Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

revolutia

#11601 Re: Re: Urmăriți acest video despre Oltchim dacă vreți să știți adevărul

2013-11-13 19:35

#11569: un tembel - Re: Urmăriți acest video despre Oltchim dacă vreți să știți adevărul

Pentru toti cretinii si tembelii care posteaza pe fromul asta de discutii, elucubratii, injuraturi si alte halea:

1. Insolventa oltchimului era evidenta si trebuia declansata.

2. Impostorii astia de se ocupa de insolventa oltchimului nu reusesc sa inteleaga de ce nu le merge lor cum le-a mers in alte societati.

3. Desi au participat activ la elaborarea legii insolventei, impostorii nu inteleg deloc fenomenul economic numit oltchim.

4. S-a pierdut momentuil 0 (zero) al insolventei. Cu o zi inainte de declararea insolventei (daca se dorea ca oltchimul sa mai functioneze) ar fi trebuit ca ACTIONARII (statul, PCC si restul de maruntis) sa aiba pregatit un capital de lucru. Pe 1 februarie 2013, la ora 08.00 actionarii bagau in conturile oltchim capitalul de lucru si la ora 08.01 cereau insolventa. Astfel, societatea mai avea ceva sanse de realizare a obiectului de activitate.

5. Oltchimul nu este hidroelectrica si nici urban. Astea doua au materie prima din belsug.

6. Implicarea politica exagerata in acest fenomen a dus si duce la FALIMENTUL Oltchim. Tot felul de gogomani si mitomani de profesie conduc soarta acestei societati, atat la nivel local cat si central. Iar cardasia sindicala pune bomboana pe coliva.

7. In oltchim nu mai sunt decat o mana de oameni rezonabili pe care conducerea o ascunde sub pres.

8. In tara asta nu mai sunt decat 2-3 maini de oameni rezonabili pe care conducerea tarii o ascunde sub pres.

9. O mana spala pe alta si amandoua fata.

10. NIMENI, dar absolut NIMENI, nu mai RESPECTA TARA ASTA. Toti si nimeni sunt/nu sunt stapanii tarii.

 

In concluzie: va asteapta o noua ocluzie, finala, FALIMENTUL OLTCHIM. SA VA IA DRACUL SI FRATELE LUI!

 

 

 

destul de corect .... in afara de faptul ca nimeni nu mai respecta tara asta , nimei din cei care ar trebui nu raspund pentru ce fac si ce zic

 

UN OM DE BINE DE CARE VETI MAI AUZI

#11602 SUSTINATORUL SINDICATULUI LIBER OLTCHIM

2013-11-13 20:01

Pentru 11525 AI FOARTE MARE DREPTATE A FOST IMPINS DE CARTEL ALFA BUCURESTI ,MINERII DE LA BERBESTI STIU FOARTE BINE CACI EI L-AU PROPUS DEOARECE, EI AU AVUT UNICUL CANDIDAT CARE SI ESTE PRESEDINTE CARTEL ALFA VALCEA ,DOMNUL PAUNESCU PE CARE NU LA VAZUT NIMENI LA TV S-AU IN PRESA OMUL ARE PROBLEME ;MARI; , LA INAINTARE ESTE VANCEA, RUSINE CARTEL ALFA BUCURESTI, PE CARE SE LAUDA CA Ii REPREZINTA ACEST OM VANCEA , CARE A SPUS CA VIN RUSII CU TIRUL CU BANI.
IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#11603

2013-11-13 20:33

Nesimtitilor, dupa cum vad, incep sa apara cifrele cu marea performanta(215 mil.euro pierderi intr-un an ,960 de oameni disponibilizati) a actualei echipe manageriale de academicieni politico oligofreni(ca s-au perindat trei conduceri academice de specialisti)si sa nu uitam si faimosul sindicat VICTORIA-LATRINA de pupincuristi si aplaudaci ai penipilului ridicat la grad de sublim, asta este marea performanta promisa cu mare tamtam pe marile si micile ecrane, ca ajunsese tiganul sa nu mai stie la care televiziuni sa mai apara(de dimineata pana in noapte tarziu carandu-si si oligofrenul de sudoro-sofer dupa el) sa trambiteze cu vocea lui lingusitoare(si cum mai pupa in cur pe toti si mai lingea in cur pe cate uni ) ce mare performanta v-a fi de acum incolo cum v-a curge lapte si miere si pana la urna ne-a indopat cu cacat.Sa fiti mandri in prostia voasta, sustinatori ai actualei performante si nu mai dati vina pe Diculoiu, pe Roibu aveti demnitatea si curajul sa va asumati ce ati creat (de ce nu-i intrebati voi, de actuala conducere ca voi apareti pe la televiziuni, de numarul de directori, de salari restante si cate mai vreti sa stiti).Voi sante-ti marea performanta de cacat si penibil de acum ,dati raspunsuri la ce ati facut la ce ati promis si la ce ati realizat.Este greu cu asa rahat atarnat de gat, cu mizeria creata ,cu minciuna si ura care ati semanat-o intre oameni, de aici denota ca sante-ti niste scursori, emanate din canalele mizere ale combinatului oameni de cea mai josnica speta.
Dpb

#11604 Vise

2013-11-13 20:33

In afară de Sindicate mai aveti vreun dor? Fără comentariu...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-13 20:39


un tembel

#11606 Re: Re: Re: Urmăriți acest video despre Oltchim dacă vreți să știți adevărul

2013-11-13 21:57

#11601: revolutia - Re: Re: Urmăriți acest video despre Oltchim dacă vreți să știți adevărul

V-am mai spus si cu alta ocazie ca personajele care ne conduc sunt niste NESIMTITI.

Dupa cum bine va aduceti aminte, impotenta lor exprimata la televizor, la emisiunea de la Realitatea TV, este explicata numai prin faptul ca nu VOR. Daca acesti NESIMTITI ar fi vrut, ar fi stiut si ar fi putut sa FACA CEVA. Dar ei nu stiu decat sa dea din gura. Va mai aduceti aminte ce personaje de trista amintire au aparut atunci: Vladoiu - mandru de activitatea lui comunista, Dobrinescu - mandru ca a fost primul director al teatrului Anton Pann, Calea - mandru ca a bagat si CET-ul in rahat (nu ca nu ar fi fost deja), Gherghina - mandra ca a reusit sa-i cumpere fetei ei o masina la majorat, Diculoiu si Vancea - mandrii ca isi bat joc de angajatii oltchim (membri sau nemembrii de SLO), Cernev - mandru ca a ajuns si el mare lider de sindicat si purtator de cuvant al oltchim, Radulescu - mandru ca e primarul scapat de puscarie, si o intreaga sleahta de berbeci creduli - angajati sau fost angajati oltchim.

Toate MARIILE lor si-au anuntat impotenta dar au refuzat sa-si anunte demisia. Altii trebuie sa faca treaba lor, nu ei, ca ei nu pot. In schimb pot sa-si ridice la timp salariile, pot sa se plimbe pe banii nostrii, pot sa ne zambeasca mirific in timp ce ridica din umeri.

Dintre MARIILE EXECUTIVE ale Oltchimului, niciuna nu a putut sa vina sa vorbeasca cu gloata. In schimb ele pot sa minta cu nerusinare.

Ma opresc la impasibilitatea noastra a tuturor, angajati sau fosti angajati, valceni si argeseni, romani. Era si este de datoria noastra sa-i oprim pe acesti IMPOSTORI NESIMTITI!

 

gogu

#11607

2013-11-14 07:22

Nimeni nu spune nimic despre noul Director General Marius Parvu. Chiar nu-l cunoaste nimeni sau va este frica de el. Nu este apolitic cum s-a scris , face parte din PC( Voiculescu )deci ....,este foarte bun prieten cu Gerea. Cei din Arpechim care il cunosc sa spuna CAT DE PROFESIONIST ESTE , cum venea beat la serviciu , de ce cei de la Petrom nu l-au oprit pentru Rafinarie atunci cand s-a separat de Petrochimie? Cat a furat din Arpechim . Este pus Dir. Gen. sa ce? Sa mai poata fura tot ce se mai poate fura. La Pitesti si-a lasat pupincuristii sa conduca Buduna , Daniel Preda etc. Domnule Parvu ti-ai abandonat cainii , vin hingherii. Doar ca sa dai mancare la caini mai esti bun si eventual sa-i faci si pe cei de la Valcea alcoolisti asa cum esti tu .

Musafir

#11608 Re:

2013-11-14 08:06

#11607: gogu -

Pai spune tu ca e clar ca esti de la Bradu si stii mai multe.

gogu

#11609

2013-11-14 08:21

Nu sunt singurul, ceea ce am spus stiu toti cei ce lucreaza sau au lucrat in Arpechim . Da a furat impreuna cu firmele care faceau mentenanta (DMG), a tinut si tine in functii cu salarii mari niste lepre ca Nicoleta Buduna , Preda Daniel , Constantin Boboboc (fost sef de cantina la Arepechim ) , Cecilia COsmescu care este sotia unuia din Directorii de la Omv ( oare nu avea cu ce sa traiasca daca era disponibilizata ? ) care ,, lucreaza " la serviciul Productie , un serviciu care nu face nimic. Sa stiti ca nu numai la Valcea au fost unsi in functii mari pilosii ci si la Arpechim de cand acest Parvu a devenit Director .N-a fost niciodata Director cum spune, a fost un simplu sef birou si apoi o mica perioada sef serviciu. Pentru ca este o nulitate nu a fost niciodata bagat in seama de sefii pe care i-a avut. A putut rezista datorita tatalui sau care a fost Director in Arpechim .

Musafir

#11610 Nimic nou pe frontul Oltchim

2013-11-14 08:40

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/21180-nimic-nou-pe-frontul-oltchim.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/petre-tanasoaica_1.jpg...


Am văzut în reluare emisiunea lui Gheorghe Smeoreanu, „Criterii politice”, de la VTV, în care l-a avut ca partener de discuţii pe secretarul de stat de la Economie, Bogdan Badea. În punctul în care interlocutorul a precizat că se urmăreşte restructurarea Oltchimului, pe formula Oltchimul bun rămâne la mine, iar Oltchimul rău primeşte toate datoriile şi îşi aşteaptă peţitorii, mi-am dat seama că ziaristul Gheorghe Smeoreanu era tras pe sfoară. Placa asta cu Oltchim 1 şi Oltchim 2 o flutură administratorul judiciar Gheorghe Piperea de multă vreme. M-am întrebat, în primul rând, cum poate un avocat, fie el şi profesor universitar, să restructureze o unitate industrială de mărimea Oltchimului. Cine îl ajută pe el să priceapă circuite industriale, fineţuri tehnologice, redimensionări procesuale şi alte chestii de genul acesta? Lucrul acesta ar putea să-l facă aparatul tehnic – cât a mai rămas, pentru că vechea conducere a fost înlăturată cu toată energia, lăsându-ne impresia nouă, neştiutorilor, că s-a făcut dreptate şi că adevăratele creierele ale combinatul chimic de la Rm. Vâlcea au fost ţinute pe tuşă de fosta conducere! -, experţii în probleme de restructurări, dacă sunt cumva prin birocraţia noastră.

Mă tem, însă, că nu s-a întâmplat aşa şi că ideea aparţine acţionarului minoritar PCC, care este interesat să preia electrolizele şi cele câteva secţii, două – trei, care folosesc ca materie primă clorul. Într-adevăr, dacă memoria mea funcţionează corect, asta ar însemna 20 şi ceva la sută din potenţialul combinatului. E profitabil, deci, să opreşti secţiile care folosesc materia primă locală, sarea în acest caz, de la Ocnele Mari. Problema cea mai dură, însă, pe care domnul secretar de stat nu vrea să o înţeleagă, cum bănuiesc că nici şeful său, ministrul Gerea, este că cele aproape 500 milioane de euro, intraţi la capitolul datorii, au fost investiţi în secţii care folosesc materiile prime din industria petrochimică! Asta configurează dintr-o dată intenţiile precise ale guvernanţilor. Domnul administrator judiciar, Gheorghe Piperea, a şi sugerat în scrisoarea sa ameninţătoare adresată sindicatelor că nu-şi poate permite să aşeze în CV-ul său o pată de genul unui eşec la Oltchim. Înşiră, fără să precizeze în afară de PCC şi nu ştiu ce fond de investiţii din Istrael, doar vagi peţitori cărora le spune ruşi, chinezi etc.

Regret că am văzut emisiunea în reluare, pentru că mi-ar fi plăcut să-l abordez prin telefon pe domnul Bogdan Badea, un vâlcean de-al nostru. Nu ştiu dacă textul acesta îi va ajunge vreodată sub ochi, dar bănuiesc, după cum îmi spune instinctul, că se vor găsi câţiva prieteni vâlceni care să-l transmită. Pe scurt, mesajul nostru către dumnealui ar fi următorul: nu s-a schimbat nimic în politica Ministerului Economiei vis-a-vis de Oltchim, au fost reluate doar temele puse în undă de fostele conduceri (Chiţoiu, Vosganian), doar că actualii o fac cu mai multă poftă de comunicare. Petre Tănăsoaica


Musafir

#11611 Re: Nimic nou pe frontul Oltchim

2013-11-14 08:46

#11610: - Nimic nou pe frontul Oltchim

Domnule Ministru,
Domnule Director General,

 

Mai nou, dupa ce s-a publicat Raportul Oltchim la 30.09.2013, aflam ca in perioada 30.09.2012 - 30.09.2013 conducerea Oltchim a facut datorii de 219 milioane de euro (in crestere cu 36%) - datorii nejustificate mai ales ca nu s-au facut investitii, nu s-au prelungit autorizatii de mediu, nu s-au facut revizii tehnice nici la instalatii si nici la cisternele CF si nu s-au adus salarile la zi nici pentru salariati si nici pentru disponibilizati. Din acelasi raport mai aflam ca, desi s-a redus numarul de salariati prin disponibilizari colective in perioada iunie - septembrie 2013, cheltuielile cu personalul la data de 30.09.2013 au scazut doar cu 7% fata de 30.09.2012 (adica cu 1,7 milioane de euro).

Daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - si s-ar fi realizat si economii din salariile acestora si din cheltuielile suplimentare cu autoturismele de serviciu, cu secretariatele, etc.

Haideti sa facem un simplu calcul: un director / sef divizie ne costa pe putin 25.000 de lei / brut pe luna (salariu + taxe, impozite, etc. - aferente salariului de baza + autoturism + secretariat).

Rezulta ca un director / sef divizie ne costa pe putin 300.000 de lei / an (25.000 de lei / brut pe luna X 12 luni).

Concluzie: daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - s-ar fi realizat o economie de cel putin 3.900.000 lei / an (300.000 de lei / an X 13 directori / sefi de divizie - potential redusi) adica, aproximativ 900.000 de euro.

Ce se putea face cu 900.000 de euro?
Se putea plati un avans (prima chenzina) celor 2.300 de salariati aflati in prezent pe statele de plata la oLTCHIM.
Se puteau plati salarile restante (mai putin salarile compensatorii) - avans (prima chenzina) luna ianuarie 2013, transport luna decembrie 2012, CO / 2013 - celor cca. 960 de salariati disponibilizati de la oLTCHIM.

Dar nu! Ei tin de scaune - scaune in care au ajuns (cu mici exceptii) nu pe criterii de competenta ci pe criterii de apartenenta politica. Tin cu dintii de privilegii (unii care nici nu visau sa aiba la scara o masina de lux acum se plimba cu doua / familie, dotate si cu scaune pentru copil).

Daca numarul salariatilor din Oltchim a fost redus cu o treime iar productia combinatului este de maxim 10% din capacitate (nu mai sustineti acest 24% - pentru ca este fals), numarul directorilor executivi a crescut cu 50% (de la 6 la 9). Pentru ce si pentru cine?

Sper ca, cat mai rapid - inainte de infintarea Oltchimului 2, sa se indrepte aceste anomalii si sa se puna lucrurile pe fagasul lor normal!


Musafir

#11612 RASPUNDETI LA INTREBARE DOMNULE CERNEV!

2013-11-14 08:49

#11611: - Re: Nimic nou pe frontul Oltchim

CERNEV SI VICTORIA (VUVUZELELE PCC) STIU CEVA?
ACEST SFAT NU ESTE PENTRU PROPRIETARII PCC. ESTE PENTRU EVENTUALII CUMPARATORI.
NU, NOI SALARIATII OLTCHIM "SPERIEM" INVESTITORII CI UN ACTIONAR MINORITAR AL OLTCHIM!

http://m.bursa.ro/s=piata_de_capital&articol=221848.html

SFATUL PERSONAL AL LUI ZAREMBA CĂTRE PROPRIETARUL PCC SE:
"Nu participaţi la privatizarea Oltchim!"

Cum poti sa spui tu, ca actionar semnificativ al unei societati "Nu participaţi la privatizarea Oltchim!"!

Asta inseamna ca este adevarat ce se spune, inca din 2008 incoace, ca interesele PCC au fost indreptate catre FALIMENTUL OLTCHIM!

Si, pentru ca acest lucru sa se intample, PCC s-a folosit de toate armele prin intermediul lui Zaremba: cumpararea de asa zisi consilieri (Vladescu si Vulpescu - conform articolelor din presa), manevrarea salariatilor prin asa zisii sindicalisti de la victoria prin cumpararea si tradarea liderului acestui sindicat (conform presei), blocarea conversiei datoriei Oltchim catre AVAS prin numeroasele reclamatii depuse atat in tara cat si la CE, discreditarea Oltchim pe pietele de POLIOLI si CLOROSODICE, "furtul" portofoliului de clienti ai Oltchim (prin intermediul factorilor de raspundere din Oltchim - conform presei) , "furtul" retetelor de fabricatie a POLIOLILOR (prin intermediul factorilor de raspundere din Oltchim - conform presei) , etc.

pietele de POLIOLI si CLOROSODICE, "furtul" portofoliului de clienti ai Oltchim (prin intermediul factorilor de raspundere din Oltchim - conform presei) , "furtul" retetelor de fabricatie a POLIOLILOR (prin intermediul factorilor de raspundere din Oltchim - conform presei) , etc.

RASPUNDETI LA INTREBARE DOMNULE CERNEV! DE CE ESTE DENIGRAT OLTCHIMUL SI SALARIATII OLTCHIMULUI DE CATRE SEFUL DUMNEAVOASTRA DE LA PCC?

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#11613

2013-11-14 09:00

In nesimtirea lui acest Piperea la tribunal ,bai nesimtitilor de la VICTORIA-LIMBICURISTA si gloata lor de aplaudaci sa-l fi vazut pe acest administrator judiciar cum cerea ingaduinta la plata utilitatilor ,la plata energiei cu pret suventionat(aceleasi care i-au fost refuzate faraonului) acum cand are toate parghile si sustinerea politica si a unor prosti limbicuristi , nu e instare sa aduca macar la acelasi nivel de functionare combinatul inainte de oprirea lui si atunci va intreb din nou la ce dracu a-ti schimbat, sa ne umpleti de cacat.

Musafir

#11614 Re:

2013-11-14 09:31

Doamna draga, din pacate frustarile dumneavoastra nu sunt justificate..........

Gogu

#11615 Gogu

2013-11-14 09:46

Imi cer scuze, dar nu stiu ce vorbesc ca sunt plin de invidie.............
Eu de ce nu am o functie si de ce toata lumea imi spune ca sunt prost ?
De prost ce sunt nu stiu nici sa scriu.....
Dar de asta-i viata, la urmatoarea reincarnare, cand voi fi si eu sef (sper sa nu ma faca doamne doamne vierme)voi intelege si eu fenomenul Oltchim. De vreo 20 de ani ma chinui sa inteleg fenomenul Arpechim. Imi cer scuze domnule director general..........

Musafir

#11616

2013-11-14 09:48

sindicatul liber s-a pierdut reprezentativitatea.
noul ccm va fi negociat cu toate sindicatele,asta daca sta la locul lui diculoiu sa nu forteze intrarea oltchim in faliment

DISPONIBILIZAT

#11617

2013-11-14 10:34

Ba sa forteze falimentul si sa mergeti si voi sa semnati condica la AJOFM sa vedeti cum e dupa 32 de ani de munca in Oltchim cum si-a batut joc de noi tiganul imputit.Sa vedeti si voi daca va angajaza cineva la 52 de ani nenorociti dracului

Musafir

#11618 Andrei Gerea: „Prioritatea mea este salvarea Oltchim”

2013-11-14 10:47

http://www.voceavalcii.ro/2013111318264/Andrei-Gerea-Prioritatea-mea-este-salvarea-Oltchim.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/e196c3769ce7a444d12892581d549ddf_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a venit la Rm. Vâlcea, luni, 11 noiembrie a.c., având ca prim obiectiv vizitarea combinatului chimic Oltchim, despre care a spus că în niciun caz nu va falimenta, având soluţii suficiente şi decente pentru ca activitatea la Oltchim să continue. „Există un calendar al administratorilor judiciari de care ar trebui să se ţină, în care se arată că până pe 17 ianuarie 2014 se aşteaptă ofertele, iar pe 20 ianuarie se deschid plicurile" – a spus Andrei Gerea.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/14_11_13/15._Andrei_Gerea_Prioritatea_me...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Andrei Gerea a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PNL din Râmnicu Vâlcea, că a avut la sfârşitul săptămânii trecute o discuţie cu premierul Victor Ponta despre o variantă nouă de privatizare în cazul Oltchim. "Premierul poate să stea liniştit în privinţa Oltchim, având în vedere că la Ministerul Economiei există un ministru argeşean şi un secretar de stat vâlcean (Bogdan Badea – n.r.). Dar trebuie precizat că premierul Victor Ponta se preocupă de Oltchim pentru că nu mai departe de vineri seara am discutat cu premierul de o variantă pentru Oltchim. Această variantă s-a deschis în urma vizitei delegaţiei din China, nu pot da mai multe detalii acum pe această temă", a spus Gerea.

 

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/14_11_13/15._Andrei_Gerea_Prioritatea_me...

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/14_11_13/15._Andrei_Gerea_Prioritatea_me...

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/14_11_13/15._Andrei_Gerea_Prioritatea_me...

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/14_11_13/15._Andrei_Gerea_Prioritatea_me...


Musafir

#11619

2013-11-14 12:26

nu si-a batut bai prostovane tiganu joc de tine...ca nu el a supt de a terminat aceasta societate ci roibu si ai lui
dupa tine putem urma noi si cei de care aminteam mai sus bine mersi isi conduc propriile fabrici care le-au facut din societatea de unde ai plecat tu.........tantalaule!
m.v

#11620 Asa este

2013-11-14 13:39

Asa este..........................oricum aici pe petitie sant 1,2 ciocoflenderi din vechea garda care sciu ode vechii onduceri in rest toata lumea stie cine a fost marele General,s-a inconjurat de mari tantalai care au plecat bogatii din combinat ,gen Georgescu director de doi lei ,habarnist

Musafir

#11621

2013-11-14 13:42

Ganditi-va la un lucru.Cear fi daca nu vati mai injura nici uni nici alti si va-ti gandi sa faceti ceva util pentru combinat.Ca de un an numai asta faceti.
DISPONIBILIZAT

#11622

2013-11-14 14:20

Nu regretam bai nesimtitilor, vechea conducere regret ca niste handicapati oligofreni ridica prostia actuala la gradul de sublim, cu un tigan in frunte (puneti cel putin dracului al om sa va reprezinte)si cu oconducere de handicapati care habar nu au cum e cu chimia si ce este acum vi se pare normalitate, nu stiu care ar regreta sau ar avea de pierdut si de profitat(si v-am spus duceti-va dracului, publicati listele cu cifra de afaceri ale firmelor capuse ca sa v-a faceti dracului inca odata de ras) mai mult, cei de acum, sau cei din inainte.

Musafir

#11623 Aici suntem AZI ......

2013-11-14 14:28

#11508: - Ce se va înttâmpla cu Oltchim? Pierderile totale s-au apropiat de 173 mil. lei la 9 luni

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ce-se-va-inttampla-cu-oltchim-pierderile-totale-s-au-apropiat-de-173-mil-lei-la-9-luni-188761.html

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/04_Oltchim_22_011aa964ac.jpg...



Luni, ministrul Economiei declara, la Râmnicu Vâlcea, că a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o discuţie cu premierul Victor Ponta despre o variantă nouă de privatizare în cazul Oltchim. Și tot luni, oficialul spunea că situaţia economică a combinatului este ”una stabilă”.

Iar ”situație stabilă” poate fi privită din mai multe unghiuri, analizată împreună cu ultimele informații legate de cifrele înregistrate de combinat la nouă luni. Potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat pierderi totale de 172,74 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 44% faţă de pierderile raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 308,5 milioane de lei. De asemenea, cifra de afaceri netă a scăzut, în perioada analizată, cu 48%, de la 693,65 milioane de lei la 359,48 milioane de lei.

Totodată, în aceeași perioadă, combinatul a raportat venituri totale în scădere la 400,233 milioane de lei, de la la 721,905 milioane, şi cheltuieli totale de 572,9 milioane de lei, faţă de 1,03 miliarde de lei în aceeași perioadă din 2012. În același timp, numărul de salariaţi înregistraţi la 30 septembrie 2013 era de 2.331 persoane, faţă de 3.307 la 31 decembrie 2012.

Altfel, combinatul a vândut, în primele nouă luni, produse chimice atât pe piaţa locală (aproximativ 40% din cifra de afaceri), cât şi pe cea internaţională (60%). De menționat că Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013.

Principalul acţionar al combinatului este statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 18,31%, Polyolt Holding Ltd - 14,02%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoanele fizice şi juridice.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT)

 

 

1. Oltchim SPV 20 noiembrie 2013
2. Depunere oferte privatizare 17 ianuarie 2014
3. Deschidere oferte privatizare 20 ianuarie 2014
4. Supraofertarea 23 ianuarie 2014
5. Selectarea investitorilor si ofertelor 23 ianuarie 2014
6. Tabelul definitiv de creante 24 ianuarie 2014
7. Finalizare 31 ianuarie 2014
8. Aprobarea de creditori si judecatorul sindic FEBRUARIE 2014


Musafir

#11624 Daca ai cap si poti sa judeci cu el vezi rapoartele Oltchim!

2013-11-14 14:42

#11619: -

Dupa un an de conducere politica la Oltchim si de lupta sindicala intre "cei vechi" si "cei noi" pierderile au crescut cu 36%!

Daca ai cap si poti sa judeci cu el vezi rapoartele Oltchim (care nu sant semnate de mine ci sunt facute si semnate de conducerea combinatului)! O sa realizezi ca un an de management Talpasanu & Sipru & Piperea (cu datorii de 219 milioane de euro fara sa faca investitii si cu disponibilzarea a 960 de salariati) este echivalent cu 7 ani de management Roibu (cu 603 milioane de euro datorii in 21 de ani cu investitii in instalatiile Oltchim + achizitionarea DPB + autorizatiile de mediu si reviziile la zi si fara disponibilizari colective) ... "tantalaule"!.

Intreaba-l pe marele cernev unde s-au scurs cele 219 milioane de euro intr-un an?

2013-11-12 13:33

 

#11482: - Afacerile Oltchim au scăzut la jumătate în primele nouă luni. Pierderile s-au redus cu 44%

A aparut pe siteul Oltchim http://www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/informatii-financiare "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la 30.09.2013."

Analizand "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la data de 30.09.2013" versus "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la data de 30.09.2012" rezulta urmatoarele:
- total datorii Oltchim la 30.09.2012               = 2.656.632.919 lei (adica: 603.780.209 euro);
- total datorii Oltchim la 30.09.2013               = 3.621.887.288 lei (adica: 883.156.202 euro);
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
pierdere intr-un an de conducere politica   =   965.254.369 lei (adica: 219.375.993 euro).
(30.09.2012 - 30.09.2013)

Concluzie: intr-un an de conducere politica datoriile Oltchim au crescut cu 36% fata de cei 21 de ani de management ROIBU.


Musafir

#11625 Re: Aici suntem AZI ......

2013-11-14 14:44

#11623: - Aici suntem AZI ......

Ai uitat sa mentionezi :

9. Falimentul martie 2013.