Cerem demisia deputatului Horia Cristian!

Suntem profund surprinși și revoltați de declarațiile făcute de deputatul PNL de Timișoara, Horia Cristian, în chestiunea alocării de fonduri pentru construirea unor spitale regionale de urgență. Domnul deputat pare să fi uitat scopul prezenței sale în Parlamentul României – respectiv apărarea și promovarea intereselor Timișoarei și ale timișorenilor – și s-a transformat într-o simplă portavoce a guvernului și a conducerii centralizate la nivel de partid și de stat. Revenirea ulterioară a deputatului asupra subiectului nu îl disculpă ci, din contră, dovedește că domnia sa nici în urma reacției opiniei publice nu conștientizează care este misiunea domniei sale în parlament.

Declarația conform căreia „ar trebui să încetăm să mai considerăm Timișoara buricul pământului” ni se pare o jignire gravă la adresa tuturor celor care trăiesc și muncesc în Timișoara, inclusiv la adresa celor care în 2012 au făcut eroarea de a-l vota pe domnul Horia Cristian. Declarația este cu atât mai gravă cu cât ea nu vine din partea unui parlamentar impus de la centru să candideze în Timiș, cum ar fi Ben-Oni Ardelean sau Vasile Blaga, ci din partea unui timișorean get-beget, care și-a construit întreaga campanie de păcălire a electoratului timișorean pe sloganul „Iubesc Timișoara!”.

Credem cu tărie că toți oamenii politici, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, în momentul în care ajung să reprezinte Timișoara și județul Timiș în Camera Deputaților sau în Senat TREBUIE să considere că Timișoara este buricul pământului și să își construiască întreaga acțiune politică de la necesitățile orașului și județului și ale locuitorilor acestei zone.

Pentru aceste motive, cerem:

1)    Conducerea USL Timiș și birourile de conducere municipal Timișoara și județean Timiș ale PNL să se delimiteze clar și public de declarațiile amintite, inclusiv prin retragerea sprijinului politic deputatului Horia Cristian.

2)    Demisia lui Horia Cristian din Camera Deputaților, un loc în care domnia sa nu numai că nu ne reprezintă, dar se pare că nici nu dorește să ne reprezinte.

Liga Bănățeană

Liga Banateana    Contactați autorul petiției