Dezbatere publică pe teme economice între USL şi ARD

Te-ai săturat de disputele politice sterile?

Te numeri printre cei care vor ca politicienii, şi în speţă cele două mari alianţe politice ale momentului, să vină cu soluţii reale pentru problemele cu care România se confruntă în prezent?

Crezi că românii au nevoie de mai multe informaţii pentru a putea alege în cunoştinţă de cauză între cele două mari formaţiuni politice ale momentului?

 

Dacă da, susţine acest demers prin care, un grup de specialişti în economie, independenţi din punct de vedere politic, cer politicienilor organizarea unei dezbateri publice în cadrul căreia echipele de economişti aflate în spatele celor două formaţiuni politice ale momentului, USL şi ARD, să-şi prezinte strategiile şi platformele program pe care doresc să le implementeze pentru dezvoltarea României.

 

Domnule Victor Ponta, în calitate de Prim-Ministru,

Domnule Crin Antonescu, în calitate de lider al forţei politice aflate la guvernare,

Domnule Vasile Blaga, în calitate de lider al principalei forţe politice din opoziţie,

Domnule Traian Băsescu, în calitate de Preşedinte al României,

Domnule Mugur Isărescu, în calitate de Guvernator al Băncii Naţionale a României,

 

Vă solicităm insistent pe această cale să luaţi în condideraţie organizarea unei mese rotunde deschise publicului larg, în cadrul căreia echipele de specialişti ale celor două mari formaţiuni politice ale momentului (în speţă USL şi ARD)să-şi prezinte şi să dezbată în mod public platformele şi proiectele pe care fiecare dintre ele le propun alegătorilor.

Cerem insistent organizarea unei dezbateri publice, într-un cadru deschis şi transparent, în care echipele de economişti ale celor două partide să intre în dialog atât cu reprezentanţii opiniei publice (fie ei economişti independenţi, jurnalişti sau oameni de afaceri) cât şi, mai ales, cu reprezentanţii echipei de economişti a adversarilor politici.

O dezbatere în care cele două formaţiuni politice să-şi prezinte programul economic pe care-l au pentru România , să critice programele/platformele formaţiunii politice adverse şi mai ales să răspundă în mod direct criticilor aduse de opinia publică sau de formaţiunea politică adversă.

Credem sincer că un astfel de demers este extrem de necear şi util, prin faptul că aduce opiniei publice acel plus de informaţie necesar exprimării unui vot în deplină cunoştinţă de cauză.

 

Spune DA solicitării adresate decidenţilor de opinia public, pentru organizarea unei confruntări publice pe teme economice între echipele de economişti ale celor două principale formaţiuni politice ale momentului.