Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

teacher

#1426 niste amatori ordinari

2013-02-26 18:51

Bai fratilor,
Cum a iesit Roibu pe la televiziuni cu propuneri de salvare,cum au fugit meseriasii nostri la Varu'Jan sa-l asmuta. Varu' Jan de la economie a sarit imediat la atac dar a ratat lamentabil.
De la inaltimea scaunelor lor, Piperea si Varu'Jan ar trebui sa cunoasca faptul ca salariul mediu nu este egal cu fondul de salarii impartit la numarul de angajati. Asta pentru ca fondul de salarii cuprinde si taxele pe care le plateste societatea pentru fiecare salariat(adica vreo 40% din salariile efective).
Deci ar trebui sa revina Dl. Piperea si sa informeze ministrul ca salariul mediu net la Oltchim nu sare de 2000 lei/luna. Iara Varu Jan sa anunte public faptul ca fost in eroare.
Suntem subiectii unei dezinformarii continue dirijata de la cel mai inalt nivel.
Cei de la Palatul Victoria si Palatul Parlamentului au indicat doar cu degetul spre PCC(dupa ce l-au plimbat cu masina pe Zaremba) iar cei de la Valcea au inteles si pun in practica. Data trecuta i-a incurcat Diaconescu, acum se baga Roibu.....insa este mult prea tarziu. Cei de la PCC ne-au luat si combinatul si piata si, ce este cel mai grav, ne-au luat unora bunul simt si altora demnitatea.
Ati fost opriti sa protestati pentru ca-i deranjati la alegeri, acum sunteti opriti pentru ca speriati investitorii. Curand va vor opri sa protestati pentru a nu speria ciorile si soarecii care s-au aciuat prin sectiile oprite.

al 13-lea apostol

#1427 dumnezeu nu bate cu paru'

2013-02-26 18:56

Pentru ca l-ati hulit pe cel care v-a dat paine 20 de ani (chiar daca el manca doar cozonac)si v-ati facut frati cu Satana Cernev si Iuda Ghioca, Dumnezeu v-a dat o conducere pe masura.
Atata paralelism nu am vazut de cand sunt!
Sa va traiasca!
outsider

#1428 capusele vechi si noi

2013-02-26 19:08

Stimate Domnule Vosganian,
Felicitari pentru eforturile dumneavoastra deosebite de a da vina pe salariile muncitorilor pentru insolventa Oltchim. Nu sunt de vina nici Roibu, nici Balan, nici echipa lui de savanti ci salariatii pentru ca, in nesimtirea lor, au cerut si acceptat cresteri salariale.
Asteptam cu interes lista contractelor "paguboase". De verificarea contractelor noi se ocupa cineva? Avem informatii ca se lucreaza cam cu aceiasi furnizori si clienti care au capusat societatea la care se adauga, direct pe primul loc, PCC.
Dobje

#1429 propunere

2013-02-26 19:22

In urma analizei administratorilor s-a ajuns la concuzia ca avem salariul mediu la Oltchim de 4,000 lei luna (aproape 1,000 euro). Asta insemna ca cei 3,300 de angajati castigam in total peste 3 milioane de euro lunar. Intrucat salariile astea sunt prea mari pentru Romania, propun sa ne mutam fabrica in Polonia. Din banii acestia putem face o oferta similara celei facute de PCC la privatizare pentru a prelua noi fabrica lor din Polonia. Ne mai raman si ceva bani pentru a iesi de sub contractele incheiate de PCC cu domnii Vulpescu si Vladescu.
CHIOSTOC

#1430

2013-02-26 19:34

Bai buticarule instalatile electrice de craciun sant in combinat cate vrei sa-ti pui si pe cap iar oameni oricum stateau de pomana dar mai trebuie sa ganditi
Dobje

#1431 concurs

2013-02-26 19:37

Daca s-ar fi scos posturile la concurs dupa plecarea fostilor am fi avut in conducere niste oameni din interiorul companiei care sa stie ce inseamna industrie chimica mai mult decat de la televizor.
Dar,a trebuit sa avem o conducere adusa politic care sa mentina pacea pana la alegeri. Cum au trecut alegerile ne-au bagat in insolventa, ne-au amenintat cu somaj si disponibilizari etc. si au ajuns si la concluzia ca avem salarii cam mari. De ce nu au vorbit de toate astea in noiembrie 2012?
RUSINE CERNEV! TE-AI VANDUT CA O CURVA!
Problema este ca se vede si din avion!
Cei care mai aveti putina onoare, parasiti-l! Nu ne reprezinta si nu ne-a reprezentat niciodata! Ne-a vandut alaturi de conducerea actuala!
CHIOSTOC

#1432

2013-02-26 19:49

Bai menegeri lu peste daca nu ati reusit sa gasiti instalatiile electrice de craciun cum dracu vreti sa gasiti voi soluti de funtionare pentru Oltchim
Alain deloc prost

#1433 ma gandeam....

2013-02-26 21:11

.... eu ma gandeam sa stearga astia datoriile si sa ma lase pe mine sa manageriez Oltchimu'...hic... si sa-mi dea statu' vreo 100 milioane eur pe an.... si sigur ma descurc, chiar daca nu stiu tehnologie si ce produce Oltchim....

... adicatelea ar merge din inertie, si oricum nu are importanta, si esentia este sa scap de Cernev de Ghioca si Burdoaza, pe care chiar ma gandesc sa-i pun la gazeta de perete, sa se invete ei minte sa mai indrazneasca se se opuna planurilor marete ale preaiubitului director doctor Roibu...

...vedeti voi dragilor, doi chimisti mari a avut Romanica asta a noastra: unu' din ei, chimista sinistra, trecuta in lumea dreptilor prin grija lui Ion Iliescu cu vreo 20 de ani in urma, macar ne-a scutit de ceva experimente aplicate, ca mare minune de nu ne arunca dreaq in aer (si scapam naiba de griji); astalaltul, chimistul in viata si inca liber - desi inteleg ca e si responsabil pentru moartea unui om din pesticide, cu ani in urma.... - a reusit sa lase Oltchim intr-o gaura asa mare de mai bine-l arunca in aer, si sigur acoperea toate gaurile...financiare...cred....

...apropos, Roibu stie in ce si-a luat doctoratu'? sau doar i s-a comunicat ca i s-a oferit titlu' ca presupun ca semnatura o putea face si secretara.... ca stiu ca are la inventii, inovatii si alte jmekerii (asijderea Vera Preoteasa)... de te intrebi cand or fi avut ei atata timp.... sa si conduca platforma, si echipa de handbal, si gagici, si amante si afaceri si performanta, si plimbari...si...tot asa.... =))

tom

#1434 Pacat de tineretea ta.

2013-02-26 22:01

Cetateanule Alain esti paralel cu problemele reale din Oltchim.
Esti venit probabil cu valul actual de specialisti care au prelungit perioada de agonie prin minciuni si interese meschine.
Iubeste-l in continuare pe Cernev ca asta ne arata valoarea ta umana.

Sa ai parte in continuare numai de colaboratori duplicitari ca tine.
gica

#1435 protest

2013-02-26 22:04

Este momentul ca actualii conducatori si lideri de sindicat sa plece.

LASATI-NE IN PACE SI PLECATI ACOLO DE UNDE VENITI !!!!
bula

#1436 te gandesti degeaba.......Re: ma gandeam....

2013-02-26 22:07

#1433: Alain deloc prost - ma gandeam....

Cand o sa sti o parte cat de mica din ceea ce inseamna chimie si munca mai discutam.

 

 

PSD-istul

#1437 esti penibil

2013-02-26 22:13

PENTRU ALAIN


DE CAND STIU LIPITORII DE AFISE PROBLEMELE OLTCHIMULUI?
cetateanul

#1438 sa l primiti pe ministrul Vosganian cum se cuvine..................

2013-02-26 22:23

Ministrul Vosganian dă ochii cu angajaţii Oltchim
Surse ministeriale susţin că prima tranşă de disponibilizări vizează 1.200 de angajaţi ai combinatului vâlcean
Autor: Marius JIANU

Sindicaliştii din Oltchim şi conducerea combinatului chimic se vor întâlni joi, 28 februarie, cu ministrul Economiei Varujan Vosganian, care şi-a anunţat vizita pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea. Vizita lui Varujan Vosganian este aşteptată cu interes atât de muncitorii din combinat, cât şi de autorităţile locale, la sfârşitul săptămânii trecute surse ministeriale precizând că o primă tranşă de disponibilizări, programată pentru perioada mai-iunie 2013, va viza 1.200 de angajaţi ai Oltchim.

Sindicaliştii ştiu doar varianta şomajului tehnic

Liderul sindicatului „Victoria” din combinatul chimic vâlcean, Corneliu Cernev, nu crede că ministrul va anunţa disponibilizări în cadrul companiei. „Câţi? 1.200, nu, nu cred aşa ceva! Poate este vorba de cei care intră în şomaj tehnic, dar nu cred să fie vorba de o cifră a disponibilizaţilor. Deocamdată nimic nu este foarte clar. Nu am discutat despre disponibilizări. În ceea ce priveşte intrarea în şomaj tehnic, se va proceda ca în anul 2012. Lunar, 1.200 de muncitori vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie. Eu sper ca discuţiile pe care le vom purta să fie despre reluarea activităţii în combinat”, a declarat liderul sindical tradator Cernev.
simpu cetatean

#1439 RUSINE GUVERNANTILOR

2013-02-26 22:40

DOMNULE MARE "MINISTRU" VOSGANIAN, LASA SALARIILE CELOR DE LA OLTCHIM(ACEIA MUNCESC IN SECTII) SI UITA-TE IN CURTEA MINISTERELOR SI A INSTITUTIILOR PUBLICE UNDE V-ATI ANGAJAT TOATE NEAMURILE PE POST DE SEFI SI SEFISORI PE SALARII NESIMTITE FARA SA PRODUCETI NIMIC, DOAR CONSUMATI. CONTINUATI SA PRODUCETI SOMERI CA VETI MAI INACASA TAXE LA "PASTELE CAILOR". ISTORIA A DOVEDIT CA SARACIA POATE SCOATE DINTR-UN INDIVID INSTINCTUL DE SUPRAVIETUIRE (SPER CA STITI CE-I ACELA DOMNILOR MINISTRI CU DIPLOME COPY-PASTE). CREDETI CA OAMENII NU AU O LIMITA, CREDETI CA VOR SUPORTA LA INFINIT MINCIUNILE SI UMILITA PE CARE LE OFERITI? DACA VI SE PAR SALARIILE LOR MARI, DE CE NU INCERCATI SA TRAITI VOI(GUVERNANTII) CU ACELE SALARII:HRANA, RATE, EDUCATIA COPIILOR IN SISTEMUL DIN TARA, NU DIN STRAINATATE,ETC. RUSINE! ATI MINTIT CETATENII, LE-ATI LUAT VOTURILE SI,NICI ACUM, NICI ATUNCI NU V-A PASAT DE INTERESELE LOR:LOCURI DE MUNCA SI UN TRAI DECENT.
A AJUNS CUTITUL LA OS SI DOARE RAU.
taranul

#1440 d'ale lu'Cernev

2013-02-26 22:42

Draga cetatene alta minciuna marca CERNEV.Pana acum spunea ca este nevoie de restructurare.Dupa ce a fost luat la maciuci de salariati acum face pe prostul cu tatal lui Vosganian.
Nu are curaj sa vina la Valcea .
Barbierul din Sevilla

#1441 l-am ras !!!

2013-02-26 22:45

Vand lame de ras,bice si carice.

Angajez barbier pentru data de 28.02.2013.
Burebista

#1442

2013-02-26 22:52

BUTICARILOR DIN CONDUCERE VIIIII SEEEE PREGATESTEEEEEE CEVAAAAA ALENEEEEE
SCORILOS

#1443

2013-02-26 22:55

GIOCA CAUTATI ACCELERATIA SI PUNEL IN REMORCA SI PE CERNEV CU CEI 420(-10)pacalici
angajat

#1444 GREVA

2013-02-26 23:22

cred ca trebuie sa ne unim si sa se faca manifestari la bucuresti.Stam si stam prost atita timp cit nu s-a facut nimic. In 2 luni nu o sa mai existe nimic............nici macar fier vechi.Asta inseamna ca cei peste 3000 angajati sa iesim in strada si sa lasam ura dintre sindicate.Daca se mai poate face ceva cred ca acum e momentul, cu toate ca e tirziu.La cit ne ''iubeste'' ponta cred ca va inchide tot combinatul.
Burebista

#1445

2013-02-27 09:07

UNITATE trebuie sa fie acum asta trebuie sa le aratam guvermantilor ,vrem sa muncim nu sa fim disponibilizati ,iar Oltchim a ajuns in situatia asta datorita guvernantilor nu a noastra
femeia de serviciu

#1446 raport piperea /vozganian

2013-02-27 09:14

va rugam sa faceti publice salariile nesimtite ,pentru a fi crezut .. .... daca este adevarat ceea ce spuneti inseamna ca boierii sefi au salarii de salarii (sefii de formatii undeva la 2500lei net si ajungand la 20000 directorii care si asa sunt multi la numar ,aceste salarii se justifica prin bunul mers al combinatului ).de ce nu sunt cercetati cei care au semnat devizele pentru lucrari ?de ce nu sunt publice devizele pentru lucrari ?muncitorii va pot spune mult mai mult dara ar avea acces la aceste devize .
cei care au pubicat raportrul ar trebui sa dea curs acesrei sesizari pentru a fi crezuti .dar si acest raport ca multe altele ori este fals ori nu se poate ajunje la capii mafiei si se va umple de praf .


Musafir

#1447

2013-02-27 09:16

am vrea sa mincim dar nu avem unde .
femeia de serviciu

#1448

2013-02-27 09:22

publicati contractele paguboase si indreptativa impotriva celor care leau incheiat si RECUPERATI PREJUDICIUL HAI ODATA MISCATIVA DOMNILOR DE LA JUSTITIE SI DNA . MULTUMIm!
EU

#1449 Se caută vinovați

2013-02-27 10:23

Piperea- Petrom, unul dintre vinovati in cazul Oltchim!
Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)







Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:




In legatura cu situatia de la Oltchim avocatul Gheroghe Piperea a subliniat ca pe 12 martie se va depune raportul la judecator. Vom identifica si persoanele culpabile de declansarea insolventei.
„Vom vedea daca este posibila sau nu o reorganizare la Oltchim.Problema care se pune este insa ca pana la 12 martie noi trebuie sa asiguram supravietuirea Oltchim. Combinatul functioneaza doar la 10% din capacitate, cu numai 300 persoane, desi platim peste 3.000. La 12 martie vom sti si ce s-a intamplat cu contractul incheiat cu Petrom. Principala cauza a insolventei este acest contract, pentru ca presupune cheltuieli de peste 106 mil. lei si nu putea avea alt final decat insolventa”, a precizat Piperea.
sile

#1450

2013-02-27 11:07

anuntul facut ministru si piperea praf in ochi ca si pana acum .
se pregateste terenul pentru taierea combinatului