Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#13852 SVO: CIORI, MAIMUTE SI OI! LA VANATOARE DE CIORI ...

2013-12-08 20:37

#13828: - SVO: CIORI, MAIMUTE SI OI! LA VANATOARE DE CIORI ...

#13803: - lider sindical CE BINE CA MI-AM REINOIT PERMISUL DE PORT ARMA! HALT, HALT, HALT ... GURANEEEE, DIRECTOREEE ... VEZI CA VIIIIIIIIN.

http://i.imgur.com/utImCow.png?1...


S. MAX

#13853 Nu vin ruşii, nici chinezii!

2013-12-08 20:54

#13838: - AGENDA SI VICTORIA LUI VICTOR PONTA: 1.000 SI INCA 1.000 ...

http://i.imgur.com/EZ3RkTm.png?1?2500...

"Habar n-am de ce scriu textul acesta, pentru că n-are nici un efect vreun text scris în ziar referitor la Oltchim. Trag nădejde, totuşi, că într-o bună zi, texte de genul celui care-l scriu astăzi vor fi mărturie într-un dosar care-i va pune pe tâlharii de astăzi să plătească pentru ceea ce au făcut judeţului ăstuia şi Oltchimului în speţă. Ieri, doi miniştri au fost condamnaţi la închisoare pentru lucruri mult mai subţiri decât problema Oltchim şi mă gândesc că într-o bună zi o să-i văd pe banca acuzaţilor pe Ponta, pe Chiţoiu, pe Vosganian, pe Gerea şi, de ce nu, pe foarte abilul administrator judiciar, Gheorghe Piperea. Lotul Oltchim, după cum vedeţi, e mai mare decât cel care a primit condamnare ieri, când numai doi miniştri au fost sancţionaţi penal. Mă gândesc că lista poate să continue în cazul Oltchim.

Aşadar, iată cum stau lucrurile. S-au reunit creditorii şi au ajuns la o concluzie pe care o ştiam de mult. Au făcut un pachet rezonabil de instalaţii, care pot să funcţioneze pe rezervele din judeţ, exact ce-şi dorea PCC. Au fixat şi un preţ minim al vânzării acestui pachet, care nu depăşeşte cu siguranţă posibilităţile firmei citate mai sus. Partea petrochimică a poveştii Oltchim, locul unde s-au cheltuit sute de milioane de euro pentru retehnologizare, intră în pachetul datoriilor ce nu mai pot fi recuperate.

Aşadar, statul domnului Ponta trimite la gunoi o jumătate de miliard de euro şi se împrumută la FMI ca să-şi rezolve problemele bugetare. Jumătatea aia de miliard băgată în Oltchim este tot din buzunarele noastre, la fel cum este şi cealaltă jumătate sau cine ştie cât mai trebuie să plătim la FMI. Nici vorbă, deci, de vreun potenţial cumpărător al pachetului întreg de la Oltchim! Toţi cei care au fost plimbaţi pe la Râmnicu Vâlcea, se adevereşte acum, au fost folosiţi pur şi simplu pentru manipularea opiniei publice şi atât. Ţelul băieţilor a fost, din prima zi, să radă Oltchim de pe harta industriei petrochimice europene. Am ştiut asta din prima clipă, cum am ştiut din prima clipă că nu vin nici ruşii, nici chinezii, vin şmecherii lui Ponta şi-ai lui Antonescu."

Preluare articol publicat in Viata Valcii de Petre Tanasoaica - http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49/21856-nu-vin-ruii-nici-chinezii.html

S. MAX

#13854 Privatizarea Oltchim, o glumă proastă a Guvernului Ponta

2013-12-08 21:08

#13853: S. MAX - Nu vin ruşii, nici chinezii!

"ABSURD. Guvernul României scoate la privatizare o companie, Oltchim SPV, care practic nu există. Asta pentru că

http://i.imgur.com/Th3lnFZ.png?1?8659...

eventualul cumpărător, desemnat câştigător al licitaţiei din data de 31 ianuarie 2014, va trebui să pună la dispoziţia statului român suma de 10 milioane de euro pentru capital de lucru şi abia apoi se va începe construcţia noii companii, Oltchim SPV, care va dura 9 luni de zile. Probabil este doar o glumă proastă a actualilor guvernanţi, pentru că este greu de crezut că un investitor serios îşi va bloca o sumă mare de bani într-o compania ce nu este nici măcar înfiinţată, neavând garanţia că lucrurile vor funcţiona.

Luni, 2 decembrie, Adunarea Generală a creditorilor, care s-a întrunit la Bucureşti, a aprobat strategia de reorganizare a combinatului chimic de la Rm. Vâlcea propusă de administratorii judiciari. Acest lucru înseamnă înfiinţarea Oltchim SPV, o societate ce a preluat activele, dar nu şi datoriile de circa 800 de milioane de euro ale vechiului Oltchim. Doar un singur creditor, Chem Impex, a fost împotriva strategiei de reorganizare. Mai mult, s-a aprobat şi raportul de evaluare a Oltchim SPV, astfel încât preţul acestei noi societăţi va fi pornirea de la 290 milioane de euro şi nu va scădea sub 160 de milioane de euro.

Această nouă societate va fi scoasă la privatizare pe data de 31 ianuarie 2014, dată la care potenţialii cumpărători vor trebui să depună ofertele angajante, iar ulterior un grup de creditori vor stabili criteriile de selecţie a ofertanţilor şi va stabili câştigătorul licitaţiei. Problema este însă că va fi scoasă la licitaţie o companie care nu există, pentru că Oltchim SPV va începe să se înfiinţeze abia după ce se va desemna un câştigător al licitaţiei, iar investitorul va pune la dispoziţia statului român 10 milioane de euro pentru capitalul de lucru. Abia atunci, Guvernul României, timp de 9 luni de zile, va înfiinţa Oltchim SPV, care va prelua activele vechiului Oltchim fără datorii, iar apoi va fi înmânat investitorului ce a câştigat licitaţia. Nu există însă certitudini că se va reuşi înfiinţarea acestei societăţi sau că se vor putea obţine toate avizele de mediu necesare pentru funcţionare.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, crede că nu aceasta este cea mai bună soluţie pentru salvarea combinatului chimic Oltchim, considerând că guvernanţii nu au făcut decât să prelungească agonia cu încă 9 luni de zile. «Cred că această variantă nu este viabilă. Va fi greu să înfiinţezi o companie aşa de mare şi să obţii toate autorizaţiile necesare. Mai mult, nu cred că se va găsi un investitor care să cumpere ceva ce nu există. Nu vor să facă acest SPV până nu fac licitaţia pentru că altfel se alege praful de tot» – ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu."

Preluare articol publicat in Vocea Valcii de Claudia Stanciu - http://www.voceavalcii.ro/2013120418590/Privatizarea-Oltchim-o-gluma-proasta-a-Guvernului-Ponta.html

 


Musafir

#13855 Re: Re: Re: POZA TREBUIE SCHIMBATA SI CRED CA ASA CEVA SE POTRIVESTE.

2013-12-08 21:44

#13801: - Re: Re: POZA TREBUIE SCHIMBATA SI CRED CA ASA CEVA SE POTRIVESTE.

Nerecunoscatorule, asa ne rasplatesti tu transpiratia noastra?


Musafir

#13856 La Cinema Ostroveni, “Oraşul fără legi” şi “Prizonier în libertate!

2013-12-08 21:46

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/21970-la-cinema-ostroveni-oraul-fr-legi-i-prizonier-in-libertate.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/film-07122013.jpg...

Până în data de 12 decembrie 2013, la Cinematograful „Ostroveni” rulează filmele „Homefront: Oraşul fără legi” şi „Oldboy (Prizonier în libertate)”. În rolurile principale ale filmului „Homefront: Oraşul fără legi” joacă actorii: James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth, Winona Ryder. Iată o succintă descriere a peliculei: „Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei sale. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri. Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este forţat să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase”. Vâlcenii pot viziona filmul „Homefront: Oraşul fără legi” după următorul program: sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 decembrie 2013, ora 20.00; joi, 12 decembrie, ora 20.00. Filmul „Oldboy (Prizonier în libertate)” poate fi vizionat după următorul program: sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 decembrie 2013, ora 17.00; joi, 12 decembrie, ora 17.00. Iată o succintă descriere a filmului „După o noapte de beţie, Joe Doucett (Josh Brolin), un director de publicitate decăzut şi un tată absent, este răpit din senin şi aruncat într-o celulă izolată care arată ca o cameră de hotel, unde este ţinut timp de 20 de ani - 20 de ani plini de chinuri, care trec fără nici cel mai mic indiciu referitor la identitatea răpitorului său sau la motivul pentru care Joe a fost răpit. Eliberat în mod inexplicabil din acest coşmar, Joe revine în lume mânat de o singură obsesie: să îl descopere pe cel care a pus la cale această pedeapsă şi, în primul rând, să înţeleagă de ce. Dar, deşi el este acum liber din închisoare, este încă manipulat, încă prins fiind într-un labirint nesfârşit al conspiraţiei şi răzbunării care ameninţă să îl nimicească. În căutarea unor răspunsuri, el ajunge la o tânără asistentă socială (Elizabeth Olsen), şi în final, la un tip misterios, (Sharlto Copley) care, se pare, deţine secretul salvării sale”


Musafir

#13858 Sindicaliştii de la Oltchim, hăituiţi cu dosare penale

2013-12-08 22:32

http://www.voceavalcii.ro/2013120818636/Sindicalistii-de-la-Oltchim-haituiti-cu-dosare-penale.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/1533cf553036bc2b990042891565662f_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABSURD. Pentru că nu au mimat munca sindicală şi şi-au apărat drepturile, viceliderului CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea, dar şi şapte angajaţi ai Oltchim sunt urmăriţi penal pentru că şi-au permis să blocheze DN 67 în semne de protest, traversând trecerea de pietoni mai bine de o oră. Dosarele, evident „comandate" politic, au fost făcute de comisarul – şef Geani Diaconu, de la Poliţia Rutieră Vâlcea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au început urmărirea penală împotriva viceliderului CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea, dar şi a altor şapte angajaţi ai Oltchim. Aceştia au fost reclamaţi în primăvara acestui an, mai exact în luna aprilie, atunci când protestele la combinatul chimic Rm. Vâlcea erau tot mai dese şi mai virulente. Ei bine, atunci, politicienii puterii au încercat să-i potolească puţin, „comandând" câteva dosare penale cu acuzaţii absolut jenante, ce aveau menirea de a-i timora pe protestatari. Şi cine putea mai bine să facă această „mizerie" decât comisarul – şef Geani Diaconu, de la Poliţia Rutieră Vâlcea, care a „executat" foarte bine ordinul, întocmind dosare penale pe numele viceliderului CNS Cartel Alfa, Ionel Vîncea, dar şi a altor şapte angajaţi ai Oltchim care au fost în fruntea manifestanţilor.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1199/vancea_copy.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din câte se pare, pe numele acestora s-a început urmărirea penală în baza articolului 92, alin. 4 din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. În fapt, liderului sindical Vîncea şi celor şapte angajaţi ai Oltchim li se impută că au fost în fruntea manifestanţilor, atunci când, în luna aprilie a acestui an, chimiştii de pe Platformă au decis să blocheze DN 67 în semn de protest, traversând trecerea de pietoni mai bine de o oră. Poliţia Rutieră Vâlcea a fost pe fază atunci şi a deviat traficul pe alte rute, evitând blocajele, neexistând astfel niciun fel de incident. Numai că, aşa cum spuneam, unul dintre poliţiştii rutieri, comisarul-şef Geani Diaconu, a identificat câteva persoane printre sutele de angajaţi de la Oltchim ce traversau legal strada şi le-a întocmit dosare penale. Sigur, este interesant de aflat pe ce criterii au fost aleşi aceşti oameni şi cine a fost cel care a dat „ordinul" să se facă dosare penale?!


Musafir

#13859 Re: Re: Re:

2013-12-08 22:49

#12612: - Re: Re:

Esti paralel cu subiectul: ce insigare, care mase si ce lege?

http://forum.realitatea.net/image.php?u=10714&type=sigpic&dateline=12493...

 

 

Circula acum 12- 15 ani o reclama TV: Dormiti linistiti, FNI vegheaza pentru voi !!!
Asa ca dormti linistite "mase" ca politicienii "vegheaza pentru voi" !!!
Dormi si tu linistit "musafir" linistit !!! Sa te trezesti din somn cand vei auzi "fierastraiele" taind instalatiile din Oltchim. Dormi linistit!


Musafir

#13860 Re: Doreleee....

2013-12-08 22:49

#12626: - Doreleee....

Doreleee....

2013-11-30 01:24

Baaaaa....... tezeste-te ! Trebuie sa mergi la munca.

http://www.demotivare.com/uploads/2012-03/4580_dorele-trezteste-te-trebuie-sa-me...


Musafir

#13862 Re: Moș Crăciun.

2013-12-08 22:56

#13110: - Moș Crăciun.

Moș Crăciun.

2013-12-02 21:10

Ce a cerut un băiat în scrisoarea pentru Moș Crăciun. Milioane de oameni au rămas uimiți

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201312/w728/maynineteencouk_36095100...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copiii din noua generație au alt mod de a se raporta la lume, iar scrisoarea pe care un băiețel i-a trimis-o lui Moș Crăciun ilustrează perfect acest lucru.

Copiii din ziua de astăzi nu mai tânjesc după jucăriile văzute în vitrine sau pe rafturile magazinelor, ci după cele admirate pe ecranele calculatoarelor, ce sunt comercializate de către magazinele online.

A demonstrat-o un băiețel care i-a trimis lui Moș Crăciun adresa URL a paginii de internet a magazinului Amazon cu mașina teleghidată pe care și-o dorește de Sărbători.

Scrisoarea micuțului a devenit virală pe internet, iar milioane de oameni s-au amuzat.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ce-a-cerut-un-baiat-in-scrisoarea-pentru-mo-craciun-milioane-de-oameni-au-ramas-uimi-i_1330491.html#ixzz2mLlr1sje
Follow us: @realitatea on Twitter



AL MEU A CERUT BANI DE PAINE !

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-08 22:58


musafir cu carlig 2

#13865

2013-12-09 05:11

disponibilizati stati linistiti nu va agitati are cine sa vegheze pentru voi si sa lupte pentru drepturile voastre ,RESTANTE SALARIALE PLUS SALARI COMPESATORI ce trebuiau achitate pe data de 14 iunie 2013 SA AVETI SARBATORI FERICITE .LA MULTI ANI .

Musafir

#13866 Cenzura

2013-12-09 06:42

Il deranja pe nea Pirvu ce se vorbeste pe aici, el a fost cu ideea de a se bloca site-ul.
E bine ca a rezolvat CE ERA MAI IMPORTANT in combinatul asta, ca restul merge snur!

Musafir

#13867 Cotizati baieti, cotizati

2013-12-09 06:45

Cotizati baieti la sindicatele astora!
Ce bine e sa dai 20 de lei lunar si sa ti se rada in fata de toti rahatii astia din fruntea sindicatelor.
Diculoiu s-a bagat la caldura, era luat in colimator cu diverse chestii legate ce bazele sportive, magazine, statute etc etc, acum sta sub protectia partidului. Nu se mai agita, nu are rost, la ce sa isi complice el existenta?
Daaaar ... COTIZATI BAIETI, COTIZATI, ca raman Marcu, Prisecaru (nas rosu) fara banii vostri!
Daca ar durea prostia asta....

Musafir

#13868 astia din pavilion ...

2013-12-09 06:49

Ai zice ca astia din pavilion sunt presati de conducere sa nu faca miting, fiind amenintati sub diverse forme de toti directorii de prin cladire (si sunt o gramada de directori, nu gluma), dar aveam pretentii de la oamenii din sectie, care, din amintirile mele (frumoase) erau mult mai "intepati", mai plini de vlaga.
Parca ne-au prostit pe toti astia din conducere.
La urmatoarea mini-revolta nu vom mai fi bagati in seama DE NIMENI si pe buna dreptate....
Ia sa sisteze activitatea propenul, electroliza, poliolii...sa ii vad pe alde spiru, pirvu si alte panarame pe unde scot camasa!?
Greu, greu ne mai urnim fratilor.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-09 06:50



Musafir

#13870

2013-12-09 07:13

Problema e ca nu poate intreba nimeni la conducere de ce suntem cenzurati pentru ca am fi luati in vizor ca scriitori pacolo.Asa ca sa stam aplecati si sa ne c***m pe noi de frica.Adevarat este ca ne meritam ne face asta cum vrea P****a lui

Musafir

#13871 Dumitru - hotul ala de la Pitesti

2013-12-09 07:47

Ce mi-e cu astia de la Valcea (diculoiu, cernev, vancea), dar Dumitru ala de la Pitesti e culmea nesimtirii si a ipocriziei!!!!
Sa comentezi tu despre iesirea in strada din disperare de acum o saptamana a oamenilor de la Oltchim ca ar fi BALCI, asta intrece orice masura !!!
Nu iti este ma rusine, jegosule, chipurile mai esti si lider de sindicat!!!
Pai se intrevede ceva bun ma ordinarule, escrocule, legat de oamenii din combinat, legat de restantele salariale, legat de privatizare??
Va vede Dumnezeu ma nenorocitilor, are dreptate Gogu cand tot vorbeste aici!


Musafir

#13873 Re: astia din pavilion ...

2013-12-09 08:13

#13868: - astia din pavilion ...

Nu e nimeni presat, sunt lasi si neverticali, asta e adevarul. Hai sa nu ne mai mintim atata. Ne muscam intre noi si ne e vindem unii pe altii. Ne vor inchide cum au inchis metalurgia. Asta este. Si uite ca se poate scrie si din Oltchim.

preacurviosul.
Musafir

#13874 consilierul

2013-12-09 08:14


joi, 05 decembrie 2013
Sindicatul piteştean nu e solidar cu vîlcenii aflaţi în greva foamei


„Greva de la Vîlcea e un bîlci“

Cîţiva sindicalişti de la Oltchim Rîmnicu Vîlcea se află, de cîteva zile, în greva foamei. Ei cer conducerii plata salariilor restante şi au respins oferta de a primi doar un avans pe o lună şi bonuri de masă (susţin că au de luat trei salarii din urmă). Nu au fost mulţumiţi nici măcar de oferta premierului de a-i primi în aud­ienţă la Guvern. Ieri dimineaţă, doi dintre ei au leşinat şi au fost duşi la dispensarul combinatului, unde au rămas sub observaţiei. Liderul sindicatului Unirea, Marin Dumitru, ne-a explicat de ce la Piteşti nu se întîmplă la fel.
Conform sindicalistului, şi la Di­vizia Petrochimică Bradu, şi la Olt­chim există aceeaşi întîrziere de două luni, care durează încă de la începutul anului. Acum se încheie plata pe luna septembrie şi rămîn octombrie şi noiembrie, care se vor plăti pînă în ianuarie. „Ce e acolo e un bîlci. De la intrarea în insolvenţă există acelaşi decalaj, dar salariile s-au plătit în continua­re. Au fost prin august cîteva zile întîrziere, în rest se dau avansul şi lichidarea. Atunci de ce pînă a­cum nu s-a făcut grevă? Fac grevă doar vreo 6 - 7 de la sindicatul lui Cernev, care au mai făcut. Nu le convine că directorul e piteştean şi, pentru că nu se împacă liderul cu directorul, bagă oamenii în faţă. Ceea ce cer ei nu se poate: să dea directorul de la el trei salarii pe loc, să găsească el capital de lucru 40 milioane euro şi să lucre­ze acum combinatul la 65% din capacitate. Şi mai e ceva: pînă a­cum cei care făceau grevă se ale­geau şi ei personal cu ceva. Ei vor să le dea lor directorul ceva, fără să ştie oamenii, dar nu mai mer­ge“, spune liderul Sindicatului Unirea - organizaţie care are pe rolul instan­ţelor procese împotriva combina­tului în valoare de multe milioane de euro, şi acestea însă blocate, tot de la intrarea în insolvenţă.
Reorganizarea societăţii şi crearea noii „Oltchim SPV“, cu toate activele funcţionale şi fără datorii, au fost apro­bate la adunarea creditorilor din 2 decembrie. Lui Marin Dumitru i se pare o măsură logică: „Nu avea nimeni să dea 800 milioane de euro pentru datorii. Aşa, se vinde o societare nouă, iar din banii care se iau, se dă pentru da­torii“ - explică. Pe noua societate sînt trecuţi toţi anga­jaţii actuali ai Oltchim, inclusiv cei 221 de la Bradu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

asta e al mai tare lider . intrebati la pitesti ce cadouri da sindicatul URINA al lui dumitru de craciun, din cotizatiile celor care au fost disponibilizati.


Musafir

#13875 Re: Re: astia din pavilion ...

2013-12-09 08:22

#13873: - Re: astia din pavilion ...

Se poate scrie...prietenii stiu cum :)