Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#22001 Petiţie către Guvern a foştilor salariaţi ai Oltchim, care cer salarii compensatorii

2014-06-12 20:51

http://www.mediafax.ro/social/petitie-catre-guvern-a-fostilor-salariati-ai-oltchim-care-cer-salarii-compensatorii-12746919

Peste 260 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, disponibilizaţi colectiv în vara anului trecut, au semnat, joi, o adresă pe care o vor trimite premierului, ministrului Economiei şi ministrului Muncii, cărora le cer să îi ajute să îşi primească salariile compensatorii.


Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor angajaţi ai combinatului de la Râmnicu Vâlcea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că joi dimineaţă cei peste 260 de foşti muncitori s-au întâlnit cu administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu şi cu un reprezentant al administratorului judiciar, cei doi spunându-le că ar putea plăti salariile compensatorii doar după ce combinatul va fi privatizat.

În urma unor discuţii cu toţi cei peste 260 de foşti salariaţi, în timpul cărora nu s-a ajuns la nicio concluzie, cei doi reprezentanţi ai Oltchim au discutat separat cu câţiva reprezentanţi ai disponibilizaţilor.

Potrivit lui Nicolae Burdoază, în urma acestor discuţii s-a ajuns la concluzia formulării unei adrese care să fie trimisă premierului şi miniştrilor care ar putea rezolva problema salariilor compensatorii.

"În luna iunie 2014 a expirat indemnizaţia de şomaj, mulţi dintre noi fiind nevoiţi să trăim cu un venit de 600 – 800 lei pe lună, din care trebuie să ne întreţinem familiile. În curând, respectiv octombrie – noiembrie 2014, expiră şi venitul de completare al majorităţii salariaţilor disponibilizaţi, rămânând astfel fără niciun venit. SC Oltchim SA datorează disponibilizaţilor plăţi compensatorii recunoscute în sumă netă de 38.164.916 de lei. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, vă propunem să dispuneţi iniţierea unui act normativ care să prevadă plata salariilor compensatorii menţionată mai sus, urmând ca aceasta să fie recuperată de către statul român în procedura insolvenţei, conform legii. Precizăm că suntem într-o situaţie disperată care ne va conduce la gesturi extreme şi chiar la cererea falimentului SC Oltchim SA", se arată în adresa care este însoţită de liste cu semnăturile celor peste 260 de foşti salariaţi ai Oltchim şi care vineri va fi trimisă prin curier celor trei membri ai Guvernului.

Joi, cei peste 260 de foşti salariaţi ai combinatului au mers la sediul Oltchim pentru a discuta cu reprezentanţii fostului angajator. Înainte de discuţii a avut loc un incident, foştii angajaţi rupând o uşă şi intrând în una dintre săli, după ce au fost lăsaţi să aştepte.

"Oamenii erau nerăbdători să intre, că au venit cei de la combinat şi au spus că în zece minute ne primesc, dar a durat o jumătate de oră, oamenii s-au săturat de căldura de afară şi au intrat un pic în forţă. A fost un incident regretabil, nu voiam să se ajungă la aşa ceva”, a explicat Nicolae Burdoază.

Un număr de 969 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizaţi colectiv, în vara anului trecut, ei având dreptul, conform contractului colectiv de muncă, să primească între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.

Foştii salariaţi nu au primit aceşti bani, iar în ultimele luni au organizat mai multe proteste, unii dintre ei recurgând la greva foamei, la care între timp au renunţat.

Musafir

#22002 Petiţie către Guvern: Foştii salariaţi ai Oltchim, cer salarii compensatorii

2014-06-12 20:52

http://news.portal-start.com/post/actualitate-petitie-catre-guvern-fostii-salariati-ai-oltchim-cer-salarii-compensatorii/

Peste 260 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, disponibilizaţi colectiv în vara anului trecut, au semnat, joi, o adresă pe care o vor trimite premierului, ministrului Economiei şi ministrului Muncii, cărora le cer să îi ajute să îşi primească salariile compensatorii.
Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor angajaţi ai combinatului de la Râmnicu Vâlcea, a declarant, potrivit Mediafax, că joi dimineaţă cei peste 260 de foşti muncitori s-au întâlnit cu administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu şi cu un reprezentant al administratorului judiciar, cei doi spunându-le că ar putea plăti salariile compensatorii doar după ce combinatul va fi privatizat.
În urma unor discuţii cu toţi cei peste 260 de foşti salariaţi, în timpul cărora nu s-a ajuns la nicio concluzie, cei doi reprezentanţi ai Oltchim au discutat separat cu câţiva reprezentanţi ai disponibilizaţilor.
Potrivit lui Nicolae Burdoază, în urma acestor discuţii s-a ajuns la concluzia formulării unei adrese care să fie trimisă premierului şi miniştrilor care ar putea rezolva problema salariilor compensatorii
NICU

#22003 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM.. proteste.. cumparat de chinezi

2014-06-12 20:58

Alege numele de user

#22004 Re: Re: Re: Re: Re: OLTCHIM.. proteste.. cumparat de chinezi

2014-06-12 21:38

#22003: NICU - Re: Re: Re: Re: OLTCHIM.. proteste.. cumparat de chinezi

"Potrivit lui Nicolae Burdoază, în urma acestor discuţii s-a ajuns la concluzia formulării unei adrese care să fie trimisă premierului şi miniştrilor care ar putea rezolva problema salariilor compensatorii."

Cred ca am inebunit cu totii. Oare cat de prosti ne cred astia cand ne propun fel si fel de hartii si hartiute. Oare nu am mai transmis astfel de hartii la guvern? Oare guvernul nu stie ce a facut cu banii nostrii? Mai oameni buni , nu vedeti ca astia isi bat joc de noi. Hartiile ale vor ajunge in final intr-un cos de gunoi. Daca nu constientizam ca numai impreuna si cat mai multi ne mai putem obtie drepturile ne amagim amarnic.

Apropoo, madam Dinu si madam Prisacaru mai traiesc? Parca le-am dat niste banuti pentru a ne reprezenta in instanta.

Uitasem, a venit cumva si domnul Diculoiu sa ne sprijine? Parca si lui i-am dat timp de 20 ani niste bani acolo ca sa ne reprezinte si sa ne apere interesele. Daca nu a fost sa-i spuneti ca la urmatoarea intalnire o sa-l cautam.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-12 21:50



Musafir

#22007

2014-06-13 05:54

OMV a închis Arpechim pentru a-şi proteja propria rafinărie din Austria


http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/economic-2/9488-omv-a-inchis-arpechim-pentru-a-si-proteja-propria-rafinarie-din-austria

http://www.jurnaluldearges.ro/cache/12-omv_images_stories_1038_thumb_medium350_1...


# Austriecii investesc zeci de milioane la Rafinăria Schwechat pentru a produce la ei acasă ce se producea la Pitești. Grupul austriac de petrol și gaze OMV, proprietarul OMV Petrom, a investit aproximativ 30 milioane de euro în rafinăria Schwechat (Austria) pentru extinderea producției de butadienă, folosită în principal în producția de anvelope auto, considerând sectorul petrochimic unul strategic, se arată într-un comunicat al companiei. Acest demers demonstrează clar că austriecii au considerat tot timpul rafinăria Arpechim, la rândul ei producătoare de butadienă, drept un concurent pentru rafinăria proprie pe cale de consecință procedând la închiderea instalațiilor de la Pitești în 2011.
Reamintim că în 2009, Petrom a anunțat că iese de pe segmentul produselor chimice și petrochimice. Compania a oprit în 2009 producția de îngrășăminte de la combinatul chimic Doljchim, iar în 2011 a închis și rafinăria Arpechim, producătoare de butadienă, după ce a transferat activitatea de petrochimie către combinatul Oltchim, principalul client al rafinăriei din Pitești. „Dat fiind că atât produsele chimice, cât și produsele petrochimice nu fac parte din obiectul principal de activitate al Petrom și că randamentul acestor activități în condițiile actuale și prognozate de piață este foarte scăzut, conducerea a decis excluderea lor din portofoliul companiei. Petrom va dezinvesti activitatea de produse chimice până la sfârșitul anului 2010”, se arăta într-un comunicat din 2009 al Petrom, comunicat prin care se încerca justificarea deciziilor care au fost luate ulterior. Din nefericire, investițiile care se fac acum la Schwechat arată că intențiile OMV erau în realitate acelea de a-și proteja propriile instalații din Austria care riscau să fie canibalizate de platforma din Pitești.
Florin Silvestru


Musafir

#22008 Şova: "Ministrul Niţă se va ocupa de toate privatizările" BURSA 13.06.2014

2014-06-13 06:18

http://www.bursa.ro/?s=politica&articol=239501


http://www.bursa.ro/_img/articole/239501.gif...


Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, ieri, că ministrul Economiei, Constantin Niţă, se va ocupa, în curând, de toate companiile de stat care trebuie privatizate fie pe Bursă, fie cu investitor strategic.
Domnia sa a precizat, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă a discutat cu delegaţia FMI despre reluarea privatizării CFR Marfă: "Nu am un termen pentru reluarea privatizării. De privatizarea tuturor companiilor de stat se va ocupa ministrul Economiei, Constantin Niţă, care va avea în subordinea sa o nouă Direcţie - DPAPS. Domnia sa are la dispoziţie toată expertiza în domeniul privatizărilor, iar proiectul de hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea şi modul de funcţionare al DPAPS este în curs de avizare şi va fi adoptat în curând. DPAPS se va ocupa de privatizările tuturor companiilor aflate în administrarea tuturor ministerelor".
Ministrul Şova a subliniat că ministerele se vor ocupa cu administrarea companiilor şi că tot ministrul Niţă va avea şi listarea unui pachet minoritar de la Portul Constanţa. "Încă nu am primit răspunsul Comisiei Europene privind trecerea unui pachet de acţiuni la administraţia locală", a menţionat ministrul Transporturilor.
Referitor la CFR Marfă, Dan Şova a mai spus că, săptămâna viitoare, vor începe concedierile şi că numărul celor care vor trebui să părăsească societatea este de 2.500 de persoane, aşa cum a fost stabilit încă din noiembrie 2013. "În cazul în care nu se fac aceste disponibilizări, compania nu va mai avea bani pentru plata salariilor începând cu luna august", susţine ministrul, care a mai declarat că există alocate în bugetul Ministerului Muncii fondurile pentru plata a 24 de salarii compensatorii.
Dan Şova a subliniat că s-a încercat, împreună cu sindicatele, identificarea de soluţii pentru efectuarea concedierilor în două etape, însă situaţia financiară actuală nu mai permite acest lucru. Domnia sa susţine că situaţia financiară a societăţii a fost analizată şi cu echipa FMI.


Musafir

#22009 CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment “

2014-06-13 06:49

http://www.focus-energetic.ro/ce-hunedoara-in-insolventa-oltchim-in-faliment-17832.html

http://www.focus-energetic.ro/wp-content/uploads/oltchim.jpg...

Ultimele zvonuri pe piaţă sunt că, după alegerile prezidenţiale din toamnă, Complexul Energetic (CE) Hunedoara (CEH) va intra în insolvenţă, iar combinatul Oltchim în faliment.

La CE Hunedoara lucrurile stau rău de ceva mai multă vreme. Complexul energetic a apărut în anul 2013, prin fuziunea termocentralelor Mintia-Deva şi Paroşeni, cu minele viabile din Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani (Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni).

Conform raportului administratorilor companiei, CEH a avut pierderi de peste 147 milioane de lei în anul 2013, iar datoriile depăşeau 752 milioane de lei. De menţionat şi că, la înfiinţare, CE Hunedoara a preluat şi o datorie de 70 milioane lei ale CNH.

Iniţial, potrivit calendarului de privatizări agreat de Guvernul României cu FMI, Complexul Energetic Hunedoara ar fi trebuit vândut încă din anul 2013 unui investitor strategic.

De altfel, în urma unei misiuni a FMI, în ianuarie anul trecut, în scrisoarea de intenţie către FMI, se arăta că decizia de privatizare a CE Hunedoara urma să fie adoptată până la finele lunii februarie. Dacă nu exista, însă, niciun investitor interesat, CE Hunedoara urma să intre în insolvenţă, releva scrisoarea FMI.

În prezent, se pare că nu mai există nicio variantă pentru salvarea CEH, în afară de insolvenţă.

De asemenea, în privinţa combinatului petrochimic Oltchim, şi aici lucrurile stau cât se poate de prost. Aflat în insolvenţă, nu s-a găsit niciun “doritor“ care să preia compania. Chinezii ba au zis ca vin, ba au zis că mai vor să se intereseze asupra situaţiei companiei, aşa că mai au nevoie de timp. Cert e că şi ultima amânare pentru depunerea ofertelor de preluare a combinatului, 6 iunie 2014, a trecut fără niciun rezultat. În aceste condiţii, se zvoneşte că Oltchim va intra în faliment.

Totuşi, nici CE Hunedoara, nici Oltchim “nu vor păţi nimic“ în următoarele 5-6 luni. Abia după ce vor trece alegerile din toamnă, după ce se vor aşeza apele, cele două companii vor intra una în insolvenţă, iar cealalată în faliment!


Musafir

#22010 Tensiuni la Oltchim. Foştii angajaţi ai combinatului îşi cer salariile compensatorii

2014-06-13 07:18

http://stiri.tvr.ro/tensiuni-la-oltchim--fostii-angajati-ai-combinatului-isi-cer-salariile-compensatorii_45934.html

Îmbrânceli şi huiduieli pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea, unde 150 de foşti angajaţi Oltchim au protestat pentru a doua oară săptămâna aceasta. Oamenii îşi cer salariile compensatorii pe care nu le-au primit deşi a trecut un an de când au fost trimişi acasă.

Foştii angajaţi ai combinatului ameninţă că vor cere falimentul societăţii, dacă Executivul nu va emite un act normativ prin care să le fie virate aceste sume.

Oamenii au venit de dimineaţă la Oltchim pentru a se întâlni cu reprezentanţii administratorilor judiciari.

Cum cei din conducere ezitau să-i primească, protestatarii au dat buzna în sediul administrativ al societăţii şi au provocat un scandal cu agenţii de pază.

După mai bine de două ore de negocieri, s-a ajuns la un acord. Foştii salariaţi vor solicita Guvernului plata salariilor compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă, urmând ca Executivul să recupereze banii la privatizarea Oltchim.

Administratorul special al Combinatului, Bogdan Stănescu, a promis că şi Oltchim va solicita acelaşi lucru.

Pe 24 iunie, consiliul creditorilor se va reuni pentru a cere stabilirea unui nou termen pentru scoaterea la vânzare a combinatului.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/tensiuni-la-oltchim--fostii-angajati-ai-combinatului-isi-cer-salariile-compensatorii_45934.html#sthash.EYDp4mzt.dpuf

 

video https://www.youtube.com/watch?v=xQqu7L7hUm0

Musafir

#22011

2014-06-13 07:37

Nu uitati pe 18 trebuie sa mergem la Oltchim sa afla raspunsul la cele 2 scrisorii trimise guvernului, o scrisoare a fost trimisa de conducera oltchimului si a doua de noi. Trebuie ne strangem intr un numar cat mai mare, toti avem probleme cu banii SOMAJU SE TERMINA. Trebuie sa le aratam ca nu suntem fraierii AU RAS PREA MULT DE NOI. Banii pentru salariile compensatorii au exista inca de la data concedierii dar ei au folosit acesti bani in alte scopuri, avem dovezi ca banii au existat fiecare dintre noi are pe adeverinta de la fisc sume mari incasate pe anu 2013 dar la noi nu a ajuns acei banii. NU UITATI PE 18 LA OLTCHIM.



P.S. AU RAS PREA MULT DE NOI

Musafir

#22012 UN NOU SCANDAL PE PLATFORMA CHIMICA

2014-06-13 09:22

http://vtv.ro/nou-scandal-pe-platforma-chimica/

 

http://vtv.ro/wp-content/uploads/2013/03/Oltchim-300x240.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foştii angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea intenţionează să ceară falimentul societăţii pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii, deşi a trecut un an de când au fost concediaţi. Astăzi, disponibilizaţii au rupt uşa de la intrarea în pavilionul administrativ pentru a ajunge la conducerea societăţii. Unul dintre directorii Oltchim a scăpat cu greu din mâinile disponibilizaţilor.

video: https://www.youtube.com/watch?v=17UAFmFFS6c


Musafir

#22013

2014-06-13 09:50

Pe 18 iunie ne intalnim la Oltchim.Daca nu se rezolva nimic,exista si alte metode,neconvenabile pentru unii.


Musafir

#22014 Ne iau la MISTO - va ofer definitia SCRIB - CONDUCEREA NESIMTITA OLTCHIM

2014-06-13 09:51

#22012: - UN NOU SCANDAL PE PLATFORMA CHIMICA

SCRIB, scribi, s. m. 1. (La vechii egipteni) Funcționar inferior având atribuții de contabil și de copist. 2. Persoană care redacta sau copia acte. 3. Scriitor sau gazetar fără valoare, de obicei aservit unui partid politic. 4. Cărturar la vechii evrei care tălmăcea cărțile lui Moise și interpreta poporului nomele juridice. — Din fr. scribe, lat. scriba.
Sursa:
DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

SCRIB, scribi, s. m. 1. (La vechii egipteni) Funcționar inferior având atribuții de contabil și de copist. 2. Persoană care redacta sau copia acte. 3. Scriitor sau gazetar fără valoare, de obicei aservit unui partid politic. 4. Cărturar la vechii evrei care tălmăcea cărțile lui Moise și interpreta poporului normele juridice. – Din fr. scribe, lat. scriba.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

scrib s. m., pl. scribi
Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

SCRIB s. 1. (IST.) diac, grămătic, logofăt, pisar, scriitor, uricar. (~ în cancelariile din țările române.) 2. copist, (înv.) prescriitor, (depr.) conțopist. (Era ~ la prefectură.) 3. (rar) scribăreț. (~ la un ziar.)
Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

SCRIB ~i m. 1) înv. Funcționar de cancelarie, care redacta și copia acte; copist; pisar. 2) depr. Condeier (scriitor, gazetar) fără valoare. /<fr. scribe, lat. scriba
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

SCRIB s.m. 1. Copist și alcătuitor de acte la diferite popoare. ♦ Cărturar, jurist, învățat care tălmăcea poporului normele de drept (la vechii evrei). 2. (Peior.) Scriitor, gazetar lipsit de valoare, de personalitate. [Cf. fr. scribe, lat. scriba < scribere – a scrie].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

SCRIB s. m. 1. copist și alcătuitor de acte la diferite popoare. ◊ (la vechii evrei) cărturar, jurist, învățat care tălmăcea poporului normele de drept. 2. (peior.) scriitor, gazetar lipsit de valoare. (< fr. scribe, lat. scriba)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

scrib s. m., pl. scribi
Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

scrib m. 1. cărturar (în sfânta Scriptură); 2. fig. copist, scriitor (cu o nuanță peiorativă).
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

* scrib m. (fr. scribe, d. lat. scriba, scriitor, copist). Iron. Scriitoraș mercenar pe la jurnale. La vechiĭ Evreĭ, cărturar știutor de legĭ.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#22015

2014-06-13 10:21

Daca cei care ati fost la Consiliul Judetean(in sala de sedinte), cand au venit Administratori judiciari si Cacaconducerea de la Oltchim,reamintiti-va din discutiile avute (sterile de altfel)imi iese in evidenta o fraza ,cand s-a pus in discutie ca bani sa fie platiti de la Guvern sau Ministerul Muncii ,iar raspunsul unuia din administatori a fost "NU SE POATE acum Romania face parte din UE si s-ar considera ajutor de stat ca noi nu intelegem actuala legislatie,BLA-BLA-BAAA, etc.".Si acum imi pun o intrebare, oare la CFR daca se fac disponibilizari(dupa cum se anunta din iulie 2014 de catre Sova)a 2500 de salariati cu plata de salarii compensatori, de pana la 24 de salarii, oare cum dracu SE PLATESC SALARII COMPENSATORI de la Ministerul Muncii, NU se incalca legislatia.Oameni buni, voi nu realizati ca santem pacaliti,aburiti,fraieriti de aceasta gasca politica care se numesc administratori judiciari in frunte cu guvernul Romaniei si cu Ponta,iar factori locali atat Prefectura cat si Consiliul Judetean sant partasi la aceasta manipulare ,minciuna si "MARE PRIVATIZARE", nu realizati ca am mai fost aburiti cel putin 2 luni cu aceasta lista trimisa la guvern ,iar o alta abureala cu cererea FALIMENTULUI Oltchimului, oare cine DRACULUI din judecatori Romaniei are curajul sa se pise impotriva Guvernului si sa ne accepte noua DISPONIBILIZATILOR, cererea UMILA de faliment a Oltchimului ,chiar nu relizati cat de mici am devenit.

Musafir

#22016

2014-06-13 10:37

Nu se mai poate cu hotiiiii astia ne mint tot timpu. Daca ii lasam in zilele ce urmeaza noi vom avea de pierdut nu ei.

Musafir

#22017 Re: sa fim uniti

2014-06-13 10:57

#22016: Musafir -  

 In tara asta numai cu scandal si galagie poti sa-ti iei drepturile legale. Daca ei nu se simt e normal ca noi sa facem cat mai multa galagie- numai la asa ceva devin sensibili. Deci nu trebuie lasati, sa dea o data sigura cand se vor da banii sau FALIMENTUL.


Musafir

#22018 Re: Re: Re: Groparii Oltcimului

2014-06-13 11:12

 

#21992: - Re: Re: Groparii Oltcimului Au mai fost manipulari si exista manipulari ca voi NU STITI LEGEA SI CE SA CERETI, nu poate Oltchim sa  spuna nu avem pentru ca banii apar, nu poate Oltchim sa spuna asteptati, pentru ca noi suntem in 2014, actele arata ca au fost impozitati bani pe anul 2013 si virati pilon II pensii private, noi suntem in 2014, NU PUTEA OLTCHIM SA SPUNA NU, deoarece NU pentru ei nu exista la momentul asta, nici sa vedem sau mai asteptati, ei fiind OBLIGATI PRIN LEGE SA ACHITE. Ca vindea autoturismul lui Ghioca pe care este sofer, sau vindea scaunul si mobila din pavilion Smeu, nu mai era smeu, ci era executat pentru banii nostri, ca asa vrem noi, deoarece  suntem PRIORITARI pe lege. Sa ne prezentam cu executor judecatoresc acolo, nu cu pumnii, asa cum fac si bancile impotriva noastra  si ne preseza pe noi pana achitam tot.


#22014 Ne iau la MISTO - va ofer definitia SCRIB - CONDUCEREA NESIMTITA OLTCHIM

2014-06-13 10:51

 

#22012: - UN NOU SCANDAL PE PLATFORMA CHIMICA

NE CUNOSTEM DREPTURILE SI LEGILE NE OFERA DREPTATE CU ACTELE SI STAMPILELE PLUS SEMNATURILE LOR SI ALE STATULUI ROMAN, SA NE DEA BANII.

#21998 Re:

2014-06-12 19:

#21997: UNITII PANA LA CAPAT -

Si mai grav, din cauza lor nu beneficiem de reduceri la caldura la iarna, sau sa luam lemne pentru la iarna, copiii nu primesc la facultati drepturile lor, deoarece aparem ca noi avem bani....si multe alte cazuri peste tot unde ne cer hartii de la fisc. NOI SUNTEM VICTIMELE lor. Daca justitia vede si mai au o firmitura de cinste in ei, sa aplice DREPTATEA.

NOI SUNTEM PAGUBITII, NOI SUPORTAM PEDEAPSA CA AM INCASAT BANI DOAR IN HARTII FARA SA FI SEMNAT CEVA  SAU SA AVEM HARTII DE PRIMIRE A BANILOR ( NU NI S-A ADUS NICI MACAR LA CUNOSTINTA PERSONAL DE CE S-A INTAMPLAT CU BANUL NOSTRU ), AM AFLAT DEOARECE AVEAM NEVOIE DE LA ANAF DE HARTII SI PILONUL II PENSII CARE NE VINE CU GRAFIC TABELAR PE ANUL CURENT COTIZARILOR LA PENSIE PRIVATA, NOI ACUM NU NE VICTIMIZAM CI NE CEREM BANII NOSTRI, SA RASPUNDA  PENAL CEI CARE NE-AU FURAT BANII!!!!!!!!!!!!!!!! ACUM NU MAI ESTE VORBA DE SUSPICIONARE, ESTE REALITATE PURA A FAPTELOR, BANII NU SUNT LA NOI.

 

SA NE VIREZE BANII NOSTRI URGENT IN CONTURI SAU PRIN POSTA, ATUNCI SEMNAM DE PRIMIRE.


Musafir

#22019 Re: Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

2014-06-13 12:50

#21957: - Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/03dd0bc72379e036b7440fe8cf6798b3_...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%201.jpg...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%201%201.jp...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%202.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOCEA VÂLCII vă prezintă dovezi covârşitoare că din combinatul chimic Oltchim se vinde fier vechi. După a doua încercare ratată de privatizare a combinatului chimic Oltchim, atât salariaţii, cât şi cei disponibilizaţi nu mai au nicio speranţă că ceea ce a fost odată perla chimiei româneşti nu va ajunge la fier vechi. De fapt, încet, încet din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după ce fostul manager Constantin Roibu a fost înlăturat.

De curând, am intrat în posesia a două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Aşteptăm explicaţii publice din partea Ministerului Economiei în privinţa celor două contracte şi poate cei care conduc acum combinatul reuşesc să ne răspundă la câteva întrebări de bun simţ:

• de ce se vinde din combinat fier vechi, dacă se trâmbiţează peste tot că se doreşte privatizarea combinatului?

• unde a dispărut secţia de apă distilată?

• ce cantităţi de fier vechi au fost vândute şi ce s-a întâmplat cu banii încasaţi din vânzare?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-13 13:08


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-13 13:20


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-13 14:07


AI DREPTATEEEE,TE SALL.FOTA

#22023 Re: AU RIS DE VOI,ACUM URMAM NOI ,SPER CA INTELEGI,,,

2014-06-13 14:14

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-13 14:16


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-13 14:36