Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21476 Re: platile compensatorii NU sunt la masa credala

2014-06-01 18:55

#21474: - platile compensatorii sunt la masa credala

POT PARTICIPA LA MASA CREDALA, EI AVAND ALTE SUME (CAS si banci plus alte drepturi salariale)  DETURNATE PE TIMPUL LUI BALAN DE LA CET SI INTRODUSE DE PIPEREA PE DECLANSAREA INSOLVENTEI, PLATILE COMPENSATORII CONFORM ANAF, PILON II PENSII, FLUTURAS SI ALTE ACTE, AU FOST INCLUSE IN REGIM DE PLATA LA DATA DESFACERII CCM CONFORM CU LEGEA IN VIGOARE SI LEGEA INSOLVENTEI ACESTIA AVAND REGIM DE CREANTA SI ACHITARE CATRE DISPONIBILIZATI PE ATRIBUTIUNILE LEGALE SI CARE NU LE-A INDEPLINT SOCIETATEA DE A LICHIDA SI MINIMIZA DATORIILE CATRE CREDITORI, PRINCIPALI DE DREPT FIIND DISPONIBILIZATII SI TRECUTI CAP DE LISTA LA ACHITARE, CEEA CE S-A INTAMPLAT SCRIPTIC,  BANII NU AU AJUNS LA DISPONIBILIZATI.

LA MASA CREDALA SE DISCUTA LEGAL SI CU PRIORITATI DE ACHITARE A CREANTELOR, PRIMII FIIND DISPONIBILIZATII.

 


Musafir

#21478

2014-06-01 19:10

https://www.bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=OLT&t=3

13.08.2014 Rezultate financiare semestriale 2014
12.11.2014 Rezultate financiare trimestrul III 2014

Data Evenimente din trecut Perioada
17.02.2014 Rezultate financiare preliminare 2013
29.04.2014 AGA Ordinara Anuala 2014
29.04.2014 Raport anual 2013
14.05.2014 Rezultate financiare trimestrul I 2014

http://www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/raportari-curente/2013-1

 

2013


2014


Musafir

#21480 Re:

2014-06-01 19:27

#21478: -

Da buna trimiterea dar cine sa citeasca!

Cititi si vedeti:
- Oltchimul in trimestrul IV / 2012 - sub conducerea lui Mihai Balan, clanul Coclet, clanul Spiru - Ciobescu, Talpasanu, V. Popescu acompaniati la tambal si la vuvuzeaua PCC-ului de catre lautarul Cernev - CRESTEREA DATORIILOR CU CCA. 200 MILIOANE DE EURO;
- Oltchimul in anul 2013 - sub conducerea lui Piperea & Balan, Stanescu, clanul Spiru - Ciobescu, Talpasanu, V. Popescu acompaniati la tambal si la vuvuzeaua PCC-ului de catre lautarul Cernev - PIERDERI DE CCA.  200 MILIOANE DE EURO.


Musafir

#21481 Prefectul incearca sa-i duca cu zaharelul pe protestatarii de la Oltchim

2014-06-02 06:04

http://www.impactreal.ro/2014060116927/Prefectul-incearca-sa-i-duca-cu-zaharelul-pe-protestatarii-de-la-Oltchim.html

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a solicitat joi celor aproximativ o sută de disponibilizaţi de la Oltchim care protestează acte doveditoare prin care să argumenteze că "au fost sau nu" plătiţi în momentul disponibilizării lor. „M-am întâlnit cu foştii angajaţi ai combinatului care au afirmat cu fişele fiscale personale că Oltchim ar fi achitat plăţile compensatorii, dar că ei nu au primit nici un ban din aceste plăţi. Oamenii susţin că impozitul care apare pe fişa fiscală denotă faptul că ei ar fi beneficiat de aceste sume, dar în realitate nu au fost onorate. Oamenii au fost la Parchet şi la DIICOT , iar eu le-am cerut de urgenţă să îmi aducă dovezi concrete care să le susţină această afirmaţie destul de gravă din punctul meu de vedere. Dar dumnealor dacă pot dovedi acest lucru eu voi informa de urgenţă Guvernul care din instituţiile abilitate să facă cercetări în cauză", a afirmat prefectul de Vâlcea.

Directorul economic al Oltchim: „Salariaţilor li s-au calculat drepturile băneşti la disponibilizare”

Directorul economic al SC Oltchim, Alin Smeu, spune că, în respectivele fişe fiscale, „impozitele trecute sunt datorii în contul plăţilor compensatorii şi nu plăţi achitate”. „O dată cu disponibilizarea celor 900 de salariaţi în anul 2013 acestora li s-au calculat drepturile băneşti potrivit contractului colectiv de muncă. Aceste drepturi au fost declarate la impozite şi taxe pentru a fi trecute ca datorii înregistrate faţă de salariaţi. Salariaţii au primit o adeverinţă în care li s-a menţionat valoarea netă pe care urmau să o primească. În fişele fiscale ale acestor oameni nu sunt trecute impozite ca şi cum ar fi plătite, ci este o raportare a acestor datorii pe care societatea le are de achitat”, a precizat Alin Smeu. Directorul DGFP Vâlcea, Gheorghe Gogârnoiu, a declarat că, „într-adevăr angajatorul a achitat impozite pentru plăţile compensatorii dar nu ştie dacă acestea au fost alocate combinatului”.
Gogârnoiu spune că există un articol de lege prin care "angajatorul are obligaţia de a plăti impozite şi pentru venituri încasate, dar şi pentru venituri care urmează a fi încasate".
Aproximativ o sută de disponibilizaţi au protestat joi în faţa sediului DGFP Vâlcea, solicitând lămuriri cu privire la mai multe sume trecute în fişele fiscale, după care au mers la DIICOT unde au ales să se pună o plângere penală împotriva conducerii Oltchim. În anul 2013, 969 de salariaţi au fost concediaţi colectiv, urmând ca aceştia să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, salarii compensatorii.
În urma protestelor din primăvara acestui an, în care oamenii solicitau plata acestor salarii compensatorii, reprezentanţii statului şi ai conducerii combinatului le-au răspuns că aceste plăţi sunt trecute la masa credală, Oltchim aflându-se în insolvenţă din ianuarie 2013, şi că urmează să le fie achitate în momentul privatizării combinatului.
Oltchim ar urma să fie privatizat pe 6 iunie. -

Protestele au ajuns la DIICOT


Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au pichetat, joi , sediile Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP)Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii pe care le-a raportat la FISC drept încasate şi impozitate. La prima oră, aceştia au cerut şi au primit de la DGFP Vâlcea adeverinţe fiscale cu veniturile impozabile şi impozitate pe anul 2013. Apoi au solicitat procurorilor DIICOT Vâlcea să investigheze această situaţie. Mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, acuză ilegalităţi în atribuirea salariilor compensatorii pe care nu le-au primit, dar despre care susţin că în documentele ANAF apar ca încasate şi impozitate. Unii dintre ei au de ălătit sume foarte mari, care depăşesc 8000 – 10.000 de lei.
În urmă cu o săptămână, disponibilizaţii de la Oltchim au organizat o serie de proteste în faţa sediului Prefecturii din Vâlcea solicitând achitarea plăţilor compensatorii care le-au fost promise în 2013 în momentul concedierii colective.
Reprezentanţii statului, prefectul de Vâlcea cât şi conducerea Consiliului Judeţean, le-au transmis acestora că plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, Oltchim în insolvenţă din ianuarie 2013, şi că urmează să le fie achitate acestora în momentul privatizării combinatului.

Termenul pentru licitaţie, 6 iunie

Ministrul Constantin Niţă spune că investitori interesaţi de Oltchim mai pot deşune ofertele şi să participe la licitaţia organizată pe 6 iunie. „ La Oltchim , până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesaţi să investească în această companie sunt invitaţi să o facă. Să cumpere caietul de sarcini şi să participe la licitaţia organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii şi preţul încasat va merge către plata creanţelor pe care Oltchim le are la ora actuală", a spus Constantin Niţă. În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o menţină şi să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim. „Dacă investitorii sunt interesaţi să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria şi o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care şi-au exprimat intenţia de a participa la licitaţie condiţionat de vânzare la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a subliniat Niţă.

Musafir

#21482 In aceasta saptamana se va semna contractul de privatizare a Oltchim cu consortiul din China

2014-06-02 06:06

http://www.impactreal.ro/2014060116935/In-aceasta-saptamana-se-va-semna-contractul-de-privatizare-a-Oltchim-cu-consortiul-din-China.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim_122341.jpg...

Vineri, 30 mai 2014, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea a anunţat că, în cursul acestei săptămâni, administratorii judiciari şi Ministerul Economiei vor semna contractul de privatizare a societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea cu consorţiul de firme chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum. „Sunt şanse mari ca, zilele acestea, să se încheie aşteptarea de la SC Oltchim SA. Miercuri, ministrul Economiei, domnul Niţă, întrebat de premierul Victor Ponta care este situaţia de la combinatul chimic vâlcean, a dat asigurări că, în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), o companie din China va semna pentru preluarea pachetului de la SC Oltchim SA şi mai ales pentru păstrarea celor 2.400 de angajaţi. Eu cred că asta va fi cea mai bună veste pentru vâlceni.”, a spus Ion Cîlea. Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru privatizarea Oltchim expiră vineri, 6 iunie 2014, urmând ca licitaţia propriu-zisă să aibă loc marţi, 10 iunie 2014. În toamna anului trecut, administratorii judiciari ai societăţii au semnat o scrisoare de intenţie cu reprezentanţii consorţiului de firme chinez Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, care erau interesaţi de preluarea combinatului chimic vâlcean. Prin acest document, reprezentanţii SC Oltchim SA se angajau să asigure companiilor din China cele mai bune condiţii de transparenţă, tratament nediscriminatoriu şi concurenţial în procedura de vânzare a întreprinderii. Semnarea de la Ministerul Economiei a urmat la scurt timp după vizita de documentare întreprinsă de partea chineză în România, la sfârşitul lunii octombrie 2013, fapt care a arătat interesul ambelor părţi pentru procesul de privatizare a SC Oltchim SA. Companiile chineze şi-au arătat, de asemenea, interesul pentru preluarea Rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom, Ministerul Economiei asigurând partea chineză de sprijinul său în facilitarea negocierilor privind funcţionarea integrată a SC Oltchim SA cu rafinăria de la Piteşti.

Junlun Petroleum Limited are peste un deceniu de dezvoltare


Compania Junlun Petroleum Limited este o firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice, cu adresa la Camera de 5-3B Donghai Garden, Futian District, Shenzen, Republica Populară Chineză, şi dispune de expertiză tehnică corespunzătoare şi personal profesionist, având experienţă relevantă în extragerea cu succes şi recuperarea de petrol din bloc petrol dens. Junlun Petroleum este specializată în producţie, cercetare tehnică şi servicii de petrol şi minerit minereuri metalice, fiind una dintre companiile energetice internaţionale de specialitate. Cu tehnologia de lider în recuperarea de petrol greu din lume, producţia anuală de petrol greu a companiei Junlun Petroleum Limited a ajuns la 50.000 de tone în ultimii doi ani, iar în următorii trei ani, producţia anuală de petrol greu este de aşteptat să depăşească 200.000 de tone. În 2012, Junlun Petroleum Limited şi Petronas Malaezia (compania de petrol naţional) au semnat un acord de cooperare pentru extracţia de petrol greu şi uleiuri minerale. Din 2013, compania Junlun Petroleum Limited promovează un set complet de servicii tehnice în exploatarea petrolului greu şi extracţie în câmpuri petroliere, dezvoltate în cinci ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv Malaezia. În extracţia de minereuri metalice (inclusiv aur, metale preţioase şi metale neferoase), Junlun Petroleum Limited a fuzionat cu firma Guizhou Huajin Mining Limited, care este specializată în exploatare de minereuri metalice, design, producţie, topire şi vânzări. În 2011, Junlun Petroleum şi Guizhou Huajin Mining au fost licenţiate în minerit pe o suprafaţă de 20 de kilometri pătraţi (exploatare) şi 120 de kilometri pătraţi (explorare). Cu peste un deceniu de dezvoltare, Compania Junlun Petroleum Limited a stabilit o cooperare pe termen lung şi un parteneriat cu experţi din Institutul de Ştiinţe de Tehnologiile Energetice din cadrul Academiei din China, cu firmele PetroChina şi Sinopec, precum şi cu Ministerul Industriei din China. Prin eforturi neîncetate, Junlun Petroleum a devenit un grup gigant în domeniul petrolului şi uleiurilor din nisipuri grele şi în sectoarele: energetic, gaze de şist, extracţia cărbunelui, cercetare tehnică, servicii tehnice, precum şi în proiectele de rafinare a petrolului şi de suport tehnic. În urmă cu un an, Xie Changqing, preşedintele Junlun Petroleum, a fost invitat să participe la al 3-lea forum de afaceri româno-chinez şi a avut convorbiri oficiale cu Constantin Niţă, pe atunci ministrul pentru Energie. Niţă a invitat compania Junlun să investească în domeniul industriei petroliere din România, în special la OMV Petrom şi SC Oltchim SA.

Baota Petrochemical Group are active de peste 1,5 miliarde de euro


Compania Baota Petrochemical Group este deţinută integral de Ningxia Baota Petrochemical Group Limited, ca o corporaţie de afaceri de bază, specializată în rafinarea petrolului şi industria petrochimică. Firma are o bază de producţie de rafinare în petrochimie în zona Ningdong şi o bază a industriei chimice în zona Ningxia, care este una dintre cele 13 baze naţionale ale industriei chimice. În anul 2010, guvernul din China a aprobat pentru Baota Petrochemical Group construirea unor capacităţi de producţie de 5 milioane de tone de produse petrochimice, iar proiectul a fost inclus în planul general de dezvoltare a zonei Ningdong din China. De asemenea, lucrările de construcţie şi de transformare tehnologică a fost incluse în proiectele de construcţie cheie ale guvernului regiunii, iar unul dintre proiecte s-a dezvoltat în Ningdong. Compania Baota Petrochemical Group are active totale în valoare de peste 1,5 miliarde de euro şi circa 9.000 de angajaţi. Societatea are următoarele capacităţi de producţie: prelucrare primară a produselor petrochimice de 5 milioane de tone; capacitate de prelucrare secundară de cracare catalitică de 3 milioane de tone; fracţionare pe gaz de 720.000 de tone; prelucrare propilenă-polipropilenă/MTBE de 30.000 de tone; prelucrare GNL de 30.000 mc. Echipamentele de prelucrare ale companiei Baota Petrochemical Group includ următoarele procese de fabricaţie: reformarea catalitică, hidrogenare, izomerizare, alchilare, eterificare, aromatizare şi echipamente de protecţie a mediului, cum ar fi de desulfurare de absorbţie, stripare a apelor acide, de recuperare a sulfului, de tratare a apei biochimice sau desulfurare a gazelor uscat. Capacităţile de depozitare a ţiţeiului şi uleiului rafinat ale Baota Petrochemical Group ajung la 13 milioane de tone, cu un depozit comercial la nivel de stat de produse petroliere. Trei linii de cale ferată fac capacitatea de încărcare-descărcare şi transport să ajungă la 9 milioane de tone. Peste 310 camioane-cisternă sunt utilizate în transportul de produse chimice periculoase. După finalizarea investiţiilor derulate de Baota Petrochemical Group, capacitatea de stocare va creşte cu 2 milioane de tone, iar transportul va creşte cu 4 milioane de tone. Compania are 115 de staţii de benzină, o companie de GNL, două departamente pentru vânzarea de produse petroliere şi două companii de vânzare a produselor petroliere a gazelor, petrol şi gaze naturale de dezvoltare a companiei, o companie de depozitare şi de transport, o companie de explorare a resurselor, o firmă de camioane, o companie de logistică şi două de rafinare a bazelor de producţie. Compania a colaborat cu gigantul China Petroleum, care lucrează împreună pentru a exporta petrol rafinat în Mongolia. Echipamentul de producţie din fabrica de aditivi din Nangliang a fost aprobat pentru casare. De-a lungul ultimilor ani, compania a acordat foarte mare atenţie protecţiei mediului şi producţiei curate. Transformarea industriei chimice în aval a fost eliminată prin industria petrochimică şi procesul de olefină. O nouă rundă de transformare tehnologică este în curs de implementare în bazele de producţie. La baza de la Ningxia va fi construit un grup de protecţie a mediului pentru industria petrochimică, în timp ce baza de la Ningdong se va axa pe energie, pe o suprafaţă de 8,3 kilometri pătraţi. Baota Petrochemical Group va accelera eforturile de a aprofunda dezvoltarea industrială şi restructurarea, prin dezvoltarea următoarelor produse sau capacităţi: creşterea capacităţii cu 1,2 milioane de tone pentru proceduri catalitice; aromatizare GNL; extracţie aromatice; alchilare; xilen; izomerizare; precum şi facilităţi legate de produse chimice fine şi de materii prime textile.

SC Oltchim SA va închiria instalaţia de procesare şlam


În data de 16 iunie 2014, conducerea SC Oltchim SA va organiza o licitaţie în vederea atribuirii contractului de închiriere a instalaţiei de procesare a şlamului. Şlamul rezultat în urma procesării apelor menajere şi industriale uzate în staţia de epurare biologică a SC Oltchim SA va fi procesat şi eliminat ulterior de pe amplasament de beneficiar. Eliminarea şlamului din instalaţie este o condiţie obligatorie pentru desfăşurarea procesului tehnologic de epurare a apelor uzate. Caietul de sarcini tratează închirierea unei instalaţii de procesare a şlamului colectat în îngroşătorul de nămol al staţiei de epurare biologică, astfel încât turta rezultată să se încadreze în categoria de deşeuri nepericuloase. Şlamul rezultat va fi analizat şi tratat suplimentar, dacă este cazul, pentru încadrarea acestuia ca deşeu nepericulos conform Ordinului nr. 95/2005. Şlamul tratat va fi depozitat pe amplasamentul staţiei de epurare biologică, în spaţii special amenajate. Fondul anual de timp este de 8.000 de ore pe an. Achiziţia se referă la asigurarea serviciilor de închiriere a instalaţiei de procesare şlam (nămol) pentru procesarea şlamurilor rezultate în urma procesului de epurare a apelor uzate în staţia de epurare biologică, conform condiţiilor minime prevăzute în caietul de sarcini. Eliminarea acestui şlam din instalaţie este o condiţie obligatorie pentru desfăşurarea procesului tehnologic al SC Oltchim SA de epurare a apelor uzate. Cantitatea de şlam estimată este de 28.000 tone/an, respectiv 56.000 de tone în doi ani. Durata contractului este de 24 de luni de la data semnării. Operatorul economic care va participa la licitaţie are obligaţia de a vizualiza amplasamentul pe care se va desfăşura activitatea, de a preleva şi analiza probe din şlamul care va fi procesat, în scopul elaborării tehnologiei de tratare. Termenul pentru desfăşurarea activităţilor menţionate este cinci zile de la publicarea documentaţiei de achiziţie. Operatorul economic va transmite la SC Oltchim SA, prin propunerea tehnică, prezentarea instalaţiei; consumurile specifice de utilităţi raportate la tona de şlam tratat; dar şi suprafaţa de teren necesară pentru instalarea echipamentelor şi a vaselor colectoare. De asemenea, operatorul economic are obligaţia să transmită beneficiarului următoarele documentaţii care, potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, vor fi necesare obţinerii autorizaţiei de construire: documentaţie pentru obţinerea certificatului de urbanism, în termen de cinci zile de la semnarea contractului (vor fi puse la dispoziţie de către SC Oltchim SA, planul cadastral al staţiei de epurare în format electronic şi planul de încadrare în zonă, format pe hârtie); documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism (avizul de sănătate şi acordul de mediu), în termen de cinci zile de la obţinerea certificatului de urbanism; documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, în termen de cinci zile de la obţinerea avizelor şi acordurilor conform certificatului de urbanism. Cel care va câştiga licitaţia mai trebuie să transmită beneficiarului documentaţia tehnică de execuţie a lucrărilor cerute pentru derularea contractului la limita de baterie, precum şi să asigure şi să monteze pe amplasament instalaţia de procesare a şlamului.


Musafir

#21483 Săptămână crucială pentru Oltchim

2014-06-02 06:09

http://www.evz.ro/saptamana-cruciala-pentru-oltchim-.html

 

http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-03/08_oltchim__libertatea-46...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Investitorii interesați de preluarea combinatului de la Râmnicu Vâlcea au termen până vineri, 6 iunie 2014, să depună ofertele. Până atunci, administratorul judiciar, alături de alți reprezentanți ai Oltchim se află într-o vizită în China, pentru a negocia obținerea unei linii de finanțare.

Banii vor fi folosiți pentru asigurarea capitalului de lucru, au declarat pentru EVZ surse apropiate de negocieri. „Dacă investitorii chinezi vor fi dispuși să finanțeze activitatea curentă a combinatului, există mari șanse să depună și oferta de preluare, până pe 6 iunie”, au precizat sursele citate.

Privatizare cu repetiție

În iunie, statul încearcă vânzarea combinatului de la Vâlcea pentru a patra oară în acest an, după ce termenele din ianuarie, martie și mai au fost decalate. În prezent, se pare că un singur concurent a rămas în cursă, respectiv un consorțiu format din companii chineze, care dorește preluarea combinatului la pachet cu rafinăria Arpechim.

Numai că, până acum, statul a tot amânat preluarea rafinăriei de la Petrom. Însă, tranzacția ar putea fi perfectată în aceeași zi cu vânzarea Oltchim, potrivit sindicatelor.


Musafir

#21484 Re: Gheorghe Piperea

2014-06-02 06:32

#21439: - Gheorghe Piperea

PS Plec in China o săptămână. Pentru Oltchim.

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/s403x403/10374027_7367123830...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=nf

 

Incepind de azi pina joi, inclusiv, voi fi plecat in China. Din cite am inteles, acolo nu se practica Facebook. Frenzii care vor sa imi comunice ceva, fie in public, fie in privat, sunt rugati sa imi scrie la secretariat@piperea.ro. Dar numai daca e urgent si important. Hater-ii mei pot lua o pauza de 4 zile.

 

traducere:


Hater = persoană stăpânită de mânie


Musafir

#21485 Președintele CJ Vâlcea îi așteaptă pe chinezi la Oltchim

2014-06-02 06:50

http://www.voceavalcii.ro/2014060221752/Presedintele-CJ-Valcea-ii-asteapta-pe-chinezi-la-Oltchim.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/5edcecc27a370ab113a7e5f3b8cd77d5_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deşi ultimul termen de privatizare al combinatului chimic Oltchim este 6 iunie a.c., până acum nicio companie nu a cumpărat caietul de sarcini. Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013, lucrează sub capacitate şi a trimis în şomaj peste 1.000 de angajaţi. Cu toate acestea, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, este optimist şi aşteaptă să se întâmple o minune. "Trebuie să menţionez că sunt şanse mari ca săptămâna viitoare să se încheie aşteptarea de la Oltchim. Ieri, domnul ministru Niţă, întrebat de premierul Victor Ponta care este situaţia de la combinatul vâlcean, ministrul a dat asigurări că în cursul săptămânii viitoare, o companie din China va semna pentru preluarea pachetului de la Oltchim şi mai ales păstrarea celor 2.400 de angajaţi. Eu cred că asta va fi cea mai bună veste pentru vâlceni", a declarat Ion Cîlea.


Musafir

#21486

2014-06-02 09:06

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/27310-ion-cilea-zice-c-oltchim-va-fi-cumprat-de-chinezi.html

"Ion Cîlea anunţând trei veşti bune. Una este realizată pentru că este vorba de alocarea prin ordonanţă de Guvern a sumei de 170 de miliarde lei către CET Govora, banii reprezentând arierate ale Oltchim către societatea aflată în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea. O altă veste dată de Ion Cîlea este cum că ministrul Economiei l-ar fi anunţat că în curând se va semna contractul cu chinezii pentru privatizarea Oltchim. De fapt, informaţia este luată din şedinţa de Guvern în care premierul Victor Ponta l-a întrebat, chipurile, pe ministrul Economiei ce e cu informaţia cum că Oltchimul va fi cumpărat de chinezi, apărută pe internet, iar acesta i-a confirmat de faţă cu toată lumea că se va bate palma cu consorţiul de firme din China. "

Musafir

#21487 Re:

2014-06-02 09:55

#21486: -

Cilea la CET sunt banii disponibilizatilor????!!!!!!!!!!!!! a doua oara cand ne deturnezi banii catre CET Rm. Vl.

"Ion Cîlea anunţând trei veşti bune. Una este realizată pentru că este vorba de alocarea prin ordonanţă de Guvern a sumei de 170 de miliarde lei către CET Govora..."

ia de la MARGELATU cerneve[cra, crau, bau

#21488 pai tambalagiul ce face acum?sa citeasca futul in haripa ca e inCM

2014-06-02 10:00

Musafira

#21489 Re: pai tambalagiul ce face acum?sa citeasca futul in haripa ca e inCM

2014-06-02 10:54

#21488: ia de la MARGELATU cerneve[cra, crau, bau - pai tambalagiul ce face acum?sa citeasca futul in haripa ca e inCM

esti prost informat, d-nul CERNEV nu este in CM este la serviciu, sanatos si voios....

vai de mama ta tambalagiule ce te asteapta

#21490 LA SERVICII DE CAFEA,CEAI,TUICA SAU ROM,ca tot e CIOARA

2014-06-02 11:06


Musafir

#21491 NEWS ALERT: DIICOT intră pe fir în ÎNŞELĂCIUNEA salariilor compensatorii de la OLTCHIM (FOTO-VIDEO)

2014-06-02 12:32

http://www.voceavalcii.ro/2014060221766/NEWS-ALERT-DIICOT-intra-pe-fir-in-INSEL%C4%82CIUNEA-salariilor-compensatorii-de-la-OLTCHIM-FOTO-VIDEO.html


Peste 260 de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat luni, 2 iunie a.c., în faţa sediului Parchetului Judeţean Vâlcea faţă de ilegalităţile privind salariile compensatorii pe care foştii salariaţi nu le-au primit, dar care apar ca încasate în adeverinţele de venit eliberate de ANAF Vâlcea. Toţi cei 260 de foşti salariaţi au semnat plângerea penală.

Liderul disponibilizaţilor, Ion Ţoanţă, alături de alţi câţiva, au depus la DIICOT Vâlcea o plângere penală împotriva actualei conduceri a combinatului, pe care ei o consideră vinovată de situaţia creată cu salariile compensatorii. În faţa DIICOT Vâlcea aşteptau disponibilizaţii răspunsuri, iar Ion Ţoanţă i-a asigurat că oamenii legii vor face dreptate în acest caz.

„Cei de la DIICOT au primit documentele, le-au înregistrat. Este o sesizare prin care noi suspicionăm faptul că fondurile au fost folosite în alte scopuri. Nu vom mai face acţiuni de genul ameninţări cu greva foamei sau ne dăm foc cu benzină. Acum vom acţiona pe căi legale, casa de avocatură ne va învăţa ce să facem. Joi avem şi o întâlnire cu o casă de avocatură, Cioană din Craiova, specializată în insolvenţe şi care-i reprezintă şi pe salariaţii de la Hidroelectrica. Întâlnirea va avea loc în parcul Mircea cel Bătrân. O chestiune foarte gravă: acum se eliberează adeverinţe pe zero, spunând că au primit indicaţii de la Oltchim" – a precizat Ion Ţoanţă.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=9x05U00dNxk

pe pariu ca nu se rezolva nimic cu DIICOTul?

#21492 : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

2014-06-02 12:59


Musafir

#21493 Scandalul plăţilor compensatorii de la Oltchim a ajuns la DIICOT.

2014-06-02 14:38

Scandalul plăţilor compensatorii de la Oltchim a ajuns la DIICOT. Peste 200 de foşti angajaţi au depus plângere împotriva conducerii combinatului

 

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/scandalul-platilor-compensatorii-oltchim-ajuns-diicot-200-fosti-angajati-depus-plangere-conducerii-combinatului-1_538c69f80d133766a839f7ca/index.html

 


http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/06/02/538c6ab40d133766a839ff3...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disponibilizaţii de la Oltchim sunt convinşi că societatea a încasat salariile compensatorii, dar nu le-a virat banii în conturi. Oamenii au ajuns la această concluzie după ce şi-au ridicat adeverinţele fiscale pentru anul 2013, potrivit cărora Oltchim a raportat la FISC veniturile realizate de personalul concediat şi a plătit taxe şi impozite.

Câteva sute de angajaţi disponibilizaţi anul trecut de la Oltchim au mers astăzi la DIICOT, Biroul Teritorial Vâlcea, pentru a depune o plângere împotriva conducerii societăţii. “S-a depus un denunţ, suspicionăm că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost destinate. Denunţul a fost depus în numele a 259 de disponibilizaţi. Cei de la DIICOT ne-au primit documentele, le-au înregistrat, din acest moment decizia le aparţine. Este o sesizare împotriva conducerii Oltchim, n-am nominalizat o persoană. Noi n-am încasat salariile compensatorii, iar la masa credală au intrat numai sumele care n-au fost achitate până în ianuarie 2013, când a intrat Oltchim în insolvenţă”, declară Ion Ţoanţă, unul din reprezentanţii disponibilizaţilor. În replică, administratorii combinatului din Râmnicu Vâlcea susţin într-un comunicat de presă că societatea nu a încasat un leu de la bugetul de stat pentru plata salariilor compensatorii.

"Oltchim nu a primit nicio suma de bani de la bugetul de stat sau de la alte entităţi pentru plata plăţilor compensatorii şi/sau pentru plata impozitelor şi taxelor aferente acestora; la data disponibilizării personalului, respectiv în luna iunie 2013, Oltchim SA a calculat pentru fiecare salariat în parte drepturile prevăzute în contractul colectiv de munca şi, în conformitate cu dispoziţiile legale, au fost calculate şi toate impozitele şi taxele aferente acestora (atât ale angajatilor cât si ale angajatorului) (...) Oltchim a stabilit în mod concret şi a înregistrat în evidenţa contabilă atât sumele nete datorate personalului disponibilizat, cât si impozitele şi taxele datorate de Oltchim (nu de salariaţii disponibilizaţi) la bugetul de stat, raportate prin declaraţiile transmise la Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală. Aceste sume declarate sunt sume datorate (realizate), nu sume încasate. Plata efectivă a sumelor nete datorate Oltchim personalului disponibilizat se va face conform planului de reorganizare/programului de plata a creantelor". După scandalul făcut astăzi, unii dintre foştii angajaţi au primit adeverinţe fiscale potrivit cărora nu au realizat venituri în 2013, nici din salarii. Potrivit legii, fiecare persoană concediată de la Oltchim ar fi trebuit să primească până acum între 20 000 şi 50 000 de lei, salarii compensatorii.




Musafir

#21494 Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 14:41

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/scandalul-platilor-compensatorii-oltchim-ajuns-diicot-200-fosti-angajati-depus-plangere-conducerii-combinatului-1_538c69f80d133766a839f7ca/index.html

http://media.rtv.net/image/201406/w620/oltchim_37666500_83624700.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consorţiul chinez format din BAOTA Petrochemical şi JUNLUN Petroleum ar urma să depună vineri o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului chimic vâlcean Oltchim, a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

'Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii, oxoalcool, anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului', a precizat Cernev.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea sa.

Ultimul termen anunţat oficial este cel de 6 iunie. Între timp, situaţia foştilor salariaţi care au fost disponibilizaţi în iunie 2013 şi care au solicitat plăţile compensatorii promise s-a complicat în momentul în care pe fişele lor fiscale au apărut înscrisuri prin care se menţiona că aceste plăţi au fost încasate.

În consecinţă aceştia au protestat în ultimele zile atât în faţa sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), cât şi a Prefecturii pentru a fi lămuriţi cu datele apărute pe aceste fişe.

Reprezentanţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat pe 25 noiembrie 2013, în prezenţa ministrului de atunci al Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi - Oltchim SPV şi Oltchim. Oltchim SPV a preluat activele perfomante şi a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.


Musafir

#21495 Re: : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

2014-06-02 14:52

#21492: pe pariu ca nu se rezolva nimic cu DIICOTul? - : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

Asa vorbesc unii care nu stiu ce spun, ca tine. Mai pune si tu de-un pariu in alta parte. Cand o sa vorbesti pe banii tai si munca ta, sa vi sa ne comunici, pana atunci mergi la pacanelele tale si lasa-ne pe noi...partieee, vezi sa nu-ti rupi gatul, nici zapada nu mai este.....Hai, PA!


Musafir

#21496 Sa va prezentam DIICOT

2014-06-02 15:11

http://www.diicot.ro/

http://www.diicot.ro/images/slider/4.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECTIA DE INVESTIGARE A INFRACTIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATA SI TERORISM

MINISTERUL PUBLIC
PERCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTIETIE

DIICOT este unica structură din cadrul Ministerului Public, specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

DIICOT a fost înfiinţat în anul 2004, prin Legea nr. 508/2004, în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate, frontaliere şi transfrontaliere.

DIICOT efectuează investigaţii în materia infracţiunilor grave, definite de Legea nr.39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

 

LINKURI UTILE

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie http://www.mpublic.ro
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie http://www.scj.ro
Consiliul Superior al Magistraturii http://www.csm1909.ro
Curtea Constituţională http://www.ccr.ro
Consiliul Legislativ http://www.clr.ro
Avocatul Poporului http://www.avp.ro
Institutul Naţional al Magistraturii http://www.inm-lex.ro
Şcoala naţională de grefieri http://www.grefieri.ro
Preşedintele României http://www.presidency.ro
Senatul României http://www.senat.ro
Camera Deputaţilor http://www.cdep.ro
Guvernul României http://www.guv.ro
Ministerul Justiţiei http://www.just.ro
Ministerul Economiei şi Finanţelor http://www.mfinante.ro
Ministerul Afacerilor Externe http://www.mae.ro
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor http://www.mie.ro
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative http://www.mira.gov.ro
Ministerul Apărării http://www.mapn.ro
Serviciul Român de Informaţii http://www.sri.ro
Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor http://www.onpcsb.ro
Uniunea Naţională a Notarilor Publici http://www.uniuneanotarilor.ro
Uniunea Naţională a Barourilor din România http://www.uar.ro
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului http://www.onrc.ro
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci http://www.osim.ro
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor http://www.orda.ro
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor http://www.anpc.ro
Regia Autonomă Monitorul Oficial http://www.monitoruloficial.ro
Camera de Comerţ şi Industrie a României http://www.ccir.ro
Institutul Naţional de Statistică http://www.insse.ro
Organizaţia Naţiunilor Unite http://www.un.org
Consiliul Europei http://www.coe.int
Parlamentul European http://www.europarl.eu
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) http://www.nato.int
Curtea Europeana a Drepturilor Omului http://www.echr.coe.int
Curtea Penală Internaţională http://www.icc-cpi.int
Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană http://www.secinet.org
Transparency International http://www.transparency.org
OECD (Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare) http://www.oecd.org

Musafir

#21497 Peste 200 de angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT în legătură cu neplata salariilor compe

2014-06-02 15:48

Peste 200 de angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT în legătură cu neplata salariilor compensatorii

http://www.romanialibera.ro/imagine/613x343/Peste%2B200%2Bde%2Bangaja%25C8%259Bi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.romanialibera.ro/societate/munca/peste-200-de-angajati-ai-oltchim-au-depus-plangere-la-diicot-privind-neplata-salariilor-compensatorii-337570

Peste două sute de foşti angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au protestat, luni, faţă de faptul că nu şi-au primit salariile compensatorii,susțin că au depus plângere la DIICOT întrucât suspectează că reprezentanţii combinatului ar fi primit plăţile compensatorii, însă nu le-ar fi virat către ei, informează Mediafax.

"Am primit adeverinţă fiscală de la ANAF pe anul 2013, în care se arată tot venitul nostru pe un an fiscal şi noi figurăm ca şi cum am fi primit toate plăţile compensatorii în anul 2013. Ni s-au oprit impozite. Mai mult decât atât, cei care au cotizat la pilonul doi de pensii, care au optat pentru el sau care au fost obligaţi să cotizeze, din ce am primit şi am văzut extrasele de cont, se arată că acolo ni s-au oprit. Deci dacă în cursul anului 2013, ianuarie, februarie, martie, aprilie, am mai avut nouăzeci şi ceva de lei oprit la pilonul doi, în luna iunie am avut trei sute şi ceva de lei ca pensie în pilonul doi. Am depus o plângere la DIICOT fiindcă suspicionăm că banii noştri au fost, au existat, s-au oprit impozite la stat pentru ele şi noi n-am primit banii", a declarat Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor salariaţi ai combinatului Oltchim.

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, care luni a avut o întâlnire cu şapte delegaţi din partea protestatarilor a declarat că aceştia i-au prezentat documentele cu ştampilele ANAF şi l-au anunţat că vor depune plângere la Parchet.

"După ce au venit la mine au spus că se duc la procuratură şi la DIICOT să informeze", a spus prefectul de Vâlcea.

Foştii angajaţi ai Oltchim, disponibilizaţi în vara anului trecut, au participat, în ultima perioadă, la mai multe proteste spontane, cerând autorităţilor să se implice astfel încât ei să-şi poată primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.

În 19 mai, unsprezece foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în greva foamei, însă au renunţat două zile mai târziu după ce două dintre greviste au avute nevoie de îngrijiri medicale fiindcă li s-a făcut rău.

Anul trecut aproape o mie de muncitori de la Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la un număr cuprins între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.


Musafir

#21498 SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-02 18:25

#21494: - Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

Te-ai trezit Cerneve?


Ce faci acum dai declaratii in pijama ... puslama "care este"?
Du-te bai si te culca si lasa-ne pe noi in durerea noastra.
Afara cu tine din Oltchim!
Daca mai ai tupeul sa dai declaratii spune cum te-au prins pe tine dormind in pijamale in timpul programului de lucru sau, daca ai alta versiune, ... cum te-au "lucrat" pe tine cei care "s-au inhaitat" sa te prinda dormind!

Hai curaj ... spune tot, da drumul vuvuzelei.

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- AI DORMIT SAU NU AI DORMIT, CERNEVE?
- AI FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEAI (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE TE-A PRINS SAU CONTEAZA CE-IA FACUT?
- DE CE TE-AIREFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGI DE TIMP? SA TRAGI SFORILE?
- SA ARUNCI BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.





Musafir

#21499 Re: Re: Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 18:29

SANATATE CURATA

#21500 COMUNICAT

2014-06-02 18:52

Incepind cu data de 10 iunie 2014, toti salariatii din S.C.OLTCHIM RM. VALCEA si D.P.BRADU-PITESTI,din sch. 1,2 si 3 vor presta obligatoriu dupa pauza de masa, DOUA (2) ORE DE SOMN OBLIGATORIU conform C.C.M. semnat si parafat de catre somnambulul CERNEV si S.V.O.