune economica cu participarea reprezentantilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania.
 
Victor Ponta se va deplasa si cu trenul de mare viteza la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic si va avea o intalnire cu reprezentanti ai firmelor care deruleaza activitati in parc in domeniile IT, componente auto, produse bio sau constructii masini, mentioneaza sursa citata.

Musafir

#25632 OLTCHIM este lăsat să moară şi de guvernul Ponta III

2014-08-31 08:59

DEZASTRU. Niciun investitor strategic nu a depus o ofertă pentru cumpărarea combinatului de la Rm. Vâlcea, iar consorţiul din China, Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, şi SIF Transilvania au mai cerut o amânare de încă 30 de zile.

Vâlcea este la un mic pas de dezastru, după ce nici măcar un investitor nu a depus o ofertă angajantă pentru cumpărarea combinatului chimic Oltchim Rm. Vâlcea. Sigur, a venit un fond de investiţii din Elveţia, însă mult prea târziu, iar oferta lor nu va fi luată în seamă. Asta pentru că data limită pentru depunerea ofertelor a fost 28 martie, ora 11.00, iar până atunci niciunul din cei patru investitori care au achiziţionat caietul de sarcini nu s-au arătat interesaţi să cumpere Oltchim-ul, în timp ce elveţienii s-au dus după ora stabilită.

Din spusele administratorilor judiciar Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, se pare că potenţialii investitori, consorţiul din China, Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, şi SIF Transilvania, au mai cerut un termen de 30 de zile pentru a se hotărî dacă depun oferte sau nu, totul depinzând de terminarea negocierilor care să le garanteze că vor putea prelua şi Rafinăria Piteşti odată cu Oltchim SPV.

Următorul pas la Oltchim este convocarea Adunării creditorilor de către Consorţiul de administratori speciali, acolo unde se va supune aprobării repetarea procedurii de licitaţie cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajante. „Având în vedere sumele despre care se discută, sute de milioane de euro, mă aştept ca această amânare să fie avizată pozitiv de Comitetul Creditorilor" – susţine administratorul judiciar Gheorghe Piperea.

Ce vor să cumpere, de fapt, investitorii?

Guvernanţii noştri cei de toate zilele au produs o mare confuzie printre investitori în privinţa a ceea ce vor să privatizeze. La sfârşitul anului trecut, Adunarea Generală a creditorilor, care s-a întrunit la Bucureşti, a aprobat strategia de reorganizare a combinatului chimic de la Rm. Vâlcea propusă de administratorii judiciari. Acest lucru înseamnă înfiinţarea Oltchim SPV, o societate ce va prelua activele, dar nu şi datoriile de circa 800 de milioane de euro ale vechiului Oltchim. Numai că, Oltchim SPV se va înfiinţa abia după 9 luni de când va fi declarat un câştigător al licitaţiei, timp în care investitorul trebuie să pună la dispoziţia statului român 10 milioane de euro pentru capitalul de lucru. Astfel, a fost scoasă la licitaţie o companie care nu există şi, după cum am văzut, nu s-a înghesuit nimeni.

Asta şi pentru că nu toate secţiile prezintă interes, investitorii arătându-se interesaţi de fabrica PVC, de platforma petrochimică Bradu, de brand, mărci şi toate brevetele de invenţii.

http://www.voceavalcii.ro/


Musafir

#25633

2014-08-31 09:39

 http://www.b365.ro/

"Aceasta politica pe care noi am avut-o de a ne mentine conectati la Zona euro prin adoptarea tuturor masurilor impuse cred ca-si va arata binefacerile cind Romania va intra in zona euro - la 1 ianuarie 2019, potrivit planificarii.

Avem de rezolvat problema legata de societatile comerciale, de activitatile de servicii care inca sint in proprietatea statului. Avem partea privata de economie care e competitiva, si avem partea de stat din economie si care e neperformanta. Nu va mai dau exemple cu CFR, Posta Romana, Oltchim.

In relatia cu UE avem of-ul nostru national - MCV, pe care il consider un element de progres pentru evolutia pozitiva a Justitiei si statului de drept.

Daca privim la ultimul raport, constatam ca institutiile sint cotate pozitiv - DNA, DIICOT, Inalta Curte, ANI. Marea problema o avem in zona politica si trebuie inteles de toate partidele: protejarea ministrilor si parlamentarilor prin votul Parlamentului inseamna un amestec in treburile Justitiei. Aici trebuie sa progresam. Dvs ca ambasadori, consuli - va rog sa cititi raportul MCV si sa spuneti ca institutiile sint corect cotate. Singura mare problema o avem in zona politcului, unde va trebui muncit mai mult cu constiinta parlamentarilor.

Protejarea unor politicieni de catre procurori e de neinteles pentru statele UE si NATO. Aici avem probleme."

 


Musafir

#25634

2014-08-31 09:43

http://www.agerpres.ro/

Premierul Victor Ponta a ajuns la Beijing pentru o vizită de trei zile în R.P.Chineză

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Premierul Guvernului României, Victor Ponta, însoțit de o delegație guvernamentală din care mai fac parte miniștrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus și Constantin Niță, a ajuns duminică la Beijing, unde va începe o vizită oficială de trei zile, în perioada 31 august - 2 septembrie la invitația prim-ministrului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Keqiang.

Victor Ponta este însoțit în vizita sa în R.P.Chineză de soția sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu.

Premierul român și membrii delegației au fost întâmpinați pe Aeroportul Oficial din Beijing cu onoruri militare.

În cursul vizitei sale în RP Chineză prim-ministrul român va avea convorbiri oficiale luni cu premierul chinez, Li Keqiang. În acest context vor fi semnate și o serie de documente bilaterale.

Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către președintele R.P.Chineză, Xi Jinping, și va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare.

În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relațiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educației, culturii, etc.

Pe agenda de discuții figurează și aspecte legate de consolidarea relației UE-China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și Est — China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la București din 2013.

În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanților principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marți cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian și va avea o întâlnire cu reprezentanții firmelor care derulează afaceri în parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții de mașini, etc. Premierul Ponta urmează să se întâlnească și cu primarul din Tianjing.


Musafir

#25635 Privatizarea Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene

2014-08-31 09:45

http://www.puterea.ro/

Comisia Europeană stă cu ochii pe planurile autorităţilor de a privatiza combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. CE a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră. Mai mult, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acţionar privat, după cum spune preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe 135 milioane de euro deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare. „Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei”, a precizat Chiriţoiu.

Rafinăria Arpechim Piteşti este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru. Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piaţa din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

„Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat”, a mai spus şeful Autorităţii de Concurenţă, citat de Agerpres.

Probleme şi la proiectul hidrocentralei Tarniţa  

Bogdan Chiriţoiu afirmă, totodată, că Ordonanţa iniţiată de Departamentul pentru Energie pentru a sprijini proiectul hidrocentralei Tarniţa conţine prea multe elemente care ar putea constitui ajutor de stat. „Punctul de vedere al Consiliului Concurenţei este că această ordonanţă conţine prea multe exceptări legislative, astfel că ridică multe semne de întrebare cu privire la posibila acordare a unui ajutor de stat”, a precizat Chiriţoiu.

Departamentul pentru Energie a iniţiat un proiect de ordonanţă pentru declararea hidrocentralelor cu acumulare prin pompaj drept obiective de interes strategic naţional, pentru a scuti viitoarea hidrocentrală Tarniţa de plata mai multor taxe şi contribuţii. Documentul menţionează că, pentru consumul propriu tehnologic, nu se achiziţionează certificate verzi şi nu se plăteşte taxa de cogenerare.

Totodată, operatorul centralei Tarniţa se exceptează de la plata tarifului de introducere de energie electrică în reţea, prevăzută de reglementările legale. Hidrocentrala Tarniţa va fi exceptată şi de la plata apei uzinate către Administraţia Naţională Apele Române.

În proiect scrie că este nevoie de avizul Comisiei Europene pentru punerea în aplicare a ordonanţei.


Musafir

#25636

2014-08-31 09:49

http://www.puterea.ro/

Un român intră în cursă pentru privatizarea Oltchim

Firma Chimcomplex Oneşti, care fabrică produse clorosodice, se arată interesată de oferta de privatizare a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea privatizării Oltchim va fi reluată pe 15 decembrie.

Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a declarat că va depune o ofertă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni Oltchim SPV. Chimcomplex are o producţie similară combinatului vâlcean.

“Oltchim are potenţial, iar în şase luni ar putea fi adusă pe profit”, spune Virgiuliu Băncilă citat de Agerpres.

De achiziţionarea pachetului majoritar al Oltchim s-au mai arătat interesate, până în prezent, pe lângă Ştefan Vuza şi Chimcomplex, consorţiul Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum din China, investitori din Rusia, Ungaria şi Azerbaidjan.

NU E PICASSO ,E FOTA FARA PERDEA

#25637 :SA VA UITATI BINE TRADATORILOR,CA ASTA MERITATI

2014-08-31 10:24

#25624: - Re: Dane un semn de viata 

 sa va uitati bine escrocilor de;piperea,talasanu, popescu v,cernev,ghioca si cap de  cal,sa va uitati bineeeeee,ca asta meritati tradatorilor de OLTCHIM[JIHADUL]..........INCA OAMENIII NU COSTIENTIZEAZA CIT RAU  ATI FACUT,DA O SA VEDETI VOI NEMERNICILOR....

SE VORBEA DE MULT PRIN TIRGUL DE VITE

#25638 CINE MA,PRIETENUL LUI CERNEV E MAI PROST CA FRATESU?

2014-08-31 10:27


Musafir

#25639 Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul?

2014-08-31 10:30

Administratorul judiciar: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim"
BURSA 19.06.2014

 

 

 

     Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării" aşa cum este acum la capacitate de 40-65%".

     "Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea, citat de Agerpres, continuând: "Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale".

     Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că "în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor".

     Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. "Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna adminis¬tratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro", a spus Piperea.

     Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

     "Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (...) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi", a mai spus administratorul judiciar.

     Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.

     "Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat", a mai spus Piperea.

     Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. 
 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-31 10:34


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-31 10:38



Musafir

#25642 Re: Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul?

2014-08-31 11:09

#25639: - Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul? 

 Chiar asa! Suntem in ultima zi a lui august. Unde sunt promisiunile? Sunt doar minciuni:
- a crescut capacitatea de productie si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu previziuni si promisiuni care se transforma in MINCIUNI - "conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea;
- avem un plan de reorganizare si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni - la foc automat care se transforma in MINCIUNI - "pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai.", a declarat Piperea;
- au venit banii din CHINA si noi nu stim sau poate ii aduce in bocceluta premierul aflat la plimbare in CHINA - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni care se transforma in MINCIUNI (cum e turcul şi pistolul ... cum e Ponta si Piperea!!!) - "banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China", a declarat Piperea.

Chiar asa! Masura falimentului este valabila numai pentru Piperea nu si pentru disponibilizati?
Falimentul "muma" pentru Piperea si "ciuma" pentru salariati - adica "falimentul actioneaza cu dubla nmasura" ... depinde in ce barca esti.
- OLTCHIM isi poate recupera banii daca baga in faliment ASTRA -
"Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat."
- Actiune complet gresita daca disponibilizatii cer falimentul OLTCHIM  - "dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura" spune Pipera.


Musafir

#25643 Re: Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul?

2014-08-31 11:17

#25639: - Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul? 

Bai fratilor cum vreti sa porneasca oxo cand Spiru a "ratacit" catalizatorul in Rusia ... cam pe langa Marea Azov. Nu stia cum sa faca sa se reintoarca la vechea lui pasiune, pestele si pescuitul - ca la Magic Tic Tac, si a pus de-o "ratacire" - ratacit fiind in OLTCHIM de politrucii de la USL.

SPIRULE ... a venit timpul! Ia-ti undita si "fita" si valea, valea din OLTCHIM!


Musafir

#25644 Re: Re: Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA

2014-08-31 11:44

#18011: - Re: Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA  

 

Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA

2014-02-09 14:05

http://ziaruldevalcea.ro/

Postat in 07:34, luni, 22 octombrie 2012

• Ce vrăji au mai făcut politicienii Cîlea şi Buican:
Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA

• combinatul tinde să se transforme dintr-o afacere portocalie într-una uselistă
• noii directori: Laurenţiu şi Felicia Spiru Ciobescu, liberali de frunte. Anterior au lucrat pentru Dan Ploscă ÔÇô patron Magic Tic Tac, ca şefi de distribuţie cafea, ceai şi alte produse asemănătoare

În data de 16.10.12 prin decizia Consiliului de Administraţie al S.C. Oltchim S.A., consiliu condus de către Traicu Rodin, lider de seamă al PSD, s-a decis înlocuirea fostei conduceri a Oltchim cu o echipă, condusă de Mihai Bălan, fost director al CET Govora. Din nefericire pentru combinat echipa este formată în cea mai mare parte din politruci, oameni fără experienţă în domeniul activităţii petrochimice, toţi membrii simpatizanţi sau activi ai partidelor care compun USL. Realitatea este că lui Mihai Bălan i s-a impus această nouă componenţă a conducerii Oltchim. Oamenii lui Roibu erau pătaţi din punct de vedere moral şi unii dintre ei chiar penal, dar măcar aveau tangenţe cu obiectul de activitate al combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea! Aşadar, Oltchim tinde să se transforme dintr-o afacere portocalie într-una uselistă! Faptul că actualii directori din subordinea lui Mihai Bălan sunt implicaţi aproape toţi politic şi că nu au cunoştinţele şi experienţa tehnică necesară este grav. Ceea ce este însă şi mai grav este că şi-au generat un sistem clientelar în care şi-au numit membrii de familie lucru ilustrat clar prin comunicatul la bursă anexat la articol.ÔÇ¿

Politică de personal dictată de USL (Cîlea plus Buican)

ÔÇ¿Politica de personal de la Oltchim pare a fi dictată de către preşedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Cîlea (probabil cot la cot cu liderul PNL, Cristian Buican), exact aşa cum făcea şi la CET în sensul că a inclus în schema de manageri numai persoane implicate politic, rude etc.

Ion Cîlea are antecedente în acest sens: recent “Ziarul de VâlceaÔÇ£ a semnalat angajările făcute pe criterii politice la CET (numai membrii de partid USL fără nici un concurs pe posturi fără selecţie, strict pe sistem clientelar). Probabil că se doreşte ca Ion Cîlea să patroneze şi Oltchim şi să fie groparul acestui combinat, să-i desăvârşească astfel opera “ilustruluiÔÇ£ manager Roibu.

Revenim la noua conducere numită de curând pe criterii politice: Norocel Marinescu – Director Directia Tehnica Calitate Mediu, membru PNL Vâlcea; Mihai Tălpăşanu – Director General Adjunct Oltchim susţinător al Partidului Conservator împreună cu liderul de sindicat nou promovat Cornel Cernev; Marius Pîrvu – Director Direcţie Petrochimica unul dintre membrii de frunte ai Partidului Conservator Pitesti şi sponsor în campania electorală a candidatului Daniel Constantin, omul lui Felix, care candidează în colegiul din Pitesti. De asemenea, este un apropiat al preşedintelui Consiliului Judetean Argeş, Constantin Nicolescu. Pîrvu este bun prieten cu Dumitru Marian, liderul de Sindicat Unirea sindicatul de pe Platforma Arpechim Piteşti; Laurenţiu Spiru Ciobescu şi Felicia Spiru Ciobescu, liberali de frunte. Anterior au lucrat pentru Dan Ploscă ÔÇô patron Magic Tic Tac, ca şefi de distributie cafea, ceai si alte produse asemănătoare. Numai că trebuie să precizăm ca ambii sunt soţ si sotie la fel ca şi în cazul altui director; Valentin Popescu – Director Directia Energetica si Mecanica fost Director Mentchim este omul care a adus în insolvenţă firma S.C. Mentchim S.A. cercetat în anii 2006 şi 2007 pentru spălare de bani şi afaceri cu metalurgice împreună cu fostul director Mentchim Serbulescu în relaţia cu ţiganii de la Strehaia, cercetat de DNA şi DIICOT. Aşadar, este clar pe ce criterii şi cum a fost construită noua conducere de la Oltchim.

Nu înţelegem de ce se extinde structura de personal în loc să se reduca. Un exemplu în acest sens este că pe lângă Serviciul Aprovizionare, existent la Oltchim, s-a mai creat şi Departamentul Achiziţii.
“Ziarul de VâlceaÔÇ£ continuă să monitorizeze situaţia de la Oltchim, urmând ca în numerele următoare să revenim cu noi dezvăluiri.

(Tiberiu Pîrnău)


Musafir

#25645 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte !

2014-08-31 11:48

#18013: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte ! 

 CE VREMURI...., CE TIMPURI!!!! SA MANANCI BANII ALTORA SI SA NU FACI NIMIC, PAGUBA LA MAXIM, CE BETIA TA... SPECIALISTULE...!!!! HAI CA SUS PE MUNTE E BUN VINUL SI TE-AM VAZUT SI NOI CA ESTI ACOLO. MAGIC-TIC-TAC.... ACUM VINE IARNA (OARE A  CATA IARNA PE BANII ALTORA FURATI) SI PARTIEEEEEEEE......HOTILOR!!!!!!!!!!

BANII VIRATI  C.A.R.  DETURNATI  SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, ATI FURAT. VOI ERATI SUS PE MUNTE CU BANII NOSTRI. HOTILOR!!!!!!!!!! UNDE NE SUNT BANII NOSTRI??????

 

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNCA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

===========================================================

Spiru-Ciobescu AI INVATAT MA SA VINZI POLIOLI ????

2013-12-05 14:35

Sigur n-ai invatat nimic, ca noi RESTANTELE LE AVEM SI SE INMULTESC.

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand - Director General Adjunct Operatiuni
 
SAU O INTREBAM PE NAVASTA-TA CE TREABA FACI TU PE ACOLO SI CUM II IMPARTE EA :
Spiru Ciobescu Elena Felicia - Sef Divizia Financiara

 Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 https://www.facebook.com/

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-31 11:59



Musafir

#25647 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte !

2014-08-31 12:04

#25645: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte ! 

 

 

BANII VIRATI  C.A.R.  DETURNATI  SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, ATI FURAT, VOI ERATI  CU BANII NOSTRI. HOTILOR!!!!!!!!!! UNDE NE SUNT BANII NOSTRI??????

abcdef abcdef

CJ Ion Câlea și  CET Mihai Bălan => HOTIA, MINCIUNA SI TRADAREA !!!!!!!!!!

DETURNAREA  FONDURI SALARII DE BANI CATRE CAR OLTCHIM!!!!!!!!!!

 

abcdef

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

UITE MA LINK SI GARGARA VOASTRA:

 http://www.zf.ro/

"Bălan, fostul şef al CET Govora, a fost adus la şefia Oltchim în locul lui Constantin Roibu, care a condus anterior timp de 20 de ani combinatul. Odată cu plecarea lui Roibu a fost înlocuită toată echipa de conducere de top de la Oltchim.

 

 

Ministerul Economiei, care de­ţine 54% din acţiunile Oltchim, trebuie să rezolve cât mai repede problema restruc­turării combinatului, de care depind circa 3.300 de salariaţi."

 

http://www.zf.ro/

 

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNCA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

 

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/

 

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-31 12:39



Musafir

#25649 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte !

2014-08-31 12:45

#25648: NU E PICASSO,E MARGELATU - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte ! 

 HOTIA NU-L SCAPA DE FAPTA COMISA, NICI PE EL SI NICI PE ALTII. PUSCARIA SA-I MANANCE, DAR NOI NE VREM BANII. DETURNAREA DE FONDURI CAR SUNT BLOCATI LA MASA CREDALA SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, FURATI SI DOAR IMPOZITATI CONFORM CCM SI IN URMA DISPONIBILIZARILOR, NICI PANA AZI N-AM PRIMIT BANII.


Musafir

#25650

2014-08-31 12:50

ASA CUM NU DORMIM NOI NOPTILE SI NU NE PUTEM ODIHNII DE GRIJI, ASA SA-I LOVEASCA SI PE EI  LEGEA SI SA LE ZGALTAIE LINISTEA CU CARE AU FURAT SI FURA.

NOI CEREM BANII NOSTRI MUNCITI SI IMPOZITATI SUFICENT DE MULT CA SA-I AVEM, PENTRU CA SUNT AI NOSTRI.  HOTII SA NU MAI DOARMA EI LINISTITI!!!!!!!