Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#13651

2013-12-06 17:37

Pe timpul lui Roibu betivii plecau din combinat. VA URA PE VOI BETIVII. AZI BETIVII SUNT LA CONDUCEREA COMBINATULUI adusi POLITIC.

musafir

#13652

2013-12-06 17:39

AM OMIS PE CEL CU studiiiii SCUZE ,VEZI CA VREA SA DEVINA avocat
Oltchimist

#13653 Curiozitate

2013-12-06 17:59

Parvu asta e PC sau PNL?

Musafir

#13654 Re: Curiozitate

2013-12-06 18:02

#13653: Oltchimist - Curiozitate

A lui Felix, este PC au avut  alianta cu pnl s-au rupt ca au tradat. Cel mai mare ziar la dat in gat scris.Aia nu mint si nu consuma alcool.Este publicat in petitie aici.


Musafir

#13655 Re: Re: CONDUCEREA OLTCHIM & ARPECHIM DEMISIA !!!!!!!!!!!

2013-12-06 18:36

#13642: - Re: CONDUCEREA OLTCHIM & ARPECHIM DEMISIA !!!!!!!!!!!

Bai bolnavule, du-te ba si te impusca! Retardatule!


Musafir

#13656 Re: Re: MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

2013-12-06 18:36

#13643: - Re: MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

Fota, du-te si impusca-te si scapa-ne de un imbecil cu retard!


Musafir

#13657 mda

2013-12-06 18:40

Se pare ca vom sta cuminti pana in februarie, cand, evident nu se va intampla nimic!
Noi ne-o facem cu mana noastra! Chiar credeti ca se va privatiza combinatul?
Vb cuiva de mai devreme, atata timp cat avem doi imbecili la sindicate (cernev si diculoiu), nu vom avea NICIODATA un cuvant greu de spus in fata astora de, cica, ne conduc.
Justitiarul

#13658 MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

2013-12-06 18:45

#13643: - Re: MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

Mai Fota, eu ne te mai inteleg oricat as vrea si oricat te-am sustinut pana in prezent. Vad ca acum tu esti "tradatorul", pentru ca esti de acord cu conducerea actuala a Oltchim si a sindicatelor, injurandu-i pe cei care vor demiterea acestora.

Esti multumit ca ai salarii restante? Esti multumit ca se merge la 10% din capacitatea de productie? Esti multumit cu actuala conducere? Esti multumit cu ceea ce se intampla in sindicate?

Ce s-a intamplat cu tine si spune cinstit, fara injuraturi si fara cuvinte obscene, ce doresti tu acum? Cum vezi tu rezolvarea acestor probleme?


Musafir

#13659

2013-12-06 18:51

Da

Musafir

#13660

2013-12-06 18:52

Fota e ca gogu azi iubeste maine injura

Musafir

#13661

2013-12-06 18:54


Azi injuraz

Musafir

#13662

2013-12-06 18:55

Sindicatul unirea ofera 360 lei de craciun

Musafir

#13663 Re: MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

2013-12-06 18:55

#13658: Justitiarul - MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

Vrea Whiskey si Parvu asta ii ofera, acum sint frati in betii.


Musafir

#13664 Sa nu uitam, colegul nostru de la Oltchim, DORU NEDELUS: Odihneasca in PACE!

2013-12-06 19:03

voi cei destepti

#13665 Re: Diculoiu "marele lider"

2013-12-06 19:12

#13599: - Diculoiu "marele lider"

Subscriu la ceea ce ai scris. Initial am fost unul din opozanti, apoi am ajuns la concluzia ca in situatia confuza din aceste momente (cu aparitia unui nou sidicat care se pare ca urmareste cu totul si cu totul alte interese decat cele colective), acest om si impaiat trebuie tinut in functie. De ce trece timpul imi dau cu seama ca de fapt m-am inselat. Lipsa de atitudine , neimplicarea in niciuna din problemele cu care se confrunta societatea si angajatii acesteia ,fara a lua in calcul sefimea, (salarii restante, disponibilizari, etc) ma face sa cred ca nu este cu nimic mai presus decat celalalt leader si ca acea zisa "revolutie de catifea" invocata adeseori , nu este nimic altceva decat un laitmotiv in spatele caruia se ascund alte interese si ca de fapt angajatii acetei societati sunt lucrati chiar din interior de oameni pe care i-au platit si ii platesc in continuare din salariile lor (chiar si restante)

 

Unul

#13666 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-12-06 19:17

#13611: - Re: Re: Re: Re:

"iesi si tu cand ai pistolul la tampla... , oamenii au greutati si probleme acasa, sunt prizonierii conducerii si jocurilor politice. COMUNISMUL ESTE IN FLOARE, ce vorbim aici...????"

Pentru ce au murit atatia oameni la revolutie?


Musafir

#13667 Re: Curiozitate

2013-12-06 19:38

#13653: Oltchimist - Curiozitate

PARVU MARIUS (http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=220235 )

BURSA 24.10.2013
Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator (PC), este un nume vehiculat din nou în legătură cu Oltchim, într-un moment în care autorităţile se pregătesc de o nouă privatizare, de data aceasta prin procesul de insolvenţă.
Liderii de sindicat de la Oltchim au declarat, ieri, după o întâlnire cu noul ministru al Economiei - Andrei Gerea, că Marius Pârvu îi va lua locul lui Mihail Tălpăşanu la conducerea Oltchim. Marius Pârvu a ocupat, până ieri, funcţia de director al diviziei petrochimice Bradu din cadrul Oltchim.
Prin combinat circulă zvonul că domnul Pârvu este puternic susţinut de PC, al cărui fondator are interese mai vechi la Oltchim.
În 2012, ziarul BURSA a publicat informaţia că Roibu îşi făcuse planul să privatizeze Oltchim, prin câteva firme şi persoane pe care le agrea, printre care Dan Voiculescu, un grup de oameni de afaceri israelieni reprezentaţi de Gheorghe Alexandru Hetel şi Socar. Între timp, aceste planuri ale lui Roibu au fost date peste cap, iar Oltchim tot nu s-a privatizat.
Unul din scenariile care circulă prin Vâlcea este că PC prinde iar teren în Oltchim şi, pe această cale, şi ruşii de la Oil Gas Trade, despre care se spune că prospectează preluarea combinatului pentru Gazprom. Oficial, Oil Gas Trade a anunţat că intenţionează să investească circa 300 milioane de euro în Oltchim şi că este interesat să preia şi petrochimia. Acest scenariu nu exclude posibilitatea ca Roibu să-şi fi dat iar mâna cu Voiculescu ca să preia Oltchim, pe bani puţini, că tot e în insolvenţă şi se chinuie să facă rost de finanţare.
Un alt scenariu care circulă prin Vâlcea este că Marius Pârvu a fost ales în funcţia de director general al combinatului tocmai pentru că este adversar al lui Constantin Roibu, remarcându-se ca un contestatar al acestuia încă din urmă cu câţiva ani. În acest scenariu, Marius Pârvu este promovat la conducerea combinatului tocmai ca să contracareze acţiunile lui Roibu, care, deşi a fost concediat de administratorii judiciari, tot de Oltchim se ocupă şi pune piedici reorganizării.
*  Piperea: "Vânzarea Ramplast a eşuat"
"Vânzarea Ramplast, producătorul de profile PVC deţinut de Oltchim, a eşuat pentru că a fost torpilată şi sabotată", a declarat, ieri, Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului vâlcean. Domnia sa nu a intrat în detalii, deşi a făcut aluzie la sindicaliştii despre care se spune că ar fi "oamenii lui Constantin Roibu" şi care au atacat constant acţiunea de vânzare a Ramplast.
Administratorul judiciar susţine că "Dynamic Selling Grup", unicul participant şi câştigător al licitaţiei pentru vânzarea Ramplast, a refuzat să încheie tranzacţia. "S-au pus piedici tuturor încercărilor noastre de a aduce finanţarea necesară Oltchim", a conchis avocatul Piperea.
Corneliu Cernev, unul din liderii de sindicat de la Oltchim, a declarat, ieri, că tranzacţia cu Ramplast nu s-a încheiat pentru că firma gălăţeană a avut probleme în asigurarea finanţării. Domnia sa a mai spus: "Cel mai probabil, licitaţia pentru vânzarea Ramplast va fi reluată. Sunt semnale că cei de la Dynamic îşi vor rezolva problemele de finanţare. Ei au o datorie către Oltchim care trebuie plătită".
Ramplast a fost vândut către firma gălăţeană Dynamic Selling Group pentru suma de 3,75 milioane de euro, la care se adaugă TVA. În total, în conturile Oltchim, ar fi trebuit să intre 7,75 milioane de euro. Dynamic Selling Group trebuia să plătească, în 30 de zile bancare, suma de 3,75 milioane de euro plus TVA, care reprezintă valoarea activelor Ramplast, la care se adaugă încă 4 milioane de euro - contravaloarea stocurilor Ramplast şi a datoriilor pe care firma gălăţeană le are către Oltchim.
Producătorul de profile PVC a fost gajat de fosta conducere a Oltchim în favoarea firmei cipriote Calvi Trade (creditor garantat al combinatului, despre care se spune că ar fi controlat de Constantin Roibu). Judecătorul sindic a aprobat, săptămâna trecută, ca firma din Cipru să primească, în locul Ramplast, o altă garanţie corespunzătoare, din activele libere de sarcini ale Oltchim. Ziarul BURSA a publicat recent informaţia că Ramplast este "captiv" companiei Dynamic Selling Group, pentru care producătorul de profile PVC deţinut de Oltchim lucrează din 2008, în sistem lohn (prelucrează materia primă), potrivit unor surse din combinat.
Vânzarea Ramplast a fost prezentată de administratorii judiciari ca un pas extrem de important pentru viitorul Oltchim. Piraeus Bank şi Banca Transilvania vor să finanţeze Oltchim cu până la 10 milioane de euro, iar condiţia celor două bănci ar fi fost obţinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast, mai susţin surse din combinat.
Multe voci susţin că Dynamic Selling Group SRL ar fi controlată din umbră de Constantin Roibu, care şomer fiind, s-ar juca acum după bunul plac cu nervii administratorilor judiciari, prin diverse companii pe care le controlează indirect. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Dynamic Selling Group sunt Gabriel Stoian (75%) şi Cristian Stoleru (25%). Cei doi oameni de afaceri ar fi apropiaţi de Constantin Roibu, având vechi relaţii de afaceri cu Oltchim.
Domnul Roibu ne-a declarat, recent, că nu are nicio legătură cu firma Dynamic Selling Group şi cu vânzarea Ramplast. "Orice se întâmplă la Oltchim, se spune că eu sunt în spate sau eu sunt de vină", a spus domnia sa.
Administratorii judiciari susţin că Oltchim are nevoie de 15 milioane de euro pentru a majora producţia. 13 milioane de euro sunt pentru aprovizionarea cu materii prime, utilităţi, plată salarii şi servicii aferente producţiei integrate cu linia de fabricaţie oxo - anhidridă ftalică - dioctilftalat, iar 2 milioane de euro sunt pentru cheltuieli necesare în vederea repornirii liniei de fabricaţie oxo-anhidridă ftalică-dioctilftalat şi reparaţii stringente la instalaţiile de producţie care funcţionează în prezent (în principal la Instalaţia de Electroliză cu membrană).
Ieri, sindicalistul Mihai Diculoiu, despre care se spune că este unul din oamenii lui Roibu din combinat, a declarat că vânzarea Ramplast nu este o acţiune benefică pentru combinat pentru că nu se întreprind astfel de operaţiuni fără un plan de reorganizare aprobat. În plus, domnia sa susţine că Ramplast este gajat şi nu are cum să fie vândut prin licitaţie, mai ales unei companii de la care Oltchim are de recuprat bani.
*  Ori la bal, ori la spital
Fără finanţare, după zece luni de insolvenţă, combinatul vâlcean a ajuns într-un punct critic, în care autorităţile trebuie să decidă dacă îl închid sau îl privatizează. Administratorii judiciari (Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan) şi Ministerul Economiei exclud falimentul Oltchim. Niculae Bălan apreciază că "bani sunt, dar trebuie reconstruită credibilitatea Oltchim".
Autorităţile şi administratorii judiciari merg acum pe varianta privatizării prin planul de reorganizare, respectiv, aprobarea raportului de evaluare a activelor combinatului de către creditori, aprobarea constituirii Oltchim 2 (un SPV curăţat de datorii), aprobarea preţului de vânzare al acestui Oltchim 2.
Administratorii judiciari şi sindicaliştii apreciază că privatizarea este singura soluţie pentru ca Oltchim să aibă şanse de redresare.
Ieri, Gheorghe Piperea a declarat: "Există voci care cred că trebuie să mai căutăm investitori pentru Oltchim, respectiv companii mari, care să preia combinatul la pachet cu rafinăria Arpechim. Nu ştiu dacă Oltchim mai are aşa mult timp la dispoziţie. Înţeleg continuarea căutării investitorilor prin prisma dorinţei autorităţilor de a dezvolta un Oltchim integrat, cu cifră de afaceri de un miliard de euro. Cei trei investitori înscrişi acum în cursa privatizării nu sunt atât de mari şi nu arată atât de bine. Dar Oltchim poate supravieţui într-o formulă restrânsă şi poate să facă o cifră de afaceri de 100-200 de milioane de euro pe an".
Potrivit Ministerul Economiei, în cursa privatizării Oltchim au rămas ruşii de la Oil Gas Trade (OGT) LLC, consorţiul PCC-Fortissimo Capital, dar şi SIF-urile, care vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, împreună cu Chimcomplex Borzeşti, Salrom şi Tricon Energy.
Administratorii judiciari au anunţat, ieri, că evaluarea activelor Oltchim este gata şi urmează să fie aprobată de creditori.
Potrivit unor surse din combinat, această evaluare ar indica 170 de milioane de euro valoarea de lichidare a combinatului şi 290 milioane de euro valoarea de vânzare în cadrul privatizării.

ALINA TOMA VEREHA


*  SOCAR, interesat de Oltchim
Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit, ieri, cu E.S Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România. În acest context, diplomatul azer a informat că o delegaţie condusă de ministrul azer al industriei şi energiei, Natiq Alyev, însoţit de preşedintele SOCAR urmează să viziteze România în această toamnă pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum şi pentru analizarea altor oportunităţi de investiţii în ţara noastră, arată un comunicat remis redacţiei. Demnitarul român a dat asigurări că partenerii azeri vor primi informaţiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului şi a solicitat ca, în măsura posibilităţilor, să fie devansată sosirea delegaţiei.
GEO

#13668 DEMISIILE

2013-12-06 19:40

SCHIMBATII PE DICULOIU SI CERNEV SI ATUNCI VOR IESI OAMENII.
GERULA

#13669 PDL-ISTI

2013-12-06 19:41

IVANESCU LIDERUL DE NUCLEU SINDICAL SLO MEMBRU AL PDL.
MITU

#13670 NU-TI TRADA OAMENI

2013-12-06 19:43

DUMITRASCULE DACA NU IL SCHIMBATI PE DICULOIU ITI PLEACA OAMENII.

Musafir

#13671 REMEMBER: S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 13. Nu mai beneficiem VENITUL LUNAR DE COMPLETARE

2013-12-06 19:53

#5694: S. MAX - S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 2013

S. MAX

#5694 S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 2013

2013-09-02 19:11

 

"ORDONANŢĂ nr. 29 din 27 august 2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 550 din 30 august 2013

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 182/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.
---------------------------------------------------------------------------------------------
ART. 10
Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, venitul lunar de completare prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare se acordă numai persoanelor disponibilizate în condiţiile stabilite de respectiva ordonanţă de urgenţă, din cadrul operatorilor economici reclasificaţi în sectorul administraţiei publice conform listei publicate de Institutul Naţional de Statistică.
---------------------------------------------------------------------------------------------"

Preluare partiala din OG 29 / 2013 (art. 10 - cu referire la OUG 36 / 2013):
http://www.lege-online.ro/lr-ORDONANTA-29%20-2013-(151081).html


Musafir

#13672 REMEMBER: S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 13. Nu mai beneficiem VENITUL LUNAR DE COMPLETARE

2013-12-06 19:56

#5695: S. MAX - S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 2013

Ce observam?

  1. Masurile de protectie sociala aplicate in companiile de stat in urma concedierilor colective vor fi acordate ca si pana acum, desi Finantele au propus recent ca acestea sa se acorde numai in cazul disponibilizarii a minimum 1000 de salariati. Mai exact, de aceste masuri vor putea beneficia in continuare oricate persoane, indiferent de dimensiunea disponibilizarilor.
  2. Venitul lunar de completare prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 se acordă numai persoanelor disponibilizate din cadrul operatorilor economici reclasificaţi în sectorul administraţiei publice conform listei publicate de Institutul Naţional de Statistică.


Conform listei, publicate de Institutul Naţional de Statistică,  OLTCHIM nu face parte din cadrul operatorilor economici reclasificaţi în sectorul administraţiei publice, deci persoanele care urmeaza sa fie disponibilizate de la OLTCHIM nu vor mai beneficia de venitul lunar de completare.


Musafir

#13673 REMEMBER: S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 13. Nu mai beneficiem VENITUL LUNAR DE COMPLETARE

2013-12-06 19:58

#5696: S. MAX - Lista operatorilor economici reclasificaţi - conform Institutul Naţional de Statistică

"Pe această listă nu figurează însă toate companiile de stat, ci doar o parte dintre acestea.

Astfel, pe lista companiilor din administraţia publică centrală figurează doar Compania Naţională a Huilei (CNH), Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Radionav Constanţa, Metrorex, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Societatea Naţională a Cărbunelui, CFR Călători, CFR SA, Intervenţii Feroviare, CFR Ferry-Boat, Termoelectrica, Terom, Nicolina, Sanevit, Petromin, Romarm, Uzina Mecanică Cugir, Uzina Mecanică Orăştie, Uzina Automecanică Moreni, Construcţii Aeronautice Ghimbav, Avioane Craiova, Şantierul Naval Mangalia, Electrificare CFR, Societatea Feroviară de Turism, Administraţia Canalelor Navigabile, Plafar.

Din categoria companiilor din administraţia publică locale fac parte Acvacalor Brad, Aqua Calor Piatra Neamţ, Centrala Electrică de Termoficare Braşov, Citadin Aninoasa, Edil Therma Vulcan, Goscomloc Uricani, Gospodărie Orăşenească Gheorghieni, Ecoterm Năvodari, Termica Botoşani, Termloc Roman, Uzina Termică Comăneşti, Universal Edil Lupeni, Regia Autonomă de Gospodărire Orăşenească Mangalia, Proditerm Bistriţa-Năsăud, Gospodărire Comunală Sânmartin, Apaterm Galaţi, Termoficare Petroşani, Energoterm Reşiţa, Termica Vaslui, Uzina Termoelectrică Giurgiu, Uzina Termică Calafat, Terma Alexandria, aeroporturile din Arad, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Suceava, Târgu-Mureş, Tulcea, Craiova şi Oradea, Ocolul Silvic Bostriţa-Nădăud, Comunala Satu Mare, Regia Generală de Apă Bucureşti, Acva Bicaz, Servom Nehoiu, Gospodărire Plopeni, SC Cartierul Tineretului Cluj, Asfamur Târgu-Mureş, Compania de Construcţii Braşov, Drumuri şi Poduri Vrancea, Conterm Botoşani, Ecotermgaz Suceava, Termon Oneşti, VAB Braşov, Prim Hunedoara, Transport Tîrgu-Mureş, Sago Turnu Măgurele, Loctrans Slatina, Transurb Dej, Transloc Târgu-Jiu, Transcom Hunedoara, Transport Ploieşti, Transbus Buzău, Transport Turda, Podari Dolj, Urbana Sibiu, Administrare Imobile Alexandria, Administrarea Domeniului Public şi Privat Cluj, Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, Victoria Parc Industrial, Ploieşti Industrial Parc, Cugireana, Brazi Industrial Parc, Mandreana Braşov, Edil Urban Constanţa, FC Delta Tulcea şi Fotbal Club Baia Mare."

Lista preluata din articolul Guvernul va plăti venitul lunar de completare doar pentru disponibilizaţii din anumite companii publicat MEDIAFAX.ro - http://www.mediafax.ro/social/guvernul-va-plati-venitul-lunar-de-completare-doar-pentru-disponibilizatii-din-anumite-companii-11283531

ADIO VENIT DE COMPLETARE ATAT PENTRU OLTCHIM CAT SI PENTRU ALTE COMPANII DIN RAMNICU VALCEA SI DIN JUDETUL VALCEA! PE "HARTA ROMANIEI" CONDUSE DE GUVERNUL PONTA,  VALCEA NU EXISTA.

ACOLO, SUS, CINEVA (NU) NE IUBESTE.

NU MAI VALORAM, IN OCHII GUVERNULUI "PONTA", NICI CAT UN CLUB DE FOTBAL (daca ne uitam pe lista si luam, spre exemplificare, numai ultimele doua companii): FOTBAL CLUB DELTA TULCEA SAU FOTBAL CLUB BAIA MARE.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-06 20:09



Musafir

#13675 Re: DEMISIILE

2013-12-06 20:33

#13668: GEO - DEMISIILE

Intrebarea este : Pe cine puneti?