Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23551 Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-07 20:41

#23550: - Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

Cerneve , ti-a venit randul se pregateste Ghioca. De Cap de cal si Marcela nu se va lega nimeni pentru ca nu au de cine.

Cat de prost trebuie sa fii domnule Ghioca pentru a crede ca chiar poti reprezenta ceva pentru aceasta societate.

S-a cam dus "visul unei nopti de vara".


Musafir

#23552 Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-08 03:34

#23550: - Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

 

Noua conducere a inteles repede cine este si cu ce se ocupa individul si l-a pus sub lupa.

 

Poti sa dezvolti putin fraza asta?


Musafir

#23553 AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "Oltchim se va asocia cu RCS&RDS" BURSA 08.07.2014

2014-07-08 05:41

http://www.bursa.ro/avocatul-gheorghe-piperea-oltchim-se-va-asocia-cu-rcs&rds-241499&s=companii_afaceri&articol=241499.html


http://www.bursa.ro/_img/articole/241499.gif...

* Creditorii combinatului au aprobat, până la urmă, şi împrumutul de 15 milioane de euro de la chinezi
Creditorii Oltchim au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea.
Domnia sa ne-a precizat: "Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim".
Avocatul Piperea, care este unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, nu ne-a dat detalii despre asocierea cu RCS&RDS, dar ne-a precizat că Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare: "În total, în afară de împrumutul de la consorţiul de companii chineze, am reuşit să mai atragem încă aproximativ 9 milioane de euro. Banii vor veni în tranşe şi îi vom utiliza la majorarea capacităţii de producţie".
La finele lunii iunie, creditorii Oltchim au respins ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului. La vremea respectivă, Gheorghe Piperea ne-a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia. Desigur, ne vom întâlni înainte şi cu creditorii şi cu cei care sunt dispuşi să împrumute Oltchim".
RCS-RDS, unul dintre cei mai importanţi operatori de cablu şi servicii de internet din Europa de Est, s-a apropiat, la finele anului 2013, de pragul de 4 miliarde de lei în ceea ce priveşte datoriile acumulate, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
Persoane din jurul companiei au declarat, recent, pentru ziarul BURSA, că deşi RCS-RDS mai are incursiuni în afara domeniului telecomunicaţiilor, investind în mai multe parcuri fotovoltaice, decizia grupului de a susţine financiar Oltchim este extrem de curioasă, întrucât are datorii foarte mari, pe care a mai încercat să le rostogolească, dar nu a reuşit.
Cu cele aproximativ 25 milioane de euro împrumutate, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% începând din această vară, conform unor estimări ale specialiştilor din combinat.
Privatizarea Oltchim a fost amânată de patru ori, licitaţia urmând să fie reluată în decembrie. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.
Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an.


Musafir

#23554 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-08 06:03

#23509

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

: Musafir - Trebuie cu tot ceea ce s-a prezentat mai sus sa se aduca la cunostinta autoritatilor, institutiilor si toti care  sunt implicati in aplicarea legii cat si conducerii Oltchim.

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE PRIN PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.


Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

 

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

 

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014


Musafir

#23555 Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

2014-07-08 06:11

ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

 

ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA! ACHITA!...

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

 

TREBUIE SA-SI ACHITE LA ZI TOT pentru ca asa cere LEGEA INSOLVENTEI, altfel INTRA DIRECT IN FALIMENT.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

 

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

 

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!


Musafir

#23556 Re: Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-08 06:31

#23552: - Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

Noua conducere a inteles repede cine este si cu ce se ocupa individul si l-a pus sub lupa.

 

Poti sa dezvolti putin fraza asta?


Musafir

#23557 Re: Re: Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-08 06:39

#23556: - Re: Re: Re: Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

"RENASCENTISTUL SI CULTUL PERSONALITATII IN CURENTE DE OPINIE"  TU, esti descris de un ziarist ceea ce esti si "lupa" nu este arma ci doar a vedea mai bine. Acolo este textul jurnalistului, tu esti obsedatul de serviciu. Nici nu stiu la cine te adresezi, am raspuns pentru a nu mai trambita aiurea pe aici obsesiv.

 

http://jurnalvalcean.ro/sindicalistul-de-carton-cernev-ejectat-din-oltchim/


Musafir

#23558

2014-07-08 06:50

Este evident numai uitandu-te pe pictorialele tale cine este obsedat.
Lupa este exact ce spui tu acolo LUPA,presiune,intimidare.
Cred ca sunteti cam tampiti ca nu deschideti ochii.V-a luat valul.
Vai de noi ca se mai intampla lucruri din astea in ziua de azi.

Esti un om rau autorule.Ai limba ascutita.Ai atacat multi oameni.Lucrurile astea nu se uita.


Musafir

#23559 Re:

2014-07-08 07:08

#23558: -

"RENASCENTISTUL SI CULTUL PERSONALITATII IN CURENTE DE OPINIE"  TU. Esti dus cu CAPUL. Ziaristul a constatat ceea ce tu pui presiune, intimidare pe o scriere in text " lupa" care inseamna atentie si vizionare mai buna, ceea ce tu in timpul serviciului AI DORMIT, SFORAIT... Obsesia ta duce la ceea ce esti si distrugi cu amalgamurile si trambitele tale. Rip., rip...URAAA...LASA-NEEEEEEEEEE, LASA-NEEEE!!!! SUNTEM SATUI TE CRETINISMELE TALE.

http://jurnalvalcean.ro/sindicalistul-de-carton-cernev-ejectat-din-oltchim/

POATE VREI SA SPUI ATENTIE MARITA ASUPRA UNUI ANGAJAT....!!!!!!!

PLIMBA CARAVANE IN ALTA PARTE, AI BOALA GRAVA.

FABULELE TALE VINDELE LA PACALICII TAI.

MASCARICIULE.

R.I.P., R.I.P. URAAAA....!!!!!!!!!!

HAI LASA-NE CA AVEM TREABA, NU NE INTERRESEZA PERSOANA TA, CUM NICI PE TINE DE SALARIATI SI SC. OLTCHIM SA.

RAMAI ISTORIA NEAGRA A SC. OLTCHIM SA.

 


Musafir

#23560

2014-07-08 07:13

Atentie si vizionare mai buna asupra unui lider de sindicat?
Din partea conducerii societatii?
Ce vorbesti?
Ai inceput deja sa injuri?

Musafir

#23561 Ministrul Economiei vorbeşte, la Adevărul Live, despre soarta Oltchim, reindustrializarea României

2014-07-08 07:15

Ministrul Economiei vorbeşte, la Adevărul Live, despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/05/5278b504c7b855ff56bba78...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIVE: http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html


Constantin Niţă, ministrul Economiei, vorbeşte astăzi, începand cu ora 11.00, la Adevărul Live, despre soarta marilor companii din industrie, precum Oltchim, a cărei privatizare a fost din nou amânată, despre strategia de reindustrializare a României şi despre schema de sprijin ce urmează să fie pusă la dispoziţia marilor industriaşi consumatori de gaze naturale.

De asemenea, Niţă va vorbi despre procesul de vânzare a unui pachet de 26% din acţiunile Rompetrol Rafinare, când va fi organizată licitaţia şi câţi investitori s-au arătat interesaţi de aceste titluri. Ministrul Economiei va vorbi şi despre planul de sprijin al industriei de armament din România şi cât de importantă este implementarea acestuia în actualul context regional.

Citeste mai mult: http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china-1_53bb947c0d133766a83ca9bd/index.html


Musafir

#23562 Statul a ajuns la un acord cu Petrom privind achiziţia rafinăriei Arpechim.

2014-07-08 07:32

Statul a ajuns la un acord cu Petrom privind achiziţia rafinăriei Arpechim. Vor fi preluate şi obligaţiile de mediu


http://adevarul.ro/economie/afaceri/statul-ajuns-acord-privind-achizitia-rafinariei-arpechim-petrom-vor-preluate-obligatiile-mediu-1_53441ab40d133766a89baaf9/index.html

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 aprilie 2014
Ministerul Economiei s-a înţeles cu Petrom în privinţa rafinăriei Arpechim, care va fi preluată pe o sumă modică, însă va veni la pachet cu tot cu obligaţiile de mediu, scrie Economica.net, care citează surse apropiate discuţiilor.

Obligaţiile de mediu s-ar ridica la 250 de milioane de euro, potrivit sursei citate. Odată cu privatizarea Petrom, statul român şi-a asumat realizarea investiţiilor de mediu pentru fostele exploatări şi instalaţii. Potrivit prospectului de listare din 2011al Petrom, statul s-a obligat să suporte costuri de decontaminare care totalizează 2,45 miliarde de lei, echivalent a circa 550 de milioane de euro, însă aceasta este atât pentru sondele dezafectate, cât şi pentru Arpechim, dar şi pe lucrările de la Doljchim. Niciun investitor nu a depus ofertă pentru Oltchim până la închiderea termenului, respectiv 28 martie, iar potenţialii investitori au cerut prelungirea acestuia, pentru ca statul să încheie preluarea Arpechim. Creditorii Oltchim se vor reuni în data de 17 aprilie pentru a vota prelungirea termenului cu 30 de zile, astfel că noua licitaţie pentru activele viabile ale combinatului va avea loc în data de 17 mai. Oltchim deţine deja partea de petrochimie de pe platforma Arpechim de la Piteşti. Cei doi mastodonţi industriali sunt uniţi de o conductă care transportă de la Piteşti la Râmnicu-Vâlcea materie primă pentru combinatul chimic vâlcean. Mai mulţi investitori sunt interesaţi de preluarea Oltchim: consorţiul chinez Baota Petrochemical-Junlun Petroleum, SIF Transilvania, dar şi consorţiul dintre SIF Moldova şi Chimcomplex Borzeşti, deţinut de către omul de afaceri Ştefan Vuza. Investitorii chinezi sunt cei care doresc preluarea la pachet cu tot cu rafinărie. Anterior, şi Petchem, divizia petrochimică a grupului MOL, a cumpărat caietul de sarcini. Combinatul se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut. Compania are probleme în achitarea salariilor şi asigurarea capitalului de lucru. Combinatul funcţionează acum la doar 27% din capacitate. Mai puteţi citi: Investitorii chinezi, discuţii despre Oltchim cu autorităţile Argeş şi Vâlcea Investitorii chinezi interesaţi să cumpere combinatul Oltchim s-au întâlnit luni cu autorităţile judeţene din Argeş şi Vâlcea. În cele 10 zile petrecute în România, reprezentanţii companiilor Baota Petrochemical Group-Junlun Petroleum au purtat discuţii inclusiv pentru achiziţionarea rafinăriei de la Piteşti deţinută de OMW. Rafinăria Arpechim va fi preluată de stat şi vândută la pachet cu Oltchim Statul va prelua rafinăria Arpechim Piteşti de la Petrom, iar aceasta va fi privatizată la pachet cu combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, o comisie interministerială urmând să fie formată în cel mai scurt timp pentru a negocia cu grupul austriac OMV condiţiile tranzacţiei şi pentru a prezenta un proiect de act normativ. Mai puţini directori la Oltchim. Din aprilie, combinatul din Râmnicu Vâlcea ar putea rămâne fără 12 directori Deşi se află în insolvenţă de mai bine de un an, combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea are o organigramă destul de stufoasă. Oltchim este condus în acest moment de 21 de directori.

Citeste mai mult: adev.ro/n3pzrj




Musafir

#23563

2014-07-08 08:08

E veche stirea cu Arpechim...s-au schimbat lucrurile de atunci.


Musafir

#23564 BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

2014-07-08 08:21

Cine MINTE???? BANII NU SUNT LA MASA CREDALA. BANII PLATILOR COMPENSATORII ALE DISPONIBILIZATILOR NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT). JUDECATORUL-SINDIC  A SPUS ESTE OBLIGATIE DE ACHITARE LA ZI CONFORM LEGII INSOLVENTEI. CCM , ITM SI TUTUROR LEGILOR. MINISTRUL ESTE HABARNIST SAU MINTIT.

inregistrarea video-audio: " Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html "#23479 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale

MINISTRUL INCURCA BORCANELE INTENTIONAT????? SUNT ALTE SUME CARE EXISTA DAR NU NE INTERESEZA ACUM ACEI BANI DE LA MASA CREDALA. NOI CEREM  PLATILE COMPENSATORII DE LA DATA deciziei din15.05.2013 ( incetarea CCM 14.06.2013),  NU DE  LA DATA INTRARII IN ISOLVENTA S.C.OLTCHIM S.A. 30-31.01.2013 LA CARE AU INTRAT ( DESCHIS) MASA CREDALA CU ALTE SUME CONFORM INSOLVENTEI.

BANIII .........DATI-NE BANIIIIIIIIIII........., ADUCETI DAUNE TUTUROR, LA SECUNDA, LA MINUT, LA ZI, LA AN.... CONFORM LEGII SI LEGII INSOLVENTEI.

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii


#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...

asta i de la MARGELATU,o mai belesti la baiatu?

#23565 Re: nu mai tambalagiule,nu ma nu te a injurat,da te n gura, e injuratura?

2014-07-08 09:02

sa va fie tarina usoara ca piatra de moara,de la fota

#23566 frateeee,lasa ne cu ghioca[lingaul],cernev,etc,nu i mai amintiti,ei sunt deja morti

2014-07-08 10:08


Musafir

#23567 Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României ...

2014-07-08 10:51


Musafir

#23568 MINISTRUL TURMENTAT CONSTANTIN NITA..., BULIBASEALA ESTE TINTA LUI.

2014-07-08 11:08

 

 

 

OLTCHIM:

 

" Ea este in insolventa, procedura care o prevede legea..." ministrul Nita (LEGEA SPUNE ACHITA DOMNULE NITA MINISTRUL ECONOMIEI, PATRON MAJORITAR OLTCHIM STATUL ROMAN )


" SA RESPECTAM CU TOTII LEGEA." ministrul NITA.

 

" Banii sunt ai lor, pai astea este... (ai creditorilor...)" ministrul NITA.

 


@@@@@@@  Domnule ministru va faceti de ras. Cum puteti sa spuneti sa astepte salariile la masa credala....??? Primii si de DREPT LEGAL SUNT CREDITORII SALARIATI/ SALARIATII DISPONIBILIZATI.  @@@@@@@@

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI. ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!


Musafir

#23569 Re: Re:

2014-07-08 12:05

#23526: - Re:

JOI. 10.07.2014 ORA 09.00, LA PREFECTURA RAMNICU VALCEA ULTIMA SECUNDA, DUPA...

 

FALIMENT SE DECLANSEAZA NUMAI DACA NU ACHITA URGENT.


OLTCHIM PLATITI SALARIATII/ SALARIATII DISPONIBILIZATI URGENT, NOI SUNTEM CREDITORII VOSTRI PRIMII LA PLATA, INAINTEA TUTUROR.


SI BANII TOT II LUAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PENTRU CA SUNT AI NOSTRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...


Musafir

#23570 Re: Re: Re:

2014-07-08 12:25

#23569: - Re: Re:

Mai termina si tu cu alerta asata ca se pise jmecherii pe ea. Nu asta e solutia(postarea repetativa). Trebuie stabilita o strategie si de aceea hai sa ne intalnim Joi la Prefectura.


Musafir

#23571

2014-07-08 13:06

Va injurati intre voi de mai bine de un an. Dati vina unii pe altii si nu ati facut nimic. Avantaj altii. Prostilor! Va comportati ca niste oi bete.


Musafir

#23572 Re: Re: Re: Re:

2014-07-08 13:20

#23570: - Re: Re: Re:

Sa vezi tu jmecherie cand ne vom pisa noi pe tampitii care bolborosesc ca tine.Ce strategii visezi baaaa....scrie clar STATUL ROMAN PLATESTE DAUNE-INTERESE LA ZI CONFORM TUTUROR ACTELOR,LEGILOR SI CE MAI VREI TU....CE SPUI TU ESTE CANCAN PENTRU PACALICI, NOI CREDITORII DE DOI ANI NUMAI STRATEGII SI STRATEGI AVEM IN FATA NOASTRA.DACA OLTCHIM NU VREA FALIMENT, LEGEA II IMPUNE SA VANSA DIN SOCIETATE SA-SI ACHIDE CREANTELE. JUDECATORUL-SINDIC PUNE IN APLICARE DOAR LA O SINGURA CERINTA NOI SUNTEM 3300 CREDITORI .ALERTA SCRIE PE VOI DACA NU PLATITI.


Musafir

#23573

2014-07-08 13:25

ACU NU MAI E CERNEV OMUL DIN CAUZA CARUIA LA OLTCHIM NU AU MERS INSTALATIILE
SA VEDEM PE CINE MAI GASITI SA INJURATI

Musafir

#23574 Re:

2014-07-08 13:27

#23573: -

MORTULE TU SA TACI DIN GURA AIA SPURCATA, STIM CA TU AI DEZINFPRMAT CONTINUU SI NEMERNICIILE TALE .

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-07-08 13:35