Denominarea in Lei a creditelor in valuta straina (CHF, EUR, USD)

PETITIE

Noi, semnatarii petitiei, sustinem demersul  initiat marti, 20 ianuarie 2015, de catre GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF  pentru denominarea in lei a creditelor in valuta, la cursul de la data semnarii contractului + maximum 20%.

Marti, 20 ianuarie 2015, GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF a inaintat o solicitare Guvernului, Camerei  Deputatilor si Senatului prin care cerea dispunerea in regim de maxima urgenta a unei INITIATIVE LEGISLATIVE care să soluționeze situația gravă în care se găsește o bună parte a clienţilor băncilor care au contractat credite în orice valută straina (CHF, EURO, USD).

Solicitarea, cu numerele de inregistrare 686 din 20.01.2015 (Guvernul Romaniei), 296 din 20.01.2015 (Camera Deputatilor) si  113/17 din 20.01.2015 (Senat), contine si  o propunere de text legislativ care are la baza un Proiect Legislativ pe tema conversiei  creditelor în franci elvețieni  în lei, aparținând unui grup numeros de parlamentari – 131 deputați și senatori.

Acestei inițiative i S-AU ADUS MAI MULTE MODIFICARI de către GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF si asociatiile de protectie a consumatorilor din sectorul financiar (ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS), printre care:

- Posibilitatea consumatorilor cu credite in valuta straina (CHF, EURO, USD) de a opta pentru conversia creditelor din valuta in lei, la cursul de la data semnarii contractului + o diferenta de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fara garantie).

- Interzicerea solicitarii si aplicarii oricaror altor comisioane, costuri si garantii suplimentare in procesul de conversie a creditelor.

- Interzicerea perceperii unei dobanzi anuale efective (DAE) mai mare in noua moneda de creditare.

Continutul integral al Solicitarii se regaseste pe pagina de facebook a GRUPULUI CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF, la sectiunea Fisiere (Files).

Initiatori:

Catalin Voivozeanu,

Andreea Cristoforidis

Sorin Comanescu

Catalin Voivozeanu, Andreea Cristoforidis, Sorin Comanescu    Contacteaza autorul petitiei

Prenume
Nume
Oraș
Țară
Banca la care aveti creditul
Valuta in care aveti creditul
Adresă email
Dorești sa afișezi semnătura ta publicului larg?

Adresa dvs. de email nu va fi niciodată afișată în public sau cedată unui terț.