Anularea prevederilor hotararii 2/2010 a Colegiului psihologilor,

Aceasta petitie a fost creata pentru a intrerupe abuzurile conducerii Colegiului psihologilor, asupra membrilor sai, abuzuri si in ,,baza" hotararii 2/2010, prin care absolventii de facultate cu studii de lunga durata 4-5 ani, specializarea psihologie, inscrisi in colegiu dupa luna aprilie 2010, sunt discriminati fata de ceilalti membri , absolventi de studii cu durata de 3-4 ani, inscrisi inainte de data intrarii in vigoare a Hotararii 2/ 2010 si carora nu li s-a solicitat formare masterala, complementara, pe fiecare, asa zis, ,,specialitate". De asemenea solicitam conducerii Colegiului Psihologilor incetarea comportamentului ostil, a comportamentului de fatada,  respect adevarat si recunoasterea tuturor eforturilor membrilor colegiului, a celor care sustin cu adevarat, financiar si emotional, functionarea acestui organism.

Solicitam conducerii colegiului sa respecte normele de formare/ echivalare a studiilor de lunga durata, necesare profesiei de psiholog, in sensul in care studiile de lunga durata sunt echivalente cu studii de scurta durata+master. Solicitam conducerii colegiului sa coteze in favoarea membrilor sai, masterele in domeniul psihologiei finalizate cu diploma de master, referatele supervizorilor, achitarea taxelor, parcurgerea cursurilor de formare continua.

Solicitam Conducerii Colegiului Psihologilor sa recunoasca legaturile teoretice comune intre ,,specialitatile" psihologiei muncii-transporturi-aparare, si unificarea acestor informatii intr-un singur program masteral, nu in 3 programe, in defavoarea majora, a dezvoltarii membrilor sai, prin limitarea accesului la informatie si omiterea comunicarii aspectelor comune acestor ,,specializari", rezultate din metodele de colectare a informatiilor psihologice.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa recunoasca orice program de master finalizat cu obtinerea unei diplome recunoscute de lege in domeniul psihologiei (nu conditionat de subiectivismul unora sau altora), ca suficienta, alaturi de supervizare si cursurile de formare continua, recunoasterea vechimii ca intensitate a experientei in exercitarea profesiei in momentul  accesului/schimbarii treptei, in ,,specialitatile" din cabinetele particulare.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa nu mai inventeze specializari, mai ,,destepte" decat cele dezvoltate in tarile in care se respecta drepturile si libertatile omului, specializari, gen ,,psihologia transporturilor, apararii, etc." doar pentru intentia vadita, de a mai stoarce bani, sub acoperirea  formarii psihologului ,,multilateral dezvoltat".

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa nu mai induca confuzie, prin compararea eronata a profesiei de psiholog cu cea de medic, domeniul medicinii, unde specializarea incepe din facultate, nicidecum nu e inventata, dupa finalizarea facultatii, dupa ,,bunul" plac si interesul de a face profit.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa recunoasca lipsa de unitate si coerenta informationala din programele/cursurile de formare continua/supervizarea profesionala si sa-si asume responsabilitatea pentru lipsa de empatie, pentru actiunile care inspira teama, nesiguranta, frustrarea, ostilitatea, lipsa de coeziune a membrilor acestei profesii.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa-si asume raspunderea prin demisie, atunci cand hotararile aprobate starnesc reactii de nemultumire in randul membrilor colegiului, cand discrimineaza intre psihologi cu pregatire similara, cand sunt date cu exces de zel sau interese de profit ale conducerii colegiului, in dauna psihologilor cotizanti.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa manifeste onestitate, deschidere si empatie fata de opiniile psihologilor cotizanti.

Solicitam conducerii Colegiului Psihologilor sa respecte dreptul la libera exprimare, dreptul la opinie al fiecarui membru al colegiului, prin deschiderea unei linii de discutii publice, necenzurate, in interiorul site-ului COPSI, opinii care sa fie acceptate de conducerea Colegiului, in interesul membrilor sai,  pentru ca aceste discutii/nemultumiri sa nu se mai faca auzite pe la colturi, doar la intalniri ocazionale. Lipsa acestei linii de comunicare e o forma de cenzurare a dreptului la opinie, a dreptului la libera exprimare, prin omisiune, o forma de violenta mascata, in defavoarea intaririi coeziunii, a unitatii membrilor acestei profesii.