Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#1

2012-08-30 07:52

Ce face Guvernul cu hotărârea pe care a luat-o , de ce nu urmărește dacă s-a pus în practică ?
De ce trebuie să lăsăm la mâna lui PCC soarta a mii de oameni și să pierdem altă parte din averea țării?
Până când vom mai tolera această trădare din partea celor puși să aibă grijă de această țară ?
De ce Guvernul n-a dat acele 40 mil. de euro încă de acum 3 ani ( când a promis oamenilor de la Oltchim că dacă îl votează pe Băsescu , vor primi banii pentru punerea în funcțiune a Arpechim-ului și Oltchim-ului la capacitatea maximă) ca să nu stea pe tușă și alte firme care depind de Oltchim.
Ponta să facă bine și să se apuce de treabă , nu să stea toată ziua în campanie electorală, fiindcă de asta a venit la putere ( zice el ) să dea drumul la econonie și să creeze locuri de muncă.
PS Am o rugăminte la Sindicatul combinatului; să nu renunțe la orice formă de protest, fiindcă aceasta s-ar putea să fie ultima ocazie când mai poate face ceva pentru salvarea Oltchim-ului și că noi cei din alte localități ale țării ,vom fi alături de ei în acest demers.

Musafir

#2 guest

2012-08-30 10:49

Stimati guvernanti,

Nu uitati ca anul acesta mai avem o tura de alegeri. Votul meu va merge la cel care va rezolva intr-o maniera acceptabila situatia de la OLTCHIM (altfel imi rezerv dreptul de a-l pastra) si ca mine gandesc multi (si vor fi si mai multi).
Sorin Max

#3

2012-08-30 13:08

Sa nu uitam ca printr-o simpla miscare de condei a Domnului fost Prim Ministru, Tariceanu - la sfarsitul anului 2007 s-a anulat conversia datoriei OLTCHIM catre AVAS facuta in anul 2005 iar PCC, fara a plati ceva, a ajuns de la cca. 1,2% - participare la capitalul OLTCHIM, la cca. 12%. Coincidenta, sau nu, PCC are un consilier numit Sebastian VLADESCU fost ministru de finante si fost secretar de stat in Guvernul Tariceanu.
Renuntarea la efectuarea conversiei (sau mai bine zis) a reconversiei in actiuni este o eroare prin prisma mai multor factori:
- a fost aprobata de UE;
- este subevaluat capitalul actual al OLTCHIM (cca. 8 milioane de EURO); OLTCHIM nu poate fi comparat cu USG - CIECH, TERAPLAST, etc. care au o capacitate de productie cu mult inferioara fata de capacitatea OLTCHIM; spre exemplu, in perioada 2007 - 2008, erau vandute zilnic de catre OLTCHIM produse de cca. 1,5 - 2,0 milioane de EURO; zilnic erau incarcate peste 100 de camioane si cisterne cu PVC, CLOROSODICE, POLIOLI, etc. si peste 50 de cisterne de cale ferata cu OXO - ALCOOLI, CLOROSODICE, etc.;
- un capital social de 400 - 500 milioane de EURO este corect si alfel se poate prezenta OLTCHIM in fata bancilor pentru finantare materii prime.
Problemele de functionare ale OLTCHIM au inceput in momentul in care a fost sistata productia (de etilena si propilena) de catre OMV PETROM in noiembrie 2008.
De ce oare? Cine avea interesul sa buna pe butuci doua unitati de productie ARPECHIM si OLTCHIM care impreuna aveau vanzari de peste 3 milioane de EURO / zilnic?
Sa nu uitam ca aceste unitati erau unice producatoare in Romania si nu numai de PVC, OXO-ALCOOLI, PLASTIFIANTI, POLIETILENA, ETILENA, PROPILENA, etc.
Sa fie oare rechinii din industria chimica si petrochimica iar PCC sa fie numai o coada de topor?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-08-30 13:14



Musafir

#5

2012-08-30 13:49

sunt somera si nu am gasit nimic de munca
redeschiderea ARPECHI ar fi obucurue pentru multi care se afla in situatia mea
Petrochimistul

#6 ARPECHIM SI OLTCHIM

2012-08-30 17:48

Sunt multi someri rezultati din reducerile de personal fortate de OMV la Arpechim. Guvernantii ar trebui sa se gandeasca si sa ia masuri urgente pentru a salva Oltchim si implicit Arpechim !!!
Domnilor GUVERNANTI lasati plimbarile/certurile si puneti osul la treaba. Pe structura Oltchim se poate grefa ultimul complex rafinarie petrochimie combinat chimic din Romania !!!
Intelegem ca primeaza alte prioritati pentru dumneavoastra insa pentru noi oamenii de rand importante sunt locurile de munca !!!!
Rafinorul

#7 ARPECHIM

2012-08-30 17:54

Petrochimistul are dreptate !!!
Asteptam sa inlocuim toate unitatile productive cu MALL-uri si SUPERMARKETURI !!!
Nu poate da tara inainte cu astfel de strategii !!!
Ultima reduta a Petrochimiei din Romania este pe cale de a fi sortita pieirii. Celelalte petrochimii din Romania au fost rezolvate de alte guvernari anterioare: vezi Petrotel S.A. Ploiesti rezolvata in sensul vanzarii si taierii de guvernarea CDR 1996-2000, petrochimia de la Petrobrazi rezolvata de guvernarea PSD din 2000-2004 odata cu vanzarea Petrom la OMV, petrochimia de la Petromidia rezolvata de guvernarea CDR cu Tariceanu ministru industriilor in 1996-2000.

ROMANI TREZITI-VA !!! CE ASTEPTATI SA PLECATI TOTI LA CAPSUNI !!!
NICI MACAR ACOLO NU MAI AVETI POSIBILITATEA SA PLECATI PENTRU CA SPANIA ESTE IN CRIZA.
Rafinorul

#8 ARPECHIM

2012-08-30 17:57

Si votul meu si a altor mii va merge la cel care va salva complexul Oltchim Arpechim.
Nu fac nimic pentru Oltchim/Arpechim vor avea vot negativ de la mii de oameni.
Judetele Arges si Valcea vor vota functie de cum se rezolva situatia companiei Oltchim si a Rafinariei Arpechim.
Petrochimistul

#9 Sindicatul Unirea

2012-08-30 18:07

Sindicatul Unirea unde este???
Ce face pentru a salva Petrochimia de la taierea programata a PCC ???
Marele Dumitru de ce nu face front comun cu Popescu de la Sind. Rafinorul - Rafinaria Arpechim si cu liderul Diculoiu SLO Oltchim ??
Are cumva orgolii sponsorizate de OMV ???
A stiut si stie numai sa instige oamenii amarati din Petrochimie fara sa le spuna cat are salariu de la OMV si de ce avantaje a beneficiat cat negocia disponibilizarile personalului din Petrochimie!!!
Cum incearca el sa convinga oamenii ca lupta pentru cauza lor cand tot timpul promoveaza interesele OMV !!
Zi domnule Dumitru cat ai salariu la OMV si lasa-ne cu demagogia !!!
In loc sa uniti miscarea sindicala, nu faceti altceva decat sa contribuiti la dezbinare !!!
De altfel si la OMV disponibilizarile de personal absurde ca si numeric (de la circa 4500- 5000 de angajati la 600 in petrochimie) s-au facut cu concursul lui Dumitru.
In plus oamenii au fost prostiti sa nu isi ia ordonanta intreaga de la OMV la preluarea de catre Oltchim de ce oare??? si cu concursul cui???
Tot Dumitru si-a luat casul si pe fraieri ii instiga sa se duca la dl. Roibu sa le dea ordonanta !!!
Sa iti fie rusine OMV-istule Dumitru !!!
OMV-ist puturos !!! JOS !!! JOS !!! JOS!!!
CRISTI

#10

2012-08-30 18:07

Prin salvarea Oltchim si a Petrochimiei Arpechim alaturi de Rafinaria Arpechim-OMV se salveaza si o parte din Economia Romaniei, se salveaza locuri de munca si implicit cresc veniturile la Bugetul de Stat. Daca Statul Roman va actiona ca la privatizarea PETROM atunci guvernantii sa nu se mai mire ca nu au venituri la Buget.
Probabil ca se doreste sa distruga tot si sa devenim sclavii altora,iar pentru aceasta privatizare sa mai bagam ceva bani in buzunarele unora de pe fierul vechi rezultat care se va livra la un REMAT(...) in spatele caruia un baiat cu gulere albe face bani NEGRII!

Ma intreb si eu oare cum un fost guvernant care a avut in mana un minister important sa sustina PCC si sa lupte impotriva industriei romanesti? MA INTREB OARE CAND A FOST IN FUNCTIE A LUPTAT TOT PENTRU BUNASTAREA ROMANILOR CA SI ACUM?
Prin implicarea statului in preluarea Rafinariei Pitest de la "zeroMV" se va incepe o recuperare a industriei romanesti pe care guvernantii anteriori au instrainat-o cu tot cu resurse aventurierilor multinationali, care au dat mai mult spaga decat Statului Roman.
Cum au crezut guvernantii ca o Rafinarie si o Petrochimie ca la Pitesti care avea si titei din tara este mai putin rentabila decat o Rafinarie si o Petrochimie similara la Viena care importa tot titeiul? Diferenta dintre cele doua este ca la ei s-a investit si retehnologizat pe cand la noi s-a "muls" cat s-a putut de catre toate partidele care au fost la guvernare.
AR TREBUI CA DOMNUL PRESEDINTE BASESCU SA NU UITE CA ATUNCI CAND ERA PRIMAR AL CAPITALEI LUA PACURA DE LA PITESTI SI FARA SA PLATEASCA LA TIMP, DAR ASIGURA CONDITII NORMALE DE TRAI CELOR CARE L-AU VOTAT IN VIITOARELE ALEGERI!!!!!!!!
AR TREBUI CA TOTI DE LA OLTCHIM,ARPECHIM SI RAFINARIA ARPECHIM SA FACA FRONT COMUN IMPOTRIVA ACESTOR DOMNI CARE NU STIU CE INSEAMNA UN LOC DE MUNCA SI NU VAD DECAT BUZUNARELE LOR CARE SUNT LUNGI PANA LA CALCAIE SI TREBUIE UMPLUTE CALCAND PESTE CADAVRE!
Petrochimistul

#11 Zero MV

2012-08-30 18:11

Tare faza cu "ZERO MV"
Total de acord domn Cristi !!
Tot respectul spuneti multe adevaruri !!!
Facem front comun neaparat !!!
Salut pozitia !!!
Petrochimistul

#12 HUAAAAAAAA PCC !!!! HUAAAAA VLADESCU SEBASTIAN CONSILIERUL PCC

2012-08-30 18:13

FORZA OLTCHIM !!!
HUUAAA PCC !!!!

Musafir

#13

2012-08-30 18:42

Salvati Oltchimul pina nu e prea tirziu
Rafinorul

#14 ARPECHIM

2012-08-30 18:50

Petrochimistule ai dreptate !!!
Daca nu suntem uniti si nu actionam o sa ne intalnim in oras someri fiind la o bere !!!
Forza Oltchim !!!
PCC du-te in Polonia ca ai treaba acolo !!!
Ia-l si pe Vladescu poate va consiliaza financiar si reformati si Polonia cum s-a reformat Romania !!!
Petrochimistul

#15 Dumitru Sindicatul Unirea

2012-08-30 18:52

Dumitrule daca tu dormi linistit noi din Petrochimie nu !!!
Tu ne-ai mancat ordonanta.
De noi nu scapi daca se inchide Oltchim.
Ori ne dai ordonanta ori ti-o luam cu forza.
Oricum de mine unul sigur nu scapi!!!
CRISTI

#16

2012-08-30 19:18

Domnilor,
Este pacat sa transformati aceasta petitie intr-un razboi cu cei aserviti "zeroMV".Poate ca unii asta si vor sa ne deturneze acest act de salvare a singurului complex Rafinarie-Petrochimie-Oltchim.Oricum fiecare va avea parte de ce "si-a asternut".Va veni si timpul lor,ca locotenenti ai lui LUCA!
RAZBOIUL NOSTRU ESTE CU MAFIA DIN POLITICA!
Sa speram ca totul va fi bine!
MARIA

#17 SALVATI OLTCHIM

2012-08-30 19:35

OLTCHIM TREBUIE SALVAT !!!
PRESAM CLASA POLITICA SA DEA UN VERDICT POZITIV SI SA SALVEZE OLTCHIM DE LA LICHIDARE SAU PRIVATIZARE CU PCC !!
CEI CARE IMPARTASITI ACEEASI OPINIE LUPTA NE ASTEAPTA.
PRIMUL PAS POPULARIZATI PETITIA.
TREBUIE SA FIM MULTI.
FOARTE MULTI !!!!
MAI MULTI DECAT MULTI !!!
PIROLIZA

#18 CU CE SE OCUPA DOMNUL VULPESCU

2012-08-30 19:40

OLTCHIM

#19 REMUS VULPESCU DEMITEREA

2012-08-30 19:49

VOTATI PETITIA REMUS VULPESCU DEMIS !!!!
http://www.petitieonline.com/demitere_remus_vulpescu_opspi
OLTCHIM

#20 OLTCHIM

2012-08-30 19:59

VA ASTEPTAM SA VOTATI IN PARALEL SI CEALALTA PETITIE
http://www.petitieonline.com/demitere_remus_vulpescu_opspi
OLTCHIM

#21 PENTRU TOTI PETROCHIMISTII DIN ARPECHIM

2012-08-30 20:05

CUNOASTETI FOARTE BINE ISTORIA ARPECHIM.
SA LUPTAM SA DEMITEM NEAVENITII !!
http://www.petitieonline.com/demitere_remus_vulpescu_opspi
NU POATE AVENTURIERUL VULPESCU SA NE PRIVATIZEZE SAU LICHIDEZE CUM VREA EL.
JOS VULPESCU
mihai

#22 Cine este dl Vulpescu ???

2012-08-30 20:13

Un puştan imberb de la OPSPI, pe numele său Remus Vulpescu, a reuşit să păcălească Guvernul şi să aprobe schimbarea a tot felul de strategii de privatizare pentru Oltchim. Punem pariu că acest Vulpescu habar nu are unde se află Oltchim şi care sunt problemele reale ale acestei societăţi. Din biroul său de la Bucureşti, dotat cu aer condiţionat şi cu trei secretare de serviciu, imberbul Vulpescu desenează pe hârtii tot fel de inepţii despre privatizarea Oltchim, afectând, prin deciziile sale idioate, mii de salariaţi de la combinatul chimic şi un judeţ întreg. Reamintim că doar în urmă cu două săptămâni, acelaşi Guvern Ponta a aprobat o altă „idee” a lui Remus Vulpescu: licitaţie cu ofertă în plic urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitaţie cu strigare. Ca să nu mai punem la socoteală că în luna martie, tot OPSPI a dat publicităţii anunţul cu privire la vânzarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim SA, printr-o metodă combinată: negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic.

Toate aceste acţiuni nesăbuite şi iresponsabile ale lui Remus Vulpescu, girate de Guvernul Ponta, nu vor avea ca rezultat decât alungarea investitorilor care s-au înscris în cursa pentru privatizarea Oltchim. O privatizare de care Oltchim are nevoie ca de aer pentru că se află într-o situaţie dificilă fără precedent: datoriile către furnizorii de utilităţi (Electrica, CET Govora, Distrigaz, etc.) au crescut îngrijorător, iar pierderile financiare s-au adâncit dramatic în ultimii cinci ani, pe fondul diminuării activităţii de producţie la 25% din capacitate. Un efect direct al iresponsabilităţii acestui Guvern în privinţa privatizării Oltchim va fi acela că nici un investitor serios nu va mai dori să participe la alte privatizări pe care, probabil, că le va „pregăti” incompetentul Remus Vulpescu!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-08-30 23:47


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-08-31 00:07