Agricultura

Deoarece distribuirea patrimoniului fostelor CAP-uri NU s-a făcut proporţional cu proprietăţile rechiziţionate (terenuri, şeptel, dotări funcţionale), ci cu ... bunul plac al foştilor lor conducători (ceea ce a condus la îmbogăţirea suplimentară a aceloraşi indivizi), CEREREA mea ar fi aceasta : Statul să-şi refacă parcurile de maşini agricole, combustibil şcl. şi, pe bază de acord al micilor deţinători (deţinători, NU proprietari - fiindcă, la costurile de după 1989, nu toată lumea şi-a legalizat acele proprietăţi; dar cei nevoiţi să le lucreze pentru a putea supravieţui, plătesc impozite pentru ele şi, parţial/cât pot, cultivă pământuri), să efectueze lucrările mecanizate pe toate acele terenuri arabile, asigurând astfel reintrarea acestora în circuitul agricol; costurile acestei acţiuni s-ar putea amortiza, în timp, prin valorificarea producţiei REZULTATE, mai puţin 25 - 30 % din aceasta, care le-ar putea reveni deţinătorilor, printr-un contract oficial.

Cornelia Cociş    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Cornelia Cociş să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.