Asteptam DNA sa poposeasca si pe la CSM!

 

Solicitam IMPERATIV  DNA sa cerceteze infractiunile descoperite de presa la Consiliul Superior al Magistraturii
In presa au fost prezentate de la inceputul anului mai multe documente care dovedesc ca in perioada in care judecatorii Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet au fost revocati din functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii au beneficiat, la fel ca orice alt membru activ, de salariu, de plata chiriei sau de diurna de detasare de 2% din indemnizatia de incadrare bruta lunara in functie de numarul de zile lucratoare. Danilet si Ghica si-au incasat salariul in cele trei luni in care au fost revocati de peste 1.600 de judecatori, desi nu au avut nici un fel de activitate in Consiliu.

Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat oficial ca ca Danilet si Ghica au luat salarii de la CSM cat timp au fost revocati, fara sa mearga la serviciu!
Prin Hotararea nr. 62/26.02.2013 a Plenului CSM, Cristi Vasilica Danilet a fost revocat din functia de membru al CSM. Potrivit legii si practicii constante a Inaltei Curti de Casatie si Justitie o astfel de decizie de revocare este executorie. Abia prin sentinta civila nr. 1697 din 27 mai 2013 s-a dispus suspendarea efectelor Hotararii Plenului CSM, fiind astfel evident ca pana atunci aceasta si-a produs efectele.
In mod similar stau lucruriule si pentru Alina Ghica, ea fiind revocata din functie prin Hotararea Plenului CSM nr.163/16.02.2013 pana in data de 30 mai 2013 cand prin decizia Curtii de apel Galati s-a dispus suspendarea efectelor acesteia. Astfel fiind, o lunga perioada de timp cei doi nu au mai avut calitatea de angajati ai CSM, nu au participat la nici un fel de actitate a acestei autoritati publice, la sedintele de plen sau de sectie, astfel cum rezulta chiar din evidentele publice, si nu au mai in general nimic de a face cu CSM-ul. Cu toate acestea, pe intreaga perioada cei doi au primit toate drepturile cuvenite doar membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, prin decizia ordonatorului de credite, Oana Schimhdt Haineala.
Plata unor drepturi salariale importante din bani publici unor persoane care nu aveau nici un fel calitate nu se putea face decat prin savarsirea unor infractiuni de fals, abuz in serviciu si de coruptie. Parchetul nu poate sta nepasator in fata evidentelor si trebuie sa se sesizeze din oficiu pentru a verifica legalitatee dispuna verificari pentru a stabili daca a fost comisa vreo ilegalitate, atat din partea presedintei CSM de la acea data, Oana Haineala, care a semnat pentru acordarea salariului acestora in calitate inexistenta de membri CSM, cat si din partea judecatorilor Ghica si Danilet, care desi era revocati din functie si absenti de la serviciu, i-au acceptat, intocmind eventual si acte si evidente false pentru aceasta.

 


Adina Daria Lupea    Contactați autorul petiției